Englanti matkakohteet

Englanti matkakohteet – Löydä upeat matkakohteet sivustomme avulla

Englanti on monipuolinen matkakohde, joka tarjoaa rikkaan historian, kiehtovan kulttuurin ja upeita maisemia. Englannissa voit tutustua upeisiin historiallisiin kaupunkeihin, kuten Oxfordiin ja Yorkiin, sekä nauttia upeista maaseutumaisemista, kuten Lake Districtin järvistä ja Cornwallin rannoista

englanti matkakohteet
Photo by Marcin Nowak on Unsplash

Englanti on matkailijoiden suosima kohde, joka yhdistää perinteen ja modernin elämäntyylin. Matkustaessasi Englantiin voit aloittaa seikkailusi Lontoossa, maailmankuulussa pääkaupungissa, joka tarjoaa kaikkea upeista museoista ja taidegallerioista historiallisiin maamerkkeihin, kuten Big Beniin ja Lontoon siltaan. Buckinghamin palatsin vaihtovartioseremonia on ikimuistoinen näky, joka houkuttelee matkailijoita ympäri maailmaa.

Jos historialliset kaupungit ja arkkitehtuuri kiinnostavat sinua, suuntaa Oxfordiin, joka tunnetaan yliopistokaupunkina ja upeista kivirakennuksistaan. York on toinen historiallinen helmi, jossa voit vaeltaa keskiaikaisilla kujilla ja ihailla upeaa York Minster -katedraalia. Englannissa on myös upeita luontokohteita. Lake Districtin kansallispuisto tarjoaa upeat järvimaisemat ja mahdollisuuden patikointiin ja vaelluksiin. Cornwallin rannikolla voit nauttia upeista hiekkarannoista ja merenherkuista.

Englannissa on rikas kulttuuriperintö, ja voit kokea sen perinteisissä pubeissa, teattereissa ja festivaaleilla. Englantilainen aamiainen on herkullinen tapa aloittaa päiväsi, ja paikalliset herkut, kuten fish and chips, shepherd’s pie ja cream tea, ovat tutustumisen arvoisia. Englanti tarjoaa seikkailuja jokaiseen makuun, ja sen monipuolisuus tekee siitä houkuttelevan paikan niin kulttuurista ja historian ystäville kuin luontoharrastajillekin.

Englannin matkakohteet

Englanti tarjoaa upeita matkakohteita jokaiselle. Alla tietoa suosituista matkakohteista, jotka tarjoavat unohtumattomia hetkiä.

  1. Lontoo: Lontoo, Englannin pääkaupunki, on täynnä ikonisia nähtävyyksiä, kuten Big Ben, Buckinghamin palatsi, Lontoon silta ja Tower of London. Kaupunki tarjoaa myös maailmankuulut teatteriesitykset West Endissä, laadukkaat museot, kuten British Museum, ja upeat puistot, kuten Hyde Park.

  2. Oxford: Oxford on tunnettu yliopistokaupunki, joka tarjoaa upeita historiallisia kampuksia, kuten Christ Church College ja Bodleian Library. Voit myös tutustua Ashmolean-museoon ja nauttia rentouttavasta kävelyretkestä kauniissa ympäristössä.

  3. Cambridge: Toinen kuuluisa yliopistokaupunki, Cambridge, hurmaa upeilla rakennuksillaan, kuten King’s College Chapel ja Bridge of Sighs. Punttaus Cam-joella on suosittu aktiviteetti.

  4. York: York on viehättävä historiallinen kaupunki, joka tunnetaan keskiaikaisesta arkkitehtuuristaan ja York Minster -katedraalistaan. Kävelyretket Yorkin vanhassakaupungissa tarjoavat mielenkiintoisia näkymiä.

  5. Lake District: Lake Districtin kansallispuisto Pohjois-Englannissa tarjoaa upeat järvet, vuoret ja maisemat. Se on ihanteellinen paikka patikointiin ja ulkoiluun.

  6. Cornwall: Cornwallin kaunis rannikko on täynnä upeita rantoja ja historiallisia kyliä, kuten St. Ives ja Tintagel. Tämä on suosittu alue surffaukseen ja merenelävien nauttimiseen.

  7. Stratford-upon-Avon: Tämä kaupunki on William Shakespearen syntymäpaikka, ja voit vierailla Shakespearen talossa ja nauttia teatteriesityksistä Royal Shakespeare Company -teatterissa.

  8. Brighton: Brighton on värikäs rantakaupunki, joka houkuttelee matkailijoita sen hiekkarantojen, kauppojen ja yöelämän vuoksi. Royal Pavilion on merkittävä nähtävyys.

  9. Bath: Bath on tunnettu antiikista Rooman kylpylöistään ja Georgian-aikakauden arkkitehtuuristaan. Voit rentoutua Roman Baths -kylpylöissä ja ihailla Bath Abbey -kirkkoa.

Englanti ruokakulttuuri

Englannin ruokakulttuuri on monipuolinen ja siinä yhdistyy perinteiset brittiläiset ruoat sekä monikulttuuriset vaikutteet. Alhaalta löydät joitakin tyypillisiä englantilaisia ruokia ja piirteitä sen ruokakulttuurista:

Sunday Roast: Sunnuntaisin perheet kokoontuvat usein nauttimaan ”Sunday Roast” -ateriaa, joka koostuu paistetusta lihasta (yleensä naudasta, lampaasta tai siasta), paahdetuista perunoista, kastikkeesta, vihanneksista ja Yorkshire-puddingista.

Fish and Chips: Tämä on yksi Englannin ikonisimmista ruoista. Se koostuu paistetusta kalasta (yleensä turskaa tai koljaa) ja ranskalaisista perunoista.

Full English Breakfast: Tämä on tuhti aamiainen, joka sisältää pekonia, makkaraa, paistettuja kananmunia, tomaatteja, sieniä, mustaa pippuria, pavuilla täytettyjä tomaatteja ja paahtoleipää. Se on täydellinen aloitus päivälle.

Tea Time: Iltapäivätee on perinne, joka sisältää teetä ja usein pikkusuolaisia ja makeita herkkuja, kuten sconeseja, hilloa ja kermaa sekä erilaisia leivonnaisia.

Cornish Pasty: Cornish pasty on perinteinen lihapiirakka, joka on peräisin Cornwallista. Se on täytetty lihalla, perunalla ja juureksilla ja kääritty voitaikinaan.

Ploughman’s Lunch: Tämä on yksinkertainen lounas, joka koostuu juustosta, leivästä, suolakurkuista, omenasta ja ehkä hieman salaattia. Se tarjoillaan usein oluen kera.

Pimm’s cup: Kesällä monet nauttivat Pimm’s-nimisestä juomasta, joka on sekoitus giniä, hedelmiä ja yrttejä. Se tarjoillaan yleensä vihannesten ja hedelmien kanssa.

Englannissa on myös lukuisia perinteisiä leivonnaisia, kuten mince pies (joululeivonnainen), Victoria sponge cake ja Eccles-kakut. Ruokakulttuurissaan Englanti yhdistää perinteet ja uudet vaikutteet, mikä tekee siitä mielenkiintoisen ja monimuotoisen kohteen ruoan ystäville.

Englannin historiaa

Ison-Britannian esihistoria alkoi jääkauden lopulla, kun ihmiset saapuivat alueelle kuivaa maakannasta pitkin, merenpinnan ollessa nykyistä alempana. Tämä ajanjakso näki mesoliittisen metsästyskulttuurin syntymisen ja kehittymisen, ja se päättyi neoliittisten maanviljelijöiden saapumiseen noin 4800 eaa. Heidän saapumisensa merkitsi maanviljelyn vakiintumista, mikä vei aikaa 500–1 000 vuotta. Stonehenge, kuuluisa kivikehä, rakennettiin tämän kauden lopulla.

Noin 2700 eaa. saapui kellopikarikansa, joka toi mukanaan muun muassa pyörän Britanniaan. Kupari ilmestyi noin 3000 eaa. ja pronssi noin 2150 eaa. Pronssikauden myötä britteihin alkoi vaikuttaa enemmän eurooppalainen indoeurooppalainen kulttuuri. Noin vuonna 1600 eaa. tinakauppa laajeni merkittävästi, erityisesti Mykenen kanssa käydyn kaupan kautta.

Esikelttiläinen uurnakenttäkulttuuri muutti Britannian maisemaa noin vuonna 1200–1000 eaa., ja noin 750 eaa. raudantyöstämistaito levisi Keski-Euroopasta saarelle. Keltit saapuivat Britteinsaarille noin 500 eaa. Rautakauden aikana rakennettiin monia mäkilinnoituksia, vaikka ne myöhemmin hylättiinkin noin 350 eaa. Rooman kulttuuri alkoi vaikuttaa Britanniaan kaupan kautta noin vuosina 175–100 eaa.

Seuraava merkittävä ajanjakso oli roomalaisaika, joka alkoi Caesarin sotaretkillä Britanniaan vuosina 55 eaa. ja 54 eaa. Roomalaiset valloittivat alueen ja hallitsivat sitä vuoteen 410 saakka. Tänä aikana Britanniaan rakennettiin roomalaisia kaupunkeja ja teitä, ja kristinusko alkoi levitä alueelle 200- ja 300-lukujen taitteessa.

Kansainvaellusaika toi germaanikansoja, kuten angliit, saksit ja juudit, Britanniaan noin 500-luvulla. He sulautuivat yhteen anglosakseiksi ja organisoituivat useiksi kuningaskunniksi, kuten Northumbria, Mercia ja Wessex. Kristinusko vakiintui alueella tällä aikakaudella, ja seuraavaksi Britannian historiaa leimasi viikinkien saapuminen noin vuonna 793 ja heidän valloituksensa.

Normannivalloitus vuonna 1066 toi mukanaan uuden aikakauden, jota hallitsi normannien valta ja kuningas Vilhelm Valloittaja. Normannien hallinto muutti Britannian kulttuuria ja kieltä. Seuraavat vuosisadat näkivät Englannin yhteydet Ranskaan ja konfliktit Ranskan alueista. Yhdistynyt kuningaskunta syntyi, kun Englanti ja Skotlanti liitettiin yhteen vuonna 1707.

Englannin perinteet ja kulttuuri

Englannin perinteet ovat rikkaita ja monimuotoisia, ja ne ovat osa maan kulttuurista rikkautta. Tässä on joitakin tunnetuimpia englantilaisia perinteitä:

Iltapäivätee (Afternoon Tea): Iltapäivätee on englantilainen perinne, joka sisältää teen juomisen yhdessä pienten makeiden ja suolaisten herkkujen kanssa. Se on usein tarjolla hienoissa hotelleissa ja ravintoloissa.

Monarkia: Britannian monarkia on yksi maailman vanhimmista, ja se on tärkeä osa englantilaista kulttuuria. Monarkialla on monia seremonioita ja juhlia, kuten Trooping the Colour ja Buckinghamin palatsin vartiovuoro.

Historialliset kaupungit ja rakennukset: Englannissa on lukuisia historiallisia kaupunkeja ja rakennuksia, kuten Tower of London, Westminster Abbey ja Stonehenge, jotka kertovat maan pitkästä historiasta.

Kulttuuri-instituutiot: Lontoo on koti monille maailmanluokan kulttuuri-instituutioille, kuten British Museum, Tate Modern ja Royal Opera House. Englanti on myös tuottanut lukuisia merkittäviä kirjailijoita, kuten William Shakespeare, Charles Dickens ja Jane Austen.

Urheilu: Jalkapallo (soccer) on erittäin suosittu urheilulaji Englannissa, ja maa on tunnettu intohimoisista jalkapallofaneistaan. Lisäksi kriketti, rugby ja tennis ovat suosittuja urheilulajeja.

Countryside: Englannin maaseutu tarjoaa upeat maisemat, kuten Lake Districtin järvet ja Cotswoldsin kylien idylliset näkymät. Kävelyretket ja maaseutumatkailu ovat suosittuja aktiviteetteja.

Musikaaliset perinteet: Englanti on antanut maailmalle lukuisia musiikillisia lahjakkuuksia, kuten The Beatles, The Rolling Stones ja Adele. Myös klassinen musiikki, erityisesti kuoromusiikki, on tärkeä osa englantilaista kulttuuria.

Kansanjuhlat: Englannissa vietetään monia perinteisiä kansanjuhlia, kuten Guy Fawkesin yö, jolloin järjestetään ilotulituksia, ja May Day -juhla, joka kunnioittaa kevään saapumista.

Arkkitehtuuri: Englannin arkkitehtuuri on monimuotoista, ja se kattaa keskiaikaiset linnat, goottilaiset katedraalit, Georgian-aikakauden kaupunkitalot ja modernit pilvenpiirtäjät.

Kielelliset perinteet: Englanti on maailmanlaajuisesti puhutuin kieli, ja englantilaiset kielelliset perinteet ovat laajalti vaikuttaneet maailman kieleen ja kirjallisuuteen.

Löydä hotellit ja lennot Englanti