Hotellit Haaparanta

Hotellit Haaparanta – Löydä parhaat hotellit Tornio Haaparanta

Haaparanta on kaupunki Pohjois-Ruotsissa, joka sijaitsee Ruotsin ja Suomen rajan tuntumassa. Se on tunnettu erityisesti ostosmahdollisuuksistaan, sillä se sijaitsee Tornion kaupungin vastapäätä ja muodostaa yhdessä Tornion kanssa kaksoiskaupungin, jota kutsutaan Tornio-Haaparanta-alueeksi.

hotellit haaparanta

Löydä hotellit Haaparanta – Lue lisätietoa matkailukohteista 

Haaparanta on lumoava matkailukohde Pohjois-Ruotsissa, joka tarjoaa matkailijoille monipuolisen ja mielenkiintoisen kokemuksen. Haaparannan sijainti Tornionjoen rannalla ja Ruotsin ja Suomen rajalla antaa sille erityisen rajakaupungin tunnelman. Vierailijat voivat kävellä sillan yli naapurimaahan Tornioon tai ihailla joen rantamaisemia.

Haaparanta on tunnettu myös monipuolisista ostosmahdollisuuksistaan. Kaupungissa sijaitsevat suuret tavaratalot houkuttelevat niin ruotsalaisia kuin suomalaisiakin shoppailijoita. Haaparanta onkin suosittu ostoskohde, erityisesti suomalaisten keskuudessa. Lisäksi kaupungissa järjestetään usein markkinoita ja tapahtumia, jotka tuovat eloa ja vilkasta tunnelmaa alueelle.

Haaparannan ympäristö tarjoaa upeita luontoelämyksiä niille, jotka nauttivat ulkoilusta ja luonnon rauhasta. Lähellä sijaitsevat metsät ja jokivarsi tarjoavat mahdollisuuden patikointiin, marjastukseen ja kalastukseen. Talvella alueella voi harrastaa talviurheilua ja nauttia lumisista maisemista.

Haaparanta on matkailukohde, joka tarjoaa kauniita luontoelämyksiä, monipuolisia aktiviteetteja ja erityisen rajakaupungin tunnelmaa. Se on viehättävä paikka tutkia Ruotsin ja Suomen kulttuurien rikkautta ja nauttia lähialueen luonnonkauneudesta.

Vertaa hotellit Haaparannalla

Booking.com
Suosittuja hotelleja Haaparannalla

Haaparannasta löydät muutamia hotelleja. Alhaalta voit lukea lisätietoja hotelleista Haaparannalla.

1.Cape East

Cape East on majoituspaikka Haaparannassa, Ruotsissa, joka sijaitsee kävelymatkan päässä Riekkola-Välivaaran luonnonsuojelualueelta. Tämä hotelli tarjoaa monipuolisia palveluita ja mukavuuksia asiakkailleen.

Majoituspaikan tarjoamat palvelut ja mukavuudet:

 • Ilmainen Wi-Fi-yhteys yleisissä tiloissa: Hotellissa on tarjolla ilmainen langaton internet-yhteys yleisissä tiloissa, joten asiakkaat voivat pysyä helposti yhteydessä verkossa.

 • Ilmainen omatoiminen pysäköinti: Cape East tarjoaa asiakkaille ilmaisen pysäköintimahdollisuuden, mikä tekee autolla liikkumisen helpoksi.

 • Ravintola: Jos asiakkaille tulee nälkä, hotellissa on ravintola, josta voi tilata ruokaa.

 • Uima-altaat: Majoituspaikassa on sekä sisäuima-allas että ulkouima-allas, joissa asiakkaat voivat rentoutua ja viettää aikaa.

 • Kylpylä: Cape Eastin kylpylä tarjoaa erilaisia hemmotteluhoitoja, kuten kuumakivihierontoja, käsi- ja jalkahoitoja sekä vartalohoitoja.

Cape Eastin sijainti on hyvä, sillä se on vain 3 minuutin ajomatkan päässä Riekkola-Välivaaran luonnonsuojelualueelta ja muutaman minuutin ajomatkan päässä Haaparannan kirkosta.

Majoituspaikkaan voi myös tuoda lemmikin, kuten kissan tai koiran, lisämaksua vastaan, mutta on hyvä huomioida, että tällöin voi olla joitakin rajoituksia tai sääntöjä liittyen lemmikkien oleskeluun hotellissa.

Nämä palvelut ja mukavuudet tekevät Cape Eastista houkuttelevan majoitusvaihtoehdon matkailijoille, jotka vierailevat Haaparannassa ja haluavat nauttia monipuolisista palveluista ja viihtyisästä oleskelusta.

2. Haparanda Stadshotell

Haparanda Stadshotell on majoituspaikka Haaparannassa, Ruotsissa, joka sijaitsee kävelymatkan päässä Haaparannan kirkosta. Tämä hotelli tarjoaa monia mukavuuksia ja palveluita, jotka tekevät vierailusta miellyttävän.

Majoituspaikan tarjoamat palvelut ja mukavuudet:

 • Ilmainen buffetaamiainen: Hotellissa on tarjolla ilmainen buffetaamiainen, joten asiakkaat voivat aloittaa päivänsä hyvin ravitsevalla aterialla.

 • Ilmainen Wi-Fi: Haparanda Stadshotell tarjoaa ilmaisen langattoman internet-yhteyden yleisissä tiloissa, joten asiakkaat voivat pysyä helposti yhteydessä verkossa.

 • Ilmainen omatoiminen pysäköinti: Hotellissa on ilmaisia pysäköintipaikkoja, mikä tekee autolla saapumisesta kätevää.

 • Ravintola ja baari/lounge: Asiakkaat voivat nauttia ruokaa hotellin ravintolassa tai rentoutua ja nauttia juoman baarissa tai loungessa.

 • Ilmaiset sanomalehdet aulassa: Hotellissa on tarjolla ilmaisia sanomalehtiä aulassa, joten asiakkaat voivat pysyä ajan tasalla uusimmista uutisista.

Hotellin sijainti on hyvä, sillä se on vain 11 minuutin kävelymatkan päässä Haaparannan kirkosta ja 3 minuutin ajomatkan päässä Aineen taidemuseosta.

Majoituspaikkaan voi myös tuoda lemmikin lisämaksua vastaan, mutta on hyvä huomioida, että tähän voi liittyä joitakin rajoituksia tai sääntöjä liittyen lemmikkien oleskeluun hotellissa.

Nämä palvelut ja mukavuudet tekevät Haparanda Stadshotellista houkuttelevan majoitusvaihtoehdon matkailijoille, jotka vierailevat Haaparannassa ja haluavat nauttia monipuolisista palveluista ja viihtyisästä oleskelusta.

3. Vojakkala vandrarhem

Vojakkala vandrarhem on majoituspaikka, joka sijaitsee lähellä Uiton uimarantaa Haaparannassa, Ruotsissa. Tämä vandrarhem tarjoaa mukavia palveluita ja majoitusvaihtoehtoja matkailijoille.

Majoituspaikan tarjoamat palvelut ja mukavuudet:

 • Ilmainen Wi-Fi: Vojakkala vandrarhem tarjoaa ilmaisen langattoman internet-yhteyden yleisissä tiloissa, ja yhteysnopeus on nopea (50+ Mbps), joten asiakkaat voivat pysyä helposti yhteydessä verkossa.

 • Ilmainen omatoiminen pysäköinti: Majoituspaikassa on ilmaisia pysäköintipaikkoja, mikä tekee autolla liikkumisesta kätevää.

 • Pyykinpesutilat, jaettu mikroaaltouuni ja jaettu jääkaappi: Vandrarhem tarjoaa pyykinpesutilat, joten asiakkaat voivat huolehtia vaatteidensa pesusta. Lisäksi asiakkailla on mahdollisuus käyttää jaettua mikroaaltouunia ja jääkaappia, mikä on kätevää omien ruokien lämmittämiseen tai säilyttämiseen.

Majoituspaikan sijainti on hyvä, sillä se on vain 8 minuutin ajomatkan päässä Tornion kirkosta ja 8 minuutin ajomatkan päässä Haaparannan kirkosta. Tämä tekee siitä sopivan majoitusvaihtoehdon matkailijoille, jotka haluavat tutustua näihin kahteen kaupunkiin.

Hyvä uutinen lemmikinomistajille on, että majoituspaikkaan voi tuoda lemmikin ilmaiseksi, joten voit matkustaa lemmikkisi kanssa ja nauttia yhdessäolosta.

Kaiken kaikkiaan Vojakkala vandrarhem tarjoaa mukavan ja käytännöllisen majoitusvaihtoehdon matkailijoille, jotka haluavat tutustua Haaparanta-Tornion alueeseen ja nauttia erilaisista palveluista ja mukavuuksista.

Hotellit Haaparanta – Sivustomme kautta löydät parhaat hotellit Haaparannasta!

 • Hotellit Tornio Haaparanta
 • Hotelli Haaparanta Cape East
Haaparanta nähtävyydet

Ruotsin ja Suomen rajalla sijaitseva Haaparanta tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Kaupungin historia ja kulttuuri ovat vahvasti sidoksissa sen sijaintiin Tornionjoen varrella, mikä tekee siitä kiehtovan matkakohteen. Kulttuuritarjonta on monipuolista ja siihen kuuluu muun muassa taidenäyttelyitä, konsertteja ja teatteriesityksiä. Haaparannan ja Tornion välinen yhteistyö näkyy monissa yhteisissä hankkeissa ja tapahtumissa, jotka rikastuttavat alueen kulttuurielämää. Kaupungin historiaan voi tutustua monin eri tavoin, ja paikalliset museot ja historialliset kohteet tarjoavat syvällisen katsauksen menneisyyteen.

1. Kukkolankoski

kukkolankoski haaparanta
By M. Passinen - Uploaded by Argus fin, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=629422

Kukkolankoski, ruotsiksi Kukkolaforsen, on Tornionjoessa Suomen ja Ruotsin rajalla sijaitseva noin 3,5 kilometriä pitkä koski. Pudotuskorkeudeltaan 14 metriä se on Suomen pisin vapaana virtaava koski. Kosken Suomen puoleisella rannalla sijaitsee Tornioon kuuluva Kukkolan kylä, kun taas Ruotsin puolella on Haaparannan Kukkolan kylä. Tornion keskustaan Kukkolankoskelta on matkaa noin 14 kilometriä.

Kukkolankoski on merkittävä sekä luonnonnähtävyytensä että kulttuurihistoriansa vuoksi. Koski on suosittu kalastuspaikka, ja erityisesti perinteinen lohen ja siian lippoaminen on säilynyt alueella vuosisatoja. Tämä ikivanha kalastustekniikka houkuttelee niin paikallisia asukkaita kuin matkailijoitakin.

2. Rajalla ostoskeskus ja Ikea

rajalla ostoskeskus

Haaparanta on tunnettu edullisista ostosmahdollisuuksistaan, ja Rajalla Shopping Center on yksi suosituimmista ostoskeskuksista. Pä Gränsen ja Ikea ovat käymisen arvoisen paikkoja, joissa saat ajan kulumaan takuuvarmasti!

 

3. Karl Gustavin kirkko

karl gustavin kirkko
 

Karl Gustavin kirkko, joka tunnetaan myös nimellä Karungin kirkko (ruots. Karungi kyrka), on kirkkorakennus Haaparannan kunnan Karungissa Ruotsissa. Se kuuluu Luulajan hiippakuntaan ja on Haaparannan seurakunnan vanhin kirkko. Kirkko sijaitsee Tornionjoen rannalla ja sen rakennustyöt valmistuivat vuonna 1796.

Kirkko otettiin käyttöön keskeneräisenä, ja vasta vuonna 1798 pidetyssä pitäjänkokouksessa todettiin, että kirkko on valmis ja rakennusmestari Erik Lanton palkka voitiin maksaa. Kirkon erillinen kellotapuli on peräisin edellisestä kirkosta ja se on rakennettu vuonna 1745.

4. Victoriantori

 

Victoriantori on Suomen ja Ruotsin rajalla sijaitseva ainutlaatuinen tori, joka valmistui vuonna 2011 Tornion ja Haaparannan yhteishankkeena. Toria halkaisee valtakuntien raja, josta muistutuksena toimii keskellä toria kulkeva Rajakanava. Torin nimen innoittajana on toiminut Ruotsin kruununprinsessa Victoria, joka vihki torin käyttöön. Victoriantori on erityinen kohde, sillä rajatorit ovat harvinaisia maailmanlaajuisesti. Pohjoismaissa ei ole toista vastaavaa toria, ja Euroopassakin rajatoreja tunnetaan vain muutama.

5. Saivaaren kylä

Haaparannan kunnan pohjoisosassa, noin 10 km länteen Torniojoesta, on läheisen vaaran mukaan Saivaaraksi nimetty kivikautinen asuinpaikka. Alueella on noin 50 erikokoista soikean kuoppamaista painannetta, jotka ovat jääneet merkeiksi asumuksista ja muista rakenteista paikalla noin 5000 vuotta sitten. Asumusten pohjat ovat sijoittuneet hiekkakankaalle aivan muinaisten rantatörmien päälle silloisen meren rantaan. Maannousun myötä Saivaara on nykyään 57-61 m merenpintaa korkeammalla

6. Struven ketju

 

Struven ketju on kolmiomittausketju, joka ulottuu Pohjoisen jäämeren ja Mustanmeren välille. Tämä mittausketju perustettiin 1800-luvulla tarkoituksena selvittää maapallon muotoa ja kokoa. Struven ketju kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon sen tieteellisen ja historiallisen merkityksen vuoksi.

Suomessa sijaitsee kuusi maailmanperintökohteeksi valittua Struven ketjun mittauspistettä. Nämä pisteet ovat historiallisesti merkittäviä, sillä ne edustavat aikansa huipputekniikkaa ja ovat olleet keskeisiä maapallon mittaamisen kehityksessä. Lisäksi monet näistä mittauspisteistä sijaitsevat korkeilla paikoilla, mikä tekee niistä erinomaisia näköalapaikkoja, tarjoten upeat maisemat ympäröivään luontoon.

Hotellit Tornio Haaparanta - Lomakulma.fi
tornio haaparanta rata
Lisätietoa Haaparannasta

Haaparanta on kaupunki Pohjois-Ruotsissa, Västerbottenin läänissä, ja se sijaitsee Tornionjoen varrella Suomen rajan tuntumassa. Haaparannan ja sen vastarannalla sijaitsevan Tornion muodostavat yhdessä Tornio-Haaparanta-alueen, joka on maailman pohjoisin kaupunkialue. Tornio-Haaparanta-alue tunnetaan myös nimellä ”Kolmen valtakunnan alue”, sillä se sijaitsee Ruotsin ja Suomen rajalla ja Ruotsin, Suomen ja Norjan kolmen valtakunnan rajapiste on lähellä.

Haaparannan historia juontaa juurensa vuosisatojen taakse. Alueella on ollut asutusta jo esihistoriallisella ajalla, ja Ruotsin ja Suomen raja on kulkenut Tornionjoen varrella ainakin 1300-luvulta lähtien. Tornionjoki on toiminut tärkeänä reittinä, jota pitkin on kulkenut kauppaa ja kulttuurivaikutteita eri puolilta Pohjois-Eurooppaa. 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa Haaparannasta kehittyi teollisuuskaupunki, ja sen tärkein elinkeino oli metsäteollisuus. Haaparanta oli myös tärkeä liikenteen solmukohta, ja alueella kulki useita rautateitä ja jokiliikennettä.

Toisen maailmansodan aikana alue oli kuitenkin koetuksella. Talvi- ja jatkosodan aikana alueella käytiin taisteluita, ja Haaparanta vaurioitui merkittävästi pommituksissa. Sodan jälkeen alue on kuitenkin rakennettu uudelleen, ja nykyään se on rauhallinen ja viihtyisä kaupunki.

Haaparanta on erityisesti tunnettu edullisista ostosmahdollisuuksistaan, ja monet suomalaiset matkustavat rajan yli Haaparantaan tekemään verovapaita ostoksia. Rajalla Shopping Center on yksi suosituimmista ostoskeskuksista alueella. Lisäksi Haaparannassa voi nauttia kauniista luonnosta ja tehdä erilaisia ulkoiluaktiviteetteja, kuten patikointia ja kalastusta. Tornio-Haaparanta-alueen kaksoiskaupunkina Haaparanta ja Tornio ovat tiiviissä yhteistyössä keskenään, ja alue on tunnettu ystävällisistä asukkaistaan ja monikulttuurisesta tunnelmastaan. Kaupunki onkin suosittu matkailukohde, joka tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän kulttuuria, historiaa, luontoa ja edullisia ostosmahdollisuuksia.

Löydä hotellit Tornio Haaparanta – Lomakulma.fi

hotellit tornio haaparanta
By TeVe - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=646698