Hotellit Virrat

Hotellit Virrat – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Virrat tarjoaa matkailijoille monipuolisia mahdollisuuksia luonnonkauniissa ympäristössä. Kaupunki on tunnettu monipuolisista ulkoilumahdollisuuksistaan, kuten retkeilyreiteistä ja talviurheilusta. Lisäksi Virrat tarjoaa kulttuurielämyksiä ja kesäisin järjestettävistä tapahtumistaan.

hotellit sastamala
By Abc10 - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=80776193

Hotellit Sastamala – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Virrat on suosittu kesäkaupunki, jonka kauniit maisemat ja rikas kulttuuriperintö tarjoavat monipuolista nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Kaupunki herää eloon kesäisin, kun iloiset ihmiset ja runsaat kesätapahtumat täyttävät kaupungin kadut. Juhannusmarkkinat Virtain Perinnekylässä ovat perinne, jota paikalliset ja matkailijat odottavat innolla joka vuosi. MuksuFestarit ovat kesän huippuhetki kaikille lapsille ja lapsenmielisille, tarjoten monipuolista viihdettä ja aktiviteetteja. KesäVirratSoi tuo kaupunkiin ainutlaatuisia musiikkielämyksiä upeissa puitteissa.

Talvisin Virrat houkuttelee aktiivisia lomailijoita Pukkivuoren hiihtokeskuksella, jossa voi nauttia laskettelusta ja hiihdosta kansainväliset mitat täyttävällä latuverkostolla. Lisäksi Marttisesta löytyy mahdollisuus kokeilla jääkiipeilyä, joka tarjoaa jännittävän talviurheiluelämyksen.

Polkupyöräilijöille suunnattu Näsijärvireitti -palvelu tarjoaa mahdollisuuden tutustua Virroilla ja sen ympäristössä sijaitseviin kauniisiin maisemiin pyöräillen. Kaupunki on mukana Näsijärvireitin Järvitien reitillä, jossa osan matkasta voi taittaa historiallisen höyrylaiva s/s Tarjanteen kyydissä, mikä lisää matkailijoiden elämyksiä ja tarjoaa upeita näkymiä Näsijärven yli. Virrat on siten monipuolinen matkailukohde ympäri vuoden, tarjoten erilaisia aktiviteetteja ja elämyksiä niin luonnosta, kulttuurista kuin urheilustakin kiinnostuneille vierailijoille.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Virrat

Virrat tarjoaa matkailijoilleen useita majoitusvaihtoehtoja eri hintaluokissa ja tyylissä, mukaan lukien hotellit, motellit, lomakeskukset, ja vuokramökit. Alta löydät muutamia esimerkkejä Virtain suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Hotelli Tarjanne

Hotelli Tarjanteen majoitushuoneet sijaitsevat vain lyhyen kävelymatkan päässä Virtain kirkosta, tarjoten matkailijoille kätevän ja miellyttävän majoitusvaihtoehdon. Majoituspaikassa on tarjolla monia mukavuuksia, kuten ilmainen Wi-Fi-yhteys yleisissä tiloissa, joka mahdollistaa nopean ja vaivattoman verkkoselaamisen. Lisäksi asiakkaille on tarjolla ilmainen omatoiminen pysäköinti, mikä tekee auton pysäköinnistä vaivatonta.

Hotelli Tarjanteen majoitushuoneissa on myös monipuoliset ruokailumahdollisuudet, sillä paikasta löytyy kolme ravintolaa, kahvila ja baari/lounge, joten asiakkaat voivat nauttia herkullisista aterioista ja virkistävistä juomista. Liikematkailijoille tarjolla on business center, kokoushuone ja kokoustila, mikä tekee majoituspaikasta sopivan myös työmatkailijoille. Lisäksi alueella on leikkikenttä, mikä tekee hotellista perheystävällisen vaihtoehdon.

2. Loma-asunto Hellinki

Tämä loma-asunto sijaitsee erinomaisella paikalla kävelymatkan päässä Sieralammin luonnonsuojelualueesta tarjoten matkailijoille mahdollisuuden nauttia luontomaisemista. Loma-asunto itsessään tarjoaa viihtyisyyttä ja mukavuutta, mukaan lukien takka, television ja mikroaaltouuni, jotka tekevät oleskelusta miellyttävän ja käytännöllisen. Majoituspaikan alueella on myös muita hienoja lisämukavuuksia, kuten sauna ja hiihtoyhteys rinteeseen. Tämä tekee loma-asunnosta houkuttelevan vaihtoehdon niille, jotka haluavat nauttia talviurheilusta ja rentouttavasta saunomisesta.

3. Loma-asunto Metsäpirtti

Tämä loma-asunto tarjoaa ihanteellisen sijainnin luontomatkailusta kiinnostuneille, sillä se sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä Sieralammin Nature Reserve -luonnonsuojelualueesta. Loma-asunto itsessään tarjoaa matkailijoille mukavuutta ja kodikkuutta, ja siellä on saatavilla pyykinpesukone, takka ja television, mikä tekee oleskelusta miellyttävän ja käytännöllisen. Majoituspaikan alueella on myös muita hienoja lisäominaisuuksia, kuten sauna ja hiihtoyhteys rinteeseen, mikä lisää matkailijoiden vapaa-ajanviettomahdollisuuksia.

4. Loma-asunto Lepolahti

Tämä viehättävä loma-asunto sijaitsee erinomaisella paikalla, vain kävelymatkan päässä Virtain laivarannan uimarannasta, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan niille, jotka haluavat nauttia vesistöjen läheisyydestä. Loma-asunto itsessään tarjoaa matkailijoille viihtyisän ympäristön, jossa on takka, television ja mikroaaltouuni, mahdollistaen mukavan oleskelun. Majoituspaikan alueella on myös muita hienoja lisämukavuuksia, kuten sauna ja hiihtoyhteys rinteeseen, joka lisää matkailijoiden vapaa-ajanviettomahdollisuuksia.

5. Kitusen Kievari

Tämä viehättävä loma-asunto sijaitsee erinomaisella paikalla, aivan Virtain laivarannan uimarannan kävelymatkan päässä, tarjoten ihanteellisen valinnan niille, jotka haluavat nauttia vesistön läheisyydestä. Loma-asunto itsessään luo viihtyisän ympäristön matkailijoille, ja siellä on tarjolla takka, television ja mikroaaltouuni, jotka kaikki edistävät mukavaa ja rentouttavaa oleskelua.

Hotellit Virrat – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Virtain nähtävyydet ja ajanviete

Virrat tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka tekevät siitä houkuttelevan matkakohteen. Kaupungin luonnonkauniit maisemat tarjoavat mahdollisuuksia ulkoiluun ja luontoretkiin. Näsijärven rannat tarjoavat rentouttavia hetkiä, ja kaupungin ympäristössä sijaitsevat luonnonsuojelualueet houkuttelevat luonnonystäviä.

Torisevan rotkojärvet ja luontopolku: Torisevan rotkojärvet, koostuen Alaisesta, Keskisestä ja Yläisestä Torisevasta, ovat tunnettuja vaikuttavasta syvyydestään ja jyrkistä kallioistaan. Ne sijaitsevat noin 3 kilometriä pitkässä syvänteessä, kulkeen kaakosta luoteeseen. Alainen Toriseva on näistä järvistä suurin, ulottuen noin 1,2 kilometrin pituiseksi, kun taas Keskinen Toriseva on syvin, sen pohjaa mitataan jopa 37 metrin syvyydestä.

Laivaranta ja rantapuisto: Virtain laivaranta ja rantapuisto muodostavat viehättävän kesäkohteen Runoilijan reitin pohjoisessa päätesatamassa, Virtain keskustan ja urheilukeskuksen läheisyydessä. Laivaranta toimii lähtöpisteenä Runoilijan reitin veneretkille, erityisesti s/s Tarjanne Tampere-Virrat -höyrylaivan kohdalla. Se tarjoaa upean ympäristön kesäpäivän nauttimiseen.

S/S Tarjanne: S/S Tarjanne on historiallinen höyrylaiva, joka valmistui vuonna 1908 ja on säilynyt yhtenä Suomen harvoista pitkän linjan matkustajahöyrylaivoista. Alus on kokenut pitkän ja monipuolisen historiansa aikana erilaisia käyttötarkoituksia, palvellen Näsijärvellä sekä matkustaja- että rahtiliikenteessä. Nykyään S/S Tarjanne jatkaa perinnettään liikennöimällä Tampereelta Näsijärven ja Muroleen kanavan kautta Ruovedelle ja Virroille. Sen kulkureitti, tunnettu nimellä Runoilijan tie, tarjoaa matkustajille mahdollisuuden nauttia upeista maisemista ja historiallisesta tunnelmasta. 

Virtain perinnekylä: Virtain Perinnekylä on kiehtova museo- ja matkailukohde, joka tarjoaa elämyksellisen sukelluksen virtolaiseen perinteiseen elämään. Sijaitessaan kauniissa kulttuurimaisemassa Marttisen saarella, se tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua historiallisesti arvokkaaseen ympäristöön. Rajalahden talomuseossa ja Halin metsäkämpällä vieraat voivat aistia virtolaisen talonpoikaiselämän tunnelman 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa.

Herraskosken kanavaHerraskosken sulkukanava, joka sijaitsee Virtain Perinnekylän läheisyydessä, on maamme kauneimpiin kuuluva kanava. Se yhdistää Iso-Tarjanteen vesistön (Vaskiveden) Toisveteen luoden vaikuttavan vesireitin. Kanava on 825 metriä pitkä ja sen rakentaminen toteutettiin vuosina 1903-1907. Herraskosken kanava on visuaalisesti vaikuttava näky, jota korostavat komeat pihtakuusirivistöt, jotka reunustavat kanavaa. Kanavan ja sen ympäristön rakennukset heijastavat vuosisadan vaihteen kansallisromanttista tyyliä, ja alue on säilynyt lähes alkuperäisessä asussaan.

Virtain kirkko: Virtain kirkko on Antti Hakolan johdolla rakennettu upea kirkkorakennus, jonka rakennustyöt toteutettiin vuosina 1772-1774. Kirkossa on monia arvokkaita taide-esineitä ja yksityiskohtia, jotka heijastavat historian kerroksia. Altaritaulun ”Kristus ja Magdalena” on maalannut Alexandra Frosterus-Stålt vuonna 1897, tuoden kirkkoon taiteellista kauneutta. Uusklassiseen tyyliin suunnitellut alttari ja kastepöytä ovat Ilmari Launisin käsialaa, ja ne valmistuivat vuosina 1923-1925.

Aktiviteetit

Skeittipuisto ja Pump Track: Huippusuositut skeittipuisto ja pump track -rata sopivat niin perheen pienimmille kuin kokeneemmille harrastajille. Skeittipuistossa ja pump trackilla voi kokeilla taitojaan ja nauttia liikunnasta.

Frisbeegolfrata ja Katukoris: Pukkivuoren Disc Golf Park tarjoaa 18-korisen metsäradan frisbeegolfia varten. Lisäksi on katukoriskenttä asfalttipinnalla, joka mahdollistaa katukoriksen harrastamisen.

Ulkoilureitit ja Luontopolut: Virroilla on runsaasti erilaisia luontopolkuja ja kohteita, jotka tarjoavat mahdollisuuden ulkoiluun ja luonnonkauniisiin maisemiin tutustumiseen.

Editin Puisto – Ulkokuntosali: Editin puistossa sijaitseva ulkokuntosali mahdollistaa kehonpainoharjoittelun ja sisältää elementtejä, jotka tukevat toimintakyvyn ylläpitämistä.

Ratsastus: Virroilla toimii ratsastusseura Virtain Ratsastajat ry, ja alueella on useita aktiivisia talleja, joilla voi harrastaa ratsastusta.

Golf: Golfin harrastamiseen on Virroilla erinomaiset puitteet, tarjoten pelaajille mahdollisuuden nauttia lajin tuomasta liikunnasta.

Jäähalli: Virroilla sijaitseva jäähalli tarjoaa mahdollisuuden nauttia jääkiekon parissa liikkumisen riemusta ja onnistumisen ilosta.

Pukkivuoren Hiihtokeskus: Pukkivuori tarjoaa loistavan sijaintinsa ja uusiutuneiden rinteidensä ansiosta erinomaiset mahdollisuudet lasketteluun ja lautailuun kaikenikäisille ja -tasoisille harrastajille.

virrat nähtävyydet
By Antti Leppänen - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7363340

Tapahtumia

JuhannusVirrat

Vuosittainen JuhannusVirrat-tapahtuma on ollut osa Virtain juhannusjuhlaperinnettä aina vuodesta 2000 lähtien. Alun perin tapahtumaa koordinoi sivistyslautakuntaan kuulunut tapahtumatoimikunta, joka loi juhannustapahtumien perusrungon. Tämä runko, sisältäen juhannusjulistuksen, lavatanssit, kokkojuhlan ja juhannusseurat, on säilynyt pääpiirteissään aina näihin päiviin asti. Myöhemmin ohjelmaan on lisätty muun muassa kirkkokonsertti ja Wanhanajan juhannusmarkkinat.

Tapahtuma on saavuttanut suuren suosion, mikä inspiroi Virtain kaupunkia hakeutumaan vuonna 2002 ”Virrat – Suomen Juhannuskaupunki” -tavaramerkin haltijaksi. Tavaramerkki oli voimassa vuoteen 2012, ja sen jatkoa on haettu vuonna 2022 seuraavaksi kymmeneksitoista vuodeksi.

Muksu Festarit

MuksuFestarit ovat Virtain kaupungin järjestämä vuosittainen tapahtuma, jossa korostuvat yhdessä tekeminen, musiikki ja liikunta. Tapahtumaviikko tarjoaa monipuolista ohjelmaa lapsille, sisältäen luovia ja mielikuvitusta vaativia tehtäviä sekä liikuntasuorituksia. Festarit ovat suunniteltu tarjoamaan ikimuistoisia elämyksiä lapsille eri ikäryhmistä.

Yksi tapahtuman kohokohdista on Hepo Virtanen, festarien oma hurjan hauska maskotti, jonka kanssa lapset pääsevät tapaamaan ja ottamaan valokuvia. Hepo Virtanen on varmasti yksi festareiden suosituimmista hahmoista ja tuo lisämausteen tapahtuman ilmapiiriin.

MuksuFestareilla kannustetaan koko perhettä osallistumaan hauskanpitoon. Aktiviteetit on suunnattu monenikäisille lapsille, ja tapahtuma toivottaa tervetulleeksi kaikki muksumieliset perheet. Tapahtuma tarjoaa paitsi hauskanpitoa myös mahdollisuuden liikkua, ilmaista luovuutta ja nauttia yhdessäolosta.

Virtain historiaa

Virrat on paikkakunta Suomessa, jonka historia juontaa juurensa muinaiseen aikaan. Alueelta on löydetty noin 7 500 vuotta vanhoja esikeraamisen ajan kiviesineitä sekä yksi noin 4 500 vuotta vanha kampakeramiikan aikainen saviastia. Rautakaudella Virtain seudulla liikkui suomalaisia erämiehiä, mikä ilmenee Härkösen kylän liepeiltä löydetyistä keihäänkärjistä ja miekan osista. Myös lappalaiset arvellaan liikkuneen alueella varhaiskeskiajalla.

Ensimmäiset uudisasukkaat asettuivat Virtainkylään, Vaskivedelle, Liedenpohjaan ja Hauhuuseen 1500-luvun puolivälin jälkeen. Vuonna 1570 Virtailla oli jo 25 veroa maksanutta taloa, ja taloluku kasvoi 1700-luvun alkuun mennessä 47:ään. Virtain ensimmäinen kirkko rakennettiin 1650-luvulla.

1800-luvulla keisari Aleksanteri II määräsi tutkimuksia kaupungin perustamista varten, mutta Virroista ei tuolloin tullut kaupunkia. Killinkoskelle perustettiin vuonna 1886 villankehräämö, joka myöhemmin muutettiin puuhiomoksi vuonna 1911. Tehtaan ympärille muodostui yhdyskunta, ja Killinkoski kehittyi Virtain kirkonkylän kokoiseksi taajamaksi.

Virrat oli näyttämönä Suomen sodan aikana, kun sissiosasto ryösti venäläisten sotajoukkojen varastoja. Kansalaissodan aikana Vaskivedellä käytiin taisteluita, ja punaisten oli peräännyttävä alueelta.

Vuonna 1973 Virtaihin liitettiin osa Pohjaslahden kunnasta, ja vuonna 1979 tapahtui vanhainkodin palo, jossa menehtyi 27 vanhusta. Vuoden 2000-vuosituhannella Virrat on kokenut erilaisia tapahtumia, kuten Killinkosken pankkiryöstön vuonna 2009 ja sote-palvelujen toimituksen, joka johti valtioneuvostotason käsittelyyn.

Vuonna 2020 joulukuussa Perinnekylän alueelle ilmestyi selittämätön metallipylväs-monoliitti, joka myöhemmin löytyi Toisvedestä. Virrat on siis paikkakunta, jonka rikas historia kattaa monia ajanjaksoja ja tapahtumia.

Katso myös nämä: 

Virtain kotisivut

Hotellit Virrat – Vertaa hotellit sivustomme kautta

virrat vaakuna
By User:Care; Original design by Olof Eriksson. - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3372278