Hotellit Arvika

Hotellit Arvika – Löydä hotellit ja lue tietoa matkakohteista!

Arvika on viehättävä matkailukohde Ruotsissa, erityisesti niille, jotka nauttivat luonnosta, rauhasta ja kulttuurista. Se sijaitsee Värmlannin läänissä, kauniin Vänern-järven rannalla. Tämä pikkukaupunki tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja ja nähtävyyksiä, jotka houkuttelevat matkailijoita ympäri vuoden.

hotellit arvika

Hotellit Arvika – Löydä parhaat hotellit sivustoltamme, voit lukea myös lisätietoa tästä matkailukohteesta alhaalta

Arvika ympäristöineen tarjoaa upeita luontokohteita, kuten laajoja metsiä, järviä ja vuoria. Alueella on monia patikointi-, pyöräily- ja melontareittejä, jotka sopivat ulkoiluun ja luonnossa liikkumiseen. Vänern-järvi tarjoaa loistavat mahdollisuudet kalastukseen, ja Arvika onkin tunnettu kalastuspaikka. Voit myös nauttia vesiliikunnasta ja veneretkistä järven kauniissa maisemissa.

Kaupungissa voi tutustua erilaisiin taidegallerioihin, museoihin ja käsityöläisten työpajoihin. Arvikassa järjestetään myös erilaisia kulttuuritapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden. Kaupungissa on myös rikas historia ja perinteet, joita voi tutkia kirkkojen ja vanhojen rakennusten kautta. Arvika on tunnettu erityisesti kesäfestivaaleistaan, kuten Arvikafestivalen, joka houkuttelee musiikin ystäviä eri puolilta maailmaa. Festivaalit luovat kaupunkiin vilkkaan ja iloisen ilmapiirin kesäisin.

Muut matkakohteet Värmlannin läänissä
Suositut hotellit Arvika

Alta löydät tietoa suosituista hotelleista Arvikassa. Muista, että tiedot voivat muuttua ajan myötä ja suosittelemme katsomaan parhaat hotellit sivustomme kautta sivun alusta.

 1. Scandic Arvika: Scandic-ketjun hotelli, joka sijaitsee kaupungin keskustassa Vänern-järven rannalla. Tarjoaa moderneja huoneita ja mukavuuksia kuten ilmainen Wi-Fi, ravintola ja kuntokeskus.

 2. Clarion Collection Hotel Bristol: Tyylikäs hotelli, joka sijaitsee keskeisellä paikalla kaupungin keskustassa. Tarjoaa sisältyvän iltapäiväkahvin ja kevyen illallisen sekä saunan ja kuntosalin käyttömahdollisuuden.

 3. Guesthouse Eleven: Viehättävä majatalo, joka sijaitsee Vänern-järven läheisyydessä. Tarjoaa mukavia huoneita ja ainutlaatuisen sisustuksen.

 4. Arvika Stadshotell: Perinteikäs hotelli, joka sijaitsee kaupungin keskustassa lähellä ostosmahdollisuuksia ja nähtävyyksiä. Tarjoaa viihtyisiä huoneita ja ravintolan

Hotellit Arvika – Löydä parhaat hotellit Lomakulma.fi

Arvika nähtävyydet

Arvika tarjoaa monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja matkailijoille. Tässä muutamia suosittuja nähtävyyksiä Arvikassa:

 1. Rackstadmuseet: Tämä taidemuseo esittelee taiteilijoiden, kuten Carl och Karin Larssonin ja Gustaf Fjaestadin, teoksia. Museo sijaitsee viehättävässä puistossa ja on kiinnostava vierailukohde taiteen ystäville.

 2. Arvika Fordonsmuseum: Automaailman ystäville tämä museo esittelee laajan kokoelman ajoneuvoja, kuten autoja, moottoripyöriä ja perävaunuja. Museo tarjoaa mielenkiintoisen katsauksen menneiden aikojen liikenteeseen.

 3. Storkyrkberget: Tämä näköalapaikka tarjoaa upean näkymän yli Arvikan kaupungin ja Vänern-järven. Voit kävellä tai ajaa huipulle nauttiaksesi henkeäsalpaavista maisemista.

 4. Ingestrand : Kauniilla hiekkarannalla voit rentoutua, uida ja nauttia Vänern-järven kauniista ympäristöstä. Ranta tarjoaa myös mahdollisuuden vesiliikuntaan ja auringonottoon.

 5. Mikaelikyrkan: Tämä vaikuttava kirkko on Arvikan vanhin rakennus, ja sen rakentaminen alkoi jo 1600-luvulla. Kirkko on kaunis esimerkki vanhasta arkkitehtuurista ja tarjoaa hiljaisen ja rauhallisen ilmapiirin.

 6. Brunskog kirkko ja Carl Larssonin hauta: Brunskogissa, lähellä Arvikaa, voit vierailla Carl Larssonin hautapaikalla ja nähdä kauniin puukirkon.

 7. Gammelvala: Jos olet Arvikassa heinäkuun alussa, et voi jättää väliin Gammelvala-tapahtumaa, joka on historiallinen markkinatapahtuma, joka kutsuu matkailijoita aikamatkalle menneeseen aikaan.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä Arvikassa olevista nähtävyyksistä. Kaupungissa ja sen ympäristössä on paljon muutakin nähtävää ja koettavaa, kuten luonnonkauniit reitit, kalastusmahdollisuudet, kulttuuritapahtumat ja festivaalit. Arvika on täydellinen kohde sekä aktiiviselle lomailijalle että kulttuurista ja historiasta kiinnostuneelle matkailijalle.

arvika Trefaldighetskyrkan
Arvikan historiaa

Tiedämme, että Arvikabygden oli asuttu, vaikka harvakseltaan, jo varhaisella kivikaudella. Jäänteitä vanhoilta ajoilta on runsaasti. Esimerkiksi Ruotsin pohjoisimmat kalliokaiverrukset löytyvät meidän kunnastamme, ja Gunnarskogissa sijaitsee 500 jKr peräisin oleva riimukivi – yksi harvoista tuon ajan kiviartefakteista, jotka on löydetty maastamme.

Glafsfjordin alue on luokiteltu valtakunnallisesti kulttuurialueeksi. Muisto viikinkien pitkistä matkoista Glafsfjordenin varrella elää myös vesireitin nimessä Säfflestä Arvikaan – ”Viikinkitie”. Arvikan nimen muinaisruotsinkielinen merkitys on tulkittu ”joen mutkaksi” tai ”pellon kaarteeksi”. Håkon Håkonssonin tarina kertoo, että Norjan kuningas vierailevuoden 1225 ”Arvika-nimisessä kylässä” Värmlandissa, ja vuonna 1362 nimi ”Aruika socken” esiintyy keskiaikaisessa kirjeessä. Arvika nimeltään kaupunkina mainitaan kartalla ensimmäisen kerran 1500-luvulla, mutta silloin se oli vain pieni kylä.

1700-luvulla ehdotettiin toistuvasti, että suurempi yhdyskunta pitäisi perustaa Länsi-Värmlantiin. Siitä tulisi kauppapaikka, joka voisi poistaa tullaukseen ja rajakauppaan liittyvät ongelmat. Valinta kohdistui ”Kyrkeby i Arvika socken” – paikkaan, jonka sekä väestö että läänin kuvernööri olivat ehdottaneet. Edellytykset kaupungin perustamiselle olivat hyvät sen erinomaisen sijainnin vuoksi Kyrkvikensin rannalla – Glafsfjordin lahdella.

Suurimman osan 1800-luvusta merenkulku ja siten satama olivat myös tärkeitä kuljetuksille ja elinkeinoelämälle, erityisesti kun Säffle-kanava valmistui vuonna 1837. Arvika on itse asiassa Ruotsin sisäisin satama, jolla on yhteys seitsemään merelle, mutta tänään enimmäkseen veneilijät nauttivat kauniista vesireitistä.

Arvikan kannalta vielä tärkeämpää oli Luoteisratayhteyden ja rautatien avaaminen vuonna 1871, mikä muutti Arvikan merkityksettömästä kauppa- ja käsityöläiskaupungista kukoistavaksi teollisuuskaupungiksi. Strateginen sijainti Tukholman ja Osloon kulkevan pääradan varrella on suuri merkitys edelleen. Sekä nopeille matkustajaliikenteille että Arvikan tuotteiden vientiin maailmalle.

Varhaisen 1800-luvun aikana Arvika tunnettiin nimellä ”Oscarsstad” uuden kruununprinssin, Oscarin (myöhemmin kuningas Oscar I) pojan kunniaksi. Vuonna 1821 nimi muutettiin takaisin Arvikaksi, ja kau punki sai kaupunkioikeudet vuonna 1911.Kun kunnat yhdistettiin vuonna 1971, muodostettiin Arvikan kunta, johon kuuluivat Arvikan kaupunki sekä maalaiskunnat Brunskog, Stavnäs, Glava, Älgå ja Gunnarskog.

Hotellit Arvika – Löydä suositut hotellit Lomakulma.fi