Etelä-Savo matkailu

Etelä-Savo matkailu – Tutustu upeisiin matkakohteisiin

Etelä-Savo on viehättävä matkakohde Suomessa, jossa yhdistyvät upeat järvimaisemat, historialliset nähtävyydet ja luonnonkauneus. Alue tarjoaa mahdollisuuden rentouttavaan lomailuun järvimökeissä, aktiiviseen ulkoiluun sekä kulttuurikohteiden tutkimiseen.

etelä-savo matkailu

Etelä-Savo sijaitsee kauniissa järvimaisemassa Keski-Suomen ja Kaakkois-Suomen välissä, ja se tarjoaa monipuolisia elämyksiä matkailijoille. Alueen tunnusmerkki ovat upeat järvet, joista Saimaa on suurin ja tarjoaa mahdollisuuden veneilyyn, kalastukseen ja vesiliikuntaan. Monet matkailijat vuokraavat perinteisiä suomalaisia mökkejä järven rannalta ja nauttivat rauhallisesta järvimökkielämästä.

Etelä-Savossa on myös runsaasti kulttuurihistoriallisia nähtävyyksiä. Mikkeli, alueen suurin kaupunki, tarjoaa mielenkiintoisia museoita, kuten Mikkelin taidemuseon ja Kenkäveron vanhan kirkonkylän. Mikkelissä voi myös vierailla Suomen suurimmassa puukirkossa, Mikkelin tuomiokirkossa. Lisäksi Etelä-Savossa on upeita kansallispuistoja ja luontokohteita, kuten Linnansaari ja Kolovesi, jotka houkuttelevat retkeilijöitä ja luonnon ystäviä. Alueen monipuolinen luonto tarjoaa mahdollisuuden patikointiin, pyöräilyyn ja lintujen tarkkailuun.

Etelä-Savo on ihanteellinen matkakohde niille, jotka haluavat kokea Suomen kauniin järvimaiseman, tutustua kiehtovaan kulttuuriin ja nauttia luonnonrauhasta.

Luonto ja järvet

Etelä-Savo on järvimaisemien aarreaitta. Maakunnassa sijaitsee useita Suomen suurimpia ja kauneimpia järviä, kuten Saimaa, ja Haukivesi,. Nämä järvet luovat upeat puitteet monenlaisille vesiharrastuksille, kuten veneilylle, kalastukselle ja melonnalle. Saimaan saaristo tarjoaa mahdollisuuden tutustua moniin viehättäviin saariin ja niiden luontoon.

Etelä-Savon metsät ovat täynnä mahdollisuuksia retkeilyyn ja luontopoluilla kävelyyn. Kansallispuistot, kuten Linnansaari ja Kolovesi, tarjoavat ainutlaatuisia luontoelämyksiä ja mahdollisuuden nähdä Saimaan kuuluisat norpat.

Kulttuuri

Maakunnan kulttuuriperintö on rikas ja monimuotoinen. Savonlinnan Olavinlinna on yksi Suomen tunnetuimmista linnoista ja se toimii nykyään kesäisen oopperajuhlan näyttämönä. Lisäksi Savonlinnan kaunis vanhakaupunki ja kirkot ovat vierailun arvoisia. Etelä-Savossa voi tutustua paikalliseen käsityöperinteeseen ja taiteeseen erilaisissa gallerioissa ja näyttelyissä. Maakunnassa järjestetään myös lukuisia kulttuuritapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden.

Ruoka ja juoma

Etelä-Savossa voi nauttia perinteisistä suomalaisista herkuista ja paikallisista erikoisuuksista. Kalastus on ollut tärkeä elinkeino maakunnassa, joten tuoreet kalatuotteet ovat runsaasti tarjolla. Kokeile paikallista muikkua tai kuhaa, ja yhdistä se herkulliseen perunamuusiin ja voikastikkeeseen.

Muita paikallisia herkkuja ovat esimerkiksi karjalanpiirakat, lähellä viljellyt marjat ja sienet sekä perinteiset suomalaiset leivonnaiset. Etelä-Savossa on myös useita panimoita, jotka tarjoavat laadukkaita oluita ja muita juomia.

Aktiviteetit

Etelä-Savon monipuoliset aktiviteetit houkuttelevat matkailijoita ympäri vuoden. Talvella voi harrastaa hiihtoa, lumikenkäilyä ja pilkkimistä, kun taas kesällä veneily, pyöräily ja patikointi ovat suosittuja aktiviteetteja. Monet majoituspaikat tarjoavat mahdollisuuden vuokrata polkupyöriä ja veneitä.

Golfista kiinnostuneille maakunta tarjoaa useita golfkenttiä upeissa järvimaisemissa. Lisäksi maakunnassa voi nauttia hyvinvointi- ja spa-palveluista sekä rentoutua saunoissa ja kylpylöissä.

Löydä hotellit ja lennot Etelä-Savo