Halvat lennot Tallinna

Halvat lennot Tallinna – Löydä edullisimmat lennot

Tallinna, Viron pääkaupunki, hurmaa vierailijat yhdistämällä rikkaan historian, upean arkkitehtuurin ja modernin ilmapiirin. Vanhankaupungin kapeat kujat, historialliset linnoitukset ja eläväinen kulttuuri tekevät siitä unohtumattoman matkakohteen.

halvat lennot tallinna
Photo by Jaanus Jagomägi on Unsplash

Lennot Kuressaare – Löydä lennot unelmiesi lomalle

Tallinna on todellinen helmi, joka tarjoaa monipuolisen matkailukokemuksen. Sen vanhankaupungin kapeat kujat ja kauniit aukiot ovat kuin aikamatka keskiaikaan, kun taas historialliset linnoitukset, kuten Toompean linna ja Paksun Margareetan torni, muistuttavat kaupungin sotilaallisesta menneisyydestä. Vanhankaupungin UNESCO:n maailmanperintökohteena sekoittaa yhteen goottilaista, barokkia ja renessanssia, ja sen tunnelmalliset kahvilat, ravintolat ja kaupat tarjoavat aitoa virolaista tunnelmaa.

Tallinna ei kuitenkaan ole pelkkä menneisyyden museo. Kaupunki on myös täynnä nykyaikaisia elementtejä, kuten moderneja ostoskeskuksia, trendikkäitä kahviloita ja elävää yöelämää. Kadriorgin puisto, suuri viheralue keskellä kaupunkia, tarjoaa rauhallisen pakopaikan luonnonystäville. Lisäksi Telliskiven luova kaupunginosa heijastaa kaupungin nuorekasta ja taiteellista puolta, jossa taiteilijat, käsityöläiset ja muotoilijat työskentelevät yhdessä luoden eloisaa ilmapiiriä.

Tallinna lentokenttä

Tallinnan lentokenttä, virallisesti nimeltään Lennart Meri Tallinnan lentokenttä, on Viron suurin ja vilkkain lentokenttä. Se sijaitsee noin 4 kilometrin päässä Tallinnan keskustasta ja toimii tärkeänä liikenteen solmukohtana maan ja ulkomaailman välillä.

Lentokenttä sai nimensä Viron entiseltä presidentiltä Lennart Meriltä vuonna 2009. Alun perin kenttä avattiin vuonna 1936 ja siitä tuli nopeasti tärkeä osa Viron ilmailuhistoriaa. Kautta vuosien lentokenttä on kokenut useita laajennuksia ja modernisointeja vastatakseen kasvavaan lentoliikenteen tarpeeseen. Tallinnan lentokenttä tarjoaa matkustajille laajan valikoiman palveluita, kuten ravintoloita, kahviloita, ostosmahdollisuuksia ja lounge-alueita. Lentokenttä on varusteltu moderneilla matkustajien mukavuutta parantavilla tiloilla ja teknologiaratkaisuilla.

Lentokenttä toimii kansainvälisenä porttina, joka yhdistää Tallinnan muihin Euroopan kaupunkeihin sekä muihin maailman kohteisiin. Se palvelee sekä lomalentoliikennettä että liikematkailua tarjoten suoria lentoja useisiin Euroopan suurkaupunkeihin ja muihin kohteisiin.

Tallinnan lentokenttä on tärkeä osa kaupungin ja Viron yhteyksiä ulkomaailmaan, ja sen modernit tilat ja laaja lentoyhteyksien verkosto tekevät siitä tärkeän matkailu- ja liikennepisteen Baltian alueella.

Halvat lennot Tallinna – Sivustoltamme löydät mm. seuraavat lennot:

 • Lennot Tallinna Helsinki
 • Lennot Tallinna Oulu
 • Lennot Tallinna Malaga
 • Lennot Tallinna Lontoo
 • Lennot Tallinna Riika
 • Lennot Tallinna Berliini
 • Lennot Tallinna Kuressaare
 • Lennot Tallinna Krakova
 • Lennot Tallinna Barcelona
 • Lennot Tallinna Malta
 • Tallinna Turku lennot
 • Lennot Rovaniemi Tallinna
 • Suorat lennot Tallinnaan
 • Halvat lennot Tallinnasta
 • Jyväskylä Tallinna lennot
 • Lennot Tallinna Pariisi
 • Lennot Tallinna Vilna
 • Lennot Tallinna Oslo
 • Lennot Pori Tallinna
 • Lennot Tallinna Porto
 • Lennot Kemi Tallinna
 • Lennot Tallinna Rooma
 • Lento Kuopio Tallinna
 • Lennot Tallinna Bangkok
 • Lennot Tallinna Las Palmas
 • Lennot Tallinna Gran Canaria
Muut liikenneyhteydet Tallinna

Bussiliikenne:

Tallinnan linja-autoasema, tunnettu myös nimellä Tallinna Autobussijaam, avattiin alun perin vuonna 1965. Sen strateginen sijainti lähellä kaupungin keskustaa on tehnyt siitä keskeisen liikennepisteen. Linja-autoasema on kokenut modernisointeja vuosien varrella vastatakseen kasvavaan liikenteen tarpeeseen ja tarjotakseen matkustajille mukavuutta. Linja-autoasema tarjoaa matkustajille erilaisia palveluita, kuten odotustiloja, lipunmyyntipisteitä, matkatavarasäilytyksen ja ravintoloita. Sieltä lähtee ja saapuu monia paikallisia ja kansainvälisiä linja-autoja, mikä tekee siitä tärkeän liikennepisteen matkailijoille ja paikallisille asukkaille.

Tallinnan linja-autoasemalta on helppo matkustaa eri puolille kaupunkia ja sen ympäristöä. Se tarjoaa myös monia yhteyksiä muihin Viron kaupunkeihin sekä kansainvälisiin kohteisiin, kuten Latviaan ja Liettuaan.

Junaliikenne

Tallinnan rautatieasema, joka tunnetaan myös nimellä Balti jaam, on keskeinen liikennepiste, josta lähtee ja saapuu junia eri puolille Viroa ja jopa naapurimaihin. Tallinnan rautatieasema avattiin alun perin vuonna 1870 osana rautatieyhteyksiä Venäjän keisarikunnan alueille. Se on yksi Baltian alueen vanhimmista rautatieasemista ja sillä on tärkeä rooli Viron liikennehistoriassa. Vuosien varrella rautatieasema on käynyt läpi modernisointeja ja laajennuksia vastatakseen kasvavaan matkustajamäärään.

Rautatieasema tarjoaa matkustajille monenlaisia palveluita, kuten lipunmyyntipisteitä, odotushalleja, ravintoloita ja kauppoja. Asemalta on helppo matkustaa paikallisesti eri puolille Tallinnaa ja sen ympäristöä sekä kaukaisemmille matkakohteille.Tallinnan rautatieasema tarjoaa yhteyksiä eri puolille Viroa, kuten Tarttoon, Narvaan ja Pärnuun, sekä kansainvälisiä yhteyksiä.. Asema on tärkeä kohta matkailijoille ja paikallisille asukkaille, jotka haluavat liikkua junalla kätevästi ja tehokkaasti.

Laivaliikenne

Tallinnan laivaliikenne on elintärkeä osa kaupungin yhteyksiä muihin Itämeren alueen maihin. Tallinnan satama on yksi Euroopan vilkkaimmista matkustaja- ja tavarasatamista, tarjoten yhteyksiä niin lähialueille kuin kauemmas.

Tallinnan satama on ollut tärkeä kauppapaikka jo vuosisatojen ajan, kiitos sen strategisen sijainnin Itämeren rannalla. Se on toiminut kaupankäynnin ja kulttuurivaihdon keskuksena eri aikakausina. Nykyaikaisen infrastruktuurin rakentaminen alkoi 1900-luvulla, ja vuosien varrella satama on kasvanut ja modernisoitunut vastaamaan kasvavaa liikennetarvetta. Tallinnan satama koostuu useista laitureista, joista liikennöi sekä matkustajalaivoja että tavaralaivoja. Satamassa on matkustajille tarjolla monenlaisia palveluita, kuten odotustiloja, ravintoloita, kauppoja ja autonvuokrausmahdollisuuksia. Sataman ympäristössä on myös hotelleja ja muita mukavuuksia matkailijoille.

Tallinnan satama tarjoaa säännöllisiä laivayhteyksiä eri suuntiin. Se on erityisen tärkeä Viron ja Suomen välisessä liikenteessä, ja sieltä on mahdollista matkustaa esimerkiksi Helsingin, Tukholman ja Pietarin suuntaan. Sataman kautta kulkee sekä matkustajalaivoja että rahtilaivoja, mikä tekee siitä tärkeän talouden ja matkailun keskuksen.

Raitiovaunuliikenne

Tallinnan raitiovaunuliikenne sai alkunsa vuonna 1888, kun kaupungin ensimmäiset hevosvetoiset raitiovaunut aloittivat liikennöinnin. Sähkökäyttöiset raitiovaunut tulivat käyttöön vuonna 1925, ja siitä lähtien raitiovaunut ovat olleet tärkeä osa kaupungin julkista liikennettä. Vuosien varrella raitiovaunulinjasto on laajentunut ja modernisoitunut vastaamaan kasvavaa matkustajamäärää. Raitiovaunut tarjoavat matkustajille mukavat ja ilmastoidut kulkuneuvot kaikenlaisissa sääolosuhteissa. Ne kulkevat useiden kaupunginosien läpi, tarjoten käteviä yhteyksiä paikallisiin nähtävyyksiin, ostoskeskuksiin ja muihin tärkeisiin kohteisiin.

Tallinnan raitiovaunut muodostavat tiheän verkoston, joka yhdistää keskeisiä alueita kaupungissa. Raitiovaunut liikennöivät useilla eri linjoilla, ja ne ovat suosittu valinta sekä paikallisille asukkaille että matkailijoille. Ne tarjoavat mukavaa ja stressitöntä matkustamista kaupungin läpi. Tallinnan raitiovaunuliikenne on osa kaupungin arkea ja tarjoaa matkustajille kätevän ja ympäristöystävällisen tavan liikkua kaupungissa. Raitiovaunut ovat osa Tallinnan perinnettä ja historiallista maisemaa, mutta ne ovat myös moderni ja tehokas liikennemuoto kaupungin nykypäivän liikennejärjestelmässä.

Tallinna historia ja nykyaika

Tallinnan historia on monivaiheinen ja rikas, kattaa vuosisatoja eri kulttuurien ja hallitsijoiden vaikutuksia. Kaupungin nykyaika puolestaan kukoistaa modernina pääkaupunkina, jossa yhdistyvät menneisyys ja nykyisyys.

Historia: Tallinnan perustamisajankohtaa ei ole tarkkaan tiedossa, mutta se mainitaan ensimmäisen kerran historiallisissa asiakirjoissa 1200-luvun alussa. Kaupungista tuli nopeasti tärkeä kauppapaikka, ja sen hansakaupunki asema toi mukanaan vaurautta ja kulttuurivaihtoa. Tallinna kuului eri aikakausina Ruotsin, Tanskan, Saksan ja Venäjän valtakuntiin.

Keskiaika: Keskiajalla Tallinna oli yksi Hansaliiton tärkeimmistä kaupungeista. Vanhankaupungin keskiaikaiset rakennukset ja kapeat kadut kertovat menneiden aikojen tunnelmasta. Tallinnan vanhakaupunki on UNESCO:n maailmanperintökohde ja houkuttelee matkailijoita ympäri maailman ihailemaan sen historiallista arkkitehtuuria.

Moderni aika: Tallinnan historiaan vaikutti merkittävästi Viron itsenäistyminen vuonna 1918, mutta kaupunki jäi myös Neuvostoliiton vaikutuspiiriin toisen maailmansodan jälkeen. Vuonna 1991 Viro itsenäistyi uudelleen ja Tallinnasta tuli maan pääkaupunki. Tämän jälkeen kaupunki on kokenut nopeaa kehitystä ja modernisaatiota.

Nykyaika: Tänä päivänä Tallinna on dynaaminen ja elinvoimainen kaupunki, joka yhdistää historiallisen charminsa moderniin elämäntapaan. Vanhankaupungin kapeat kujat ja historialliset rakennukset ovat kontrastissa modernien pilvenpiirtäjien ja elävän kulttuurielämän kanssa. 

Tallinna on kaupunki, joka kukoistaa sekä historiansa että nykyaikansa ansiosta. Se tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden tutustua menneisyyteen ja samalla kokea nykyaikaisen Viron vilkkaan kaupunkielämän.

Katso myös nämä

Löydä hotellit Tallinnassa

 

Halvat lennot Tallinna – Löydä lennot sivustoltamme Lomakulma.fi

lennot tallinna helsinki
Photo by Gleb Makarov on Unsplash