Hotellit Skellefteå

Hotellit Skellefteå – Löydä parhaat hotellit

Skellefteå on mielenkiintoinen matkailukohde Pohjois-Ruotsissa, joka tarjoaa kauniita luontomaisemia, monipuolisia aktiviteetteja ja pohjoismaista tunnelmaa.

hotellit skellefteå

Skellefteå on hurmaava kaupunki Pohjois-Ruotsissa, joka houkuttelee matkailijoita kauniilla luontomaisemillaan ja monipuolisilla aktiviteeteillaan. Alueen upeat metsät, järvet ja rannikko tarjoavat mahdollisuuden nauttia luonnosta ja ulkoilusta ympäri vuoden. Talvella voit osallistua talviurheiluun, kuten hiihtoon ja kelkkailuun, kun taas kesällä voit patikoida, kalastaa ja nauttia auringosta rannoilla.

Skellefteåssa on myös vilkas kulttuurielämä, ja kaupungissa järjestetään monenlaisia tapahtumia, konsertteja ja festivaaleja. Voit tutustua paikalliseen käsityöhön ja taiteeseen, sekä nauttia perinteisistä pohjoismaisista ruoista ja herkuista. Kaupungin tunnelma on lämmin ja vieraanvarainen, ja voit kokea aitoa pohjoismaista tunnelmaa paikallisten tapahtumien ja kohtaamisten kautta.

Skellefteån lähistöllä sijaitsevat myös useat luonnonpuistot ja luonnonsuojelualueet, jotka tarjoavat ainutlaatuisia elämyksiä luonnonystäville. Voit tutustua alueen rikkaaseen eläimistöön ja kasvistoon sekä ihailla upeita maisemia.

Hotellit Skellefteå – Sivustoltamme löydät hotellit ja voit lukea lisätietoa matkailukohteista

Suositut hotellit Skellefteå

Skellefteåsta löydät useita hotelleja. Alhaalla tietoa suosituimmista hotelleista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä.

 1. Stiftsgården Konferens & Hotell: Viehättävä hotelli kauniilla paikalla Skellefteånjoen rannalla. Tarjoaa mukavat huoneet, ravintolan ja rentouttavia näkymiä ympäröivään luontoon.

 2. Hotel Aurum: Tyylikäs boutique-hotelli Skellefteån keskustassa. Huoneet ovat moderneja ja viihtyisiä, ja hotellissa on wellness-keskus, jossa voit rentoutua saunassa ja kylvyssä.

 3. Scandic Skellefteå: Suosittu perhehotelli lähellä kaupungin keskustaa. Hotelli tarjoaa perheystävällisiä palveluita, kuten leikkialueen ja lasten aktiviteetteja.

 4. Hotell Victoria: Hyvällä sijainnilla oleva hotelli meren rannalla. Huoneista avautuvat upeat näkymät, ja hotelli tarjoaa kattavan spa-osaston ja rentouttavia palveluita.

 5. Quality Hotel Skellefteå Stadshotell: Moderni ketjuhotelli keskustassa. Huoneet ovat tyylikkäitä ja viihtyisiä, ja hotellissa on monipuoliset palvelut vieraiden käytettävissä.

Hotellit Skellefteå – Löydä parhaat hotellit Lomamatka.fi

Skellefteå nähtävyydet ja ajanviete

Skellefteå tarjoaa monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä, ja tässä on muutamia nähtävyyksiä lähialueella: Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja on mahdollista ettei kaikki tiedot täysin pidä paikkaansa.

 1. Nordanå Park: Viehättävä puistoalue, joka tarjoaa kauniita kävelyreittejä ja vehreää ympäristöä. Alueella sijaitsee myös museoita ja historiallisia rakennuksia.

 2. Skellefteå Museum: Kaupungin museo, jossa voit tutustua Skellefteån historiaan, kulttuuriin ja perinteisiin. Museo tarjoaa mielenkiintoisia näyttelyitä ja esineitä alueen menneisyydestä.

 3. Bovikenin majakka: Upea majakka, joka sijaitsee meren rannalla. Majakalle pääsee kävelemään kauniin luontopolun kautta ja sieltä avautuvat upeat näkymät yli meren.

 4. Skellefteälven: Kaunis joki, joka tarjoaa mahdollisuuden veneilyyn, kalastukseen ja luontoretkiin sen rannoilla.

 5. Rönnskärsverkenin museo: Entinen teollisuusalue, jossa voit tutustua alueen historiaan ja vanhoihin teollisuusrakennuksiin.

 6. Bonnstanin kirkkoalue: Historiallinen puukirkkoalue, joka on yksi Skellefteån tunnetuimmista maamerkeistä.

 7. Nordanå Park: Nordanå on kaunis puistoalue, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Puisto tarjoaa vehreän ympäristön kävelyretkille ja piknikille, ja sen alueella on myös useita historiallisia rakennuksia ja museoita.
skellefteå stadsparken
Skellefeteå historiaa

On vahvistettu, että ihmiset asuivat alueella noin 6000 eaa., ja siellä on myös löydetty useita kivikautisia ja pronssikautisia löytöjä. Esimerkiksi on löydetty esihistoriallisia suksia, kuten Kalvträskiin kuuluvat sukset, jotka ovat peräti 5200 vuotta vanhoja ja maailman vanhimpia. 1300-luvulta lähtien, kun Skellefteån seurakunta perustettiin, on olemassa kirjallisia lähteitä, joissa kerrotaan muun muassa, että vuonna 1419 alueella oli 60 taloutta. Vuoteen 1543 mennessä niiden määrä oli noussut 372:een, ja silloin rakennettiin myös ensimmäinen kivikirkko, jonka sakristia on edelleen säilynyt Skellefteån maaseurakunnan kirkossa, Landskyrkanissa.

1500- ja 1600-luvuilla harkittiin uuden kaupungin perustamista Skellefteån seurakuntaan. Kun Piteå (joka tuolloin sijaitsi nykyisen Öjebyn paikalla) paloi vuonna 1666, Piteån asukkaat halusivat perustaa uuden kaupungin. Se olisi sijainnut noin kahdeksan peninkulmaa etelämpänä Storkåge kylän maille (nykyisen Kågen alueella), luonnollisen syvän sataman takia. Kuningas Kustaa XI myönsi myös etuoikeudet uudelle kaupungille, joka olisi nimetty kuningatar Hedvig Eleonoran mukaan Hedvigstadiksi. Piteån asukkaat kuitenkin muuttivat mielensä viime hetkellä ja päättivät sen sijaan rakentaa uudelleen Piteån sen nykyiselle paikalle noin kymmenen kilometriä etelämmäksi, lähemmäksi merta. Näin ollen suunnitelmat uuden kaupungin perustamisesta Piteån ja Umeån väliin hylättiin.

Ruotsin suurvalta-aikana useimmat miehet osallistuivat sotiin. Skellefteån komppania taisteli kokonaan kahdesti. Alueen hidasta toipumista 1700-luvun alussa edisti kaikkien sotilaiden lesket.

Kaupungin perustaminen Vuoden 1730 ja 1862 välillä perustettiin 565 uutta taloa suuressa seurakunnassa. Näin ollen Skellefteån alue sai rakennetta, joka pysyi melko muuttumattomana aina 1950-luvulle asti. Puutavaran kauppa kasvoi, ja tarve kaupungin perustamiseen Skellefteå-joen laaksossa kasvoi. Kirkkoherra Nils Nordlanderin aloitteesta Skellefteå perustettiin vuonna 1845 Norrbölen kylän maille. Umeån ja Piteån porvarien voimakkaasta vastustuksesta huolimatta, sillä heillä oli kaupan oikeudet, Skellefteå sai kaupunkioikeudet vuonna 1845.

Skellefteå ei kuitenkaan saanutkaan etuoikeuksia merkittävään kaupunkiin vaan tyytyi nousukaupunkiin. Vasta kuudennen anomuksen jälkeen, 4. marraskuuta 1881, Skellefteå sai kauppapaikkojen oikeudet, mutta ei koskaan oikeutta tukkukauppaan.

Vaikka Skellefteå onkin yksi Pohjois-Ruotsin nuoremmista kaupungeista, Skellefteån maaseurakunnan kirkon läheisyys on vanha kokouspaikka, ja Skellefteån seurakunta perustettiin jo 1300-luvulla. Kirkon läheisyyteen kasvoi keskus, ja myös niin kutsuttu Bonnstan, jossa on runsaasti kirkonkylän mökkejä. Bonnsta on palanut useita kertoja.

1900-luku ja 2000-luku 1900-luvulla Skellefteåsta kehittyi tärkeä teollisuuskaupunki. Sodan jälkeisenä uudistuskauden seurauksena monet vanhat puurakennukset, kuten puinen kaupungintalo, purettiin ja korvattiin modernilla rakentamisella.

Seuraava askel asuntopolitiikassa oli 1965–1975 toteutettu miljoonaprojekti, jossa tavoitteena oli rakentaa miljoona uutta asuntoa. Skellefteåhin rakennettiin uudet kaupunginosat, kuten Sjungande dalen, Anderstorp ja myöhemmin Morö Backe. Tänä aikana myös vanhoja rakennuksia purettiin laajasti, ja hallinnossa oli selkeä pyrkimys antaa kaupungille moderni ja toimiva keskusta.

Hotellit Skellefteå – Löydä suositut hotellit Lomakulma.fi

skellefteå nähtävyydet