Lennot Kiiruna

Lennot Kiiruna – Löydä edullisimmat lennot

 

Kiiruna on Ruotsin pohjoisin kaupunki ja sijaitsee napapiirin pohjoispuolella. Kiiruna on kuuluisa upeista luonnonmaisemistaan, revontulista, ja se tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia luontomatkailuun ympäri vuoden.

lennot kiiruna

Kiirunan historia ja elinkeino ovat vahvasti sidoksissa kaivostoimintaan. Kiirunassa on yksi maailman suurimmista maanalaisista rautakaivoksista, joka on tuottanut merkittävästi rautamalmia vuosikymmenien ajan. Kaivostoiminta on vaikuttanut myös kaupungin maantieteelliseen muotoon, ja joitakin asuinalueita on jouduttu siirtämään kaivostoiminnan takia.

Kiirunan ympärillä on upea tunturiluonto, joka houkuttelee matkailijoita ja ulkoilmaihmisiä ympäri vuoden. Talvisin kaupunki tarjoaa erinomaiset olosuhteet talviurheiluun, kuten hiihtoon, lumilautailuun ja moottorikelkkailuun. Kesällä alueella voi nauttia vaelluksista, kalastuksesta ja muista luontoaktiviteeteista.

Lennot Kiiruna – Sivustomme kautta löydät parhaat lennot edullisesti!

Kiiruna lentoyhteydet

Kiiruna on pieni kaupunki Pohjois-Ruotsissa, ja sen lentoyhteydet ovat rajalliset verrattuna suurempiin kaupunkeihin. Kiirunan lentokenttä on nimeltään Kiruna Airport (IATA: KRN), ja sieltä on säännöllisiä lentoyhteyksiä muutamiin suurempiin kaupunkeihin Ruotsissa.

Tavallisimmin Kiirunan lentokentältä on suoria lentoja Tukholmaan, Ruotsin pääkaupunkiin. Tämä lento kestää noin 1,5 – 2 tuntia, riippuen lentoyhtiöstä ja reitistä. Tukholmasta on sitten hyvät jatkolentoyhteydet muihin kansainvälisiin kohteisiin.

Lentoyhteyksien saatavuus voi vaihdella vuodenajan mukaan, ja talvisin, erityisesti laskettelusesongin aikaan, lentovaihtoehtoja voi olla enemmän matkailijoiden suosion vuoksi. On tärkeää tarkistaa lentoyhteydet ja aikataulut suoraan lentoyhtiöiden verkkosivuilta tai matkatoimistoista ennen matkan suunnittelua.

Kiiruna lentokenttä

Kiirunan lentokenttä, joka tunnetaan nimellä Kiruna Airport (IATA: KRN), sijaitsee Kiirunan kaupungissa Lapin maakunnassa Pohjois-Ruotsissa. Se on alueen tärkein lentokenttä, joka palvelee paikallista asutusta ja matkailijoita. Tässä on tietoa Kiirunan lentokentästä ja sen historiasta:

Tietoa Kiirunan lentokentästä:

 • Kiirunan lentokenttä on yksi Ruotsin pohjoisimmista lentokentistä, ja se sijaitsee noin 8 kilometrin etäisyydellä Kiirunan kaupungin keskustasta.
 • Lentokenttä palvelee säännöllisiä lentoja Tukholmaan, joka on Ruotsin pääkaupunki. Lisäksi sesonkiaikoina, kuten talvella, lentokentällä voi olla lisäyhteyksiä muihin Ruotsin ja kansainvälisiin kohteisiin.
 • Kiirunan lentokentällä on yksi kiitotie, joka on noin 2,400 metriä pitkä, ja se mahdollistaa suurempienkin matkustajalentokoneiden käytön.
 • Lentokentällä on rajalliset matkustajaterminaalipalvelut, kuten matkatavaroiden käsittely ja check-in-tiskit.

Historiaa:

 • Kiirunan lentokenttä avattiin vuonna 1960, ja sen rakentaminen oli osa laajempaa infrastruktuurihanketta, joka tehtiin alueen rautakaivoksen kehittämiseksi. Kaivostoiminnan tarpeisiin haluttiin parempi yhteys alueelle, ja lentokentän avulla voitiin helpottaa matkustamista ja tavaroiden kuljetusta.
 • Alun perin lentokenttä oli hiekkapintainen, mutta myöhemmin se asfaltoitiin, mikä mahdollisti suurempien ja raskaampien lentokoneiden käytön.
 • Kiirunan lentokenttä on ollut tärkeä paikallisen talouden ja matkailun kannalta. Se on tarjonnut asukkaille yhteyden muualle Ruotsiin ja helpottanut alueen matkailijoiden saapumista upeisiin Lapin luontokohteisiin.

Huomioitavaa:

 • Kiirunan lentokenttä sijaitsee napapiirin pohjoispuolella, ja sieltä on hyvät mahdollisuudet nähdä revontulia erityisesti pimeänä vuodenaikana.
 • Lentokenttä on myös käytännöllinen vaihtoehto matkustajille, jotka haluavat vierailla Kiirunassa ja lähiympäristössä talviurheilun ja luontomatkailun parissa.
Muut liikenneyhteydet

Lentokenttäbussi

Kiirunan lentokenttäbussi on joukkoliikennepalvelu, joka tarjoaa kuljetuksen Kiirunan lentokentän ja kaupungin keskustan välillä. Bussit kulkevat suoraa reittiä ja aikataulut mukautuvat lentojen saapumisiin ja lähtöihin. Matka-aika on lyhyt, ja bussissa voi olla perusmukavuudet. Hinta vaihtelee liikennöitsijöiden välillä. On suositeltavaa tarkistaa ajantasaiset tiedot ennen matkaa lentokentän verkkosivuilta tai joukkoliikenteen tarjoajilta.

Bussiliikenne

Kiirunassa on bussiliikennepalveluita, jotka tarjoavat kuljetuksia kaupungin sisällä ja lähialueilla. Bussit kulkevat eri reittejä keskeisille paikoille, ja liput voi ostaa bussista. Lisäksi on mahdollista löytää turistibussipalveluita, jotka tarjoavat kiertoajeluita ja kuljetuksia nähtävyyksille. Suositeltavaa on tarkistaa ajantasaiset tiedot paikallisilta joukkoliikenteen tarjoajilta tai Kiirunan kaupungin verkkosivuilta.

Kiiruna matkailukohteena

Kiiruna on upea matkailukohde erityisesti niille, jotka rakastavat upeita luontomaisemia, revontulia ja aktiivista ulkoilmaelämää. Tässä joitakin syitä, miksi Kiiruna on suosittu matkailukohde:

 1. Revontulet: Kiiruna sijaitsee napapiirin pohjoispuolella, mikä tekee siitä loistavan paikan revontulien havaitsemiseen erityisesti syys- ja talviaikoina. Revontulien tarkkailu on ainutlaatuinen kokemus ja houkuttelee matkailijoita ympäri maailmaa.

 2. Luontoaktiviteetit: Kiirunassa voi nauttia monista luontoaktiviteeteista ympäri vuoden. Talvisin voit harrastaa hiihtoa, lumilautailua, moottorikelkkailua ja koiravaljakkoajelua. Kesäisin alueella voi patikoida, kalastaa, retkeillä ja ihailla yöttömän yön auringon valoa.

 3. Jukkasjärven Icehotel: Kiirunassa lähellä sijaitseva Jukkasjärven Icehotel on maailman ensimmäinen jäähotelli, joka rakennetaan joka talvi uudestaan jäästä ja lumesta. Hotelli tarjoaa ainutlaatuisen majoitusvaihtoehdon ja upeita jäätaideteoksia.

 4. Kiirunan kaivos: Kiirunan kaivos on yksi maailman suurimmista maanalaisista rautakaivoksista. Kaivosalueen vierailu tarjoaa mahdollisuuden oppia kaivosteollisuuden historiasta ja nähdä, miten kaivosalue on vaikuttanut kaupungin muotoon.

 5. Kansallispuistot: Kiirunan lähellä on upeita kansallispuistoja, kuten Abisko National Park ja Padjelanta National Park, jotka tarjoavat upeita vaellusreittejä ja luontonähtävyyksiä.

Kiirunan ainutlaatuinen luonto ja monipuoliset aktiviteetit tekevät siitä houkuttelevan matkakohteen ympäri vuoden. Olipa sitten kiinnostunut luonnon kauneudesta, revontulien tarkkailusta tai aktiivisesta ulkoilusta, Kiiruna tarjoaa ikimuistoisia kokemuksia kaikille matkailijoille.

Katso myös nämä:

Hotellit Kiiruna

Lennot Kiiruna – Löydä parhaat lennot Lomakulma.fi