Hotellit Norrköping

Hotellit Norrköping – Löydä parhaat hotellit

Norrköpin on yksi Ruotsin vanhimmista ja historiallisesti merkittävistä kaupungeista, jolla on pitkä historia teollisuuden keskuksena. Nykyään Norrköping on moderni kaupunki, joka yhdistää menneisyyden ja nykyajan hienolla tavalla. Kaupunki sijaitsee Motalanjoen rannalla, ja sen ympäristö on kaunis vesistöjen ja luonnon ympäröimänä

hotellit norrköping

Löydä hotellit Norrköping- Sivustoltamme löydät hotellit ja voit lukea lisätietoa matkailukohteista

Norrköping on kaupunki Ruotsin Itä-Götanmaalla, joka viehättää matkailijoita monipuolisella tarjonnallaan. Kaupunginjoen varrella sijaitsevat historialliset teollisuusmiljööt, kuten Holmens Bruk, ovat todistus alueen menneisyydestä teollisuuden keskuksena. Näissä vanhoissa tehdasmiljöissä voi tutustua alueen historiaan ja kulttuuriin, ja osallistua erilaisiin tapahtumiin ja näyttelyihin.

Kaupunin keskusta tarjoaa vierailijoille vilkkaan kulttuurielämän. Kaupungissa järjestetään lukuisia konsertteja, teatteriesityksiä, taidefestivaaleja ja muita tapahtumia ympäri vuoden. Lisäksi kaupungin monipuoliset museot, kuten Arbetets museum ja Norrköpings stadsmuseum, tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen historiaan ja kulttuuriin syvemmin.

Norrköpingin kaunis joenvarsi ja puistot tarjoavat ihanteelliset puitteet ulkoiluun ja rentoutumiseen. Vierailijat voivat kävellä pitkin joenrantaa, nauttia piknikistä kauniissa puistoissa tai vaikkapa vuokrata kanootin ja tutkia kaupunkia vesiltä käsin. Norrköpingin luonnonläheinen ilmapiiri ja vilkas kaupunkikulttuuri yhdistyvät harmonisesti, ja tarjoavat matkailijoille ikimuistoisia elämyksiä koko perheelle.

Muut matkailukohteet Itä-Götanmaan läänissä
Suositut hotellit Norrköping

Norrköpingistä löydät useita hotelleja. Alhaalla tietoa suosituimmista hotelleista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä.

 1. The Lamp Hotel: Tämä tyylikäs boutique-hotelli sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa moderneja ja viihtyisiä huoneita. Hotellissa on myös ravintola ja baari, joista on näköala kaupungin ylle.

 2. Elite Grand Hotel Norrköping: Tämä historiallinen hotelli sijaitsee joen rannalla ja on yksi Norrköpingin tunnetuimmista hotelleista. Hotellissa on tyylikkäät huoneet ja näköala joelle.

 3. Scandic Norrköping City: Tämä ketjuhotelli sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa mukavat ja nykyaikaiset huoneet. Hotellissa on myös sauna ja kuntosali.

 4. First Hotel Central: Tämä hotelli sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, lähellä ostosmahdollisuuksia ja nähtävyyksiä. Hotellissa on modernit huoneet ja kattoterassi.

 5. Hotel President: Tämä perheomisteinen hotelli tarjoaa ystävällistä palvelua ja mukavia huoneita. Hotelli sijaitsee rauhallisella alueella kävelymatkan päässä keskustasta.

Hotellit Norrköping – Löydä parhaat hotellit Lomamatka.fi

Norrköping nähtävyydet ja ajanviete

Norrköping tarjoaa monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä, ja tässä on muutamia nähtävyyksiä lähialueella: Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja on mahdollista ettei kaikki tiedot täysin pidä paikkaansa.

 1. Industrilandskapet: Teollisuusmaisema on historiallinen alue, joka on muuttunut entisistä tehdasalueista moderniksi kaupunkialueeksi. Siellä voit nähdä historiallisia tehdasrakennuksia, puistoja ja vesialueita.

 2. Norrköpingin taidemuseo (Norrköpings Konstmuseum): Tämä taidemuseo esittelee laajan kokoelman modernia taidetta. Museossa voit ihailla taideteoksia ja näyttelyitä eri taiteilijoilta.

 3. Kolmårdenin eläintarha: Norrköpingin lähistöllä sijaitsee yksi Pohjois-Euroopan suurimmista eläintarhoista, Kolmårdenin eläintarha. Se on suosittu kohde erityisesti perheille.

 4. Norrköpingin kaupunginmuseo (Norrköpings Stadsmuseum): Tämä museo kertoo kaupungin historiasta ja kulttuurista. Museossa voit oppia Norrköpingin menneisyydestä ja nähdä esineitä ja näyttelyitä eri aikakausilta.

 5. Vasaparken: Tämä puisto sijaitsee keskustassa ja tarjoaa viihtyisän ympäristön rentoutumiseen ja ulkoiluun. Siellä on myös leikkipuisto lapsille.

 6. Visualiseringscenter C: Tämä tiedekeskus tarjoaa interaktiivisia näyttelyitä ja virtuaalitodellisuuskokemuksia, jotka liittyvät tieteeseen ja teknologiaan.

sörä promenaden norrköping
Norrköping historiaa

Norrköping sai kaupunkioikeudet vuonna 1384. Mahdollisesti kaupunkioikeudet olivat myönnetty aiemminkin, mutta jo tuolloin ihmiset olivat asuneet Motalan virran ympärillä pitkään.

Kaupunki kukoisti ensimmäisen kerran 1600-luvulla, kun hollantilainen (Liègestä kotoisin oleva) liikemies Louis De Geer asettui kaupunkiin. Hän perusti useita teollisuuslaitoksia, kuten paperitehtaita, asevarikoita, vaatetehdasja ja laivanrakennuslaitoksen. Tänä aikana Norrköping oli Ruotsin väkiluvultaan toiseksi suurin kaupunki.

Norrköping tuhoutui useita kertoja historiansa aikana ulkoisten vihollisten toimesta. Ensimmäinen kerta oli tanskalaiset vuonna 1567 Pohjoisessa seitsemän vuoden sodan aikana, mutta kaupungille merkittävin tuho tapahtui Venäjän joukkojen hyökätessä vuonna 1719 Suuressa Pohjan sodassa. Kaupunki on myös kärsinyt useista tulipaloista, joista eräs vuonna 1655 aiheutti suurta tuhoa. Vuoden 1719 jälkeen kaupunki rakennettiin uudelleen ja se säilytti asemansa Ruotsin kolmanneksi suurimpana kaupunkina aina 1860-luvulle saakka, jolloin Malmö ohitti sen väkiluvussa. Ruotsin vanhin edelleen olemassa oleva sanomalehti, Norrköpings Tidningar, perustettiin vuonna 1758.

1800-luvulla tekstiiliteollisuus kukoisti Norrköpingissä, ja vuonna 1830 kaupunki vastasi 70 prosentista Ruotsin vaatetuotannosta. Hyvät ajat jatkuivat aina 1960-luvulle saakka. Yksi tekstiiliteollisuuden tehtaista oli Tuppen, joka oli yksi tekstiilitehtaista, jotka purettiin. Joitain tunnettuja rakennuksia, kuten vuonna 1741 rakennettu vanha sokeritehdas Gripen, purettiin myös. Tekstiiliteollisuuden väistyessä toiset teollisuudenalat nousivat tilalle, kuten Philips, joka valmisti radio- ja televisiolaitteita, ja nykyään niitä on korvannut Whirlpool, joka valmistaa mikroaaltouuneja, sekä paperiteollisuus Holmen Paper ja Billerud. Ericssonilla oli aiemmin Norrköpingissä piirilevyjen valmistus, mutta se on lopetettu joitakin vuosia sitten. Vuonna 2014 päätettiin sulkea Norrköpingin tehdas.

Villa Flora oli talo, joka rakennettiin vuonna 1889 kauppias Edward Ringborgin toimesta. Talo oli italialaisessa tyylissä. Vuodesta 1962 talossa oli sairaanhoitajakoulutus. Vuonna 1969 norrköpingiläiset lukivat, että Villa Flora oli saavuttanut loppunsa. Vuonna 1970 pramea talo suurella puutarhalla purettiin. Vuonna 1971 valmistui betonista rakennettu talo, ja seuraajana oli Norrköpingin kaupunginkirjasto. Villa Florasta on jäljellä vain yksi ikkuna. 1970-luvun alussa viisi valtion virastoa muutti kaupunkiin: Ilmailulaitos, Maahanmuuttovirasto, Merenkulkulaitos, Rikosseuraamusvirasto ja SMHI (Ruotsin meteorologinen ja hydrologinen instituutti). 2000-luvun alussa Norrköping sai uuden muodon yliopistokaupunkina yhdessä naapurikaupunki Linköpingin kanssa. Yhdessä niitä markkinoidaan ”Neljäntenä suurkaupunkialueena”.

Hotellit Norrköping  – Löydä suositut hotellit Lomakulma.fi

norrköping nähtävyydet