Halvat hotellit Umeå

Halvat hotellit Umeå – Löydä parhaat hotellit ja majoituspaikat

Umeå on yliopistokaupunki ja tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia niin opiskelijoille kuin matkailijoillekin. Kaupungin ympärillä on upeaa pohjoismaista maisemaa, mukaan lukien metsiä, järviä ja jokia, mikä tekee siitä houkuttelevan kohteen ulkoiluaktiviteeteille ja luonnonystäville

halvat hotellit umeå

Halvat hotellit Umeå – Lomakulma.fi

Umeå on vilkas ja kukoistava kaupunki, joka sijaitsee Itämeren rannikolla. Se on Pohjois-Ruotsin tärkeimpiä kaupunkeja ja toimii Västerbottenin läänin pääkaupunkina. Kaupunki on myös tunnettu opiskelijaystävällisestä ilmapiiristään, sillä siellä sijaitsee Umeån yliopisto, joka houkuttelee opiskelijoita eri puolilta maailmaa.

Umeå tunnetaan myös rikkaasta kulttuuristaan. Kaupunki on nimetty Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2014, mikä korostaa sen monipuolisia taide- ja kulttuuritarjontaa. Umeån kulttuurikenttä sisältää teattereita, gallerioita, musiikki- ja tanssiesityksiä sekä muita tapahtumia, jotka houkuttelevat niin paikallisia asukkaita kuin matkailijoitakin.

 

Muita matkakohteita Västerbottenin läänissä
Suositut hotellit Umeå

Umeåsta löytyy lukuisia hotelleja. Tässä esimerkkejä suosituista hotelleista Umeåssa.

 1. Clarion Hotel Uman: Tämä hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla Umeån kaupungissa, lähellä ostosmahdollisuuksia ja nähtävyyksiä. Hotelli tarjoaa modernit ja tyylikkäät huoneet, korkealaatuisen ravintolan ja muita mukavuuksia, kuten kuntosali ja rentoutumisalue. Hotellilla on myös suuri kokoustila, mikä tekee siitä suosituksen liikematkailijoille.
 2. Elite Hotel Mimer: Tämä hotelli sijaitsee historiallisessa rakennuksessa Umeån keskustassa. Se tarjoaa tyylikkäitä ja viihtyisiä huoneita, joissa on modernit mukavuudet. Hotellin yhteydessä on laadukas ravintola ja baari.
 3. Scandic Plaza Umeå: Scandic-ketjuun kuuluva hotelli sijaitsee kätevästi Umeån keskustassa. Hotellilla on mukavat ja tilavat huoneet sekä ravintola ja baari. Scandic-hotellit tunnetaan yleensä hyvästä palvelusta ja mukavista tiloista.
 4. Comfort Hotel Winn: Tämä hotelli sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa moderneja ja tyylikkäitä huoneita. Hotellilla on ilmainen sauna ja kuntosali, ja se sopii erityisesti aktiivisille matkailijoille.
 5. Stora Hotellet Umeå: Tämä hotelli on historiallinen rakennus, joka on kokenut tyylikkään uudistuksen. Hotelli sijaitsee lähellä nähtävyyksiä ja tarjoaa viihtyisät huoneet sekä laadukkaan ravintolan.

Halvat hotellit Umeå – Löydä hotellit sivustoltamme Lomakulma.fi

Umeå nähtävyydet

Umeåssa on monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja kohteita, jotka tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden tutustua kaupungin historiaan, kulttuuriin ja luontoon. Tässä muutamia suosittuja nähtävyyksiä Umeåssa:

 1. Västerbottenin museo (Västerbottens museum): Tämä museo tarjoaa kattavan katsauksen Västerbottenin alueen historiaan, kulttuuriin ja luontoon. Museossa on näyttelyitä, jotka kattavat esihistorialliset ajat, viikinkiajan, sekä modernin ajan tapahtumat ja ilmiöt. Lisäksi museossa on usein vaihtuvia näyttelyitä ja tapahtumia.

 2. Guitars – the Museum: Tämä ainutlaatuinen museo on omistettu kitaroille ja kitaran soittamisen historialle. Se sisältää laajan kokoelman erilaisia kitaroita eri aikakausilta ja esittelee kitaroihin liittyviä tarinoita ja muusikoiden merkittäviä saavutuksia.

 3. Umeå Gamla Kyrka: Umeån vanha kirkko on historiallinen nähtävyys, joka on rakennettu 1600-luvulla. Se on kaunis puukirkko, jossa vierailevat voivat ihailla arvokkaita alttarimaalauksia ja taidokasta käsityötä.

 4. Bildmuseet: Tämä taiteen ja muotoilun museo tarjoaa laajan kokoelman modernia taidetta, valokuvia ja muotoilua. Museon sijainti Umeå Arts Campusilla tekee siitä inspiroivan kohteen taiteen ystäville.

 5. Umedalens Skulpturpark: Umeåssa on myös useita taideinstallaatioita ja veistospuistoja. Umedalens Skulpturpark on ulkoilmassa sijaitseva puisto, jossa on esillä erilaisia veistoksia ja taideteoksia.

 6. Umeå Djurpark: Eläintarha, jossa voi tutustua pohjoismaisiin eläinlajeihin ja nauttia luontoretkistä kauniissa ympäristössä.

 7. Strömpilen-ostoskeskus: Jos kaipaat shoppailua ja ruokailua, Umeån keskustassa sijaitseva Strömpilen tarjoaa monipuolisen valikoiman kauppoja, ravintoloita ja viihdettä.

 8. NorrlandsOperan: Tämä moderni ja tyylikäs rakennus toimii Pohjois-Ruotsin ooppera- ja konserttitalona, ja siellä järjestetään monia kulttuuritapahtumia ja esityksiä.

uumajan raatihuone
Lisätietoa Umeåsta

Umeå on kaupunki Ruotsissa, joka sijaitsee Pohjois-Ruotsissa noin 600 kilometriä pohjoiseen Tukholmasta. Se on Västerbottenin läänin pääkaupunki ja Ruotsin 12. suurin kaupunki. Umeå on tunnettu vilkkaasta kulttuurielämästään, aktiivisesta yliopistoyhteisöstään sekä kauniista luonnostaan.

Historia:

Umeån asutushistoria juontaa juurensa kauas menneisyyteen, ja alueella on ollut asutusta jo esihistoriallisella ajalla. Kaupungin nimi mainittiin ensimmäisen kerran kirjallisissa lähteissä vuonna 1314, jolloin se tunnettiin nimellä ”Umewa”.

Keskiajalla Umeå oli pieni ja vaatimaton kylä, joka sijaitsi keskeisellä paikalla Pohjanlahden rannikolla. Vuonna 1588 kuningas Sigismund III Vasa antoi Umeålle kaupunkioikeudet, mikä merkitsi sen kasvua ja kehitystä. Kaupungin asema tärkeänä kauppapaikkana vahvistui ja se sai oikeuden järjestää markkinoita.

Umeå koki kuitenkin vaikeita aikoja historiansa aikana, mukaan lukien useita tulvia ja suuria paloja, jotka tuhosivat suuren osan kaupungista. Erityisen tuhoisa oli tulipalo vuonna 1888, joka jätti jälkeensä vain muutaman rakennuksen. Tämän jälkeen kaupunki rakennettiin uudelleen, ja sen kaupunkikuvaan alettiin tuoda uusia rakennustyylejä, kuten jugend ja funktionalismi.

Nykyään Umeå on moderni ja elinvoimainen kaupunki, joka tunnetaan erityisesti kulttuuritarjonnastaan ja opiskelijaystävällisestä ilmapiiristään. Umeån yliopisto perustettiin vuonna 1965 ja se on kasvanut merkittäväksi oppilaitokseksi, joka houkuttelee opiskelijoita ympäri maailmaa.

Kulttuuri:

Vuonna 2014 Umeå oli Euroopan kulttuuripääkaupunki, mikä nosti sen näkyvyyttä ja kulttuuritarjontaa entisestään. Kaupungissa järjestetään vuosittain monia kulttuuritapahtumia, festivaaleja, teatteriesityksiä, konsertteja ja taidenäyttelyitä. Umeåssa on myös useita museoita, kuten Västerbottenin museo, jotka esittelevät alueen historiaa, kulttuuria ja luontoa.

Luonto:

Umeå ympäristöineen tarjoaa upeita luontomaisemia ja mahdollisuuksia ulkoiluun ja retkeilyyn. Alueella on laajoja metsiä, järvialueita ja jokia, jotka houkuttelevat luonnonystäviä ja ulkoilmaihmisiä. Kesällä voi nauttia vaelluksesta, pyöräilystä ja kalastuksesta, kun taas talvella voi harrastaa hiihtoa ja moottorikelkkailua.

Katso myös nämä:

Lennot Umeå

Halvat hotellit Umeå – Löydä hotellit Lomakulma.fi

umeå nähtävyydet