Hotellit Vesanto

Hotellit Vesanto – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Vesanto on viehättävä kunta Keski-Suomessa, joka tarjoaa rauhallisen maalaisidyllin kauniissa järvimaisemassa. Pieni ja kotoisa Vesanto houkuttelee matkailijoita hiljaisuudellaan, metsäisillä poluillaan sekä monipuolisilla kalastus- ja ulkoilumahdollisuuksillaan.

hotellit vesanto
By Paju~commonswiki - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=81279958

Hotellit Vesanto – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Vesanto sijaitsee Keski-Suomessa, ja se hurmaa matkailijat ainutlaatuisella maalaisidyllillään. Kunnan alue on täynnä upeita järvimaisemia, mikä tekee siitä ihanteellisen kohteen luonnonystäville ja rauhaa kaipaaville matkailijoille. Vesanto tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua perinteiseen suomalaiseen maalaiselämään ja nauttia hiljaisuudesta, jota vain pikkukylät voivat tarjota.

Kunnan sydämessä sijaitseva keskusta on viehättävä ja kotoisa, täynnä paikallisia putiikkeja ja perinteisiä kahviloita. Matkailijat voivat tutustua paikalliseen kulttuuriin ja historian, vierailemalla esimerkiksi paikallisessa museossa tai osallistumalla perinteisiin tapahtumiin. Kesällä Vesanto herää eloon erilaisten festivaalien ja markkinoiden myötä. Luonnonystäville Vesanto tarjoaa upeita ulkoilumaastoja. Lukuisat metsäreitit ja järvet houkuttelevat patikoimaan, kalastamaan ja nauttimaan Suomen puhtaasta luonnosta. Kesäisin Vesanto tarjoaa myös veneilymahdollisuuksia, ja monet matkailijat löytävät rentoutumisen ja virkistyksen vesillä.

Vesanto on paikka, jossa aika tuntuu hidastuvan, ja jossa matkailijat voivat todella irrottautua arjen kiireistä. Se tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea perinteistä suomalaista elämää kauniissa ympäristössä.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Vesanto

Vesannossa hotellitarjonta on tyypillisesti rauhallinen ja maalaisidylliin sopiva. Kunnassa voi löytää useita majoitusvaihtoehtoja, jotka tarjoavat vierailijoilleen kodikasta tunnelmaa ja paikallista vieraanvaraisuutta. Alta löydät muutamia esimerkkejä Vesannon suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Vilpola Fishing Lodge

Vilpola Fishing Lodge on upea huvila, joka sijaitsee rauhallisella paikalla Niiniveden rannalla Vesannolla. Tämä täysin vuonna 2021 remontoitu huvila tarjoaa vierailleen ainutlaatuisen tilaisuuden nauttia kauniista järvimaisemista ja rauhallisesta ympäristöstä. Huvila soveltuu erinomaisesti erilaisten tapahtumien, kuten yritysten tyky-päivien, kokousten ja juhlien järjestämispaikaksi.

Huvilan tilat ovat viihtyisät ja käytännölliset, ja ne mahdollistavat niin rentoutumisen kuin aktiivistenkin aktiviteettien järjestämisen. Tilauksesta on mahdollista järjestää niin juhliin kuin kokouksiinkin tarjoilut, ja huvilassa on tilava ruokailutila sekä viihtyisä oleskelutila.

Vilpolan Fishing Lodge tarjoaa myös oman 70 metriä pitkän rantaviivan, jonka matala ranta sopii erinomaisesti myös lapsiperheille. Aktiivisten vieraiden iloksi huvila järjestää tilauksesta kalastus- ja metsästysretkiä. Niinivesi tarjoaa hyvät kalastusmahdollisuudet myös omatoimikalastajille, ja lähialueella kulkee Sisä-Savon moottorikelkkareitti tarjoten lisää mahdollisuuksia ulkoiluun ja seikkailuihin.

2. Loma-asunto Jokela

Tässä majoituskohteessa on tarjolla monipuolisia mukavuuksia ja tilaa kahdeksalle hengelle. Asiakkaiden käytössä on sauna, joka lisää rentoutumisen mahdollisuuksia. Vastaanotto on avoinna ympäri vuorokauden, mikä tarjoaa joustavuutta asiakkaille.

Majoituspaikassa on yksi savuton huone, ja huoneissa on takka, luoden viihtyisää tunnelmaa. Muita huoneen palveluita ja mukavuuksia ovat pyykinpesukone, televisio, mikroaaltouuni, uuni, astianpesukone ja lämmitys, jotka kaikki yhdessä varmistavat miellyttävän oleskelun. Lisäksi loma-asunnossa on oma sauna, mikä tarjoaa mahdollisuuden rentoutua ja nauttia perinteisestä suomalaisesta saunaelämyksestä. Veneen käyttömahdollisuus paikan päällä lisää aktiivisten vieraiden mahdollisuuksia tutustua lähialueen vesistöihin.

3. Villa Kielo

Villa Kielo on idyllinen puurakenteinen huvila, joka tarjoaa majoitustilaa 6-8 henkilölle. Sijaitessaan rauhallisella paikalla, ilman lähinaapureita, huvila tarjoaa täydellisen pakopaikan arjen kiireistä. Se sijaitsee puhdasvetisen Ison Vesijärven rannalla, luoden kauniin ja rauhoittavan ympäristön.

Huvilassa on erillinen makuuhuone, jossa on 160 cm leveä sänky, tarjoten yksityisyyttä ja mukavaa yöunta. Lisäksi alakerran sohvasta löytyy nukkumapaikat kahdelle henkilölle, ja parvella on 120 ja 140 cm leveät sängyt, mahdollistaen majoituksen jopa 8 henkilölle.

Villa Kielon varustelu tekee siitä ihanteellisen perhemajoituskohteen. Huvilan ranta on kovapohjainen ja matala, mikä tekee siitä lapsiystävällisen. Soutuvene on vieraiden käytössä, mahdollistaen tutustumisen järven maisemiin. Pelastusliivejä on saatavilla lainaksi, mikä lisää turvallisuutta vesillä liikuttaessa.

Hotellit Vesanto – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Vesanto nähtävyydet ja ajanviete

Vesanto tarjoaa vierailijoilleen monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka tuovat esille alueen luonnonkauneuden ja kulttuuriperinnön. Kunnan rauhallinen ympäristö houkuttelee luonnossa liikkujia ja tarjoaa mahdollisuuden rentouttavaan lomaan. Vesannon nähtävyydet ja aktiviteetit kattavat laajan valikoiman vaihtoehtoja, jotka sopivat erilaisiin matkailijan mieltymyksiin.

Luonnonystäville tarjoutuu mahdollisuus tutustua alueen kauniiseen järvimaisemaan, metsiin ja ulkoilureitteihin. Kalastus on suosittu aktiviteetti Vesannossa, ja monet järvet tarjoavat hyvät mahdollisuudet kalastamiseen. Lisäksi retkeilyreitit ja luontopolut mahdollistavat patikoinnin ja luonnossa liikkumisen.

Kaskikivet: Valokuva Anu Matilaisen suunnittelemasta Kaskikivet-muistomerkistä vuodelta 1988 voi tarjota kiinnostavan näkymän tähän merkittävään teokseen Vesannon kirkonkylällä. Sijaitessaan Vesannon kirkon edustalla osoitteessa Koulutie 1, muistomerkki on paikallinen maamerkki, joka kertoo alueen historiasta ja kulttuurista.

Vesannon kirkko on historiallinen puinen ristikirkko. Kirkko on merkittävä paikallinen maamerkki ja uskonnollinen symboli, joka on palvellut paikallista seurakuntaa vuodesta 1857 lähtien. Kirkon suunnitteli lääninarkkitehti Carl Ziegler, ja sen rakentamista johti Mikko Karjalahti. Rakennus on tasavartinen, sisäviisteinen päätytornillinen ristikirkko, ja se erottuu monikulmaisella attikalla, jossa on kekomainen katto. Kirkon ulkoasua korostavat myös päätykolmiot sekä frontoniaiheet ovien yläpuolella. Tornin kellot ovat peräisin vuosilta 1857 ja 1907, antaen kirkolle historiallista merkitystä.

Torpparimuseo Vesannolla on ainutlaatuinen osa historiaa, joka kertoo torppariperinteestä 1860-luvulta. Museossa on kymmenen rakennusta, joissa on esillä kunkin aikakauden esineistöä, ja se tarjoaa mahdollisuuden tutustua hevosaikakauden maatalousmuseoon. Museo on avoinna juhannuksesta elokuulle päivittäin, ja muuna aikana vierailut voi sopia sopimuksen mukaan. Lisätietoja saat Vesannon kotiseutuyhdistykseltä. Historialliset aikakaudet kuten 1860-luku muistuttavat meille käsityötaidon tärkeydestä, sillä tuolloin viljaa vaihdettiin elintärkeisiin tarvikkeisiin, kuten airoihin, villoihin, lankoihin ja nahkoihin. Nämä taidot eivät ainoastaan tarjonneet elannon mahdollisuutta vaan myös heijastivat ajan elämäntapaa ja selviytymiskeinoja vaikeuksien keskellä.

Aktiviteetit

Moottorikelkkailu: Pohjois-Savon alueella moottorikelkkaharrastajat voivat nauttia lähes 1100 kilometristä hoidettua moottorikelkkareitistöä, ja Vesannon kunta tarjoaa osuutensa tähän laajaan verkostoon. Vesannon kunnan alueella on noin 35 kilometriä moottorikelkkareittejä, jotka mahdollistavat upeiden maisemien ja talvisten seikkailujen kokemisen. Kelkkareitti kulkee Vesannon kunnan halki, ja sen varrelta löytyy taukopaikkoja, joissa harrastajat voivat levähtää. Usein näillä taukopaikoilla on laavuja tai koteja, jotka tarjoavat suojaa ja lämpöä kylmillä kelillä. Lisäksi reittiä on jatkettu Neiturin kanavalle ja edelleen Pohjois-Konnevedelle ja Keiteleen järvelle, avaten mahdollisuuden pidemmille kelkkailuretkille etelän suuntaan.

Vesannon laavut ja nuotiopaikat kutsuvat vierailijoita tutustumaan Sydänmaan upeisiin erämaamaisemiin, joita ovat muokanneet niin jääkausi kuin alueella asuneet vesantolaisetkin jääkauden jälkeen. Näillä laavuilla ja nuotiopaikoilla voit kokea autenttisen Pohjolan villin luonnon. Voit istahtaa iltaa nuotion äärellä, nauttia tunnelmasta ja lämmöstä tai ottaa mukaasi makuupussin ja viettää jännittävän yön erämaassa. Takarauhasen laavulla yöpyminen voi tarjota unohtumattoman kokemuksen, kun luonnon äänet täyttävät yön ympärilläsi.

Urheilukenttä ja koulukeskuksen kentät:

 • Urheilukenttä: Koulukeskuksella sijaitseva urheilukenttä tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet erilaisille urheilulajeille ja liikuntaharjoituksille.
 • Tenniskenttä: Koulukeskuksen alueella on tenniskenttä, joka on vapaasti käytettävissä. Tenniskenttää voi varata myös säännöllisiin käyttövuoroihin liikuntatoimistosta.
 • Tekonurmikenttä: Tekonurmikenttä tarjoaa hyvät puitteet esimerkiksi jalkapallon pelaamiseen ja harjoitteluun.
 • Ässä-kenttä/hiekkatekonurmikenttä: Koulukeskuksella sijaitseva kenttä on varustettu hiekka-alustalla, mikä mahdollistaa erilaiset pelejä ja liikuntaa hiekalla suosivat aktiviteetit.

Jääkiekkokaukalo ja luistelualue:

 • Talvikaudella Koulukeskuksella (Koulutie 16) on käytettävissä jääkiekkokaukalo ja luistelualue, tarjoten talvisin mahdollisuuden jäällä liikkumiseen ja luisteluun.

Frisbeegolf:

 • Vesannon frisbeegolf-rata sijaitsee Vesantohallin takana pururadan maastossa. Radalla on yhteensä yhdeksän väylää, ja sen kiertämiseen kuluu noin tunti. Frisbeegolf tarjoaa hauskaa ja liikunnallista ajanvietettä ulkoilmassa.

Hiihtoladut:

 • Vesanto-hallilta ampumaradalle kulkee valaistu hiihtolatu, joka on pituudeltaan 4,6 km. Lisäksi kirkonkylällä ja sivukylillä on yhteensä noin 50 km muita hiihtolatuja, jotka mahdollistavat talvisen liikunnan harrastamisen.

Suunnistusalueet ja Mobo-suunnistusrata:

 • Vesannossa on 26 eri osissa sijaitsevaa suunnistusaluetta. Lisäksi koulukeskuksen ympäristössä on Vesannon mobiilisuunnistusrata (14 rastia), joka tarjoaa modernin tavan harrastaa suunnistusta.

Muut liikuntapaikat:

 • Ampumarata kirkonkylällä.
 • Hyppyrimäki Ahvenisella.
 • Beach volleyn pelaamiseen soveltuvia kenttiä Ahvenisella ja Niinivedellä.
 • Uimaranta Kirkonkylällä sekä uimapaikat Niinivedellä, Vesijärvellä (Pohjoislahti), Oinaskylällä (Kurenjärvi) ja Tiitilänkylällä (Patovesi).
By Paju~commonswiki - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=81987189
Vesannon historiaa

Vesanto on historian saatossa kokenut monipuolisen kehityksen, ja sen alue on ollut pitkään hämäläisten eränkävijöiden kalastus- ja metsästysseutuna Ruotsin itärajan tuntumassa, erityisesti Pähkinäsaaren rauhan (1323) aikoihin. Myöhemmin se kuului Rautalammin emäpitäjään, kunnes Vesanto itsenäistyi omaksi kunnakseen vuonna 1871, ilman myöhemmin liitettyjä alueita etelä- ja lounaisosissaan.

Vesannon kirkko on tärkeä osa alueen historiallista perintöä. Puinen ristikirkko rakennettiin lääninarkkitehti Carl Zieglerin suunnitelmien pohjalta Mikko Karjalaisen johdolla vuonna 1857, ja se on sittemmin toiminut paikallisen yhteisön hengellisenä keskuksena.

Vaikka Vesannon väkiluku saavutti toisen maailmansodan jälkeisinä vuosikymmeninä huippunsa yli 5000 asukkaassa, se on myöhemmin pienentynyt alle puoleen. Kuitenkin kunnassa on edelleen vilkas kesäasutus, ja alueen luontoarvoja hyödyntävät matkailupalvelut sekä kesätapahtumat tuovat elinvoimaa ja vilkastusta koko kunnan alueelle loma-aikoina. Vapaa-ajan asuntoja kunnassa on yhteensä 802, mikä kertoo alueen vetovoimasta vapaa-ajan viettoon ja luonnonläheiseen elämään.

Katso myös nämä: 

Vesannon kotisivut

Hotellit Vesanto – Vertaa hotellit sivustomme kautta

vesannon vaakuna
By User:Tomia; Original design by Gustaf von Numers. - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1134384