Hotellit Linköping

Hotellit Linköping – Löydä parhaat hotellit

Linköping on yksi Ruotsin vanhimmista kaupungeista, ja sillä on pitkä historia, joka ulottuu keskiajalle. Kaupungissa on rikas kulttuuriperintö ja mielenkiintoinen sekoitus historiallisia ja moderneja elementtejä.

hotellit Linköping

Löydä hotellit Linköping – Sivustoltamme löydät hotellit ja voit lukea lisätietoa matkailukohteista

Linköping on kaupunki Ruotsissa, joka tarjoaa matkailijoille upean yhdistelmän historiaa, luontoa ja kulttuuria. Kaupungin vanhakaupunki, Domkyrkanin katedraali ja muut historialliset rakennukset ovat osoitus alueen rikkaasta menneisyydestä. Vanhankaupungin kapeat kujat ja keskiaikaiset rakennukset tarjoavat mielenkiintoisen kuvan kaupungin historiasta. Kaupungin kauniit puistot ja viheralueet ovat loistava paikka rentoutua ja nauttia luonnosta. Stångån-joki halkoo kaupunkia ja tarjoaa mahdollisuuden veneilyyn ja patikointiin kauniissa ympäristössä. Lisäksi kaupungin ympärillä on upeita luontokohteita, kuten Kinda-kanava ja Tinnerö ekopuisto, jotka houkuttelevat ulkoilusta ja luontomatkailusta kiinnostuneita.

Linköpingin monipuolinen kulttuuritarjonta pitää sisällään museoita, gallerioita, teattereita ja konserttisaleja. Kaupungissa järjestetään erilaisia tapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden, jotka tuovat eloa kaupunkiin ja tarjoavat mahdollisuuden kokea paikallista kulttuuria. Lisäksi Linköpingin yliopisto ja teknologiakeskittymä tuovat kaupunkiin nuorekasta ja innovatiivista ilmapiiriä.

Linköping on matkailukohde, joka yhdistää historialliset nähtävyydet, kauniit puistot ja monipuolisen kulttuuritarjonnan. Sen viehättävä ilmapiiri ja monipuoliset aktiviteetit tekevät siitä houkuttelevan matkakohteen niin kulttuurin ystäville, luonnon ystäville kuin perheillekin.

Muut matkailukohteet Itä-Götanmaan läänissä
Suositut hotellit Linköping

Linköpingistä löydät useita hotelleja. Alhaalla tietoa suosituimmista hotelleista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä.

 1. Elite Stora Hotellet Linköping: Tämä historiallinen hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla Stora Torget -aukiolla. Hotelli on rakennettu 1800-luvulla, ja se tarjoaa viehättävän yhdistelmän perinteistä ja modernia tyyliä.

 2. Scandic Frimurarehotellet: Moderni hotelli, joka sijaitsee lähellä Linköpingin päärautatieasemaa ja keskustaa. Hotellissa on viihtyisät huoneet ja monipuoliset palvelut, kuten sauna ja kuntokeskus.

 3. Park Hotel Linköping Fawlty Towers: Tämä boutique-hotelli tarjoaa persoonallista ja viihtyisää majoitusta lähellä keskustan nähtävyyksiä. Hotellin ympärillä on myös monia ravintoloita ja kahviloita.

 4. Best Western Plus Priceless Hotel: Moderni hotelli, joka sijaitsee kätevästi lähellä Linköpingin yliopistoa ja teknologiapuistoa. Hotellissa on tyylikkäät huoneet ja laadukkaat palvelut.

 5. Scandic Linköping City: Keskustan tuntumassa sijaitseva hotelli, joka tarjoaa mukavat huoneet ja hyvät palvelut. Hotellista on lyhyt kävelymatka kaupungin nähtävyyksiin ja ostosmahdollisuuksiin.

 6. Quality Hotel Ekoxen: Laadukas hotelli, joka sijaitsee kauniilla paikalla Stångån-joen rannalla. Hotellissa on modernit huoneet, sauna ja ravintola.

 7. Scandic Linköping Väst: Rauhallisella paikalla sijaitseva hotelli, joka sopii erityisesti perheille ja pidemmille majoituksille. Hotellissa on lasten leikkihuone ja hyvät liikenneyhteydet.

Hotellit Linköping – Löydä parhaat hotellit Lomamatka.fi

Linköping nähtävyydet ja ajanviete

Linköping tarjoaa monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä, ja tässä on muutamia nähtävyyksiä lähialueella: Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja on mahdollista ettei kaikki tiedot täysin pidä paikkaansa.

 1. Linköpingin tuomiokirkko (Domkyrka): Tämä upea goottilainen katedraali on yksi Ruotsin tärkeimmistä uskonnollisista rakennuksista. Se on rakennettu 1100-luvulla ja on tunnettu kauniista lasimaalauksistaan ja arkkitehtuuristaan.

 2. Gamla Linköping: Gamla Linköping on elävä museoalue, jossa voit astua ajassa taaksepäin ja kokea, millaista elämä oli 1800-1900-luvun vaihteessa. Alueella on vanhoja rakennuksia, käsityöläisten työpajoja, kahviloita ja pieniä kauppoja.

 3. Linköpingin ilmailumuseo (Flygvapenmuseum): Tämä mielenkiintoinen museo kertoo Ruotsin ilmavoimien historiasta ja esittelee lentokoneita ja ilmailuun liittyviä näyttelyitä.

 4. Valla Gård: Valla Gård on ulkoilmamuseo, jossa voit tutustua perinteiseen ruotsalaiseen maalaiselämään. Siellä on vanhoja rakennuksia, eläimiä ja kaunis maalaismaisema.

 5. Slotts- och domkyrkomuseet: Tämä museo sijaitsee Linköpingin tuomiokirkon yhteydessä ja esittelee kirkon historiaa ja kulttuuriperintöä.

 6. Stångån-joen rannat: Linköpingin keskustaa halkoo Stångån-joki, joka tarjoaa kauniit puitteet kävelyille ja piknikille joen rannoilla.

 7. Slottet Linköping: Slottet on vanha linna, joka oli aikoinaan yksi Ruotsin tärkeimmistä linnakkeista. Nykyään siellä järjestetään kulttuuritapahtumia ja näyttelyitä

linköping stadshus
Linköpingin historiaa

Linköping on kaupunki, joka on kantanut historiaansa aina pronssikaudelta ja varhaiselta rautakaudelta saakka. Kaupungin juuret ulottuvat vuosituhansien taakse, ja sen historiaa voi seurata aina viikinkiajalle asti. Ensimmäinen maininta Linköpingistä löytyy vuodelta 1103 Florenslistasta, jossa kaupunkia kutsuttiin nimellä ”Liunga. kaupinga”. Tämä nimi koostuu sanoista ”ljung” (kanerva) ja ”kauping” (kauppapaikka), viitaten kaupungin alkuperäiseen luonteeseen.

Kaupungin uskonnollinen merkitys alkoi vahvistua 1100-luvulla, kun Linköpingistä tuli Itä-Götanmaan, Smoolannin ja Gotlannin kirkollinen keskus. Linköpingin piispa Gisle oli isäntänä vuoden 1153 Ruotsin ensimmäisessä kirkolliskokouksessa yhdessä kuningas Sverker vanhemman kanssa. Paavi Aleksanteri III mainitsi Linköpingin piispalle vuonna 1178, vahvistaen kaupungin asemaa kirkollisena keskuksena. Linköpingin katedraalikoulu perustettiin 1200-luvulle, mahdollisesti Ruotsin ensimmäisenä kouluna. Tämä osoittaa kaupungin vahvaa koulutusperinnettä, joka liittyy sen uskonnolliseen rooliin.

Kaupungin maamerkki, Linköpingin tuomiokirkko, on rakennettu useissa vaiheissa historiansa aikana. Ensimmäinen romaaninen kirkko nousi paikalleen 1100-luvun alussa, mutta nykyinen katedraali rakennettiin biskoppi Bengt Magnussonin aikana 1200-luvulla. Tämä upea kirkko on yhä kaupungin ylpeys ja merkittävä kulttuuriperintökohde. Linköpingin linna, nimeltään Biskopsgården, on toinen kaupungin tärkeä historiallinen nähtävyys. Se rakennettiin 1100-luvulla ja on maan vanhin säilynyt profaani kivirakennus. Linnaa laajennettiin useita kertoja tulipalojen jälkeen, ja se toimi piispan asuinpaikkana ja hallintokeskuksena. Kaupungin historiassa on myös merkittäviä tapahtumia, kuten Slaget vid Stångebro vuonna 1598, joka aloitti puola-ruotsalaisen sodan. Tämä taistelu käytiin Hertig Karlin ja Sigismundin välillä, ja se päätyi Hertig Karlin voittoon.

Linköpingin historia ei ole ainoastaan menneisyyttä, vaan se jatkuu läpi vuosisatojen. Vuonna 1627 perustettiin Gymnasium Lincopense, Ruotsin kolmas lukio, joka on edelleen tärkeä osa kaupungin koulutustarjontaa. Kaupunki ei ole välttynyt vaikeuksilta, kuten suurelta tulipalolta vuonna 1700, joka tuhosi suurimman osan rakennuksista. Kuitenkin jotkut kivirakennukset, kuten Linköpingin linna ja tuomiokirkko, säilyivät.

Linköpingin historiaan liittyy myös sotilashistoria, ja kaupungissa on toiminut useita sotilasyksiköitä vuosisatojen ajan. Sotilaiden läsnäolo vaikutti kaupungin kehitykseen, ja monia kasarmialueita on myöhemmin muutettu asuintaloiksi ja julkisten virastojen käyttöön.

Katso myös nämä:

Löydä lennot Linköping

Hotellit Linköping – Löydä suositut hotellit Lomakulma.fi

linköping nähtävyydet