Hotellit Hirvensalmi

Hotellit Hirvensalmi – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Hirvensalmi on viehättävä matkakohde Etelä-Savossa, joka tunnetaan kauniista järvimaisemistaan ja luonnon rauhastaan. Se tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia veneilyyn, kalastukseen ja retkeilyyn, ja siellä voi tutustua myös kiehtovaan paikalliseen kulttuuriin ja historiaan.

hotellit hirvensalmi
By Olli Lehtonen - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=23643078

Hotellit Hirvensalmi- Löydä upeat hotellit sivustoltamme

Hirvensalmi sijaitsee Etelä-Savossa, ja se on ihanteellinen kohde luonnosta ja rauhasta nauttiville matkailijoille. Alue on tunnettu kauniista järvimaisemistaan, ja Hirvensalmen monien järvien rannoilla voi kokea aitoa suomalaista järviluontoa parhaimmillaan. Yksi alueen merkittävimmistä järvistä on tietenkin Saimaa, joka tarjoaa upeita mahdollisuuksia veneilyyn, kalastukseen ja vesiretkeilyyn. Hirvensalmi on myös retkeilijöiden ja luonnontuntijoiden unelma. Alueella on useita luontopolkuja ja retkeilyreittejä, jotka vievät läpi upeiden metsien ja järvimaisemien. 

Matkailijat voivat tutustua Hirvensalmen rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin paikallisten museoiden ja nähtävyyksien avulla. Hirvensalmen kotiseutumuseo ja Vanha kirkko tarjoavat mielenkiintoista tietoa alueen menneisyydestä. Lisäksi kannattaa tutustua paikallisiin tapahtumiin ja kulttuuritapahtumiin, jotka antavat mahdollisuuden kokea paikallisen elämäntyylin ja perinteen.

Hirvensalmella on myös hyviä majoitusvaihtoehtoja, kuten mökkejä ja lomakeskuksia, jotka tarjoavat mahdollisuuden nauttia luonnonläheisestä lomasta kaikilla mukavuuksilla. Tämä tekee Hirvensalmesta houkuttelevan kohteen niin perhelomille, kalastusmatkoille kuin rentouttaville luontoretkillekin.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Hirvensalmella

Hirvensalmi tarjoaa matkailijoilleen useita majoitusvaihtoehtoja, joista voi valita oman tarpeen ja budjetin mukaan. Alueelta löytyy hotelleja, lomakeskuksia, mökkejä ja muita majoitusmuotoja. Alta löydät muutamia esimerkkejä Hirvensalmen suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Vacation home Savilampi

Vacation home Savilampi sijaitsee Hirvensalmella, Etelä-Savon maakunnassa, ja se tarjoaa majoitusta neljälle hengelle. Majoituspaikassa on yksi makuuhuone, ja siellä on takka, joka luo viihtyisää tunnelmaa. Huoneessa on myös televisio sekä mikroaaltouuni ja uuni, jotka tekevät majoittumisesta entistä mukavampaa. Lisäksi loma-asunnossa on hiihtoyhteys rinteeseen ja sauna, mikä tekee siitä ihanteellisen paikan nauttia ulkoilusta ja rentoutumisesta.

2. Vacation home Pyöriäinen

Tässä loma-asunnossa on yksi makuuhuone ja mukavuudet, kuten takka, televisio ja mikroaaltouuni. Lisäksi majoituspaikassa on sauna ja hiihtoyhteys rinteeseen, mikä tekee siitä ihanteellisen vaihtoehdon niille, jotka nauttivat ulkoilusta ja rentoutumisesta. Loma-asunto sijaitsee lähellä Hirvensalmea ja on hyvin saavutettavissa monista mielenkiintoisista kohteista alueella.

Hotellit Hirvensalmi – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja käyttämällä sivun alussa olevaa hakua

Hirvensalmi nähtävyydet ja ajanviete

Hirvensalmi tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja vierailijoilleen. Alueen luonto ja vesistöt tarjoavat mahdollisuuksia ulkoiluun ja vesiharrastuksiin. Hirvensalmella on myös kulttuuriperintöä, kuten museoita ja historiallisia kohteita, jotka kertovat alueen historiasta ja perinteistä.

Puulan järviluonto: Puulan järviluonto on Etelä-Savon maakuntajärvi, joka tunnetaan kauneudestaan ja puhtaudestaan. Järvi tarjoaa upeita maisemia ja luontokokemuksia alueen vierailijoille. Puulavedellä on 19 ylläpidettyä rantautumispaikkaa, jotka tarjoavat mahdollisuuden levähtää ja nauttia järviluonnosta. Näiltä paikoilta löytyvät nuotiopaikat puineen sekä käymälätilat, mikä tekee retkeilystä ja veneilystä mukavaa ja kätevää.

Kankariluoto: Kankariluoto on mielenkiintoinen rantautumispaikka Puulan järvellä, ja siellä nuotiopaikka ja muut toiminnot sijaitsevat eri saarissa. Saarten välin voi ylittää kahlaamalla särkkää pitkin, mikä tekee vierailusta seikkailullisen ja luontopainotteisen kokemuksen Puulan upeassa järviluonnossa.

Puukonsaaren lautta: Puukonsaaren lautta tarjoaa mahdollisuuden tutustua Puulan saaristoon ilman omaa venettä. Tämä on kätevä tapa päästä nauttimaan Puulan upeasta järviluonnosta ja saaristosta ilman veneilyvälineitä. Lauttamatkat voivat tarjota mielenkiintoisia retkiä ja seikkailuja Puulan monissa saarissa.

Harmaakivikirkko: Hirvensalmen Harmaakivikirkko on ristikirkko, joka on suunniteltu ja rakennutettu arkkitehti Joosef Stenbäckin johdolla. Kirkko valmistui vuonna 1915. Tämä kirkko on arkkitehtonisesti ja historiallisesti merkittävä rakennus Hirvensalmen alueella, ja se edustaa aikansa tyylisuuntaa ja arkkitehtuuria. Harmaakivikirkko tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua alueen kulttuuriperintöön ja uskonnolliseen historiaan. Kirkon ulkoasu ja sisustus heijastavat aikakautensa arkkitehtonisia piirteitä ja tyylisuuntaa.

Kellotapuli: Hirvensalmen kirkon vieressä sijaitseva kellotapuli on peräisin vuodesta 1783. Kellotapuli on osa kirkon historiallista ympäristöä ja toimii paitsi käytännöllisenä rakenteena myös osana alueen kulttuurihistoriaa. Tapuli on rakennettu aikakautensa rakennustyylin ja perinteiden mukaisesti, ja se edustaa osaltaan Hirvensalmen pitäjän historiaa ja perinnettä.

Kissakosken tehdasalue: Kissakosken tehdasalue on rakennushistoriallisesti merkittävä kokonaisuus, joka tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua alueen teollisuushistoriaan ja viehättävään tehdas- ja voimalamiljööseen. Alueella sijaitsevat yritykset valmistavat maankuuluja herkkuja, ja kahvila-ravintola tarjoaa vierailijoilleen paikan nauttia paikallisista makuelämyksistä. 

Hahlavuoren kalliomaalaukset: Hahlavuoren kalliomaalaukset Hirvenlahdessa ovat Suomen 50. kalliomaalauslöytö ja ne paljastuivat keväällä 1990. Maalauksissa on kuvattu ihmishahmoja, hirviä ja jopa aurinkovene. Tämä arvokas luontokohde sijaitsee Hirvenlahden pohjoisosassa ja on saavutettavissa ainoastaan venekyydillä.

puulan vuojaselkä
By Tommi Nummelin - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=27578973
Hirvensalmen historiaa

Hirvensalmi, joka sijaitsee Puulan rantamilla, on Savon vanhimpia asutusseutuja, ja sen pysyvä asutus juontaa juurensa 1400-luvun loppupuolelle. Alue esiintyi pitkään emäseurakuntansa Mikkelin tiedoissa. Hirvensalmi sai oman kappeliseurakuntansa todennäköisesti vuonna 1656, mutta siihen liittyy viitteitä kirkollisesta toiminnasta jo ennen tuota aikaa. Kappeliseurakunta oli osa emäseurakuntaa, mutta sillä oli oma kirkko, pappi ja hautausmaa. Itsenäiseksi seurakunnaksi Hirvensalmi tuli vuonna 1851. Kirkonarkisto on kuitenkin kärsinyt useita tuhoja, kuten pappilan paloissa vuosina 1822 ja 1928. Hirvensalmen kirkko tuhoutui kokonaan tulipalossa 12. toukokuuta 1914, ja nykyinen kirkko valmistui vuonna 1915, suunniteltuna Josef Stenbäckin toimesta.

Hirvensalmella on ollut historiassaan merkittävää teollisuutta, ja Kissakosken kanava rakennettiin 1850-luvulla. Vuosina 1907–1920 Kissakosken alueella toimi Kissakosken paperitehdas ja puuhiomo, joka oli myös omistaja Verlan pahvitehtaalle, joka on nykyään Unescon maailmanperintökohde. Kissakosken voimalaitos on ollut sähköntuotannossa mukana vuodesta 1939 ja oli merkittävä tekijä alueen sähköistyksessä.

Hirvensalmella on historiallisesti mielenkiintoisia piirteitä, kuten piispa Maunu Tavastin perustama piispanmajatalo Vahvajärvelle vuonna 1442. Myös Juuritaipaleen majatalo oli alueella, nykyisen Lampuunlahden kohdalla. Tunnettu suomalainen presidentti Mikael Relander (1743-1806) oli Hirvensalmen lukkari nuorena, ja hänen pojanpojanpojanpoikansa oli Suomen presidentti Lauri Kristian Relander.

Mielenkiintoinen piirre Hirvensalmen historiassa on sen perinnekieli, joka erosi yleiskielen -ää-loppuisista verbien yksikön kolmannen persoonan preesensmuodoista. Hirvensalmella tällaiset muodot päättyivät -öö, esimerkiksi ”hän jättöö” sen sijaan, että käytettäisiin yleiskielen ”hän jättää” -muotoa.

Katso myös nämä:

Hirvensalmen kotisivut

Hotellit Hirvensalmi – Vertaa hotellit Lomakulma.fi