Hotellit Piteå

Hotellit Piteå – Löydä parhaat hotellit

Piteå on suosittu matkailukohde Ruotsissa, joka tarjoaa kauniita maisemia ja monipuolisia aktiviteetteja. Alueen rannikko ja saaristo houkuttelevat vierailijoita nauttimaan vesielämästä ja veneilystä. Kaupungin läheiset metsät ja luontokohteet tarjoavat mahdollisuuden ulkoiluun ja patikointiin

hotellit piteå

Hotellit Piteå – Sivustoltamme löydät hotellit ja voit lukea lisätietoa matkailukohteista

Piteå on viehättävä matkailukohde Pohjois-Ruotsissa, joka houkuttelee vierailijoita kauniilla maisemillaan ja monipuolisilla aktiviteeteillaan. Alueen upeat rannikot ja saaristo tarjoavat mahdollisuuden nauttia vesielämästä, veneilystä ja kalastuksesta. Lisäksi läheiset metsät ja luonnonalueet tarjoavat loistavat puitteet ulkoilulle, patikoinnille ja luontoretkille.

Piteåssa on myös aktiivinen kulttuurielämä, ja kaupungissa järjestetään vuoden mittaan erilaisia tapahtumia, festivaaleja ja konsertteja. Voit tutustua paikalliseen kulttuuriin ja perinteisiin esimerkiksi paikallisissa käsityöpajoissa tai taidegallerioissa.

Ruokakulttuuri on tärkeä osa Piteån vetovoimaa. Voit nauttia herkullisista paikallisista ruokalajeista ja tutustua pohjoismaiseen keittiöön. Ruokapaikat tarjoavat usein tuoreita mereneläviä ja muita paikallisia herkkuja.

Muut matkailukohteet Norrbottenin läänissä
Suositut hotellit Piteå

Piteåsta löydät useita hotelleja. Alhaalla tietoa suosituimmista hotelleista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä.

 1. Piteå Stadshotell: Tämä perinteinen hotelli sijaitsee Piteån keskustassa, lähellä kaupungin nähtävyyksiä ja palveluita. Hotelli tarjoaa tyylikkäät ja viihtyisät huoneet sekä ravintolan ja baarin, joissa voit nauttia herkullisista ruoista ja juomista. Hotellin palveluihin kuuluu myös kuntosali ja sauna, ja se on erinomainen valinta niin liikematkailijoille kuin lomailijoillekin.

 2. KUST Hotell & Spa: Tämä ylellinen hotelli sijaitsee meren rannalla, tarjoten upeat merinäköalat. Hotellissa on modernit ja tyylikkäät huoneet sekä kattava spa-osasto, jossa voit rentoutua saunassa, kylpylässä ja hieronnoissa. Hotellin ravintola tarjoaa paikallisia erikoisuuksia ja kansainvälisiä herkkuja. KUST Hotell & Spa on täydellinen valinta rentouttavaan ja ylelliseen lomaan.

 3. Hotell Bishops Arms Piteå: Tämä hotelli sijaitsee kätevästi Piteån keskustassa. Hotellin huoneet ovat modernit ja viihtyisät. Bishops Arms on tunnettu ruotsalaisesta gastropub-ravintolastaan, joka tarjoaa laajan valikoiman oluita ja herkullisia ruokia. Hotellin tunnelma on rento ja viihtyisä.

 4. Furunäset Hotell & Konferens: Tämä viehättävä maaseutuhotelli sijaitsee hieman Piteån keskustan ulkopuolella. Hotelli tarjoaa rauhallisen ympäristön ja upeat näkymät merelle. Huoneet ovat viihtyisät ja perinteisesti sisustetut. Hotellissa on myös ravintola, joka tarjoaa paikallisia erikoisuuksia.

Hotellit Piteå – Löydä parhaat hotellit Lomamatka.fi

Piteå nähtävyydet ja ajanviete

Piteå tarjoaa monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä, ja tässä on muutamia nähtävyyksiä lähialueella: Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja on mahdollista ettei kaikki tiedot täysin pidä paikkaansa.

 1. Piteån saaristo: Piteån saaristo on upea ja monipuolinen alue, jossa voit nauttia kauniista luonnosta, rauhallisista hiekkarannoista ja harrastaa veneilyä ja kalastusta.

 2. Piteån ranta: Kaupungin ranta-alue tarjoaa mahdollisuuden nauttia meren läheisyydestä ja tehdä kävelyretkiä rannalla.

 3. Piteå kyrka: Piteån kirkko on historiallinen ja vaikuttava kivikirkko, joka on yksi Pohjois-Ruotsin suurimmista kirkoista. Se on rakennettu 1300-luvulla ja tarjoaa mielenkiintoisen näköalan kaupungin historiasta.

 4. Munksunds naturreservat: Tämä luonnonsuojelualue tarjoaa upeat mahdollisuudet patikointiin ja retkeilyyn. Voit nauttia kauniista metsämaisemista ja tutustua alueen monipuoliseen kasvillisuuteen.

 5. Pite havsbad: Pite havsbad on suosittu matkailukeskus, joka tarjoaa monenlaista viihdettä ja aktiviteetteja, kuten vesipuiston, golfkentän ja kylpylän.

 6. Piteå Museum: Tämä paikallismuseo esittelee Piteån alueen historiaa ja kulttuuria. Museossa voit oppia enemmän alueen menneisyydestä ja perinteistä.

 7. Piteå Dansar och Ler: Tämä vuosittainen festivaali on yksi Ruotsin suurimmista tanssi- ja musiikkitapahtumista. Se houkuttelee tuhansia vierailijoita ja tarjoaa monipuolisen ohjelman.

piteå ilmakuvaa
Piteån historiaa

Piteån nimi (alun perin Pitu 1339) juontaa juurensa Pitejokeen. Loppuosa ”-eå” on todennäköisesti syntynyt kompromissina alkuperäisen ”-a” (akkusiatiivi muodossa ”-o”) ja myöhemmin kehittyneen nominatiivimuodon välillä, joka päättyi ”-e”. ”-eå”-kirjoitusmuotoa voidaan siis pitää kompromissina näiden kahden vokaalin, ”e” ja ”o”, välillä. Kirjoitusmuotoa on todennäköisesti myös vaikuttanut sana ”å”, joka murteissa voi tarkoittaa myös jokia.

Keskiajalla Piteå sijaitsi nykyisen Öjebyn alueella, ja siellä käytiin kauppaa Piteen lappalaisalueen saamelaisten kanssa. Vuonna 1620 Olof Bure sai tehtäväkseen laatia kaupunkisuunnitelmat Pohjois-Ruotsiin ja Suomeen, ja hänellä olisi siksi ollut ensimmäisen Piteån kaupunkisuunnitelman laatijana. Säilyneet asiakirjat osoittavat, että kaupungin sijainnista oli erimielisyyksiä, ja Olof Bure suosi paikkaa, jossa kirkko sijaitsi. Ensimmäinen kaupunkikuva oli kolmiomainen, kirkko keskellä, mikä oli ristiriidassa aikaisempien ajatusten kanssa (kaupungit perustettiin yleensä suorakulmaisesti, kadut muodostivat ruudukon). Piteå sai kaupunkioikeudet vuonna 1621. Suuren tulipalon jälkeen heinäkuussa 1666 kaupunki siirrettiin vuonna 1668 nykyiselle paikalleen Häggholmeniin, joka oli parempi satamapaikka. Monet vanhat talot keskustassa ovat säilyneet, ja 1600-luvun ruudukkosuunnitelma on edelleen näkyvissä kaupungin nykyisessä ilmeessä.

1800-luku on kaupungin osalta leimannut kasvu ja teollistuminen. Puu- ja sahateollisuus kasvoivat valtavasti. Piteå kärsi Venäjän sotilaiden tuhoista elokuussa 1809 Suomen sodan aikana, ja rauhansopimuksen jälkeen samana vuonna Piteåstä tuli Norrbottenin läänin hallintopaikka vuoteen 1856 saakka.

1900-luvun alussa kaupungissa oli vain noin 2 500 asukasta. Vuonna 1915 avattiin rautatie Älvsbyn ja Piteån välillä, mikä edisti väestönkasvua. Sataman lisäksi metsä oli tärkeä voimavara, ja Piteåssa toimii sekä Smurfit Kappa Piteån massatehdas että useita sahoja, jotka laajenivat voimakkaasti 1900-luvun alussa.

Hotellit Piteå – Löydä suositut hotellit Lomakulma.fi