Hotellit Vimpeli

Hotellit Vimpeli – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Vimpeli on viehättävä maalaiskunta Etelä-Pohjanmaalla, joka tunnetaan vahvasta pesäpalloperinteestään. Se tarjoaa vierailijoilleen kaunista maaseutua, monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia ja kulttuuritapahtumia.

hotellit vimpeli
By Santeri Viinamäki, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=35119750

Hotellit Vimpeli – Löydä upeat hotellit sivustoltamme

Vimpeli sijaitsee Etelä-Pohjanmaan maaseudulla, ja se on tunnettu erityisesti pesäpallon kotiseutuna. Kunnassa on vahva pesäpalloperinne, ja paikallinen joukkue, Vimpelin Veto, on yksi Suomen menestyneimmistä pesäpallon pelaajaseuroista. Vimpeli on myös isännöinyt useita pesäpallon Itä-Länsi-tapahtumia.

Vimpeli tarjoaa vierailijoilleen kauniita maalaismaisemia, joissa on vehreitä peltoja, metsiä ja järviä. Alueella on erinomaiset mahdollisuudet ulkoiluun ja luonnossa liikkumiseen, mukaan lukien patikointi, pyöräily ja kalastus. Vimpeli on myös osa Suomen perinnekulttuuria, ja siellä voi tutustua paikalliseen käsityöperinteeseen ja maaseutuelämään.

Kesäisin Vimpeli herää eloon erilaisten kulttuuri- ja urheilutapahtumien myötä. Voit osallistua paikallisiin festivaaleihin, markkinoille ja pesäpallotapahtumiin, jotka tuovat yhteen paikalliset ja vierailijat. Vimpeli tarjoaa rauhallisen maaseutuympäristön niille, jotka haluavat rentoutua ja nauttia Suomen maaseudun viehätyksestä.

Vertaa parhaat ja edullisimmat hotellit Vimpelissä

Booking.com
Suositut hotellit ja majoituspaikat Vimpeli

Vimpelissä on useita hotelleja ja majoitusvaihtoehtoja, jotka tarjoavat vierailijoille mukavia oleskeluelämyksiä Etelä-Pohjanmaan maaseudulla. Näissä hotelleissa voit nauttia rauhallisesta ympäristöstä, mukavista huoneista ja paikallisesta vieraanvaraisuudesta. Alta löydät muutamia esimerkkejä Vimpelin suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Villa Laiskajaakko:

Vimpelissä sijaitsevasta Villa Laiskajaakosta avautuu järvinäköala. Majoituspaikassa on ilmainen WiFi, ravintola, terassi ja puutarha. Asiakkaat voivat pysäköidä ilmaiseksi yksityiselle pysäköintialueelle, ja huvilan lähellä voi patikoida, hiihtää ja pyöräillä. Huvilassa on ilmastointi, 2 makuuhuonetta, olohuone ja täysin varustettu keittiö, jossa on jääkaappi ja kahvinkeitin. Omassa kylpyhuoneessa on suihku ja bidee. Pyyhkeet ja liinavaatteet ovat saatavilla lisämaksusta.

2. Lomakylä Tapiola

Lomakylä Tapiola tarjoaa viihtyisää majoitusta Lappajärvellä lähellä Vimpeliä. Täällä voit nauttia rentouttavasta saunomisesta ja hyödyntää ilmaista asiakaspysäköintiä. Majoitusyksiköissä on mukavuudet, kuten parveke, takka, oleskelualue, televisio ja oma kylpyhuone, jossa on bidee. Keittiö on täysin varusteltu, ja sieltä löytyvät muun muassa astianpesukone, mikroaaltouuni, jääkaappi, liesitaso ja kahvinkeitin.

3. Holiday Home Tuomola

Holiday Home Tuomola on mukava loma-asunto sijaiten Lappajärvellä lähellä Vimpeliä. Loma-asunnossa on televisio, ja keittotilassa on käytössä jääkaappi. Lähin lentokenttä on Kokkola-Pietarsaaren lentoasema, joka sijaitsee noin 63 kilometrin päässä loma-asunnolta.

Hotellit Vimpeli – Vertaa edullisin hotellit Lomakulma.fi

Vimpelin nähtävyydet ja ajanviete

Vimpeli tarjoaa vierailijoille monipuolisia nähtävyyksiä ja kohteita, jotka heijastavat alueen historiaa, kulttuuria ja luontoa. Nähtävyyksiin kuuluvat paikalliset museot, historialliset kohteet, kauniit luontokohteet ja muut mielenkiintoiset vierailupaikat, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua Vimpelin rikkaaseen perintöön ja ympäristöön. Alhaalta löydät muutamia suosittuja nähtävyyksiä  Vimpelissä sekä lisätietoa mahdollisuuksista vapaa-ajanviettoon.

Suomen pesäpallo – ja suksitehdasmuseo: Vimpeli tunnetaan vahvasti pesäpallon synnyinpaikkana, ja tämä heijastuu kahtena mielenkiintoisena museona alueella. Suomen Pesäpallomuseo, perustettu vuonna 1997, esittelee kattavasti pesäpallon historiaa ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua lajin kehitykseen. Lisäksi samassa pihapiirissä sijaitsee suksitehdasmuseo, joka kertoo alueen vilkkaasta suksien valmistustoiminnasta. Museossa voi tutustua suksien valmistusprosessiin, nähdä vanhoja valokuvia, koneita ja työkaluja sekä ihailla laajan suksikokoelman harvinaisuuksia.

Kraatterijärvi: Lappajärvi on vaikuttava kraatterijärvi, jonka synnyn aiheutti meteoriitin törmäys maahan noin 78 miljoonaa vuotta sitten. Tämä luonnonmuodostelma tarjoaa ainutlaatuisen ympäristön ja monipuolisen luonnon ympäröimänä. Lappajärven ympäristössä kohoavat Lakeaharju ja Pyhävuori tarjoavat upeita kohteita matkailulle ja vapaa-ajan viettoon, ja ne ovat erityisen mielenkiintoisia alueita tutkia ja tutustua.

Tervareitti: Tervareitti on Ähtävänjoen vesistön laaja melontareitti, joka kulkee useiden Etelä-Pohjanmaan kuntien, kuten Soinin, Alajärven, Vimpelin, Lappajärven ja Evijärven, alueilla. Tämä monipuolinen reitti ulottuu noin 200 kilometrin pituudelle ja kulkee läpi viiden järven sekä lukuisien jokien. 

Vimpelissä on tarjolla mielenkiintoisia pyöräily- ja kulttuurireittejä, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen nähtävyyksiin, historiallisiin kohteisiin ja luontoon.

Pokelan lenkki on 15 kilometrin mittainen reitti, joka vie pyöräilijän Vimpelin nähtävyyksien, historiallisten rakennusten, muistomerkkien ja merkkihenkilöiden äärelle. Tämä reitti tarjoaa mahdollisuuden tutustua paikalliseen kulttuuriin ja historiaan. Sääksjärven lenkki on pidempi, 46,5 kilometrin mittainen reitti, joka johdattaa pyöräilijän Vimpelin kalkin- ja tervanpolton historiaan. Reitillä voi tutustua kalkkitehtaisiin, louhoksiin, uimarantoihin, eväspaikkoihin ja Vimpelin keskustan nähtävyyksiin. Tämä reitti tarjoaa laajemman kokemuksen alueen historiasta ja luonnosta. Lenkin kartta ja lisätiedot nähtävyyksistä löytyvät osoitteesta: [Sääksjärven lenkki](lisää linkki)

Vimpelin historiaa

Vimpelin varhaisemmasta historiasta tiedetään verrattain vähän. Seutu toimi keskiajalla erämaana, jossa liikkui niin pietarsaarelaisia kuin lapualaisiakin erämiehiä. Vimpeliin asettui ensimmäiset vakituiset asukkaat 1500-luvun alussa, kun ruotsalaiset saapuivat Ähtävänjoen kautta ja asettuivat Lappajärven itärannalle. Saman vuosisadan aikana alueelle muutti myös hämäläisiä ja savolaisia. Ruotsalainen asutus säilyi hallitsevana vielä 1700-luvulle saakka, ja vuonna 1750 Vimpelissä oli noin 170 asukasta.

Vimpeli kuului aluksi Pietarsaaren seurakuntaan, mutta vuonna 1637 se siirtyi osaksi Lappajärven kappeliseurakuntaa. Vuonna 1806 Vimpelistä tuli Lappajärven saarnahuonekunta, ja jo seuraavana vuonna sinne rakennettiin oma kirkko. Vimpelin kappeliseurakunta perustettiin vuonna 1812, ja itsenäiseksi seurakunnaksi Vimpeli muodostui vuonna 1867.

1800-luku oli Vimpelille voimakasta edistyksen aikaa. Erityisesti Erkki Jäykän, tunnetun myös nimellä Lillstrang, kehittämä ”Vimpelin aura”, suomaiden kuivatus ja viljelysmaiden kalkitus edistivät maataloutta ja toivat hyvinvointia alueelle. Vuonna 1858 perustettiin yksi Pohjanmaan ensimmäisistä kirjastoista Yrjö Sakari Yrjö-Koskisen lahjoituksella, ja vuonna 1868 avattiin Järviseudun ensimmäinen kansakoulu. Vuonna 1880 Vimpelissä oli 2236 asukasta.

1900-luvun alussa Vimpeli teollistui nopeasti. Kuntaan perustettiin muun muassa tervatehdas, kalkinpoltto yleistyi, ja suksiteollisuus sai alkunsa. Vimpelissä tuotettiin 1930-luvulla noin puolet Suomen suksista. Lisäksi vuonna 1917 järjestettiin Vimpelissä sotakoulu, jossa koulutettiin joukkueen- ja ryhmänjohtajia suojeluskunnille. Vuonna 1943 Vimpeliin perustettiin alueen ensimmäinen oppikoulu.

Vimpelin väkiluku pysyi 1900-luvulla suhteellisen vakiona noin 4 000 asukkaan tuntumassa. 1970-luvulla kuitenkin koettiin lyhytkestoinen muuttotappiokausi, joka laski väkiluvun lähelle 3 500:aa. Vuosikymmenen lopulla väkiluku kääntyi jälleen kasvuun. 1990-luvulla kunnan asukasmäärä alkoi kuitenkin laskea uudelleen, ja vuoteen 2011 mennessä se oli pudonnut 3 233 asukkaaseen.

Katso myös nämä:

Vimpelin kotisivut

Hotellit Vimpeli – Vertaa hotellit Lomakulma.fi