Hotellit Boden

Hotellit Boden – Löydä hotellit ja lue tietoa matkakohteista

Boden on mielenkiintoinen matkailukohde Ruotsissa, erityisesti niille, jotka haluavat tutustua pohjoisen Ruotsin kauniiseen luontoon ja sotilashistoriaan. Boden sijaitsee Norrbottenin läänissä, ja se tarjoaa monia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja matkailijoille ympäri vuoden.

hotellit boden

Hotellit Boden – Löydä parhaat hotellit sivustomme kautta ja lue lisätietoa matkailukohteista!

Boden on viehättävä kaupunki Pohjois-Ruotsissa, joka sijaitsee Norrbottenin läänissä. Kaupunki on tunnettu monista mielenkiintoisista nähtävyyksistään, kauniista luonnostaan ja rikkaasta sotilashistoriastaan. Boden tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden kokea pohjoisen Ruotsin ainutlaatuinen tunnelma ja luonnonkauneus.

Bodenin merkittävin nähtävyys on ehdottomasti Bodenin linnoitus, joka on Pohjois-Euroopan suurin kivinen puolustuslinnoitus. Linnoituksessa voi tutustua sotahistoriaan ja näyttelyihin sekä nauttia upeista näkymistä ympäristöön. Lisäksi Bodenissa on muitakin mielenkiintoisia museoita, kuten Norrbottenin museo, joka esittelee alueen kulttuuriperintöä.

Kaupungin ympäristössä on upeaa luontoa ja monia mahdollisuuksia ulkoiluun ja retkeilyyn. Bodenin lähellä sijaitseva Gammelstadin kirkkokaupunki on UNESCOn maailmanperintökohde, ja siellä voi tutustua hyvin säilyneeseen kirkkokaupunkimiljööseen ja historialliseen kirkkoon. 

Muut matkailukohteet Norrbottenin läänissä
Boden suositut hotellit

Bodenista löydät valinnanvaraa hotellien kesken. Alta voit lukea lisätietoa muutamista suositusta hotellista. Muista, että tiedot vaihtelevat ajan myötä ja kaikki tiedot eivät välttämättä täysin pidä paikkaansa.

 1. Quality Hotel Bodensia: Tämä hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla Bodenin kaupungissa ja tarjoaa moderneja huoneita, ravintolan, kuntosalin ja ilmaisen Wi-Fi:n.

 2. Hotel Nivå: Tämä viehättävä hotelli sijaitsee Bodenin keskustassa, lähellä nähtävyyksiä. Hotellissa on viihtyisiä huoneita ja ravintola.

 3. Boden Business Park: Hotelli sijaitsee hieman Bodenin keskustan ulkopuolella, ja se tarjoaa moderneja majoitusvaihtoehtoja.

Boden nähtävyydet ja ajanviete

Boden tarjoaa monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä matkailijoille, jotka vierailevat kaupungissa tai sen lähellä. Tässä muutamia suosittuja nähtävyyksiä Bodenissa:

 1. Bodenin linnoitus: Boden tunnetaan erityisesti Bodenin linnoituksesta, joka on Pohjois-Euroopan suurin kivinen puolustuslinnoitus. Voit vierailla linnoituksessa ja tutustua sen historiaan ja näyttelyihin.

 2. Gammelstadin kirkkokaupunki: Lähellä Bodenia sijaitsee Gammelstadin kirkkokaupunki, joka on UNESCOn maailmanperintökohde. Voit tutustua hyvin säilyneeseen kirkkokaupunkimiljööseen ja vierailla Gammelstadin kirkossa.

 3. Bodenin kirkko: Bodenin kirkko on kaunis ja historiallinen kirkkorakennus, joka on näkemisen arvoinen.

 4. Hiking- ja luontoretket: Bodenissa ja sen ympäristössä on monia kauniita reittejä ja luontopolkuja, jotka sopivat ulkoiluun ja retkeilyyn.

 5. Luontoretket ja patikointi: Bodenin ympäristössä on upeita luontokohteita, joissa voi tehdä patikointi- ja retkiretkiä. Voit vaeltaa kauniilla reiteillä ja nauttia Pohjois-Ruotsin luonnonkauniista maisemista.

 6. Kalastus: Alueen vesistöt, kuten Luleälven ja muut lähellä sijaitsevat joet, tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet kalastukseen. Voit kalastaa joko omatoimisesti tai osallistua kalastusoppaan järjestämälle kalastusretkelle.

 7. Melonta ja veneily: Västerbottenin läänissä on paljon järviä ja jokia, jotka tarjoavat hyvät mahdollisuudet melontaan ja veneilyyn. Voit vuokrata kajakin tai kanootin ja tutustua vesistöjen rauhaan.

 8. Hiihto ja talviurheilu: Talvella Bodenissa voi harrastaa hiihtoa ja muita talviurheilulajeja. Alueella on hyvin hoidettuja hiihtolatuja, joissa voi nauttia lumisista maisemista.

rödberget boden
Boden historia

Bodenin ensimmäinen kirjallinen merkintä on vuodelta 1539 riksskatteluettelossa, ja se tunnettiin silloin nimellä Bodebyn. Vuonna 1543 Bodebynissä oli seitsemän taloa. Alueella oli aiemmin asunut saamelaisia.

Överluleån kirkon rakentaminen alkoi vuonna 1827, ja sen myötä keskus siirtyi Bodträsketiin Hedenistä. Kirkon alapuolelle perustettiin pieni kirkonkylä, mikä johti siihen, että nimeä Överluleå käytettiin synonyyminä Bodenille. Tarkoituksena oli tarjota väestölle paikka asua jumalanpalvelusten aikana. Tänään jäljellä on vain noin kolmekymmentä alkuperäisestä yli 300 hirsitalosta.

1860-luvulla suunniteltiin rautamalmin kuljettamista pitkin Lulejokea. Kiertääkseen joen kosket, kanava alettiin kaivaa joen eteläpuolelle Hedenin ja Råbäckenin välille. Työ kanavalla päättyi Rödbergetin alapuolelle, vain noin kilometriä matkan päämäärästä. Tätä projektia, jota kansan keskuudessa kutsutaan Engelska kanalen -projektiksi, ei koskaan valmistettu, mutta puolivalmis kanava on nimetty historialliseksi kohteeksi, ja sen jäänteitä voi vielä nähdä joillakin alueilla.

1800-luvun lopusta lähtien Boden on ollut maan pohjoisosan tärkein rautatiekeskittymä. Rautamalmi, joka louhitaan Kirunassa ja Malmbergetissä, kulkee Bodenin kautta ja joko kuljetetaan Luleån terästehtaalle tai lastataan laivoihin jatkokuljetusta varten. Myös Haparandabana lähtee Bodenista. Pohjoinen rautatie pääsee Bodenista Bräckeen, ja se rakennettiin vuosina 1883–1894 ja sähköistettiin vuosina 1939–1942.

Norrbottenin läänin kuvernöörin viisivuotiskertomuksessa vuosilta 1896–1900 Bodenista kirjoitetaan seuraavaa: ”Boden, joka muutama vuosikymmen sitten ei millään tavoin erottunut monista muista niin kutsutuista kirkonkylissä läänissä, on nyt kotinaan vakiintunut väestö, jossa on kolmesta neljään tuhatta asukasta. Siellä on rakennettu paljon suhteellisen arvokkaita ja siistejä rakennuksia, ja vilkkaus ja toimeliaisuus useilla aloilla, josta moni asia kertoo, ennustaa nuorelle yhteisölle lupaavaa tulevaisuutta.”

Hotellit Boden – Löydä suositut hotellit Lomakulma.fi

boden nähtävyydet