Hotellit Ylitornio

Hotellit Ylitornio – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Ylitornio on kuvankaunis matkailukohde Pohjois-Suomessa, joka sijaitsee Tornionjoen rannalla. Tämä rauhallinen paikka tarjoaa vierailleen upeita luontomaisemia ja mahdollisuuden osallistua monipuolisiin ulkoiluaktiviteetteihin, mukaan lukien talviurheilu ja kalastus.

hotellit ylitornio
By str4nd - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=11048347

Hotellit Ylitornio – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Ylitornio on viehättävä matkailukohde, joka tarjoaa vierailleen mahdollisuuden kokea upeat luontomaisemat ja nauttia monista ulkoiluaktiviteeteista. Sijaintinsa ansiosta kaupunki tarjoaa upeat näkymät Tornionjoelle ja on myös vain lyhyen matkan päässä Ruotsin rajalta, mikä tekee siitä kiinnostavan kahden maan rajaseudun.

Tornionjoki tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet kalastukseen ja vesiretkeilyyn. Joen rannoilla on kalastuspaikkoja ja patikointireittejä, jotka vievät matkailijat syvälle kauniisiin metsiin ja luontokohteisiin. Alueella on myös mahdollista vuokrata veneitä ja kanootteja, jotta voit tutustua jokeen ja sen ympäristöön. Talvella Ylitornio muuttuu lumisemmaksi seikkailuparatiisiksi. Hiihto, lumikenkäily, ja moottorikelkkailu ovat suosittuja talviurheilumuotoja, ja alueella on useita hiihtolatuja ja moottorikelkkareittejä, jotka tarjoavat upeita maisemia ja mahdollisuuden nauttia talvisista aktiviteeteista.

Kulttuurista ja historiasta kiinnostuneet voivat vierailla paikallisissa museoissa ja oppia alueen menneisyydestä ja perinteistä. Ylitornio tarjoaa myös erilaisia tapahtumia ja festivaaleja, jotka esittelevät paikallista kulttuuria ja tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden osallistua paikalliseen elämään.

Ylitornio tarjoaa monenlaisia majoitusvaihtoehtoja, kuten hotelleja, mökkejä ja leirintäalueita, sekä ravintoloita, joissa voit nauttia perinteisistä pohjoissuomalaisista herkuista.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Ylitornio

Ylitornio tarjoaa matkailijoille useita majoitusvaihtoehtoja, kuten hotelleja, mökkejä ja leirintäalueita. Hotellit ja muut majoituspaikat tarjoavat vierailijoille mukavuutta ja rentoutumista vierailun aikana. Alta löydät muutamia esimerkkejä Ylitornion suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Hotel Kievari Ylitornio

Hotel Kievari Ylitornio tarjoaa mukavaa majoitusta vierailijoilleen Ylitorniossa. Tämä hotelli tarjoaa ilmaisen buffetaamiaisen päivittäin, ja vierailijat voivat nauttia myös ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä yleisissä tiloissa sekä maksuttomasta omatoimisesta pysäköinnistä. Ravintolasta ja baarista löytyy herkkuja ja juomaa, ja majoituspaikassa on myös muita mukavuuksia, kuten sauna. Hotelli sijaitsee kätevästi lähellä Övertorneån kirkkoa ja muita nähtävyyksiä, ja lemmikitkin ovat tervetulleita lisämaksua vastaan.

2. Karemajat Panorama hotel

Sijaitsee 6 minuutin ajomatkan päässä Ylitornion keskustasta. Kaikissa huoneissa on TV ja ilmainen Wi-Fi-yhteys. Ruotsin raja on 10 km:n päässä. Kaikissa Karemajat Panorama-hotellin huoneissa on työpöytä ja oma kylpyhuone suihkulla ja hiustenkuivaajalla. À la carte -aterioita tarjoillaan täysin anniskeluoikeuksin varustetussa ravintolassa. Karaoke-iltoja ja perinteisiä suomalaisia tanssi-iltoja järjestetään satunnaisesti.

3. Vipati Cottage

Ylitorniolla sijaitseva Vipati Cottage tarjoaa vierailleen terassin. Lomamökin yhteyteen kuuluu maksuton yksityinen pysäköintimahdollisuus, ja alueella on monia mahdollisuuksia harrastaa, kuten patikointia ja hiihtolajeja. Tässä lomamökissä on 1 makuuhuone, 1 kylpyhuone, liinavaatteet, pyyhkeet, taulu-tv, täysin varustettu keittotila ja parveke, jolta avautuu näkymä tuntureille. Lomamökissä on myös sauna, ja Vipati Cottagessa on mahdollisuus vuokrata hiihtovälineitä.

4. Loma-asunto Jolmalompolo

Tämä loma-asunto sijaitsee Ylitorniossa ja tarjoaa hiihtoyhteyden rinteeseen sekä saunan. Huoneessa on takka, ja mukavuuksiin kuuluu keittiö, jossa on mikroaaltouuni ja astianpesukone. Lisäksi loma-asunnossa on televisio, uuni, ja lämmitys. Lähialueella voit nauttia hiihtomahdollisuuksista rinteessä sekä rentoutua saunan lämmössä. Lisäksi paikan päällä on mahdollisuus veneilyyn.

5. Loma-asunto Koivulahden Reinola

Tämä loma-asunto sijaitsee Ylitorniossa, Lapissa, ja tarjoaa hiihtoyhteyden rinteeseen sekä saunan. Huoneessa on takka, ja muihin mukavuuksiin kuuluvat muun muassa pyykinpesukone, televisio, mikroaaltouuni, uuni ja astianpesukone. Lisäksi voit nauttia hiihtomahdollisuuksista rinteessä ja rentoutua saunassa. Paikan päällä on myös mahdollisuus veneilyyn.

Hotellit Ylitornio – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Ylitornio nähtävyydet ja ajanviete

Ylitornio on kaunis ja rauhallinen paikkakunta Lapissa, tarjoten vierailleen monipuolisia luontokohteita ja aktiviteetteja. Alueella voi nauttia upeista tunturimaisemista, patikoinnista, kalastuksesta ja talvisista hiihtomahdollisuuksista.

Tornionjoki: Tornionjoki, tai meänkielellä Tornionväylä, on vaikuttava joki, joka ulottuu noin 520 kilometrin matkalta pohjoisessa Ruotsissa ja Suomessa. Tornionjoki saa alkunsa Torniojärvestä Kiirunan kunnassa Ruotsissa ja virtaa Perämereen Tornion ja Haaparannan rajalla. Tornionjoki toimii Ruotsin ja Suomen rajajokena ja on Itämeren alueen suurin joki, jossa esiintyy luontaisia lohi- ja meritaimenkantoja. Lisäksi se on Pohjois-Euroopan suurin vapaa virtaava vesistö. 

Meltosjärven lintutornit: Meltosjärven alueen vesistöt Ylitorniossa ovat merkittäviä lintuvesiä, ja ne kuuluvat valtakunnalliseen lintuvesiensuojeluohjelmaan. Alueella sijaitsevat lintutorneina toimivat Iso-Meltosjärvi ja Pitkänperä tarjoavat hienoja mahdollisuuksia lintuharrastukseen ja luonnon tarkkailuun. Nämä lintutornit ovat suosittuja kohteita lintuharrastajien ja luonnonystävien keskuudessa.

Aavasaksa: Aavasaksan vaara on Lapin vanhin matkakohde ja sijaitsee noin 10 kilometriä Ylitornion keskustasta pohjoiseen. Tämä 242 metriä merenpinnasta kohoava vaara on tunnettu upeista maisemistaan ja näköaloistaan. Aavasaksa on myös Suomen eteläisin paikka, jossa voi juhannuksena nähdä keskiyön auringon. Jo vuonna 1736 Ranskan tiedeakatemia teki geofysikaalisia mittauksia Aavasaksalla Pierre Maupertuisin johdolla.

Ylitornion kirkko: Ylitornion vanha kirkko korvattiin uudella vuosina 1939-40, vaikka rakennustyöt hidastuivat talvisodan vuoksi, ja suuri osa töistä jäi naisten harteille, minkä vuoksi uutta kirkkoa kutsutaan ”naisten kirkoksi.” Kirkossa on noin 550 istumapaikkaa. Kellotapuli on peräisin vanhasta kirkosta vuodelta 1819 ja on luultavasti vanhin edelleen käytössä oleva rakennus Ylitorniolla.

Ylitornion koulumuseo: Ylitornion Koulumuseo sijaitsee Alkkulan vanhalla koululla, noin 2 kilometrin päässä keskustasta. Museon kokoelmiin kuuluu esineitä kiertokouluajoilta aina nykyaikaiseen peruskouluun asti. Museo tarjoaa mahdollisuuden kokea menneiden vuosikymmenten tunnelmaa esineidensä, kirjojensa ja kuvainsa kautta.

Näköalatorni: Ylitornion näköalatorni sijaitsee Kruununpuiston sisäänkäynniltä lähtevällä polulla, joka kiertää vaaran ympäri. Tämä polku valmistui vuonna 2002, ja sen varrella on informaatiotauluja, jotka tarjoavat tietoa alueen kasvillisuudesta ja maaperästä. Saavutettuasi näköalatasanteen, voit ihailla upeita näkymiä Tornionlaaksoon.

KeisarinmajaKeisarinmaja Ylitorniolla on historiallisesti arvokas rakennus, joka valmistui vuonna 1882. Vaikka maja oli alun perin tarkoitettu venäläiselle keisarille Aleksanteri II:lle, hän ei koskaan päässyt vierailemaan Aavasaksalla. Samoin myöhemmän keisari Aleksanteri III:n vierailu peruuntui Pohjanmeren vaikean jäätilanteen vuoksi. Keisarinmaja edustaa romanttista sekatyyliä, joka yhdistää useita eri rakennustyyliä, kuten uusklassista, karjalaista, bysanttilaista ja viikinkien tyyliä. Tämä koristeellinen rakennus entisöitiin vuonna 1982 ja toimii nykyään museona.

Aktiviteetit

Ylitornion kuntotalo: Ylitornion Kuntotalo on monipuolinen liikuntakeskus, joka rakennettiin vuonna 1989. Kuntotalo koostuu liikuntahallista, uimahallista ja kahdesta kuntosalitilasta. Liikuntahallissa on runsaasti tilaa, ja se voidaan jakaa kolmeen osaan. Siellä on myös katsomotilat 500 katsojalle ja kuusi pukuhuonetta suihkuineen. Uimahallissa on 25 metriä pitkä allas neljällä radalla, viisi hierovaa laitetta, lastenallas ja poreallas ylätasanteella. Kuntotalo koki peruskorjauksen vuosina 2017-2019, joka sisälsi muun muassa pesutilojen ja allasosaston uusimisen.

Ainiovaaran jäähalli: Ainiovaaran jäähalli sijaitsee Ainiovaaran talviurheilukeskuksen yhteydessä hiihtokeskuksen eteläpuolella. Tämä moderneja sisäliikuntatiloja tarjoava jäähalli valmistui vuonna 2000 ja sen omistaa Ainiovaaran Jäähalli Oy. Jäähalli tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet jääharrastuksille ja muulle sisäliikunnalle. 

Keskusurheilukenttä: Ylitornion keskusurheilukenttä valmistui vuonna 2013 ja se tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet eri urheilulajeille ja liikuntaharrastuksille. Kentältä löytyvät muun muassa juoksurata, kuulantyöntörinki, pituus-, seiväs- ja korkeushyppypaikat sekä viralliset mitat täyttävä jalkapallokenttä. Lisäksi urheilukentältä löytyvät katetut katsomot, pukuhuoneet sekä toimitsijatilat, jotka tekevät siitä täydellisen paikan monenlaisille tapahtumille ja harjoituksille.

By Htm - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=61436242
Ylitornion historiaa

Ylitornion historia juontaa juurensa kauas menneisyyteen. Asukkaat rakensivat ensimmäisen kirkon jo vuonna 1482, ja vuonna 1606 Ylitornio itsenäistyi omaksi kirkkopitäjäkseen. Ennen vuotta 1809 Suomen Ylitornio, Pello sekä Ruotsin Ylitornio muodostivat yhden yhtenäisen pitäjän, mutta Haminan rauhan rajasopimuksen myötä vuonna 1809 pitäjä jaettiin kahtia.

Tämä jako muovasi alueen nykyiset kunnat ja rajat. Myös nykyinen Pello kuului aluksi Ylitornion pitäjään. Erityisen mielenkiintoinen yksityiskohta on se, että Ylitornio sijaitsee Napapiirin pohjoispuolella, missä aurinko ei nouse sydäntalvella horisontin yläpuolelle. Tätä aikaa kutsutaan kaamokseksi. Kesällä puolestaan aurinko pysyy näkyvillä vuorokauden ympäri, ja Ylitorniolla Napapiiri kulkee Meltosjärven kylän kohdalla. Tämä antaa alueelle erityisen aseman ja ainutlaatuiset luonnonilmiöt.

Katso myös nämä: 

Ylitornion kotisivut

Hotellit Ylitornio – Vertaa hotellit sivustomme kautta

aavasaksa ylitornio
By WikiCraft - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2663117