Newcastle upon Tyne hotellit

Newcastle upon Tyne hotellit – Löydä parhaat hotellit Englanti

Newcastle upon Tyne, usein vain Newcastleksi lyhennetty, on vilkas kaupunki koillis-Englannissa, joka tunnetaan upeista historiallisista nähtävyyksistään, eloisasta yöelämästään ja ystävällisistä paikallisista. Se sijaitsee Tyne-joen varrella ja tarjoaa matkailijoille monia mahdollisuuksia kokea Pohjois-Englannin ainutlaatuista charmia.

hotellit newcastle upon tyne
Photo by Ryan Booth on Unsplash

Newcastle upon Tyne hotellit – Lue lisätietoa matkailukohteista sivustoltamme

Newcastle upon Tyne, tuttavallisesti vain Newcastleksi kutsuttu, on kaupunki, joka sijaitsee Pohjois-Englannissa Tyne-joen varrella. Tämä kaupunki tunnetaan laajalti sen monipuolisesta kulttuurista, rikkaasta historiasta ja eloisasta ilmapiiristä. Newcastle tarjoaa matkailijoille lukemattomia mahdollisuuksia tutustua kaupungin tarjoamiin ainutlaatuisiin kokemuksiin.

Historiallisesti merkittävät kohteet, kuten Newcastle Castle ja Tyne Bridge, tarjoavat mahdollisuuden sukeltaa kaupungin menneisyyteen. Newcastle Castle on keskiaikainen linna, joka seisoo ylpeänä kaupungin yllä ja tarjoaa upeat näköalat ympäröivälle maisemalle. Tyne Bridge puolestaan on ikoninen riippusilta, joka yhdistää Newcastlen Gatesheadin kaupunkiin ja on yksi Pohjois-Englannin tunnetuimmista maamerkeistä.

Newcastle on myös suosittu kohde ostoksista ja ruokailusta kiinnostuneille matkailijoille. Grainger Market ja Eldon Square ovat ostosalueita, joissa voit löytää kaiken muodin huippumerkeistä paikallisiin erikoisliikkeisiin. Kaupungissa on myös laaja valikoima ravintoloita, kahviloita ja pubeja, jotka tarjoavat herkullisia paikallisia ruokia ja juomia.

Kaupunki on erityisen tunnettu eloisasta yöelämästään, ja Bigg Market, Collingwood Street ja Ouseburn Valley ovat vain muutamia alueita, joissa voit nauttia yöllisestä viihteestä. Musiikki, tanssi ja juhlinta ovat tärkeä osa Newcastlea, ja monet paikalliset baarit ja klubit tarjoavat viihtyisiä iltoja.

Newcastle upon Tyne tarjoaa matkailijoille monipuolisen valikoiman aktiviteetteja ja kokemuksia, jotka sopivat kaikenikäisille ja -tyylisille vierailijoille. Olipa kyseessä sitten historiaan uppoutuminen, shoppailu, herkuttelu paikallisilla herkuilla tai yöelämästä nauttiminen, tämä kaupunki on täynnä mahdollisuuksia tehdä vierailustasi unohtumaton.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Newcastle

Newcastle upon Tyne tarjoaa monipuolisen valikoiman hotelleja, jotka sopivat eri budjetteihin ja makuun. Kaupungissa on lukuisia majoitusvaihtoehtoja, joista löytyy niin ylellisiä hotelleja kuin budjettivaihtoehtojakin. Useimmat hotellit sijaitsevat keskeisillä paikoilla kaupungin keskustassa tai sen lähellä, ja niissä on hyvät yhteydet paikallisiin nähtävyyksiin, ravintoloihin ja ostosmahdollisuuksiin.

Alhaalta löydät muutamia esimerkkejä suosituista hotelleista ja muista majoitusmahdollisuuksista Newcastlessa. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä.

 1. Malmaison Newcastle: Tämä tyylikäs hotelli sijaitsee Quayside-joen rannalla ja tarjoaa moderneja huoneita ja upeat näkymät kaupunkiin. Hotellissa on myös hieno ravintola ja rento baari.

 2. Crowne Plaza Newcastle – Stephenson Quarter: Keskustassa sijaitseva Crowne Plaza tarjoaa korkeatasoista majoitusta ja palvelua. Hotellin modernit huoneet ja tilat sopivat liikematkailijoille ja lomailijoille.

 3. Jesmond Dene House: Tämä viehättävä maalaishotelli sijaitsee lähellä Jesmond Dene -puistoa ja tarjoaa ylellisiä huoneita, tyylikkään ravintolan ja rauhallisen ympäristön.

 4. The Vermont Hotel: Tämä historiallinen hotelli sijaitsee Newcastlen keskustassa, ja siinä on elegantteja huoneita, joista on upeat näkymät kaupunkiin ja Tyne-joelle. Hotellissa on myös kattoterassi, josta voit nauttia juomia ja maisemista.

 5. Hampton by Hilton Newcastle: Tämä moderni ja budjettiystävällinen hotelli sijaitsee lähellä Newcastle Central -rautatieasemaa ja tarjoaa mukavat huoneet, ilmaisen aamiaisen ja hyvät liikenneyhteydet.

 6. Sleeperz Hotel Newcastle: Toimiva ja tyylikäs hotelli, joka sijaitsee lähellä Central Stationia. Se on erinomainen valinta matkailijoille, jotka haluavat majoittua lähellä julkisen liikenteen solmukohtia.

 7. Jurys Inn Newcastle Gateshead Quays: Tämä hotelli sijaitsee Gatesheadin puolella Tyne-jokea ja tarjoaa mukavat huoneet ja näkymät joelle. Se on erityisen kätevä niille, jotka haluavat vierailla Sage Gateshead -konserttisalissa ja BALTIC Centre for Contemporary Art -taidemuseossa.

 8. Motel One Newcastle: Tämä moderni ja tyylikäs budjettihotelli sijaitsee lähellä Grey Streetiä ja Monument-muistomerkkiä. Se tarjoaa hinta-laatusuhteeltaan erinomaista majoitusta.

Newcastle upon Tyne hotellit – Löydä parhaat hotellit Lomamatka.fi

Newcastle nähtävyydet

Newcastle upon Tyne tarjoaa matkailijoille laajan valikoiman mielenkiintoisia nähtävyyksiä, jotka heijastelevat kaupungin monipuolista historiaa ja kulttuuria. Kaupunki yhdistää perinteisen brittiläisen charmikkuuden ja modernin urbaanin elämäntyylin tarjoten vierailijoille mahdollisuuden tutustua sen monimuotoiseen tarjontaan. Nähtävyyksiin kuuluu historiallisia maamerkkejä, kulttuurikohteita, taidegallerioita, ulkoilualueita ja elämyksiä kaikenikäisille.

Alta löydät muutamia esimerkkejä Newcastle upon Tyne suosituista nähtävyyksistä. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja on mahdollista että epätarkkuuksia voi ilmetä.

 1. Newcastle Castle: Tämä historiallinen linna on kaupungin keskustassa ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua Newcastlen menneisyyteen. Voit kavuta linnaan ja nauttia upeista näkymistä kaupunkiin.

 2. Tyne Bridge: Tyne-sillan tunnettu riippusilta yhdistää Newcastlesta Gatesheadiin. Se on ikoninen maamerkki ja upea nähtävyys, erityisesti valaistuna yöllä.

 3. BALTIC Centre for Contemporary Art: Tämä taidekeskus sijaitsee Gatesheadin puolella Tyne-jokea ja esittelee nykytaidetta monissa muodoissaan. Se tarjoaa usein vaihtuvia näyttelyitä ja mielenkiintoista visuaalista taidetta.

 4. The Glasshouse International Centre for Music (entinen Sage Gateshead): Tämä konserttisali ja musiikkikeskus sijaitsee Tyne-joen rannalla ja tarjoaa monenlaisia musiikkiesityksiä klassisesta poppiin ja jazzista rockiin.

 5. Beamish Museum: Vaikka se sijaitsee hieman Newcastlesta pohjoiseen, Beamish Museum on vaivan arvoinen matka. Se on ulkoilmamuseo, joka esittelee elämää Pohjois-Englannissa eri aikakausina.

 6. Grey Street: Tämä upea katu on kuuluisa sen historiallisista rakennuksista ja Georgian aikakauden arkkitehtuurista. Se tarjoaa myös monia ravintoloita ja kahviloita.

 7. St. Nicholas’ Cathedral: Tämä upea katedraali on peräisin 1100-luvulta ja tarjoaa historiallista arkkitehtuuria ja rauhallisen ilmapiirin kaupungin keskustassa.

 8. Life Science Centre: Tieteellinen keskus, joka on suunnattu koko perheelle. Se tarjoaa vuorovaikutteisia näyttelyitä ja tiedekokeita.

 9. Jesmond Dene Park: Tämä vehreä puistoalue on ihanteellinen paikka rentoutumiseen ja luonnosta nauttimiseen keskellä kaupunkia.

 10. Victoria Tunnel: Entinen rautatie- ja ilmapuolustustunneli on nyt museo ja opastettu kierros tarjoaa mahdollisuuden oppia lisää Newcastlen historiasta ja tunnelin merkityksestä toisen maailmansodan aikana.

Tapahtumat ja festivaalit Newcastle

Newcastle upon Tyne on kaupunki, joka ei koskaan nuku, ja sen tapahtumakalenteri on täynnä elämyksiä ympäri vuoden. Olitpa sitten musiikin rakastaja, taiteen ihailija, urheilufani tai ruoasta innostuva matkailija, Newcastle tarjoaa sinulle monia mahdollisuuksia nauttia kaupungin eloisasta kulttuurista ja juhlallisesta ilmapiiristä. Tässä voit tutustua muutamiin Newcastle’n huippu-tapahtumiin ja festivaaleihin, jotka tekevät vierailustasi unohtumattoman.

Newcastlen musiikkifestivaalit: Kaupunki on musiikin ystävien paratiisi, ja vuosittaiset musiikkifestivaalit tuovat esiin monipuolisen musiikkikulttuurin. Voit kokea elävän musiikin nautinnon erilaisissa tapahtumissa, kuten This Is Tomorrow  ja Newcastle Jazz & Blues Festival.

BALTIC Centre for Contemporary Art: Vaikka tämä ei ole perinteinen festivaali, BALTIC Centre for Contemporary Art tarjoaa vuosittain vaihtuvia taide- ja kulttuurinäyttelyitä. Se on paikka, jossa voit uppoutua moderniin taiteeseen ja visuaaliseen ilmaisuun

Eats and Beats: Tämä festivaali tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden nauttia herkullisista ruoista ja samalla kuunnella livemusiikkia eri genreistä. Se on erinomainen tilaisuus yhdistää makuelämykset ja musiikillinen ilo yhteen ainutlaatuiseen tapahtumaan.

Newcastle Comedy Festival: Komediafestivaali, joka tuo esiin stand-up-koomikkoja ja huumoria eri muodoissaan. Festivaali tarjoaa naurua ja viihdettä kaikille komedian ystäville.

Newcastle Science Festival: Tämä tiedefestivaali tarjoaa hauskoja ja opettavaisia tapahtumia kaikenikäisille. Se tuo esiin tiedettä ja teknologiaa eri näkökulmista ja antaa mahdollisuuden oppia uutta.

Northern Pride Festival: LGBT+-yhteisön juhla, joka tuo yhteen sateenkaarenvärisen kulttuurin ja tarjoaa monenlaista viihdettä, musiikkia ja kulttuuriohjelmaa.

Ouseburn Festival: Tämä monipäiväinen festivaali juhlistaa Ouseburnin kaupunginosan kulttuuria ja taideyhteisöä. Tapahtumaan sisältyy taide- ja käsityömarkkinoita, live-musiikkia ja avointen ovien päiviä paikallisissa taidestudioissa ja gallerioissa.

Ajanviete ja harrastaminen Newcastle upon Tynessa

Newcastle upon Tyne on kaupunki, joka tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia ajanvietteeseen ja harrastamiseen. Olitpa sitten paikallinen asukas tai vierailija, tässä eloisassa kaupungissa on aina jotain tekemistä ja kokemista. Tässä saat muutamia vinkkejä monipuolisiin harrastusmahdollisuuksiin, jotka tekevät Newcastlen matkastasi unohtumattoman.

Kulttuuri ja taide: Newcastlen kulttuurielämä on monipuolinen ja vilkas. Voit vierailla BALTIC Centre for Contemporary Art -taidemuseossa ja tutustua modernin taiteen näyttelyihin. The Glasshouse International Centre for Music tarjoaa klassista ja nykymusiikkia, ja kaupungin monet teatterit esittävät laadukkaita näytelmiä ja esityksiä. Myös paikalliset galleriat ja taideyhdistykset tarjoavat mahdollisuuksia taiteen luomiseen ja kokemiseen.

Musiikki ja elokuvat: Newcastle on musiikin ja elokuvien ystävän paratiisi. Voit kokea live-musiikkia monissa klubeissa ja konserttipaikoissa, ja kaupunki isännöi useita musiikkifestivaaleja vuoden aikana ja elokuvateattereissa voit nauttia uusista elokuvista.

Urheilu ja liikunta: Kaupunki tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia urheiluun ja liikuntaan. Voit pelata jalkapalloa paikallisilla kentillä, käydä kuntosalilla, osallistua joogatunteihin tai kokeilla kiipeilyä sisäseinäkiipeilykeskuksissa. Lisäksi Newcastle on tunnettu jalkapallostaan, ja voit osallistua paikallisen joukkueen otteluihin tai tehdä stadionkierroksia.

Luonto ja ulkoilu: Kaupungin ympäristö tarjoaa upeita luontokohteita ja mahdollisuuksia ulkoiluun. Jesmond Dene -puisto tarjoaa vehreän keitaan kaupungin keskustassa, ja Seaton Delaval Hall -kartano tarjoaa historiallisen puutarhan ja kävelyreittejä. Voit myös tehdä päiväretkiä Northumberlandin kauniisiin maisemiin tai tutkia Hadrianuksen muuria.

Ruokailu ja juominen: Newcastle on tunnettu monipuolisesta ruokakulttuuristaan. Kaupungissa on lukuisia ravintoloita, kahviloita ja pubeja, joissa voit nauttia herkullisista paikallisista ja kansainvälisistä ruoista ja juomista. 

Shoppailu ja ostokset: Kaupunki tarjoaa laajan valikoiman ostosmahdollisuuksia. Eldon Square ja Metrocentre ovat suuria ostoskeskuksia, joissa voit löytää lukuisia liikkeitä, brändejä ja putiikkeja. Grainger Market on historiallinen markkina-alue, jossa voit ostaa tuoreita elintarvikkeita ja paikallisia käsitöitä.

Katso myös nämä:

Löydä lennot Newcastle

Newcastle upon Tyne hotellit – Löydä suositut hotellit Lomakulma.fi

newcastle upon tyne nähtävyydet