Hotellit Ålesund

Hotellit Ålesund- Löydä parhaat hotellit

Ålesund on henkeäsalpaava matkailukohde Norjan länsirannikolla, tunnettu upeasta Art Nouveau -arkkitehtuuristaan. Kaupungin satama-alue, vuoret ja merinäkymät tarjoavat upeat puitteet ulkoilulle ja valokuvaamiselle. Ålesundin kiehtova historia ja kulttuuritarjonta tekevät siitä unohtumattoman matkakokemuksen.

hotellit ålesund

Hotellit Ålesund- Lue lisätietoa matkailukohteista sivustoltamme

Ålesund, Norjan upea satamakaupunki, on kuin suoraan postikortista reväisty. Kaupunki lepää maalauksellisesti saaristossa, jonka vuonot ja vuoret muodostavat taustan dramaattiselle maisemalle. Ålesundin erityinen vetonaula on sen häikäisevä Art Nouveau -arkkitehtuuri, joka kukoisti kaupungin jälleenrakentamisen jälkeen vuoden 1904 tulipalossa. Kapeat kadut, koristeelliset rakennukset ja yksityiskohtaiset julkisivut tekevät kävelystä Ålesundin kujilla nautinnollisen matkan ajassa taaksepäin.

Kaupungin sydämessä sijaitseva satama-alue on vilkas keskus, jossa värikkäät kalastusalukset ja viehättävät kahvilat luovat aidon tunnelman. Voit nauttia tuoreista merenelävistä ja paikallisista herkuista ravintoloissa, jotka tarjoavat paitsi maukasta ruokaa myös upeita merinäkymiä. Satama-alueelta voit myös lähteä veneretkelle, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua lähisaariin ja ihailla Ålesundin kaunista rantaviivaa mereltä käsin.

Maisemista voi nauttia myös korkeammalta – Aksla-näköalapaikalta, jonne voit kiivetä tai ajaa autolla. Huipulta avautuu henkeäsalpaava panoraamanäkymä yli kaupungin ja sen ympäröivän saariston. Akslan näköalapaikka tarjoaa erinomaisen tilaisuuden valokuvaukseen, etenkin auringonlaskun aikaan, kun kaupunki saa upean kultaisen hohteen.

Ålesundin kulttuuritarjonta ei myöskään jätä kylmäksi. Kaupungissa voi tutustua erilaisiin museoihin, kuten Ålesundin kaupunginmuseoon, joka tarjoaa kiehtovan katsauksen alueen historiaan ja merenkulkuun. Kulttuurin ystäville löytyy myös taidegallerioita, teattereita ja konserttitiloja, jotka tarjoavat mahdollisuuden nauttia paikallisista ja kansainvälisistä esityksistä.

Norjan muita matkakohteita Mørenin ja Romsdalin läänissä
Suositut hotellit Ålesund

Ålesundistä löydät useita hotelleja. Alhaalta löydät tietoa paikkakunnan suosituimmista hotelleista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä.

 1. Hotel Brosundet: Tämä viehättävä boutique-hotelli sijaitsee Ålesundin satama-alueella, ja se tarjoaa tyylikkäitä huoneita sekä näkymän merelle. Rakennus on entinen kalastustalo, ja se on muunnettu upeasti nykyaikaiseksi hotelliksi säilyttäen samalla historiallisen tunnelmansa.

 2. Scandic Ålesund: Keskeisellä paikalla sijaitseva Scandic-hotelli tarjoaa mukavia ja moderneja huoneita sekä näkymän satamaan. Hotellissa on monipuolisia palveluita, kuten ravintola, baari ja kuntokeskus.

 3. Hotel 1904: Tämä hotelli kunnioittaa Ålesundin historiallista arkkitehtuuria ja tarjoaa viihtyisiä huoneita lähellä kaupungin nähtävyyksiä. Hotellin läheisyydessä on monia ravintoloita, kahviloita ja ostosmahdollisuuksia.

 4. Quality Hotel Waterfron: Moderni hotelli, joka sijaitsee kätevästi lähellä keskustaa ja nähtävyyksiä. Hotellissa on viihtyisiä huoneita ja monipuolisia palveluita, kuten kuntokeskus ja ravintola.

Hotellit Ålesund- Löydä parhaat hotellit Lomamatka.fi

Ålesund nähtävyydet

Ålesund tarjoaa monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja on mahdollista ettei kaikki tiedot täysin pidä paikkaansa.

 1. Art Nouveau -arkkitehtuuri: Ålesund tunnetaan erityisesti upeasta Art Nouveau -tyylisestä arkkitehtuuristaan. Kaupungin keskusta on täynnä koristeellisia rakennuksia, jotka kukoistivat uudelleenrakentamisen jälkeen vuoden 1904 tulipalossa. Kävele pitkin kapeita katuja ja ihaile kauniita julkisivuja, kuten Jugendstilsenteret-museon ympäristössä.

 2. Ålesundin akvaario Atlantic Sea Park: Tämä suosittu nähtävyys tarjoaa mahdollisuuden tutustua Norjan rannikon merielämään. Akvaariossa voit nähdä monenlaisia mereneläviä, kuten hylkeitä, kaloja ja muita meren otuksia. Lapset ja aikuiset voivat nauttia interaktiivisista näyttelyistä ja elämyksistä.

 3. Aksla-näköalapaikka: Kiipeä tai aja vuorelle Akslaan, ja sinut palkitaan henkeäsalpaavilla panoraamanäkymillä Ålesundiin ja sen ympäröivään maisemaan. Tämä on loistava paikka valokuvaukseen, erityisesti auringonlaskun aikaan.

 4. Sunnmøre-museo: Tämä ulkoilmamuseo esittelee alueen kulttuuriperintöä ja perinnettä. Voit tutustua perinteisiin taloihin, maatiloihin ja kalastusvälineisiin sekä oppia lisää Ålesundin historiasta ja elämäntavasta.

 5. Raatihuone ja keskusaukio: Ålesundin kaunis raatihuone sijaitsee viehättävällä keskusaukiolla. Rakennus on upea esimerkki jugendtyylisestä arkkitehtuurista ja on keskeinen osa kaupungin maisemaa.

 6. Veneretket ja saaristo: Tutustu Ålesundin ympärillä olevaan upeaan saaristoon ja vuonoihin lähtemällä veneretkelle. Voit nauttia merimaisemista ja vierailla viehättävissä lähisaarissa.

Ajanviete ja harrastaminen Ålesundissä

Ålesund tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia ajanviettoon ja harrastamiseen niin paikallisille asukkaille kuin matkailijoillekin. Tässä on joitakin aktiviteetteja, joita voit nauttia Ålesundissa:

 1. Ulkoilu ja retkeily: Kaupungin ympärillä oleva upea luonto tarjoaa erinomaiset puitteet ulkoilulle ja retkeilylle. Voit vaeltaa vuoristopoluilla, nauttia kävelyretkistä rannikolla tai tutustua Ålesundin kauniisiin puistoihin.

 2. Vesiliikunta: Ålesundin vesistöt tarjoavat loistavat mahdollisuudet vesiliikuntaan. Voit kokeilla melontaa, purjelautailua, kalastusta tai vuokrata veneen ja lähteä retkelle merelle.

 3. Sukellus ja snorklaus: Alueen selkeät vedet ja merenalaisten elämän monimuotoisuus houkuttelevat sukellus- ja snorklausentusiasteja. Voit tutustua merenalaiseen maailmaan ja ihailla värikkäitä koralleja sekä kaloja.

 4. Golf: Ålesundissa on useita golfkenttiä, joilla voit nauttia pelaamisesta upeissa maisemissa. Monet kentistä tarjoavat panoraamanäkymiä vuorille ja merelle.

 5. Taide ja kulttuuri: Voit tutustua paikalliseen taiteeseen ja kulttuuriin käymällä taidegallerioissa, museoissa ja konserteissa. Ålesundissa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden.

 6. Shoppailu: Kaupungissa on monia viehättäviä putiikkeja, joista voit löytää paikallisia käsitöitä, design-tuotteita ja muuta ostettavaa. Käy esimerkiksi Ålesundin satama-alueella tai keskustan putiikeissa.

 7. Ruokaelämykset: Nauti paikallisista herkuista ja merenelävistä Ålesundin ravintoloissa ja kahviloissa. Voit maistella perinteisiä norjalaisia ruokia tai tutustua kansainvälisiin makuihin.

 8. Kulttuuritapahtumat: Tarkista paikallinen tapahtumakalenteri ja osallistu erilaisiin kulttuuritapahtumiin, konsertteihin, teatteriesityksiin ja elokuvaesityksiin.

 9. Veneretket: Lähde veneretkelle Ålesundin upeissa saaristomaisemissa ja vuonoilla. Voit valita erilaisia retkiä, kuten kalastusretkiä tai saarikierroksia.

 10. Rentoutuminen: Nauti kiireettömistä hetkistä Ålesundin kauniissa ympäristössä. Istahda kahvilaan, käy spa-hoidossa tai rentoudu rannalla nauttien merimaisemista.

Katso myös nämä:

Löydä lennot Ålesundiin

Hotellit Ålesund- Löydä suositut hotellit Lomakulma.fi

ålesund nähtävyydet