Hotellit Lund

Hotellit Lund – Löydä parhaat hotellit

Lund on kaunis ja historiallinen kaupunki Etelä-Ruotsissa. Se on yliopistokaupunki, joka tunnetaan kulttuurillisesta monimuotoisuudestaan ja viihtyisästä ilmapiiristään

hotellit lund

Löydä hotellit Lund – Lue lisätietoa matkailukohteista sivustoltamme

Lund on idyllinen matkailukohde Etelä-Ruotsissa, joka tarjoaa matkailijoille ainutlaatuisen sekoituksen historiaa, kulttuuria ja arkkitehtuuria. Kaupungin vanha yliopisto ja keskiaikaiset rakennukset luovat tunnelmallisen ilmapiirin, joka vie vierailijat ajassa taaksepäin. Lundin kapeat kujat, viehättävät puutalot ja keskiaikaiset kirkot ovat kuin suoraan sadusta, ja ne tarjoavat upeita valokuvamahdollisuuksia ja romanttista tunnelmaa.

Lundin rikas kulttuurielämä näkyy sen lukuisissa taidegallerioissa, museoissa ja tapahtumissa. Vierailijat voivat nauttia taiteesta, musiikista ja teatterista, tai osallistua johonkin kaupungin monista kulttuuritapahtumista. Lisäksi Lundin ympärillä on kaunista luontoa, joka houkuttelee retkeilijöitä ja luonnon ystäviä tutustumaan Etelä-Ruotsin kauniisiin maisemiin.

Lund on matkailukohde, joka tarjoaa ikimuistoisen ja monipuolisen kokemuksen niin historian ystäville, kulttuurin harrastajille kuin luonnosta nauttijoillekin. Kaupungin ainutlaatuinen ilmapiiri ja viehättävä tunnelma tekevät siitä miellyttävän matkakohteen, jossa voi uppoutua menneisyyden tarinoihin ja nauttia rauhallisesta kaupunkielämästä.

Muut matkailukohteet Skånen läänissä
Suosituimmat hotellit Lund

Lundissa on useita suosittuja hotelleja, jotka tarjoavat korkealaatuista majoitusta ja mukavia palveluita. Tässä muutamia suosituimpia hotelleja Lundissa:

 1. Clarion Hotel Lund:
 • Clarion Hotel Lund sijaitsee osoitteessa Stora Södergatan 24, lähellä Lundin yliopistoa ja keskustaa.
 • Hotellissa on moderni ja tyylikäs sisustus sekä viihtyisät huoneet, joissa on mukavuudet kuten ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja työtila.
 • Hotellin palveluihin kuuluvat kuntokeskus, sauna ja rentoutumisalue.
 • Ravintola Kitchen & Table tarjoaa herkullista ruokaa ja panoraamanäkymät kaupungin yli.
 • Hotellissa on myös tapahtuma- ja kokoustiloja, jotka soveltuvat erilaisiin tilaisuuksiin.
 1. Elite Hotel Ideon Lund:
 • Elite Hotel Ideon Lund sijaitsee Ideon Science Park -alueella, osoitteessa Scheelevägen 27.
 • Hotellissa on modernit ja tyylikkäät huoneet, joissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja työpöytä.
 • Hotellin palveluihin kuuluvat ravintola, baari, kuntokeskus ja sauna.
 • Ideon Science Parkin sijainti tarjoaa helpon pääsyn yliopistoon ja yrityksiin.
 • Hotellissa on myös mahdollisuus järjestää kokouksia ja tapahtumia moderneissa tiloissa.
 1. Grand Hotel Lund:
 • Grand Hotel Lund sijaitsee osoitteessa Bantorget 1, aivan Lundin keskustassa.
 • Hotelli on historiallinen rakennus, joka tarjoaa perinteistä charmia ja tyyliä.
 • Huoneet ovat sisustettu klassisesti ja tyylikkäästi, ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet.
 • Hotellissa on ravintola ja baari, joissa voi nauttia herkullisista ruoista ja juomista.
 • Grand Hotel Lundin sijainti on ihanteellinen, sillä se on kävelymatkan päässä Lundin tärkeimmistä nähtävyyksistä ja palveluista.
 1. Scandic Star Lund:
 • Scandic Star Lund sijaitsee osoitteessa Glimmervägen 5, hieman Lundin pohjoisosassa.
 • Hotelli tarjoaa mukavia ja tilavia huoneita, joissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja työtila.
 • Hotellin palveluihin kuuluvat sisäuima-allas, kuntokeskus, sauna ja lasten leikkihuone.
 • Ravintola tarjoaa monipuolisen valikoiman ruokia ja Scandic Shopista voi ostaa pientä purtavaa ja matkamuistoja.
 • Scandic Star Lundin rauhallinen sijainti takaa rentouttavan oleskelun, ja samalla Lundin keskustaan on lyhyt matka.

Hotellit Lund – Löydä parhaat hotellit Lomakulma.fi

Lund nähtävyydet ja ajanviete

Lundissa on paljon mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja historiallisia kohteita. Tässä muutamia suosittuja nähtävyyksiä Lundissa:

 1. Lundin tuomiokirkko (Lunds domkyrka): Lundin tuomiokirkko on yksi Pohjois-Euroopan suurimmista ja vaikuttavimmista keskiaikaisista katedraaleista. Se on rakennettu 1100-luvulla ja sen korkeat holvikaaret, kauniit lasimaalaukset ja antiikkinen arkkitehtuuri ovat vaikuttavia.

 2. Lundin yliopisto (Lunds universitet): Lundin yliopisto on yksi Ruotsin vanhimmista yliopistoista, perustettu vuonna 1666. Yliopistoalueella voi nähdä historiallisia rakennuksia ja viehättäviä puutarhoja.

 3. Kulturen museo: Kulturen on Skandinavian suurin ulkoilmamuseo, joka esittelee Ruotsin ja Skånen perinnettä ja kulttuuria. Museoalueella voi tutustua perinteisiin rakennuksiin ja käsityöläisten työpajoihin.

 4. Botaniska trädgården: Lundin kasvitieteellinen puutarha on ihastuttava paikka rentoutua ja tutustua erilaisiin kasveihin ja kukkiihin. Puutarha on perustettu vuonna 1690 ja siellä on laaja kokoelma kasveja eri puolilta maailmaa.

 5. Stadsparken: Lundin kaupunginpuisto, Stadsparken, on suosittu paikka piknikille ja ulkoilulle. Puistossa on myös leikkipuisto lapsille ja usein järjestetään erilaisia tapahtumia.

 6. Lunds konsthall: Lundin taidemuseo, Lunds konsthall, esittelee nykytaidetta ja vaihtuvia näyttelyitä.

lundin stortorget
Lundin historiaa

Lund on yksi Ruotsin vanhimmista kaupungeista, ja se perustettiin noin vuonna 990. Kaupunki oli kuitenkin tanskalainen aina vuoteen 1658 asti. Lundilla on mahdollisesti ollut edeltäjä Uppåkrassa, noin viiden kilometrin eteläpuolella, missä on löydetty rautakautisen asutuksen ja mahdollisen poliittis-uskonnollisen keskuksen merkkejä. On myös viitteitä siitä, että tämä asutus tuhoutui tulipalossa 900-luvun loppupuolella.

Kaupunkiin perustettiin piispanistuin vuonna 1060, ja se nousi arkkipiispanistuimeksi vuonna 1104, samana vuonna kun katedraali valmistui. Lundista tuli Tanskan pääkaupunki vuonna 1134, mutta se menetti tämän aseman vuonna 1416, kun pääkaupunki siirtyi Kööpenhaminaan.

Lundissa perustettiin vuonna 1666 Lundin yliopisto, joka on yksi Skandinavian suurimmista yliopistoista ja edelleen merkittävä oppilaitos kaupungissa.

Hotellit Lund – Löydä upeimmat hotellit Lomakulma.fi

lund nähtävyydet