Hotellit Vesilahti

Hotellit Vesilahti – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Vesilahti on viehättävä matkakohde Pirkanmaalla, joka tarjoaa rauhallista maaseututunnelmaa ja kauniita järvimaisemia. Alueella voit nauttia luonnon rauhasta, kalastaa ja retkeillä sekä tutustua paikalliseen kulttuurihistoriaan.

hotellit vesilahti
By SpottingHistory - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=62073457

Hotellit Vesilahti – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Vesilahti sijaitsee Pirkanmaalla, noin 30 kilometriä Tampereelta lounaaseen, ja se tarjoaa matkailijoilleen ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea rauhallisen maaseututunnelman kauniiden vesistöjen ympäröimänä. Alueen järvi- ja luontomaisemat ovat upeita ympäri vuoden, tarjoten monipuolisia mahdollisuuksia ulkoiluun ja luontoharrastuksiin.

Vesilahdessa voit nauttia kalastuksesta, joka on täällä erityisen suosittua. Vesilahdella on useita kalaisia järviä, ja monet matkailijat tulevat tänne onkimaan tai virvelöimään. Lisäksi alueella on hyvin hoidettuja retkeilypolkuja ja patikointireittejä, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen kauniiseen luontoon.

Paikallinen kulttuurihistoria on myös mielenkiintoinen osa Vesilahden matkakokemusta. Voit vierailla historiallisissa kohteissa, kuten Vesilahden kirkossa ja Laukon kartanossa, joka on viehättävä historiakartano. Kartano nauttii maineesta suosittuna kesäretkikohteena Tampereen seudulla. Kartanon upealla pihapiirillä vierailevat voivat ihailla taidenäyttelyitä ja nauttia puistokonserteista. Alueella järjestetään myös erilaisia kulttuuritapahtumia ja markkinoita, joissa voit tutustua paikalliseen taiteeseen ja käsityöhön.

Vesilahti tarjoaa rauhallisen ja kauniin matkakohteen, joka sopii erityisen hyvin luonnon ystäville ja niille, jotka haluavat rentoutua kauniissa ympäristössä.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Vesilahti

Vesilahden hotellitarjonta on suhteellisen rajallinen verrattuna suurempiin kaupunkeihin, mutta alueella voi löytää joitain majoitusvaihtoehtoja. Hotellit Vesilahdessa ovat yleensä pienimuotoisia ja tarjoavat rauhallisen ympäristön maaseudun läheisyydessä. Alta löydät muutamia esimerkkejä Vesilahden suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Narvan maatilamajoitus

Narvan Maatilamajoitus Helenan Kanat ja Kammarit” tarjoaa maatilamajoitusta Vesilahdessa, 40 kilometriä Tampereen yliopistosta. Majoituksen yhteydessä on mahdollisuus käyttää keittiötä, joka on varustettu astianpesukoneella. Aamiainen, joka voi olla joko mannermainen, kasvis- tai vegaani, on saatavilla päivittäin majoituspaikassa. Maatilamajoitus tarjoaa myös terassin ja vieraille on tarjolla rentoutumismahdollisuuksia puutarhassa.

Hotellit Vesilahti – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Vesilahden nähtävyydet ja ajanviete

Vesilahti tarjoaa vierailleen monia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Alueen kauniissa maisemissa voit nauttia ulkoilusta ja luonnosta. Vesilahden historialliset kohteet ja perinteiset maatilat antavat mahdollisuuden tutustua paikalliseen kulttuuriin. Vesilahdessa on myös mahdollisuus osallistua erilaisiin retkiin, kalastukseen ja muihin ulkoilma-aktiviteetteihin.

Laukaan kartano: Laukon kartano on historiallinen kartano, joka sijaitsee Vesilahden kunnassa Pirkanmaalla. Se on suosittu kesäretkikohde Tampereen seudulla. Kartanon pihapiirissä järjestetään taidenäyttelyitä ja puistokonsertteja, ja kesäkaudella kartanolla voi nauttia ravintolan, kahvilan ja puodin palveluista. Laukko mainitaan ensimmäisen kerran kirjallisissa lähteissä vuonna 1416 ja sen historia on pitkä ja kiinnostava, se on ollut eri aikoina eri sukujen omistuksessa.

Vesilahden kirkko: Vesilahden kirkko on historiallinen rakennus, joka on vihitty käyttöön vuonna 1802. Alueella on ollut kirkkoja jo 1400-luvulta lähtien. Kirkko on pitkäkirkko, johon liittyy matalammat ristivarret. Kattoratsastaja korostaa ristikeskustaa, ja ikkunat on sijoitettu kahteen kerrokseen. Kirkon maalauskoristelu on peräisin 1840-luvulta. Kirkon keskiaikaiseen esineistöön kuuluu krusifiksi 1420-luvulta, saarnatuoli on peräisin 1600-luvulta ja alttaritaulu on tuntemattoman taiteilijan Jeesus Getsemanessa -teos 1800-luvulta. Vesilahden kirkko on merkittävä historiallinen ja kulttuurinen nähtävyys Vesilahdessa.

Hurskasvuori: Hurskasvuori, joka sijaitsee Narvan ja Kostialan välissä, on kallioalue, jolla uskotaan olleen ikivanha helavalkeiden polttopaikka. Alueen rikas historia ulottuu esihistorialliselta ajalta, ja se on liittynyt erilaisiin tapahtumiin ja rituaaleihin vuosisatojen ajan. Hurskasvuori on saanut nimensä arvoituksellisesti, ja sen nimi voi viitata niin viisauteen kuin hillittömyyteenkin. Alueella on myös kirkollista merkitystä, ja se saattaa liittyä kristinuskon leviämiseen alueelle. Hurskasvuori tarjoaa näköalan etenkin pohjoiseen päin, ja paikalla on myös liitetty yliluonnollisia tarinoita, kuten pirujen kohtaamisia, jotka ovat saaneet paikan lapset pelkäämään.

TuhnunvuoriTuhnunvuori, joka sijaitsee Laukon kartanon maisemissa Vesilahdessa, on tunnettu ja synkkä paikka, joka tunnetaan myös nimellä Pirunvuori tai vanhoissa kartoissa Huhnunvuori. Tämä jyrkkä kallio laskeutuu Pyhäjärven Säijänselkään ja sisältää salaperäisen luolan, joka on tunnettu paikallisissa kansantarinoissa. Luolaa kutsutaan Pirunpesäksi, ja se on hankalasti saavutettava. Luolaan liittyy lukuisia tarinoita ja legendoja, jotka tekevät paikasta synkän ja kiehtovan. Yksi tarina kertoo, että Pirunpesä ulottuisi Karkun Pirunvuoreen tai Laukon keskiaikaiseen kivikellariin. 

Hietaniemi-Kaakila: Hietaniemi on suuri maatila Kaakilanniemen juuressa, ja sen historia juontaa juurensa 1500-luvulle. Tila kuului aikoinaan Tawast-suvulle, ja 1700-luvulla Jeremias Steen, Vesilahden kirkkoherran poika, isännöi tilaa. 1700-1800-luvun vaihteessa tila oli hyvin vauras ja Ingmannien aikana siihen kuului komeita huoneita kalusteineen ja tina- ja porsliiniastioineen. Vuonna 1883 Hietaniemessä perustettiin Vesilahden-Lempäälän maamiesseura.

HiitteenmaaHiittenmaa on noin neliökilometrin kokoinen alue, joka sijaitsee Alhonlahdesta itään ja kaakkoon päin. Alueen tunnetuin kohde on Hiidennokka, jossa kerrotaan lappalaisten asuneen aikoinaan. Tarinoiden mukaan nokalla on nähty vierivän alas kuparikattiloita täynnä rahaa, jotka ovat tarttuneet kalamiesten pyydyksiin. Lisäksi Hiidennokan uskotaan kätkevän aarteita. Hiidennokan jyrkillä rinteillä on kerrottu olevan jättiläisten asumuksia, ja tarinoiden mukaan alueella on asustanut myös nunnia. Alueella sijaitseva Haapalahden talon lähellä on aikoinaan ollut uhrilähde, jonka vettä on käytetty sairauksien parantamiseen.

Vesilahden kotiseutumuseo: Vesilahden Kotiseutumuseo sijaitsee Vesilahdessa Narvassa, tarkemmin sanottuna Narvan Markkinoiden tapahtuma-alueella Vilkinarolla Ylä-Narvantien varressa. Museon päärakennus on alun perin Laukon torppa nimeltä Svartmark, ja se oli alun perin paikallaan Vesilahden ja Tottijärven rajalla ennen siirtymistään nykyiselle paikalleen. Museo tarjoaa mahdollisuuden tutustua Vesilahden kotiseutuun ja sen historiaan.

Aktiviteetit

Luonto ja patikointi: Vesilahti on täynnä kaunista luontoa, kuten metsiä, järviä ja jokia. Voit esimerkiksi käydä kävelyllä tai pyöräretkellä, kalastaa, uida tai meloa.

Kulttuurikohteet: Vesilahdella on useita kulttuurikohteita, kuten Vesilahden kirkko, Vesilahden kotiseutumuseo ja Vesilahden kirjasto. Voit esimerkiksi tutustua kirkon historiaan, nähdä kotiseutumuseon kokoelman tai osallistua kirjaston tapahtumiin.

Vesilahden tapahtumat: Vesilahdella järjestetään vuosittain monia tapahtumia, kuten Vesilahden kesäteatteri, Vesilahden markkinat ja Vesilahden uudenvuodenjuhlat. Voit esimerkiksi nauttia kesäteatterin esityksestä, ostaa paikallisia tuotteita markkinoilta tai juhlia uutta vuotta yhdessä paikallisten kanssa.

Vesilahden järvet: Vesilahdessa on useita kauniita järviä, joissa voit uida, meloa tai veneillä.

Ostokset torilla: Tori on täynnä paikallisia tuotteita, kuten marjoja, vihanneksia ja käsitöitä

vesilahti nähtävyydet
By SpottingHistory - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=62073457
Vesilahden historiaa

Vesilahden kunta perustettiin vuonna 1869, mutta alueella on ollut asutusta tuhansia vuosia, mikä näkyy kivikautisissa löydöissä. Vesilahden seurakunta perustettiin jo katolisella kaudella, ja siitä on ensimmäinen kirjallinen maininta vuodelta 1346.

Vesilahdessa on säilynyt rikas kansantarusto, joka kertoo tarinoita muun muassa Hunnun Herrasta, joka levitti kristinuskoa, ja soturipäällikkö Kirmukarmusta, joka vastusti tätä. Kunnan pitkään ja monipuoliseen historiaan voi tutustua Klaus Kurjen tiellä, joko fyysisesti matkaten tai virtuaalisesti verkossa.

Toisen maailmansodan jälkeen Vesilahteen asutettiin Sakkolan siirtoväkeä.

Katso myös nämä: 

Vesilahden kotisivut

Hotellit Vesilahti – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By kallerna - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=108342709