Pertunmaa hotellit

Pertunmaa hotellit – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Pertunmaa, idyllinen maalaiskunta Etelä-Savossa, houkuttelee matkailijoita kauniilla järvimaisemillaan ja luonnonrauhallaan. Täällä voit nauttia kalastuksesta, retkeilystä ja rentoutumisesta perinteisessä suomalaisessa ympäristössä.

Pertunmaa hotellit
By Paju~commonswiki - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=93238932

Pertunmaa hotellit – Löydä upeat hotellit sivustoltamme

Pertunmaa on viehättävä maalaiskunta Etelä-Savossa, joka tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden paeta kaupungin kiirettä ja nauttia rauhallisesta maaseudun tunnelmasta. Kunnan alueella sijaitsee useita kauniita järviä, jotka houkuttelevat kalastajia ja vesielämästä nauttivia matkailijoita. Pertunmaan järvimaisemat ja luonnonrauha tarjoavat upean ympäristön ulkoiluun ja luontoretkeilyyn. Kesällä voit patikoida, pyöräillä tai veneillä järvillä, kun taas talvella alue muuttuu hiihtäjien ja talviurheilun harrastajien paratiisiksi.

Kunnan keskusta tarjoaa peruspalvelut ja mahdollisuuden kokea perinteisen suomalaisen kyläyhteisön ilmapiirin. Täällä voit tutustua paikallisiin käsityöläisiin ja nauttia paikallisista herkuista. Pertunmaa on myös tunnettu kulttuuritapahtumistaan ja festivaaleistaan, jotka tuovat eloa ja iloa paikalliseen elämään.

Pertunmaa on ihanteellinen kohde matkailijoille, jotka etsivät rauhallista pakopaikkaa luonnon helmassa ja haluavat kokea perinteistä suomalaista elämäntapaa.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Pertunmaalla

Pertunmaa tarjoaa matkailijoilleen useita majoitusvaihtoehtoja rauhallisessa ja idyllisessä ympäristössä. Hotellitarjonta on monipuolinen ja painottuu yleensä maalaismaiseen tunnelmaan. Useimmat hotellit ovat keskittyneet tarjoamaan rentouttavaa ympäristöä luonnonläheisyydessä, ja ne voivat sisältää mukavuuksia, kuten perinteisiä suomalaisia saunoja ja ravintoloita. Alta löydät muutamia esimerkkejä Pertunmaan suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Vacation home Kalaranta

Loma-asunto nimeltään ”Kalaranta” Pertunmaalla tarjoaa matkailijoille mukavan majoitusvaihtoehdon Etelä-Savon maaseudulla. Tämä tilava loma-asunto mahtuu majoittamaan jopa 8 henkilöä ja tarjoaa monipuolisia mukavuuksia, kuten takan, oman terassin, ja oivan mahdollisuuden rentoutua saunassa. Keittiövarusteluineen ja kylpyhuoneineen tarjoaa kätevän tavan pitää huolta perustarpeistaan.

2. Vacation home Tallukka

Loma-asunto ”Tallukka” Pertunmaalla on ihanteellinen valinta matkailijoille, jotka haluavat nauttia rauhallisesta ja luonnonläheisestä ympäristöstä Etelä-Savon alueella. Tämä tilava loma-asunto mahtii majoittamaan jopa 5 henkilöä ja tarjoaa monipuolisia mukavuuksia, kuten takan, joka luo tunnelmaa ja lämpöä. Huoneistossa on myös käytettävissä pyykinpesukone ja keittiövarusteet, jotka tekevät oleskelusta miellyttävää.

3. Vacation home Isokoskelo

Vacation home Isokoskelo Pertunmaalla on ihanteellinen vaihtoehto suuremmalle matkaseurueelle tai perheelle, sillä siinä on 5 makuuhuonetta ja majoittumismahdollisuus jopa 12 hengelle. Tässä loma-asunnossa on monia mukavuuksia, kuten keittiö, pyykinpesukone ja takka, jotka tekevät vierailustasi miellyttävän ja kodikkaan. Lisäksi voit nauttia terassista ja porealtaasta, jotka tarjoavat rentoutumismahdollisuuksia ja mahdollisuuden nauttia ulkoilmasta.

4. Vacation home Villa mari

Vacation home Villa Mari Pertunmaalla on viihtyisä vaihtoehto lomailuun ja majoittumiseen. Siinä on 3 makuuhuonetta ja se voi majoittaa jopa 8 henkilöä. Loma-asunnossa on poreallas, joka tarjoaa rentoutumismahdollisuuden. Asiakkaille on tarjolla myös keittiö ja takka, jotka lisäävät majoittumisen mukavuutta ja mahdollistavat omien aterioiden valmistamisen. Ilmastointi pitää huolen siitä, että sisätilat ovat miellyttävän viileät.

5. Vacation home Suvituuli 

Vacation home Suvituuli Pertunmaalla on ihanteellinen paikka majoittumiseen, joka tarjoaa vierailleen mukavuuksia ja mahdollisuuden rentoutumiseen. Tämä loma-asunto majoittaa 4 henkilöä ja sillä on yksi makuuhuone. Loma-asunnossa on takka, joka luo lämpimän ja kodikkaan ilmapiirin

Pertunmaa hotellit – Löydä lisää majotusvaihtoehtoja käyttämällä sivun alussa olevaa hakua

Pertunmaa nähtävyydet ja ajanviete

Pertunmaa tarjoaa monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja kohteita matkailijoille tutkittavaksi. Alueen luonto ja maisemat ovat upeita, ja siellä voi nauttia ulkoilusta ja retkeilystä.

Pertunmaan historiapolku: Pertunmaan historiapolku on mielenkiintoinen reitti, joka sijaitsee kirkonkylällä. Polkua pitkin voit tutustua alueen historiaan ja merkittäviin paikkoihin. Kymmenen opastekylttiä tarjoavat tietoa ja tarinoita, jotka liittyvät Pertunmaan menneisyyteen. Kyltit ovat noin kilometrin mittaisen reitin varrella, ja ne on laitettu paikalleen Pertun kyläyhdistyksen toimesta.

Käsityöpuoti Talvikki: Käsityöpuoti Talvikki on yhdistys, joka toimii Pertunmaan kirkonkylällä ja tarjoaa monipuolisen valikoiman käsityötarvikkeita sekä valmiita käsitöitä. Yhdistys on toiminut jo yli 35 vuotta ja on paikallinen käsityöperinteen vaalija. Puodissa voi löytää kaikenlaisia käsityötarvikkeita ja valmiita tuotteita, kuten lastenvaatteita ja villasukkia.

Pankapolku: Pankapolku on noin viiden kilometrin mittainen ulkoilureitti Pertunmaan kirkonkylällä, joka kulkee pitkin Pankajoen rantoja Pienivedeltä Peruvedelle asti. Tämä reitti tarjoaa mahdollisuuden nauttia kauniista luonnosta ja virkistävästä ulkoilusta. Pankapolku on raivattu ja merkitty turkooseilla maalimerkeillä, ja siinä on opastetauluja ja viittoja, jotka auttavat reitin löytämisessä.

Heposalmen taukopaikka: Heposalmen taukopaikka sijaitsee Koukkujärvellä, Pertunmaan kirkonkylän ja Kuortin välisen ulkoilureitin varrella. Se on noin kolmen kilometrin päässä Nipulin laavulta, kun tulee Kirkonkylästä päin. Taukopaikalla on mahdollisuus sytyttää nuotio, ja puut siihen löytyvät paikan päältä olevasta puukatoksesta. 

Pertunmaa-Kuortti -ulkoilureitti: Tämän ulkoilureitin voi kulkea joko Pertunmaan kirkonkylältä Kuorttiin päin tai vaihtoehtoisesti Kuortista kirkonkylälle päin. Voit myös käydä kääntymässä Nipulin laavulla ja palata samaa reittiä takaisin käymättä reitin toisessa päässä. Laavulle on matkaa Pertunmaan kirkonkylältä 5 km ja Kuortista 7,5 km, joten kokonaisuudessaan matkaa tulee 12,5 km. Reitti on merkitty luontoon sinisillä maalitäplillä ja se on tarkoitettu ensisijaisesti patikointiin.

Souturetki Pykälänsaareen: Torinrannasta voit vuokrata soutuveneen ja tehdä retken Pykälänsaareen. Pykälänsaari sijaitsee noin neljän kilometrin päässä Torinrannasta. Saari, joka sijaitsee Pienivedellä, tarjoaa upeita maisemia, luontopolkua, laavun grillipaikalla, nuotiopaikan ja kuivakäymälän

pertunmaan kirkko
By Markus Rantula (Markka11 at fi.wikipedia) - Transferred from fi.wikipedia, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4213187
Pertunmaan historiaa

Pertunmaan historia kietoutuu monien vuosisatojen ajan savolaisten ja hämäläisten rajaseutuna toimimiseen. Alue sijaitsee kahden kulttuurin, Itä-Hämeen ja Savon, välissä. Pertunmaa syntyi, kun se erotettiin Hartolasta, Joutsasta ja suurelta osin Mäntyharjusta ja muodostui omaksi kunnakseen vuonna 1926. Tämä itsenäistymisprosessi alkoi alueen asukkaiden kaipauksesta oman hallinnollisen keskuksen perustamisesta. Aluksi muodostettiin seurakunta, ja sen jälkeen syntyi oma kunnallishallinto.

Pertunmaan historiassa on vahva kytkös hämäläisten ja savolaisten rajariitoihin. Vuonna 1452 Ruotsin kuningas Kaarle VIII Knuutinpoika vahvisti heimorajan kulkevan Pertunmaalla Savon- ja Hämeen-Hartosen järvien kannaksen kautta, jakamalla osittain Hämeen-Hartosen. Rajan suuntaa osoittavat jo vuonna 1414 hakatut rajamerkit 88 ja 89 Hämeen-Hartosen järvissä. Tänä päivänä maakuntaraja Savon ja Hämeen välillä kulkee Heinolan maalaiskunnan ja Pertunmaan rajalla 5-tiellä.

Pertunmaan nimi ja sen alkuperä ovat edelleen mysteeri. Ennen kuin se tuli itsenäisen seurakunnan ja kunnan nimeksi, se tarkoitti Mäntyharjun kunnan pitäjän laajinta kylää. Pertunmaa-maininta löytyy myös Hämeen vanhimmasta maakirjasta vuodelta 1539, jossa sitä kuvataan itsenäisenä kyläkuntana Suur-Sysmään kuuluvana. Tarinan mukaan paikkakunnalla asui Perttu-niminen mies, joka hallitsi Pertunmaata. Lisäksi on maininta Pertunautiosta, joka sijaitsee lähellä Pertunmaan kirkonkylää.

Pertunmaan kirkon historia juontaa juurensa 1850-luvulle, jolloin ensimmäistä kertaa esitettiin oman kirkon hankkimista alueelle. Aluksi käytiin keskustelua seurakunnan perustamisesta tai rukoushuonekunnasta. Myös kirkon sijainti oli kiistakysymys. Vuonna 1896 arkkitehti J. Stenbäck vieraili Pertunmaalla ja teki kirkon paikasta piirustukset, mutta hankkeeseen liittyi paljon vastustusta. Kirkon vastustajat valittivat tuomiokapituliin, ja hanke jäi pitkäksi aikaa jäihin. Lopulta Markku Pulier Vedenpään kylästä rakennutti rukoushuoneen ja lahjoitti sen paikkakuntalaisille. Samainen rukoushuone vihittiin Pertunmaan väliaikaiseksi kirkoksi vuonna 1925. Lopulta Pertunmaan seurakunta itsenäistyi vuonna 1926, ja Pertunmaan kirkko siirrettiin Hartolasta ja vihittiin käyttöön vuonna 1927.

Pertunmaan historiaan liittyy myös Suuri Savontie, joka johti Hämeenlinnasta Mikkelin kautta Savonlinnaan. Tien varrella sijaitsee Koirakiven museotie, joka on osa tätä historiallista tietä. Lisäksi Pertunmaan historiaan kuuluu myös paikallisia tarinoita, kuten ”Sotapäällikön hauta” Haikanniemessä Peruveden rannalla, joka liittyy Isonvihan aikoihin, kun Venäjän kasakat polttivat paikallisen Honkaniemen talon.

Katso myös nämä:

Pertunmaan kotisivut

Pertunmaa hotellit – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

pertunmaa vaakuna