Hotellit Ylöjärvi

Hotellit Ylöjärvi – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Ylöjärvi, viehättävä kaupunki Pirkanmaalla, lumoaa matkailijat vehreällä luonnolla, upeilla järvimaisemilla ja vilkkaalla kulttuuritarjonnallaan.

hotellit sastamala
By Abc10 - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=80776193

Hotellit Ylöjärvi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Ylöjärvi on kaupunki, joka tarjoaa matkailijoilleen monipuolisen ja viehättävän kokemuksen. Ylöjärvi on tunnettu kauniista järvimaisemistaan. Järviympäristön lisäksi kaupunki yllättää matkailijat vehreillä metsillään, luonnonkauniilla puistoalueillaan ja ulkoilureiteillään.

Seitsemisen kansallispuisto tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen ainutlaatuiseen luontoon. Monipuoliset patikkareitit ja luontopolku verkostoineen houkuttelevat niin aktiivisia ulkoilijoita kuin luonnon rauhasta nauttivia kävijöitä. Ylöjärven alueen vesistöt tarjoavat myös erinomaiset mahdollisuudet kalastukseen, veneilyyn ja muuhun vesiaktiviteetteihin. Kaupungin kulttuuritarjonta on vilkas, ja erilaisia tapahtumia järjestetään säännöllisesti. Festivaalit, konsertit ja taide-esittelyt rikastuttavat kaupungin elämää ympäri vuoden. Ylöjärvellä pääsee tutustumaan myös paikalliseen historiaan ja perinteisiin alueen museoissa.

Ylöjärven keskusta-alue tarjoaa mielenkiintoisia ostosmahdollisuuksia sekä herkullisia ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisista herkuista. Kaupungin ystävällinen ilmapiiri ja luonnonläheinen tunnelma tekevät siitä ihanteellisen kohteen niille, jotka etsivät rauhallista ja kaunista ympäristöä sekä monipuolisia mahdollisuuksia luonnonläheiseen lomailuun.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Ylöjärvi

Ylöjärvi tarjoaa monipuolisen valikoiman hotelleja, jotka sopivat erilaisiin matkailijoiden tarpeisiin. Kaupungin hotellitarjonta heijastelee alueen viehättävää luontoa ja tarjoaa vaihtoehtoja niin liikematkailijoille kuin lomailijoillekin. Alta löydät muutamia esimerkkejä Ylöjärven suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Oma Hotelli

Oma Hotelli on intiimi ja kodikas majoitusvaihtoehto Ylöjärven keskustassa, tarjoten lämpimän vastaanoton sekä laadukkaita palveluita niin yritys- kuin yksityisasiakkaille. Huonevarusteluun kuuluu aina herkullinen aamupala, joka odottaa valmiina huoneessa.

Hotellin lämminhenkinen ilmapiiri ja panostus kodikkuuteen tekevät vierailusta miellyttävän ja henkilökohtaisen. Asiakkaat voivat odottaa siistejä ja viihtyisiä huoneita, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet rentouttavaa oleskelua varten.

Hotellit Ylöjärvi – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Ylöjärven nähtävyydet ja ajanviete

Ylöjärven museo: Astukaamme aikakoneeseen ja sukeltaisimme entisaikojen Ylöjärveen Ylöjärven museon avulla! Hietasmäen alueelle levittäytyvä kotiseutumuseo tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua peräti 11 rakennukseen, joista vanhin juontaa juurensa aina 1700-luvulle asti. Museo tarjoaa mielenkiintoisen näkymän menneiden aikojen elämään, esillä on muun muassa vanhoja työkaluja ja muita historiallisia esineitä.

Kimmo Schroderus: ”Alamökki” veistos: Kuvanveistäjä Kimmo Schroderuksen taideteos ”Alamökki”, joka kunnioittaa suomalaista rock-yhtye Eppu Normaalia, on vaikuttava näky Ylöjärven kaupungintalon aukiolla. Veistoksen mallina on toiminut yhtyeen legendaarinen nokkamies, ja teos on saanut alkunsa intohimoisesta taiteilijan käsittelystä.

Haverin kultakaivoksen alue: Haverin vanhan kultakaivoksen alue tarjoaa vierailijoilleen matkan menneeseen aikaan. 1700-luvulla toimintansa aloittaneen kaivoksen alueella näkyy kaivostorneja sekä suuri, kallioreunainen avolouhos. Kaivoksen historiasta kertova alue tarjoaa kiinnostavaa nähtävää ja kulttuuriperintöä.

Jylhänkosken vesiputous: Jylhänkosken vesiputous tarjoaa kauniin luontokokemuksen Ylöjärvellä. Metsän keskellä virtaava vesiputous luo rauhallisen ja viehättävän ympäristön, jonne pääsee uppoutumaan luonnon kauneuteen. Veden kohina ja valkoiset tyrskyt tekevät paikasta miellyttävän luontokohteen.

Puuvuori: Vuonna 1982 käynnistynyt Puuvuori ympäristötaidehanke Pinsiössä heijastaa ihmiskunnan sitoutumista ekologiseen, yhteiskunnalliseen ja kulttuuriseen hyvinvointiin. Puuvuori ei ainoastaan ole taideteos, vaan myös symboli maapallon hyvinvoinnin tukemiseksi.

Vikelän tuulimylly: Vikelän tuulimylly, todennäköisesti vuodelta 1838 peräisin oleva vanha tuulimylly, komeilee Ylöjärven Kuljussa korkealla paikalla lähellä Näsijärven rantaa. Tuulimyllyn siivet on kunnostettu vanhan mallin mukaiseksi, ja se edustaa alueen historiallista perintöä.

Maataideteos Yltä ja Alta: Nancy Holtin suunnittelema maataideteos ”Yltä ja Alta” (Up and Under) on vaikuttava näky. Vuonna 1998 valmistunut teos koostuu tunneleista, jotka on suunnattu taidokkaasti ympäröivään maisemaan, luoden mielenkiintoisen vuorovaikutuksen ympäristön kanssa.

Ylöjärven kirkko: Kesäaikana tiekirkkona ma-pe 11-17, Ylöjärven kirkko on aina ollut maisemansa ehdoton keskipiste ja pitäjän arvokkain rakennus. Myös voimakkaan kasvun ja rakentamisen aikana se on säilyttänyt keskeisen asemansa. Kirkko kutsuu vierailijoitaan tutustumaan historiaansa ja tarjoaa rauhallisen paikan hiljentymiseen.

Seitsemisen luontokeskus: Seitsemisen luontokeskus on retkeilijän ympärivuotinen tukikohta. Anna näyttelyiden johdattaa sinut retkelle metsän siimekseen ja rentoudu kahvikupin äärellä. Luontokeskus tarjoaa myös ravintola- ja kaupunkikulttuuria, täydentäen retkipäivää Seitsemisen kansallispuistossa.

Inkulan silta: Inkulan silta on yksiaukkoinen kivisilta Viljakkalassa. Täällä pääset ihastelemaan kulttuurimaisemia ja entisen ajan kivenlohkareita kauniin vesistön ympäröimänä. Nykymuotonsa silta on saanut 1890-luvulla, ja se tarjoaa upean näkymän ympäröivään maisemaan.

ylöjärvi nähtävyydet
By Skfin - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7128440

Aktiviteetit

”Usvaan unohdettu – historiallinen pakomysteeri Tahlolla”  tarjoaa ainutlaatuisen seikkailun Tahlon tilalla, joka kätkee sisäänsä yli 400-vuotisen historian mysteerejä. Tahlo Ventures ja pakohuonekonkari Getaway Room Escape yhdistävät voimansa tuodakseen pelaajille uudenlaisen pakohuonepelin aidossa maalaismiljöössä, tilan vanhoissa aittarakennuksissa. Pakohuonepelin konsepti, ”Usvaan unohdettu”, luo elämyksen, joka yhdistää todellisen historian ja jännityksen. Pelaajat kohtaavat visaisia pulmia ja odottamattomia yllätyksiä, kun he sukeltavat syvälle Tahlon tilan tarinaan.

Hevonkuuseen.fi tarjoaa ainutlaatuisen yksityisen retkeilymetsän, jossa voit nauttia luonnosta päiväretkellä tai kokea upean elämyksen laavulla yöpyen! Tämä turvallinen, aidattu alue on varattavissa yksityiseen käyttöön ja tarjoaa palan suomalaista kaunista metsää. Kahden hehtaarin laajuinen retkeilymetsä sisältää kauniin laavun, nuotiopaikan ja puuceen, jotka ovat täysin käytettävissäsi. Hevonkuusessa pääset nauttimaan puhtaasta luonnosta parhaassa seurassa!

Wakepark Peltomäki: Wake Park Peltomäki tarjoaa ainutlaatuisen kaapelivesilautailuelämyksen Peltomäessä! Radalla, jota vetää Etelä-Suomen ensimmäinen täysimittainen kaapeli eli Iso kaapeli, voit nauttia kaapelivesilautailun jännityksestä. Ammattitaitoinen henkilökunta on apunasi Iso kaapelin parissa, oli sitten kyseessä kokenut lautaaja tai vasta-alkaja. Lautailijaa vedetään vaijerilinjalla, joka kulkee järven rantaviivoja myöten. Iso kaapeli mahdollistaa jopa kuuden vesilautailijan tai vesihiihtäjän samanaikaisen nauttimisen. Radan vesiesteet, eli obstakkelit, tarjoavat sekä helppoja että haastavampia versioita, ja ne ovat kaapelivesilautailun koukuttavin osa!

Villa Alpaca: Metsäkävelyt laamojen kanssa tarjoavat lumoavan kokemuksen, kun pääset tutustumaan näihin viehättäviin eläimiin ja samalla nauttimaan virkistävästä metsäkävelystä. Taluta laamoja rauhallisessa ympäristössä, tunne metsän voimaannuttava vaikutus ja unohda hetkeksi suorittaminen. Kävelyn päätteeksi voit rentoutua ja nauttia hetkestä kahvin, teen tai kaakaon kera, vaihtoehtoisesti herkutellen tuoreilla leivonnaisilla. Viihtyisät tilat Villa Alpacassa tarjoavat mahdollisuuden jatkaa rentoutumista myös sisätiloissa, tai jos sää suosii, voit nauttia hetkestä ulkona luonnon ääniä kuunnellen.

Pikku-Ahveniston luontopolku: Pikku-Ahveniston luontopolku tarjoaa ihanteellisen ympäristön rentouttavalle luontoretkelle. Sijaitessaan Pikku-Ahveniston järven rannalla Ylöjärven harjualueella, tämä 1,5 kilometrin mittainen helppokulkuinen luontopolku kiertää järven ympäri tarjoten miellyttävän reitin, jonka voi kiertää jopa lapsiperhe parissa tunnissa. Polun varrella sijaitseva nuotiopaikka ja laavu ovat vapaasti käytettävissä, mahdollistaen virkistävän tauon luonnon äärellä. Pikku-Ahveniston luontopolku on erinomainen valinta luontoretkelle, erityisesti ottaen huomioon sen sijainnin aivan Ylöjärven keskustan tuntumassa.

Pakohuone Mummola tarjoaa unohtumattoman elämyksen, jossa voit viettää aikaa läheistesi kanssa ratkoen yhdessä erilaisia pulmia ja selvittäen yhteistä arvoitusta. Tämä ei ole kilpailu – ainoa yhteinen vastustajanne on aika, ja teidän tulee yhdessä selvittää kaikki haasteet ennen sen loppumista. Pakohuoneeseen ei selviä yksin, joten tarvitset kumppanin tai useamman. Jokaisella pelaajalla on omat vahvuutensa, ja teidän tulee käyttää niitä hyödyksi. Kommunikoikaa, tarkkailkaa, kokeilkaa eri ratkaisuja, puhukaa keskenänne ja kuunnelkaa toisianne – yhteistyö on avain onnistumiseen.

By PtG - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=15976917
Ylöjärven historiaa

Ylöjärven kappeliseurakunta perustettiin vuonna 1779 erottamalla se Pirkkalasta. Seurakunta itsenäistyi vuonna 1895, mutta ero Pirkkalasta toteutui lopullisesti vasta 1900-luvun vaihteessa. Ylöjärven ensimmäinen kirkko, joka sijaitsi nykyisen kirkon paikalla, valmistui vuonna 1781, mutta tuhoutui salaman sytyttämässä tulipalossa vuonna 1842. Ylöjärven maalaiskunta perustettiin vuonna 1869. Ylöjärven ensimmäinen kansakoulu aloitti toimintansa vuonna 1871; sitä ennen kunnassa oli toiminut asessori Gabriel Ahlmanin testamenttivaroin rahoitettu kiertävä pitäjänkoulu vuodesta 1811 alkaen. Jatkosodan jälkeen Ylöjärvelle asutettiin Kaukolan siirtoväkeä. Maa- ja metsätalous säilyivät pitkään Ylöjärven pääelinkeinoina, kunnes kunta alkoi nopeasti teollistua viime sotien jälkeen. Vuonna 1951 aloitti Ylöjärvellä toimintansa Hämeen Työläisnuoriso -opisto, jonka nimi muutettiin pian Voionmaan opistoksi professori Väinö Voionmaan mukaan. Kaupungiksi kunta muuttui vuoden 2004 alusta.

Katso myös nämä: 

Ylöjärven kotisivut

Hotellit Ylöjärvi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

ylöjärvi kaupungintalo
By Tahmela - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4069259