Hotellit Visby

Hotellit Visby – Löydä parhaat hotellit

Visby on kaupunki Gotlannin saarella, joka sijaitsee Itämerellä Ruotsin rannikon lähellä. Se on keskiaikainen kaupunki, joka tunnetaan hyvin säilyneistä historiallisista rakennuksistaan, kapeista kujistaan ja vanhoista muureistaan.

hotellit visby

Löydä hotellit Visby sivustomme kautta

Visby on UNESCO:n maailmanperintökohde, ja sen viehättävä vanhakaupunki on kuin aikamatka keskiajalle. Kaupungin muurit ovat yksi parhaiten säilyneistä keskiaikaisista muurijärjestelmistä Pohjois-Euroopassa. Vanhakaupunki tarjoaa kauniita näkymiä, idyllisiä kahviloita, ravintoloita ja putiikkeja, joissa voi tutustua paikallisiin käsitöihin ja herkkuihin.

Visbyssä voit myös nauttia upeista hiekkarannoista ja kauniista luonnosta. Kaupunki on suosittu matkailukohde niin historian ja kulttuurin ystäville kuin luontoaktiviteettien harrastajillekin.

Suosituimmat hotellit Visby

Visbyssä on useita suosittuja hotelleja, joista osa sijaitsee kaupungin keskustassa ja osa lähellä merenrantaa. Tässä muutamia suosittuja hotelleja Visbyssä:

 1. Clarion Hotel Wisby: Tämä hotelli sijaitsee keskellä Visbyn vanhaa kaupunkia ja tarjoaa viehättävän ympäristön sekä näköalan Itämerelle. Hotellissa on modernit mukavuudet, ravintola ja kattoterassi, jolta voi ihailla kaupunkia.

 2. Hotell St Clemens: Tämä viehättävä hotelli sijaitsee historiallisessa rakennuksessa lähellä Visbyn katedraalia. Hotellissa on tyylikkäitä huoneita, sauna ja rentoutumisalue.

 3. Best Western Solhem Hotel: Hotelli sijaitsee kätevästi lähellä Visbyn satamaa ja tarjoaa mukavat huoneet, ravintolan ja terassin, jolta voi ihailla merinäkymiä.

 4. Donners Hotell: Tämä tunnelmallinen hotelli sijaitsee Visbyn vanhassa kaupungissa ja tarjoaa viihtyisiä huoneita ja rauhallisen sisäpihan.

 5. Hotell Villa Borgen: Tämä viehättävä boutique-hotelli sijaitsee rauhallisella alueella lähellä Visbyn keskustaa. Hotellissa on tyylikkäitä huoneita ja viihtyisä piha-alue.

 6. Hotell Visby Börs: Hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla Visbyn vanhassa kaupungissa ja tarjoaa viihtyisiä huoneita ja tunnelmallisen ravintolan.

 7. Scandic Visby: Tämä suuri hotelli sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella, mutta tarjoaa modernit mukavuudet, kuten uima-altaan ja kuntosalin.

Hotellit Visby – Löydä parhaat hotellit Lomakulma.fi

Visby nähtävyydet ja ajanviete

Visby on täynnä viehättäviä nähtävyyksiä, joista monet sijaitsevat sen keskiaikaisessa vanhassakaupungissa, joka on myös UNESCO:n maailmanperintökohde. Tässä muutamia suosittuja nähtävyyksiä Visbyssä:

 1. Visbyn muuri: Visby tunnetaan parhaiten keskiaikaisesta muuristaan, joka ympäröi vanhaakaupunkia. Muuri on yksi parhaiten säilyneistä keskiaikaisista muurijärjestelmistä Pohjois-Euroopassa ja sen kävelyreitti tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja Itämerelle.

 2. Visbyn katedraali (Visby Domkyrka): Tämä upea gotiikan tyylinen katedraali on yksi Visbyn tunnetuimmista maamerkeistä. Katedraali on rakennettu 1100-luvulla ja sen korkeat holvikaaret ja lasimaalaukset ovat vaikuttavia.

 3. Almedalen: Tämä kaunis puisto sijaitsee merenrannalla ja tarjoaa vihreän keitaan kaupungin keskellä. Se on suosittu paikka piknikille, rentoutumiselle ja kävelyille.

 4. Fornsalen museo: Tämä arkeologinen museo esittelee Gotlannin saaren rikasta historiaa. Museossa on näytteillä muinaisia esineitä, kuten koruja, aseita ja keramiikkaa.

 5. Stora Torget: Visbyn pääaukio on vilkas ja värikäs paikka, joka on täynnä kahviloita, ravintoloita ja putiikkeja. Täällä voit kokea aitoa gotlantilaista tunnelmaa ja ostaa paikallisia tuotteita.

 6. Botaniska Trädgården: Tämä kaunis kasvitieteellinen puutarha on rauhallinen paikka kävellä ja nauttia luonnon kauneudesta. Puutarhassa on monia kasvi- ja kukkalajikkeita.

 7. Jungfrunin näköalapaikka: Tämä näköalapaikka sijaitsee kaupungin ulkopuolella ja sieltä voi ihailla upeita maisemia Visbyn yli ja ympäröivälle maaseudulle.

almedalenin puistoa visby
Visbyn historiaa

Visby on kaupunki, jonka perustamisajankohdasta ei ole tarkkaa tietoa, mutta alueella on ollut asutusta jo 4 000 vuotta sitten. Kaupungissa sijaitsee vanhin rakennus, Kruttornet, joka on peräisin 1100-luvulta, mutta ensimmäiset kirjalliset lähteet kaupungista ovat peräisin 1200-luvulta. Visby oli osa Tanskaa 1300–1600-luvuilla, mutta myöhemmin se siirtyi Ruotsille.

Visby oli tärkeä Hansaliiton keskus 1100-, 1200- ja 1300-luvuilla. Kaupunki oli erityisen merkittävä saksalaisille, ja se toimi tärkeänä kauppapaikkana Novgorodiin suuntautuneelle kaupankäynnille sekä lähtöpaikkana ristiretkille Latviaan. Saksalaiset osallistuivat myös kaupungin rakentamiseen, mutta vuonna 1525 saksalaiset valloittivat kaupungin ja osa siitä tuhoutui tulipalossa.

Visbyn merkitys väheni ajan myötä, ja se alkoi taantua. Kuitenkin 1800-luvulla kiinnostus kaupunkia kohtaan kasvoi historiallisena paikkana, ja samalla kaupungin kulttuuri ja talous alkoivat kehittyä. Kaupunki laajeni muurin ulkopuolelle, teollisuus lisääntyi, ja ensimmäiset turistit saapuivat. Turismista tuli 1900-luvun alussa tärkeä elinkeino Visbylle.

Visbyn maalaiskunta liitettiin Visbyn kaupunkiin vuonna 1936. Vuoden 1952 kuntauudistuksessa Visby ei yhdistynyt muihin kuntiin, mutta vuoden 1971 kuntauudistuksessa se yhdistyi Gotlannin saaren muiden kuntien kanssa nykyiseksi Gotlannin kunnaksi.

Katso myös nämä:

Halvat lennot Visby

Hotellit Visby – Löydä suositut hotellit Lomakulma.fi