Hotellit Ylivieska

Hotellit Ylivieska – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Ylivieska on viehättävä pohjoinen kaupunki Pohjois-Pohjanmaalla. Idyllinen ympäristö tarjoaa rauhallisen pakopaikan kaupungin kiireestä. Ylivieska tunnetaan paitsi luonnonkauneudestaan myös monipuolisista ulkoilumahdollisuuksistaan.

hotellit ylivieska
By Jrasinaho - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=136307377

Hotellit Ylivieska – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Ylivieska sijaitsee Pohjois-Pohjanmaalla, keskellä upeaa suomalaista maaseutua. Kaupunki on tunnettu rauhallisesta tunnelmastaan ja ystävällisistä asukkaistaan. Ylivieskan ympäristö tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia luonnonläheiseen rentoutumiseen, olipa kyse sitten patikoinnista, pyöräilystä tai kalastuksesta.

Kaupungin keskusta houkuttelee kävijöitä perinteisillä markkinoillaan ja viehättävillä kahviloillaan. Ylivieskan historia on nähtävissä paikallisissa museoissa, joissa voi tutustua alueen menneisyyteen ja perinteisiin. Kesäisin kaupunki herää eloon erilaisten tapahtumien, kuten festivaalien ja konserttien, myötä. Järven rannat tarjoavat mahdollisuuden nauttia kauniista maisemista ja osallistua monenlaisiin vesiharrastuksiin. Lisäksi lähialueilla on luonnonpuistoja ja vaellusreittejä, jotka houkuttelevat luonnonystäviä.

Ylivieska on erinomainen valinta matkailijoille, jotka haluavat kokea Suomen kauniin maaseudun rauhallisuuden ja samalla nauttia monipuolisista aktiviteeteista ja kulttuurista.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Ylivieskassa

Ylivieskassa vieraileville on tarjolla monipuolinen valikoima hotelleja, jotka tarjoavat mukavuutta ja palveluja niin liike- kuin lomamatkailijoillekin. Kaupungissa sijaitsevat hotellit vaihtelevat aina perheystävällisistä majoitusvaihtoehdoista tyylikkäisiin boutique-hotelleihin, tarjoten vierailleen mahdollisuuden valita majoitusvaihtoehto oman mieltymyksen ja budjetin mukaan. Alta löydät muutamia esimerkkejä Ylivieskan suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Hotel Käenpesä

Hotel Käenpesä on ihanteellinen valinta matkailijoille, jotka arvostavat keskeistä sijaintia Ylivieskan keskustassa. Hotelli tarjoaa kätevän läheisyyden kaupungin tärkeimpiin turistikohteisiin, kuten kulttuurikeskus Akustiikkaan ja Iso Kärkkäinen -ostoskeskukseen, jotka ovat vain lyhyen kävelymatkan päässä. Hotellissa vieraat voivat rentoutua kahdella saunaosastolla ja nauttia maksuttomasta internetyhteydestä. Hotellin Pikkuveli-ravintolassa tarjoillaan herkullisia paikallisia à la carte -aterioita, ja Pub Kukkuu -baari tarjoaa rennon paikan rentoutua.

2. Huoneisto Pulmustie

Pulmustieltä löydät yksityisen huoneiston, joka tarjoaa viihtyisää majoitusta Ylivieskassa, ja siinä on monipuoliset mukavuudet vieraiden käytettävissä. Huoneiston tilat sisältävät muun muassa oman pation, maksuttoman yksityisen pysäköinnin ja langattoman internet-yhteyden. Huoneistossa on terassi, kaksi makuuhuonetta, olohuone, taulu-tv sekä hyvin varusteltu keittiö, jossa on jääkaappi ja astianpesukone helpottaakseen vieraiden oleskelua. Kylpyhuoneessa on bidee, ja majoituspaikasta avautuu näkymä puutarhaan, tarjoten rauhallisen ympäristön. Lisäksi huoneistossa on sauna, joka tarjoaa rentouttavan kokemuksen vieraille. Lähiympäristö sopii mainiosti patikoinnista kiinnostuneille, ja vieraat voivat tutustua alueeseen nauttien luonnosta.

3. Puotipuisto

Puotipuisto tarjoaa majoitusta Ylivieskassa, ja se sisältää käteviä palveluita vierailleen. Majoituspaikassa on yksityinen pysäköintialue, mikä helpottaa autolla saapuvia, ja lisäksi asiakkailla on mahdollisuus käyttää maksutonta langatonta internet-yhteyttä. Ilmastoidussa huoneistossa on yksi makuuhuone, olohuone sekä täysin varusteltu keittiö, jossa on jääkaappi ja kahvinkeitin. Oma kylpyhuone sisältää bideen ja suihkun, ja huoneistossa on tarjolla pyyhkeet ja liinavaatteet.

 

Hotellit Ylivieska – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Ylivieska nähtävyydet ja ajanviete

Ylivieska tarjoaa vierailleen monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka tuovat esille alueen luonnonkauneuden ja kulttuurin. Kaupunkiin tutustuessa matkailijat voivat nauttia rauhallisesta maaseutuympäristöstä sekä osallistua erilaisiin aktiviteetteihin. Ylivieskan ympäristössä on erityisesti kauniita luontokohteita, jotka tarjoavat mahdollisuuksia vesiretkeilyyn ja kalastukseen. Lisäksi lähialueilla on luonnonpuistoja ja vaellusreittejä.

Puuhkalan kotiseutumuseo: Tarjoaa vanhan ajan tunnelmaa pihapiirin ja rakennusten kautta. Alueella on Simo Pällin ateljee, joka tarjoaa kurkistuksen taiteilijan työhuoneeseen, sekä ainutlaatuinen Maitokannumuseo yli 700 kaadin esittelyllään.

Helaalan Mylly: Historiallinen myllyrakennus, joka toimii kesäisin kesäkahvilana. Mylly ja ympäröivä rantapolku tarjoavat viehättävän keitaan kaupungin keskellä.

Savisilta: Ylivieskan toiseksi vanhin teräsbetonisilta, joka on rakennettu vuonna 1912. Silta tarjoaa kauniin näkymän ja on käytössä kevyen liikenteen väylänä.

Ylivieskan puinen ristikirkko: Alun perin vuonna 1786 rakennettu kirkko, joka tuhoutui tulipalossa pääsiäisenä 2016. Alueella sijaitsee nykyään muistokirkko kirkon raunioilla, vanha hautausmaa ja kirkkopuisto.

Pyhän Kolminaisuuden kirkko: Uusi, moderni keskiaikalaistyylinen kivikirkko, joka valmistui vuonna 2021. Kirkko sijaitsee edellisen kirkon raunioiden paikalle rakennetun muistokirkon vieressä.

Eliaksen kotimuseo: Esittelee Ylivieskan historiaa, vanhoja esineitä ja kulkuneuvoja.

Raudas-Pekan pirtti: Isovihan aikainen sissipäällikkö Pekka Raudaskosken syntymäkoti, joka on vuonna 1641 rakennettu savupirtti. Pirtti on siirretty Raudaskylään ja avoinna tiedustelujen mukaan.

Aktiviteetit

Ylivieskassa on runsaasti aktiviteetteja ja liikuntamahdollisuuksia lapsille ja perheille. Tässä muutamia vaihtoehtoja:

Leikkipuistot:

  • Kaupungissa on useita leikkipuistoja, jotka tarjoavat lapsille turvallisen ja viihtyisän ympäristön leikkimiseen.
  • Liikennepuisto on avoinna kesäisin ja tarjoaa paikan, missä lapset voivat oppia liikennesääntöjä leikkien.

Uimapaikat:

  • Hamarin uimaranta on suojaisassa poukamassa Kalajoen etelärannalla, noin 2 kilometrin päässä Ylivieskan keskustasta. Alueella on hiekkaranta, uimakopit, käymälät ja kelluva uimalaituri.
  • Kekajärvi on idyllinen paikka noin 10 kilometrin päässä keskustasta.

Liikunta ja ulkoilu:

  • Liikuntakeskus tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia eri lajien harrastamiseen, kuten keilailuun, seinäkiipeilyyn, tennikseen ja jääkiekkoon.
  • Huhmarkallion ulkoilualueella on reittejä patikointiin, polkujuoksuun, maastopyöräilyyn ja talvella murtomaahiihtoon. Alueella on myös frisbeegolfrata, kartingrata ja pulkkamäki.
  • Rauskin puisto Raudaskylällä tarjoaa monipuolisen lähiliikunta-alueen, jossa on leikkikenttä, parkour-rata, frisbeegolfrata, koripallo- ja jalkapallokenttä sekä muita aktiviteetteja.

Luontopolut ja retkeily:

  • Ylivieskan lähiympäristössä on useita luontopolkuja, laavuja ja retkeilykohteita, jotka tarjoavat mahdollisuuden rentoutua luonnon keskellä.

Kuntosaleja:

  • Kaupungista löytyy useampi kuntosali, kuten Nautilus, Fysiomotion, Kuntokeskus Liikku ja Kuntokeskus Puntti.

Talviaktiviteetit:

  • Talvella voi nauttia luistelusta ja pulkkamäestä useissa leikkipuistoissa. Jäähallissa järjestetään yleisövuoroja, ja kaupungissa on myös muita talviaktiviteetteja tarjoavia paikkoja.
ylivieskan nähtävyydet
By Hotarju - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=42554105

Tapahtumia

Kulttuurikeskus Akustiikka

Kulttuurikeskus Akustiikka on Ylivieskan alueen monipuolinen kohtaamispaikka, tarjoten tiloja niin konsertteihin, kokouksiin kuin koulutuksiinkin. Tämä kulttuurinen keidas keskellä kaupunkia toivottaa vierailijat tervetulleiksi monipuolisen ohjelmiston ääreen.

Konserttielämä kukoistaa Akustiikassa, jossa voi nauttia musiikista eri tyylilajeissa. Lisäksi keskus tarjoaa tilat elokuva- ja teatteriesityksille sekä komediailloille, jotka tuovat viihdykettä kaupungin asukkaille ja vierailijoille.

Kulttuurikeskuksen galleria esittelee kuukausittain vaihtuvia taidenäyttelyitä, tuoden taiteen lähemmäksi yleisöä ja tarjoten mahdollisuuden paikallisille taiteilijoille esitellä töitään.

Ylivieskan Teatteriyhdistys ry

Ylivieskan Teatteriyhdistys ry, tuttavallisemmin YTY-teatteri, on arvokas näytelmätuottaja Ylivieskassa, joka tekee tiivistä yhteistyötä Ylivieskan seudun kansalaisopiston kanssa. Teatteri on aktiivinen ja tuottelias, esittäen vuosittain 2-3 näytelmää, jotka tarjoavat monipuolista viihdettä paikalliselle yleisölle.

YTY-teatteri on ollut osa Ylivieskan kulttuurielämää jo vuodesta 1977, ja sen aikana se on luonut lukuisia näytelmiä eri tyylilajeissa, kuten draamaa, farssia, komediaa, musiikkinäytelmiä ja itse käsikirjoitettuja tuotantoja. Teatteri on sitoutunut tarjoamaan monipuolisia elämyksiä ja herättämään tunteita katsojissaan.

YTY-teatterin toiminta on osa paikallista kulttuuriperinnettä ja tarjoaa mahdollisuuden paikallisille taiteilijoille ja teatterin harrastajille ilmaista itseään näyttämöllä. Teatterin tarkoituksena on tuoda yhteisö yhteen ja tarjota ikimuistoisia kokemuksia, joten kannattaa suunnata teatteriin aina kun mahdollista, nauttimaan paikallisesta taiteesta ja viihteestä.

Ylivieskan historiaa

Ylivieskan seutu oli pitkään lappalaisten eränkäyntialuetta. Keskiajalla alue kuului vanhaan Salon eli Saloisten pitäjään. Pysyvästi alue asutettiin vasta keskiajan lopulla, jolloin seudulle saapui uudisasukkaita Kalajokisuusta ja Suur-Lohtajan kylistä. Ylivieskan asutus kasvoi melko nopeasti. Vuonna 1550 taloja oli 13, 1600-luvun alkupuolella jo 30. Vuonna 1690 asukkaita oli 622. 1690-luvun suurten nälkävuosien ja isovihan aikana väestö väheni, mutta 1700-luvun puolenvälin jälkeen alkoi asukasmäärä jälleen kasvaa.

Ylivieskan seutu kuului aluksi Kalajoen seurakuntaan. Päätös oman kappeliseurakunnan perustamisesta tehtiin jo 1643, mutta vasta kymmenen vuotta myöhemmin valmistui seurakunnan oma kirkko Haapaniemelle. Itsenäiseksi seurakunnaksi Ylivieska erotettiin 1861, mikä toteutui 1875. Ylivieskan kunta perustettiin 1867. Kunnalliselämä virisi nopeasti erityisesti kirjailija Pietari Päivärinnan ansiosta. Ylivieskan kanttorina 40 vuotta toiminut Päivärinta oli kuntakokouksen puheenjohtaja 1869–1872 ja 1875–1887. Hän oli perustamassa pitäjän ensimmäistä kirjastoa (1869) ja kansakoulua (1879). Kalajokilaisten pappien ja talollisten vastuksen vuoksi oma pappi saatiin kuitenkin vasta 1862. Ylivieskan kirkko rakennettiin 1786 ja korjattiin lopulliseen asuunsa läänin rakennuskonttorin esimiehen Julius Basilierin piirustusten mukaan vuonna 1892. Korjausten mukana kirkon alkuperäinen ulkoasu muuttui lähes täysin. Vuoden 2016 maaliskuussa kirkko paloi maan tasalle tuhopoltossa. Arkkitehtitoimisto K2S:n suunnittelema uusi kirkko vihittiin käyttöön huhtikuussa 2021.

Väestön pääelinkeinona oli aluksi maanviljely, mutta myös kalastus ja hylkeenpyynti keväisin Kalajoen edustalla meren jäällä olivat tärkeitä toimeentulolähteitä. Tervanpoltto alkoi yleistyä 1600-luvulla ja oli vielä 1800-luvun alkupuolella tärkeä elinkeino. Hannunkoskeen ja Jylhänkoskeen rakennettiin sahat jo 1760-luvulla ja vuosisadan lopulla pitäjään rakennettiin kuusi salpietarinkeittämöä.

Kalajokilaaksosta muodostui yksi herännäisyyden keskuspaikoista 1800-luvun alkupuolella. Pohjanmaan herännäisyyden johtomiehinä olivat Niilo Kustaa Malmberg ja Ylivieskan kappalainen Jonas Lagus. Vuonna 1892 Ylivieskassa perustettiin kustannusosakeyhtiö Herättäjä. Maakunnan heränneet perustivat 1920 Raudaskylään kristillisen opiston, joka on Suomen suurin kristillinen kansanopisto ja -korkeakoulu. Raudaskylän kristillinen opisto kokoaa vuosittain noin 200 opiskelijaa eri puolilta Suomea.

Peltoalaa lisättiin 1800-luvulla voimakkaasti, mutta pelkkä maanviljely ei kyennyt elättämään tasaisesti kasvavaa väestönmäärää. Vaikean tilanteen laukaisi rautatie. Kunnan elinkeinoelämä alkoi kehittyä, kun se sai oman rautatien 1886. Tuolloin nimittäin rannikkoa pitkin kulkevaksi suunniteltu Pohjanmaan rata rakennettiinkin Kokkola–Oulu-välillä sisämaahan ja vedettiin Ylivieskan läpi. Sanotaan tunnetun ylivieskalaisen kirjailijan ja valtiopäivämiehen Pietari Päivärinnan vaikuttaneen 1882 valtiopäivillä ratk

Katso myös nämä: 

Ylivieskan kotisivut

Hotellit Ylivieska – Vertaa hotellit sivustomme kautta

savisilta ylivieska
By Jrasinaho - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=136307604