Hotellit Karlstad

Muut matkakohteet Värmlannin läänissä

Hotellit Karlstad – Löydä parhaat hotellit

Karlstad sijaitsee Vänern-järven rannalla ja se on Värmlannin läänin pääkaupunki ja yksi Ruotsin suurimmista sisämaakaupungeista. Karlstad tunnetaan kauniista luonnonmaisemistaan, historiastaan ja monista nähtävyyksistään.

hotellit karlstad

Hotellit Karlstad – Sivustoltamme löydät hotellit ja voit lukea lisätietoa matkailukohteista

Karlstadin historia juontaa juurensa 1600-luvulle, kun se perustettiin vuonna 1584 nimellä Karlsstad Ruotsin kuninkaan Karl IX:n mukaan. Alueella oli kuitenkin asutusta jo ennen virallista perustamista. Kaupungissa on useita mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kuten Karlstadin tuomiokirkko, Värmlands-museo, Mariebergsskogenin luontopuisto ja Karlstadin linna. Karlstad on kulttuurillisesti rikas kaupunki, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden. Teatteri, musiikki ja taide ovat tärkeitä osia kaupungin kulttuuritarjonnassa.

Muut matkakohteet Värmlannin läänissä
Suositut hotellit Karlstad

Karlstadista löydät useita hotelleja. Alhaalla tietoa suosituimmista hotelleista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä.

 1. Scandic Karlstad City: Moderni hotelli, joka sijaitsee keskustassa lähellä nähtävyyksiä ja ostosmahdollisuuksia.

 2. Clarion Collection Hotel Plaza: Mukava hotelli, joka tarjoaa ilmaisen aamiaisen ja iltapäiväkahvin. Se sijaitsee kätevästi lähellä järveä ja kaupungin keskustaa.

 3. Elite Stadshotellet Karlstad: Tyylikäs ja perinteinen hotelli, joka sijaitsee kauniissa historiallisessa rakennuksessa kaupungin keskustassa.

 4. First Hotel River C: Hotelli Vänern-järven rannalla, joka tarjoaa upeat näkymät ja modernit mukavuudet.

 5. Scandic Winn: Ylellinen hotelli, joka sijaitsee kätevästi lähellä juna-asemaa ja kaupungin keskustaa.

 6. Best Western Gustaf Fröding Hotel & Konferens: Viehättävä hotelli, joka tarjoaa rauhallisen sijainnin ja hyvät palvelut.

 7. Clarion Collection Hotel Drott: Tyylikäs hotelli, jossa on ainutlaatuinen sisustus ja keskeinen sijainti.

Hotellit Karlstad – Löydä parhaat hotellit Lomamatka.fi

Karlstad nähtävyydet ja ajanviete

Karlstad tarjoaa monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä, ja tässä on muutamia nähtävyyksiä lähialueella: Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja on mahdollista ettei kaikki tiedot täysin pidä paikkaansa.

 1. Mariebergsskogen: Kaunis puistoalue, joka tarjoaa mahdollisuuden rentoutua ja nauttia luonnosta. Siellä on myös eläintarha, jossa voit nähdä paikallisia eläimiä.

 2. Värmlands Museum: Tämä alueen museo tarjoaa näyttelyitä Värmlandin historiasta ja kulttuurista.

 3. Karlstadin tuomiokirkko: Valtava kivikirkko, joka on rakennettu 1700-luvulla. Se on kaunis arkkitehtoninen nähtävyys.

 4. Sandgrund Lars Lerin -taidemuseo: Taiteilija Lars Lerinin omistama museo, jossa on näytteillä Lerinin upeita taideteoksia.

 5. Alsters herrgård: Historiallinen kartano, joka tarjoaa näyttävän katsauksen ruotsalaiseen historiaan ja kulttuuriin.

 6. Löfbergs Lila Arena: Jos olet jääkiekon ystävä, voit tarkistaa tämän areenan ja ehkä jopa päästä katsomaan jännittävää jääkiekkopeliä.

 7. Bryngfjorden-järvi: Jos haluat nauttia luonnosta ja ulkoilusta, voit vierailla Bryngfjorden-järven rannalla. Siellä on mukavia kävelyreittejä ja kauniita maisemia.

 8. Sandgrundin ranta: Viehättävä ranta-alue Vänern-järven rannalla, jossa voit nauttia aurinkoisista päivistä ja kauniista näkymistä.

karlstad vänern
Karlstad historiaa

Karlstad perustettiin vuonna 1584 Karl IX:n toimesta, aluksi vain 45 talouden voimin. Kuten monet muut vanhat kaupungit, Karlstad on kärsinyt suurista tulipaloista, ja vuoden 1865 tulipalon jälkeen kaupungin historiallinen keskusta rakennettiin uudelleen leveillä kaduilla, jotka muodostavat ruudukon, sekä suurella torilla. Tämä tehtiin turvaamaan tulipalojen leviämisen estämiseksi. Karlstadissa järjestettiin vuonna 1903 Värmlands hushållningssällskapin teollisuus- ja maatalousnäyttely. Kaupungissa pidettiin myös Karlstadskonferenssi vuonna 1905, jossa Ruotsin ja Norjan unioni purettiin.

Karlstadin kaupungista tuli vuonna 1862 kuntauudistuksen yhteydessä kaupunkikunta, joka oli ympäröity Karlstadin pitäjällä, johon myös osa asutuksesta sijoittui. Kaupunki liitti itsensä vuonna 1934 Karlstadin pitäjän/maaseutukunnan kanssa ja vuonna 1967 Östra Fågelvikin pitäjän/maaseutukunnan. Vuonna 1971 kaupunki liitettiin Karlstadin kuntaan, jossa Karlstad toimi keskuspaikkana.

Kirkollisesti katsottuna alue kuului ennen vuotta 1934 Karlstadin kaupunginseurakuntaan ja Karlstadin maalaisseurakuntaan, ja vuodesta 1934 vuoteen 1962 Karlstadin seurakuntaan. Vuonna 1962 tämä jaettiin Karlstadin tuomiokirkkoseurakunnaksi ja Norrstrands seurakunnaksi. Vuonna 1992 perustettiin Västerstrands seurakunta.1. tammikuuta 1934 Karlstadin maalaisseurakunta (paitsi Vidön-kiinteistö, joka liitettiin Hammarön kuntaan) ja Färjestadin kiinteistö Gravaan liitettiin Karlstadin kaupunkiin. Näin laajennettua Karlstadin kaupunginseurakuntaa kutsuttiin Karlstadin tuomiokirkkoseurakunnaksi.

Kaupunki kuului Karlstadin raastuvaoikeuden tuomiopiiriin vuoteen 1971 saakka. Vuodesta 1971 vuoteen 2005 se kuului Karlstadin tuomioistuimen tuomiopiiriin ja vuodesta 2005 alkaen Värmlannin tuomioistuimen tuomiopiiriin.

Hotellit Karlstad – Löydä suositut hotellit Lomakulma.fi

karlstad nähtävyydet