Hotellit Kiiruna

Hotellit Kiiruna – Löydä parhaat hotellit ja majoituspaikat

Kiruna on kaupunki Pohjois-Ruotsissa, joka sijaitsee noin 145 kilometriä napapiirin pohjoispuolella. Se on Lapin maakunnan suurin kaupunki ja tunnetaan erityisesti kauniista luonnostaan sekä ainutlaatuisesta ilmiöstä, revontulista.

hotellit kiiruna

Löydä hotellit Kiiruna – Lue lisätietoa matkailukohteista

Kiiruna on lumoava matkailukohde Pohjois-Ruotsissa, joka hurmaa matkailijat upeilla tunturimaisemillaan ja ainutlaatuisilla luontoelämyksillään. Kiirunan ympärillä kohoavat vuoret tarjoavat upeita näköaloja ja mahdollisuuden patikoida ja vaelluksille kauniissa luonnossa. Keskiyön aurinko on yksi Kiirunan tunnusmerkeistä, ja kesäaikaan matkailijat voivat ihastella auringonvalon loistoa yöttömänä yönä. Talviaikaan taas Kiiruna tarjoaa mahdollisuuden nähdä revontulia, jotka tanssivat taivaalla lumoavilla väreillään.

Kiirunassa voi myös kokea erilaisia talviaktiviteetteja, kuten huskysafareita, moottorikelkkasafareita ja hiihtoa. Lisäksi alueella on mahdollisuus tutustua saamelaiseen kulttuuriin ja tavata poroja saamelaisten porotiloilla.

Kiiruna on matkailukohde, joka vetää puoleensa luonnon ystäviä, valokuvauksen harrastajia ja seikkailunhaluisia matkailijoita. Sen upeat tunturimaisemat ja ainutlaatuiset luontoelämykset tekevät siitä ikimuistoisen paikan tutkia Pohjois-Ruotsin luonnon kauneutta ja rikkauksia.

Muut matkailukohteet Norrbottenin läänissä
Suosituimmat hotellit Kiiruna

Kiirunasta löydät erilaisia hotelleja. Seuraavasta löydät suosituimpia hotelleja Kiirunassa vuodelta 2021.

 1. Camp Ripan:
 • Camp Ripan on suosittu lomakeskus Kiirunassa, joka tarjoaa monipuolisia majoitusvaihtoehtoja, kuten hotellihuoneita ja mökkejä.
 • Lomakeskuksessa on useita ravintoloita, joissa voi nauttia herkullisia lappilaisia ruokia ja perinteisiä ruotsalaisia herkkuja.
 • Camp Ripanilla on myös kylpylä ja saunaosasto, jossa voi rentoutua päivän päätteeksi.
 • Lomakeskus sijaitsee luonnonkauniilla paikalla, joka tarjoaa hyvät mahdollisuudet ulkoiluun ja retkeilyyn.
 1. Scandic Ferrum:
 • Scandic Ferrum on moderni hotelli Kiirunan keskustassa, lähellä kaupungin palveluita ja nähtävyyksiä.
 • Hotellissa on viihtyisät ja tilavat huoneet, joista on kauniit näkymät ympäröivään maisemaan.
 • Scandic-hotellit tunnetaan yleensä hyvästä palvelusta ja mukavista tiloista.
 • Hotellin yhteydessä on ravintola, jossa voi nauttia maittavia aterioita.
 1. Hotell Vinterpalatset:
 • Hotell Vinterpalatset tarjoaa perinteistä lappilaista tunnelmaa ja viihtyisiä majoitusvaihtoehtoja.
 • Hotelli sijaitsee lähellä Kiirunan keskustaa, joten se on kätevä tukikohta kaupungissa liikkumiseen.
 • Hotellissa voi kokea aitoa lappilaista tunnelmaa ja perinteisiä ruokaelämyksiä.
 1. Hotel Arctic Eden:
 • Hotel Arctic Eden on moderni hotelli, joka sijaitsee Kiirunan keskustassa.
 • Hotellin huoneet ovat viihtyisiä ja nykyaikaisesti sisustettuja.
 • Hotellissa on ravintola, jossa voi nauttia laadukkaista aterioista.
 1. Scandic Ferrum Arcticum:
 • Scandic Ferrum Arcticum on toinen Scandic-ketjuun kuuluva hotelli Kiirunassa.
 • Hotellilla on hyvät palvelut ja mukavat huoneet.
 • Se sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa ja tarjoaa helpon pääsyn nähtävyyksiin ja palveluihin.
Kiiruna nähtävyydet

Kiiruna on upea matkailukohde Pohjois-Ruotsissa, jossa on paljon nähtävää ja koettavaa. Kaupunki tarjoaa upeita luontomaisemia, ainutlaatuisia elämyksiä ja mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Tässä muutamia suosittuja Kiirunan nähtävyyksiä:

 1. Jukkasjärven jäähotelli (Icehotel): Maailmankuulu Jukkasjärven jäähotelli sijaitsee noin 20 kilometriä Kiirunasta pohjoiseen. Se on ainutlaatuinen rakennus, joka rakennetaan joka vuosi uudelleen lumesta ja jäästä. Vierailijat voivat ihailla taidokkaita jääveistoksia ja yöpyä igluissa, jotka ovat taiteilijoiden luomuksia.

 2. Abisko kansallispuisto: Kiirunan lähellä sijaitseva Abiskon kansallispuisto tarjoaa upeat maisemat ja mahdollisuuden tutustua Lappiin monipuolisen luonnon keskellä. Alueella voi tehdä patikointiretkiä, nauttia järvimaisemista ja ihailla Torneträsk-järveä.

 3. Kiirunan kaivos: Kiiruna on tunnettu kaivostoiminnastaan, ja Kiirunan kaivos on yksi maailman suurimmista maanalaisista rautamalmikaivoksista. Vierailijat voivat osallistua opastetuille kaivoskierroksille, joissa pääsee näkemään kaivoksen toimintaa.

 4. Luontokeskus – Naturum Laponia: Kiirunan keskustassa sijaitseva luontokeskus tarjoaa tietoa alueen luonnosta, eläimistä ja kasveista. Siellä voi oppia lisää Pohjois-Ruotsin ainutlaatuisesta ekosysteemistä.

 5. Vittangi samimuseo: Vittangissa, noin 70 kilometriä Kiirunasta pohjoiseen, sijaitseva samimuseo esittelee saamelaiskulttuuria ja perinnettä. Museossa voi oppia saamelaisesta elämäntavasta, käsityötaidoista ja kulttuurista.

 6. Kukkolan retkeilyreitti: Tämä vaellusreitti sijaitsee Kiirunan lähettyvillä ja tarjoaa upeita näkymiä Tornionjoelle ja ympäröivään luontoon. Reitti sopii hyvin päiväretkelle luonnon ystäville.

 7. Luontaispuisto Stora Sjöfallet: Tämä kansallispuisto sijaitsee noin 100 kilometriä Kiirunasta pohjoiseen ja tarjoaa upeat mahdollisuudet luonnonkauniille retkeilyille ja patikoinnille.

lapporten vuoristolaaksoa
Lisätietoa Kiirunasta

Kiiruna (ruotsiksi Kiruna) on kaupunki Pohjois-Ruotsissa, Västerbottenin läänissä, ja se sijaitsee noin 145 kilometriä napapiirin pohjoispuolella. Kiiruna on yksi Ruotsin pohjoisimmista kaupungeista ja se sijaitsee kauniin Lapin luonnon keskellä. Kaupunki tunnetaan erityisesti kaivostoiminnastaan, upeasta luonnostaan ja ainutlaatuisesta Jukkasjärven jäähotellistaan.

Historia:

Kiirunan asutushistoria juontaa juurensa takaisin 1600-luvulle, mutta alueen kiinnostavuus ja asutus ovat lisääntyneet erityisesti 1800- ja 1900-lukujen aikana. Alueen rautamalmin löytäminen ja kaivostoiminnan aloittaminen olivat keskeisiä tekijöitä Kiirunan kehityksessä. Kiirunan kaivos perustettiin 1890-luvulla, ja se on yksi maailman suurimmista maanalaisista rautamalmikaivoksista. Kaivostoiminta on ollut keskeinen tekijä Kiirunan taloudellisessa kehityksessä, ja se on tuonut alueelle työpaikkoja ja taloudellista vaurautta. Monet asukkaat ovat olleet mukana kaivostyössä sukupolvien ajan.

Kaivostoiminnan seurauksena rautamalmia on kaivettu Kiirunan alueelta vuosien varrella runsaasti, ja tämä on aiheuttanut maan pinnan painumista. Kiirunan kaupunki on joutunut siirtämään osan kaupungistaan, mukaan lukien asuinalueita ja historiallisia rakennuksia, välttääkseen maanpinnan painumisen aiheuttamat riskit.

Nykyään:

Nykyään Kiiruna on moderni kaupunki, joka tarjoaa monipuolisia palveluita asukkailleen ja matkailijoille. Kaivostoiminta jatkuu edelleen ja on edelleen tärkeä osa kaupungin elinkeinoelämää. Kiirunassa on myös monipuolista matkailua, ja alue houkuttelee luontomatkailijoita ympäri vuoden.

Jukkasjärven jäähotelli on yksi Kiirunan tunnetuimmista matkailukohteista. Se rakennetaan joka vuosi uudelleen lumesta ja jäästä, ja se houkuttelee matkailijoita ympäri maailmaa kokemaan ainutlaatuisen majoituselämyksen Lapin talvessa.

Kiirunan luonto ja maisemat ovat upeita ja tarjoavat mahdollisuuden monenlaisiin ulkoiluaktiviteetteihin kuten patikointiin, hiihtoon ja kalastukseen. Lisäksi revontulet ovat nähtävyys, ja Kiirunassa on hyvät mahdollisuudet bongata näitä taivaallisia valoilmiöitä, erityisesti talvi- ja syyskaudella. Kiiruna tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän teollisuutta ja luontoa, mikä tekee siitä mielenkiintoisen ja kauniin matkailukohteen Pohjois-Ruotsissa.

Hotellit Kiiruna – Löydä parhaat hotellit Lomakulma.fi