Hotellit Viitasaari

Hotellit Viitasaari – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Viitasaari tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden nauttia Suomen järvimaisemista ja luonnosta sekä kokea monipuolisia ulkoiluaktiviteetteja. Kauniin vesistön ympäröimänä ja vehreiden metsien keskellä Viitasaari houkuttelee retkeilijöitä, kalastajia ja luonnon ystäviä ympäri vuoden.

hotellit viitasaari

Hotellit Viitasaari  – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Viitasaari on idyllinen kaupunki Keski-Suomen sydämessä, joka tarjoaa matkailijoille upeita kokemuksia luonnosta ja ulkoilusta. Kaupunki sijaitsee Keski-Suomen järviseudulla, ja sen ympäristössä avautuvat upeat järvimaisemat. Viitasaari onkin tunnettu erityisesti kalastusmahdollisuuksistaan, ja paikalliset järvet tarjoavat loistavan paikan rentoutua veneilyn, uinnin ja kalastuksen parissa.

Luonto on vahvasti läsnä Viitasaarella, ja alueella on lukuisia luontopolkuja ja retkeilyreittejä, jotka sopivat niin patikointiin, pyöräilyyn kuin hiihtoonkin. Kesäisin matkailijat voivat nauttia vehreistä metsistä ja kukkaniityistä, kun taas talvella lumipeitteiset maisemat kutsuvat hiihtäjiä ja lumikenkäilijöitä. Viitasaaren kulttuuritarjonta on myös merkittävä osa kaupungin vetovoimaa. Viitasaari tarjoaa vierailleen mahdollisuuden rentoutumiseen ja aktiiviseen liikkumiseen kauniissa ympäristössä. Kaupungissa voi nauttia rauhasta ja luonnon tarjoamasta kauneudesta sekä osallistua monipuoliseen harrastustoimintaan, joka sisältää lukuisia luontoreittejä ja aktiviteetteja.

Viitasaari on ihanteellinen matkakohde niille, jotka haluavat kokea Suomen upeat järvimaisemat, luonnon kauneuden ja monipuoliset aktiviteetit vuodenajasta riippumatta.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Viitasaarella

Viitasaari tarjoaa monipuolisen valikoiman hotelleja ja majoitusvaihtoehtoja matkailijoille. Kaupungissa on hotelleja eri hintaluokissa ja erilaisiin tarpeisiin sopivia vaihtoehtoja. Olipa matkan tarkoituksena loma tai liikematka, Viitasaaren hotellit tarjoavat mukavan ja kätevän tukikohdan vierailijoilleen. Alta löydät muutamia esimerkkejä Viitasaaren suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Loma-asunto Topstar Lakeland

Tämä loma-asunto sijaitsee lähellä Luotolansaaren kalasatamaa tarjoten kätevän tukikohdan luontoaktiviteetteihin. Majoituspaikka varustaa asiakkaat mukavuuksilla kuten televisiolla ja mikroaaltouunilla. Lisäksi pyykinpesukone, sauna ja hiihtoyhteys rinteeseen ovat saatavilla vieraiden käyttöön.

2. Loma-asunto Aurinkolahti

Tämä loma-asunto sijaitsee lähellä Luotolansaaren kalasatamaa tarjoten upean ympäristön luontoaktiviteeteille. Majoituspaikka tarjoaa vierailleen takan ja television, jotka luovat viihtyisän tunnelman. Lisäksi pyykinpesukone, sauna ja hiihtoyhteys rinteeseen ovat asiakkaiden käytettävissä.

3. Lakeland Box

Lakeland Box sijaitsee Muuruejärven rannalla ja tarjoaa mökkejä, joissa on hyvin varusteltu keittiö sekä yksityinen laituri, jossa on ilmainen soutuvene käytettävissä. Huopanankosken kylä sijaitsee n.7 kilometrin päässä. Lakeland Boxin mökit ovat puustoisilla sisätiloilla varustettuja, ja niissä on grillausmahdollisuudet sekä joko oma parveke tai terassi. Kaikissa mökeissä on oleskelutila, jossa on televisio.

4. Wiitakoto

Wiitakoto sijaitsee Viitasaarella. Tässä huoneistossa majoittuvilla vierailla on käytössään ilmainen langaton internetyhteys. Huoneisto, jossa on parveke ja kaupunkinäkymät, tarjoaa 1 makuuhuoneen, olohuoneen, taulu-tv:n, varustetun keittiön astianpesukoneella ja uunilla sekä 1 kylpyhuone, jossa on bidet. Huoneistossa on tarjolla pyyhkeet ja vuodevaatteet.

5. Pakola

Pakola sijaitsee Viitasaarella ja tarjoaa ilmastoidut majoitustilat, joissa on parveke. Huoneistossa on ilmainen yksityinen pysäköintimahdollisuus, ja vieraat voivat osallistua monenlaisiin aktiviteetteihin, kuten hiihtoon, pyöräilyyn ja tikkaan. Huoneistossa, jossa on terassi ja puutarhanäkymät, on 5 makuuhuonetta, olohuone, taulu-tv, varustettu keittiö, jossa on astianpesukone ja uuni, sekä 1 kylpyhuone, jossa on suihku. Huoneistossa on tarjolla pyyhkeet ja vuodevaatteet.

Hotellit Viitasaari – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Viitasaari nähtävyydet ja ajanviete

Viitasaari tarjoaa vierailleen monia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka korostavat alueen luonnonkauneutta ja kulttuuriperintöä. Kaupunki sijaitsee Keski-Suomen järviseudulla, ja sen järvimaisemat ovat näkemisen arvoisia. Luontoaktiviteetteja, kuten kalastusta, retkeilyä ja veneilyä, voi harrastaa ympäröivissä järvissä ja metsissä.

Lyhty ViitasaariLyhty Viitasaari on pitkän historiansa ja monien sukupolvien muistojen paikka Viitasaaren kaupungissa. Alun perin toimien yhteiskouluna ja myöhemmin Puulukiona, se on ollut osa paikallista yhteisöä ja tarjonnut tilat opiskelulle ja elämän oppimiselle vuosikymmenten ajan. Lyhty on kokenut viime aikoina mittavan peruskorjauksen, joka on palauttanut sen entiseen loistoonsa ja tekee siitä jälleen tärkeän osan kaupungin elämää. Se on paikka, jossa ihmiset voivat kohdata toisensa, nauttia herkullisista makuelämyksistä, osallistua tapahtumiin ja tutustua paikalliseen putiikkitoimintaan.

Koljatin kallioalue: Koljatin vaikuttavalla kallioalueella voit seurata viitoitettua luontoreittiä, ja halutessasi voit nauttia eväitä laavussa nuotion äärellä. Tämä suojeltu alue tarjoaa upeita näkymiä ja luontokokemuksia. Kallioiden ympäristössä voit ihailla maisemaa ja hiljentyä luonnon äärellä.

Heinä-Suvanto: Heinä-Suvanto on huomattava lintukosteikko, joka tunnetaan kansainvälisestikin tärkeänä lintujen elinympäristönä. Kosteikon laidalla sijaitsee lintutorni, joka tarjoaa loistavan mahdollisuuden lintujen tarkkailuun ja luontokokemusten saamiseen. Tornille johtaa pysäköintialueelta selkeästi opastettu luontopolku, jossa on informatiivisia opastauluja, jotka kertovat alueen luonnosta ja linnuista.

Viitasaaren kirkko: Viitasaaren kirkko on Viitasaaren evankelis-luterilaisen seurakunnan pääkirkko ja se sijaitsee Viitasaarella Keski-Suomessa. Kirkko rakennettiin Haapasaaressa kaupungin keskustan eteläpuolelle ja se valmistui vuonna 1878. Kirkko rakennettiin hautausmaan viereen ja on seurakunnan neljäs kirkko järjestyksessä. Kirkkoa pidetään kaupungin merkittävänä historiallisena ja uskonnollisena rakennuksena.

Kärnän sähkölaitosmuseo: Kärnän Sähkölaitosmuseo sijaitsee Viitasaarella Kärnänkosken partaalla. Museo on avoinna kesäisin, mutta vierailut muulloin on mahdollista sopia etukäteen. Museossa voi tutustua ainutlaatuiseen kokoelmaan laitteita ja tietoa sähköistämisen varhaisista vaiheista. Näyttelyssä on esillä muun muassa kotitalouskoneita ja -laitteita sekä ensimmäinen Viitasaarelle hankittu televisiovastaanotin. Museo tarjoaa mielenkiintoisen katsauksen alueen sähköhistoriaan.

Metsätyömuseo: Metsätyömuseo sijaitsee Viitasaarella Savivuorella. Museo on avoinna kesäisin, mutta vierailut muulloin on mahdollista sopia etukäteen. Museossa esitellään metsänkorjuuseen liittyviä työtapoja ja työvälineitä. Lisäksi museossa voi tutustua entisajan asumuksiin, kuten metsäkämppään, hevostalliin, savutupaan, tilan aittaan ja tuulimyllyyn. Metsätyömuseo tarjoaa kiinnostavan katsauksen alueen metsätalouden historiaan ja vanhoihin työmenetelmiin.

Tuulensuun veistospuistoTuulensuun veistospuisto ja ateljeetalo sijaitsevat Pasalan kylässä Kolima-järven rannalla. Veistospuisto on avoinna yleisölle kesäisin. Ateljeetalossa on asuintilat ja taidemaalarin kesäateljee, ja taloa vuokrataan taiteilijoille työskentely- ja lomanviettopaikaksi. Myös muut kuvataide- ja kulttuurialan hakijat voivat tulla vuokralaisina kyseeseen. Tuulensuun veistopuiston ja ateljeetalon ideoi ja rakennutti 1980-luvulla viitasaarelainen pankinjohtaja Arvo Kananen (1916–2014). Tuulensuun Taidesäätiö perustettiin vuonna 1999 turvaamaan toimintojen jatkoa ja hoitamaan ateljeetaloa, veistospuistoa ja Arvo Kanasen / Tuulensuun taidekokoelmaa. Kokoelma on tällä hetkellä varastoituna eikä näin ollen julkisesti esillä.

Aktiviteetit

Savivuori on monipuolinen ulkoilualue Viitasaaren taajamassa, joka tarjoaa lukuisia aktiviteetteja ja mahdollisuuksia nauttia luonnosta. Alueella voi harrastaa erilaisia urheilulajeja ja ulkoilumuotoja, ja se on helposti saavutettavissa hyvien liikenneyhteyksien ansiosta. Lisäksi Savivuoren läheisyydessä on kaupallisia palveluita ja koulukeskus, joka sisältää muun muassa Uimahalli Simmarin ja kirjaston.

Savivuorella on myös näkötorni, josta avautuvat upeat näkymät Viitasaaren taajamaan ja ympäröivään järvimaisemaan. Alueella on luontopolkuja, kuten lyhyempi ”Rannan lumo” ja pidempi ”Metsän tuulahdus,” jotka esittelevät alueen kauneutta. Lisäksi alueella on laavuja ja nuotiopaikkoja, joissa voi nauttia eväistä luonnon keskellä.

Savivuorella on myös kuntoportaat Lummeniemen leirikeskuksen läheisyydessä, uimaranta Keiteleen rannalla, hiihtolatuja ja pururata, sekä laskettelukeskus Sahis, joka sopii koko perheelle. Lisäksi alueella on frisbeegolfrata ja suunnistusrata, joita voi hyödyntää harrastuksissa. Metsätyömuseo tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen historiaan, ja Savivuorella on myös hyvät mahdollisuudet maastopyöräilyyn. Luontoharrastajille Savivuori tarjoaa myös mahdollisuuden marjastukseen ja sienestykseen alueella, kunhan muistetaan kerätä vain ne marjat ja sienet, jotka tunnistetaan syömäkelpoisiksi.

By Smoky Vendace - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=52850650

Tapahtumat

Musiikin aika

Viitasaarella käynnistyi vuonna 1982 Uuden musiikin kesäakatemia, joka myöhemmin sai nimekseen Musiikin aika. Tämä tapahtuma on järjestetty vuosittain ja keskittyy nykymusiikkiin. Musiikin aika tarjoaa kurssien lisäksi konsertteja ja on ainoa Suomessa vuosittain järjestettävä festivaali, joka keskittyy nykymusiikkiin.

Festivaali on saanut vieraakseen monia merkittäviä säveltäjiä ja taiteilijoita nykymusiikin alalta. Se on ansainnut kansainvälistä tunnustusta ja arvostusta, ja monet alan huippunimet ovat esiintyneet tapahtumassa. Festivaalilla on ollut merkittävä rooli nykymusiikin kehityksessä Suomessa ja se on toiminut tärkeänä foorumina alan ammattilaisille ja opiskelijoille.

Midfinland Truck Meeting

Mid Finland Truckmeeting on raskaankaluston näyttelytapahtuma, joka kokoaa kuorma-autot yhden katon alle Viitasaaren keskustaan. Tämä monipuolinen ja ilmaistapahtuma esittelee kuorma-autoja eri aikakausilta aina veteraaniautoista uusimpiin malleihin asti. Mid Finland Truckmeeting tarjoaa nähtävää ja koettavaa koko perheelle ja mahdollisuuden tavata alalla työskenteleviä ja kiinnostuneita ihmisiä. Tapahtuma antaa myös mahdollisuuden kokea, kuinka kuljetusala yhdistää tekijänsä myös vapaa-ajalla.

Traktorijatzit

Traktorijatzit on legendaarinen suomalainen musiikkitapahtuma, joka järjestetään kuvankauniissa Suovanlahden kylässä Pohjois-Keski-Suomessa. Tämä ainutlaatuinen festivaali juhlistaa suomalaista musiikkia, kulttuuria ja maataloutta, tehden siitä erityisen kokemuksen ulkomaisille matkailijoille, jotka haluavat uppoutua paikalliseen kulttuuriin.

Festivaalilla esiintyy jännittävä kattaus suosittuja suomalaisia muusikoita, jotka edustavat monipuolisesti eri musiikkityylejä, aina rockista ja popista kansanmusiikkiin ja perinteiseen musiikkiin. Lisäksi tapahtumassa kuullaan paikallisten bändien ja nuorten artistien live-esiintymisiä, mikä tarjoaa mahdollisuuden seurata Suomen tulevia musiikintekijöitä.

Viitasaaren historiaa

Viitasaaren asutushistoria juontaa juurensa kauas menneisyyteen. Arkeologisten löytöjen perusteella alueella on asuttu jo kampakeraamisella kivikaudella. Seutu oli asuttuna ennen kristillisen ajanlaskun alkua, ja lappalaisia on mainittu alueella vielä 1500-luvulla. Keihärinkosken hautaraunio, joka ajoittuu 300-luvulle, kertoo lännestä saapuneista eränkävijöistä. Hämäläisten eränkäynti Viitasaaren seudulla alkoi viimeistään 1000-luvulla, mutta he eivät asuttaneet aluetta pysyvästi. Kuitenkin heidän jäljiltään on säilynyt esinelöytöjä, rakenteita ja hämäläisperäistä nimistöä.

Kustaa Vaasa myönsi 1540-luvulla luvan erämaiden asuttamiseen. Vain muutama Hämeestä saapunut asukas jäi Viitasaarelle, kun taas pysyvät asukkaat saapuivat erityisesti Savon suunnasta, kuten Juvasta, Pellosniemeltä ja Säämingistä.

Viitasaaren aiempi nimi oli Viitasalo, ja se sai nimensä keskustaajaman läheisestä saaresta, nykyisestä Vanhan Kirkkosaaresta. Hallinnollisesti Viitasalo kuului aluksi Rautalammin pitäjään, joka perustettiin vuonna 1560. Asutuksen kasvaessa Viitasaaresta muodostettiin Rautalammin kappeliseurakunta noin vuonna 1628. Itsenäisen kirkkoherrakunnan aseman Viitasaari sai vuonna 1635, ja samalla siitä tuli hallintopitäjä. Tuolloin kunta käsitti myös Kivijärven, Pihtiputaan, Konginkankaan ja Kannonkosken alueet.

Suomen historian isäksi kutsuttu Henrik Gabriel Porthan oli kotoisin Viitasaarelta. Lisäksi Viitasaari sai vuonna 1882 kunnanlääkärin viran ensimmäisenä Suomessa.

Katso myös nämä: 

Viitasaaren kotisivut

Hotellit Viitasaari – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By Tiia Monto - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=26154894