Hotellit Ypäjä

Hotellit Ypäjä – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Ypäjä on viehättävä maaseutukunta Kanta-Hämeessä, joka tunnetaan erityisesti hevosistaan ja ratsastuskulttuuristaan. Tämä rauhallinen paikka tarjoaa ainutlaatuisia maaseutuelämyksiä sekä mahdollisuuden tutustua hevosurheiluun ja perinteiseen suomalaiseen maalaisympäristöön.

hotellit ypäjä

Hotellit Ypäjä – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Ypäjä sijaitsee Kanta-Hämeessä Etelä-Suomessa ja on tunnettu erityisesti hevosistaan ja pitkästä ratsastusperinteestään. Tämä viehättävä maaseutukunta tarjoaa matkailijoille ainutlaatuisen mahdolli suuden sukeltaa suomalaiseen maalaiselämään ja nauttia rauhallisesta maaseutuympäristöstä. Ypäjä on kuuluisa Ypäjän Hevosopistostaan, joka on yksi Suomen johtavista hevosalan oppilaitoksista. Opiston alueella voi tutustua hevosten koulutukseen, ja siellä järjestetään usein erilaisia hevosalan tapahtumia ja kilpailuja. Matkailijat voivat myös osallistua ratsastustunneille ja kokea hevosurheilun maailman ensikäden.

Lisäksi Ypäjä tarjoaa upeita mahdollisuuksia ulkoiluun ja luonnosta nauttimiseen. Alueella on kauniita maaseutumaisemia, jotka houkuttelevat patikoimaan, pyöräilemään ja retkeilemään. Ypäjän monipuoliset ulkoilureitit ja luontokohteet tarjoavat rentouttavaa tekemistä luonnon ystäville. Ypäjällä on myös kulttuurihistoriallisia nähtävyyksiä, kuten vanhoja kirkkoja ja perinteisiä maatiloja. Matkailijat voivat tutustua alueen historiaan ja perinteiseen maatalouskulttuuriin.

Ypäjä on ihanteellinen paikka niille, jotka haluavat kokea aitoa suomalaista maaseutuelämää ja samalla nauttia hevosurheilun ja luonnon tarjoamista elämyksistä.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Ypäjä

Ypäjässä on tarjolla useita hotelleja ja majoitusvaihtoehtoja, jotka sopivat erilaisiin matkailijoiden tarpeisiin ja budjetteihin. Hotellit Ypäjällä tarjoavat mukavuuksia ja palveluita, jotka tekevät vierailustasi miellyttävän ja rentouttavan. Alta löydät muutamia esimerkkejä Ypäjän suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Levomäki Farm Cottages

Majoitu rauhallisessa maalaismaisemassa Ypäjän niittyjen ja peltojen ympäröimänä rauhassa ja hiljaisuudessa. Hyvät liikenneyhteydet: Ypäjän keskustaan, Hevosopistolle ja golfkentälle noin 10 km, 10 km Loimaalle, 30 km Forssaan, 77 km Turkuun, 95 km Tampereelle, 100 km Hämeenlinnaan ja 140 km Helsinkiin.

2. Paija maatilamajoitus

Paija Farm, joka sijaitsee Ypäjällä, tarjoaa majoitusta maalaistalomiljöössä ja on lyhyen ajomatkan päässä Loimijoen golfkentältä. Lapset voivat nauttia suuresta puutarhasta, ja kesäisin ulkouima-allas on suosittu vieraille. Paija Farmin vierailla on mahdollisuus valita majoitus huoneeseen tai huoneistoon. Huoneissa on jaettu kylpyhuone, kun taas huoneistoissa on minikeittiö, ruokailutila ja oma kätevä sisäänkäynti.

3. Majatalo & Ravintola Villa Emilia

Majatalo & Ravintola Villa Emilia sijaitsee Ypäjällä aivan keskustan läheisyydessä, vain parinsadan metrin päässä. Tässä majoituspaikassa on ravintola, maksuton yksityinen pysäköintialue, kaunis puutarha ja aurinkoinen terassi. Villa Emilia sijaitsee noin 4,5 kilometrin päässä Mannisesta ja 8 kilometrin päässä Palikkalasta. Majoituspaikassa on myös ilmainen langaton internet-yhteys, ja se on allergiaystävällinen. Levä on vain 3 kilometrin päässä.

Hotellit Ypäjä – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Ypäjä nähtävyydet ja ajanviete

Ypäjä on viehättävä kunta Etelä-Suomessa, joka tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja vierailijoille. Alueen luonto on kaunista ja tarjoaa mahdollisuuksia ulkoiluun ja retkeilyyn. Alta löydät muutamia suosittuja nähtävyyksiä ja aktiviteetteja Ypäjällä:

Ypäjän hevosopisto: Ypäjän Hevosopisto sijaitsee Ypäjän kunnassa ja toimii merkittävänä hevostalouden oppilaitoksena. Sen keskeisenä tehtävänä on tarjota ammatillista perus-, jatko- ja täydennyskoulutusta hevosalan ammattilaisille. Opistossa on mahdollista kouluttautua eri hevosiin liittyviin tehtäviin, kuten hevostenhoitajaksi tai ratsastuksenohjaajaksi. Lisäksi Hevosopisto tarjoaa lyhytkursseja ja järjestää vuosittain lukuisia hevosalan kilpailuja ja tapahtumia, kuten Finnderbyn ja Suomenratsujen Kuninkaalliset.

Ypäjän luontoelämykset: Nature Nelis tarjoaa monipuolisia luontoelämyksiä Kanta-Hämeen alueella, mukaan lukien luontoretkiä, luontojoogaa, erilaisia kursseja ja koiraretkiä.

Loimijoki golf: Loimijoki Golf tarjoaa pelaajilleen 18-reikäisen golfkentän kauniissa maalaismaisemassa. Kentän lisäksi löytyy myös frisbeegolf-rata sekä uusi harjoituskenttä. Klubitalon ravintolapalvelut ovat avoinna kesäkaudella kentän aukioloaikojen mukaan. He tarjoavat myös erilaisia ohjelmapalveluja ryhmille, kuten lajiin tutustuminen, ”Päivässä golffariksi” -green card kurssit ja erilaiset tiimien tyky-päivät. 

Karrinpuomi pub-ravintola: Karrinpuomi on paikallinen ja perinteinen pub-ravintola, joka tarjoaa viihtyisän tunnelman. Heidän ruokalistaltaan löytyy herkullisia pizzoja, runsaita salaatteja, siipiä ja siipiaterioita. Viikonloppuisin ohjelmassa on muun muassa karaokea, livemusiikkia ja erilaisia tapahtumia. Karrinpuomissa on mahdollista järjestää omia juhlia, ja he tarjoavat myös catering-palveluita erilaisiin tilaisuuksiin.

Cultivo Alpacas: Cultivo Alpacas on alpakoiden kasvatukseen erikoistunut yritys, joka tarjoaa mahdollisuuden kokea elämyksiä alpakkatilalla tilauksesta.

ypäjän hevosopistoa
Ypäjän hevosopistoa By Urjanhai - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=18692435
Ypäjän historiaa

Ypäjän nykyinen alue on historian aikana kuulunut kahteen eri historialliseen maakuntaan, Hämeeseen ja Satakuntaan. Hämeeseen luettiin kuuluviksi kylät, jotka olivat osa Hämeenlinnan linnaläänin ja Loimon hallintopitäjän aluetta, kuten Perttula, Kartano, Varsanoja, Levä ja Palikkala. Satakuntaan puolestaan kuuluivat Ypäjä ja Manninen, jotka olivat osa Kokemäenkartanon linnaläänin ja Loimaan hallintopitäjän aluetta.

Ypäjän kunnan ja seurakunnan edeltäjäksi voidaan katsoa Perttulan kappeli, jonka historia juontaa ainakin 1500-luvulle. Alueella oli myös muita vastaavia kappeleita, kuten Tammelan Portaassa ja Tammelan kirkonkylässä. Myöhemmin Tammelan kappeli muuttui kirkkopitäjäksi, kun taas Portaan kappeli hävisi.

Perttula oli kappeliseurakunta, mutta Jokioisten kappalaisen vastuulle tuli sen toiminta vuonna 1631 perustetun Jokioisten kappeliseurakunnan myötä. Vuonna 1871 Perttula liitettiin uudelleen Tammelan alaisuuteen. Tällöin siihen liitettiin myös Ypäjän ja Mannisten kylät, jotka olivat käyttäneet Ypäjän kirkkoa jo 1600-luvulta lähtien. Vaikka nämä kylät liittyivät Perttulaan, ne pysyivät edelleen osana Loimaan kirkkoherrakuntaa kirkollisesti. Kunnallishallinto perustettiin Perttulaan vuonna 1876.

Vuonna 1876 rakennettiin Turku–Toijala-rautatie, ja Ypäjänkylään perustettiin rautatieasema vuonna 1888. Ypäjästä tuli itsenäinen kirkkoherrakunta vuonna 1892, ja silloin myös kunta ja kappeliseurakunta muuttivat nimensä rautatieaseman mukaan Ypäjäksi. Ypäjä ja Manninen liitettiin kirkkoherrakuntaan samalla. Kunnallishallinnollisesti liitos näiden kahden kylän osalta tapahtui vasta vuonna 1911.

Ypäjä sai kaupunkistatuksen lyhyeksi ajaksi vuonna 2013, jotta Suomen Hevosurheilumuseo voisi vastaanottaa Emil Cedercreutzin veistoksen ”Ystäväni nummella” vuodelta 1906. Cedercreutzin testamentin mukaan hänen teoksiaan voitiin luovuttaa vain suomalaiseen kaupunkiin.

Katso myös nämä: 

Ypäjän kotisivut

Hotellit Ypäjä – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By Heidi Cavén Heidic - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2890628