Hotellit Valkeakoski

Hotellit Valkeakoski – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Valkeakoski on viehättävä matkakohde, joka tarjoaa luontoa, kulttuuria ja vesimaisemia yhdistävän elämyksen. Kaupungissa voi tutustua teollisuushistoriaan vanhan Tehdaskylän alueella, nauttia kesäpäivistä Sääksmäen vesistöjen äärellä sekä vierailla alueen mielenkiintoisissa nähtävyyksissä.

hotellit valkeakoski
By kallerna - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=107743807

Hotellit Valkeakoski – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Valkeakoski tarjoaa matkailijoilleen monipuolisia elämyksiä luonnon ja kulttuurin parissa. Kaupunki tunnetaan erityisesti kauniista vesistöistään, jotka muodostavat upeita maisemia ja tarjoavat mahdollisuuksia erilaisiin vesiharrastuksiin. Sääksmäen vesistöt, kuten Vanajavesi ja Mallasvesi, houkuttelevat veneilijöitä, kalastajia ja vesiretkeilijöitä.

Valkeakosken teollinen historia näkyy edelleen kaupungissa, erityisesti Vanhan Tehdaskylän alueella, jossa voi tutustua tehdasyhdyskunnan historiaan ja kulttuuriin. Tämä teollisuuskaupungin perintö on vaikuttava ja tarjoaa mielenkiintoisia kierroksia ja näyttelyitä. Valkeakoski on myös monipuolinen luontokohde, joka houkuttelee retkeilijöitä ja ulkoilmaihmisiä. Pienet metsäpolut ja maisemareitit tarjoavat mahdollisuuden luonnonläheisiin seikkailuihin, ja alueen useat uimarannat ovat suosittuja kesäisin.

Valkeakoski on matkailukohde, joka yhdistää luonnon, kulttuurin ja vesimaisemat tarjoten vierailleen monipuolisen ja elämyksellisen matkan Pirkanmaan sydämessä.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Valkeakoskella

Valkeakoski tarjoaa monipuolisen valikoiman hotelleja, jotka sopivat erilaisiin matkailijoiden tarpeisiin. Alueella on vaihtoehtoja niin luksushotelleista budjettivaihtoehtoihin, ja hotellit tarjoavat mukavat majoitusmahdollisuudet kaupungissa vierailleille. Alta löydät muutamia esimerkkejä Valkeakosken suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Hotel Waltikka

Hotel Waltikka sijaitsee Valkeakoskella ostoskeskuksen yhteydessä ja tarjoaa kävelymatkan päässä sijaitsevaan Myllysaaren museoon. Majoituspaikka tarjoaa monia mukavuuksia, kuten ilmaisen buffetaamiaisen päivittäin, ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa ja ilmaisen omatoimisen pysäköinnin. Scettro-ravintola tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden nauttia aterioistaan rantamiljöössä. Hotel Waltikassa on myös muita palveluita, kuten ilmaisia sanomalehtiä aulassa, business center ja kahdeksan kokoushuonetta. Vieraat voivat rentoutua saunassa, käyttää ilmaiseksi tarjolla olevia polkupyöriä tai pelata minigolfia majoituspaikan alueella.

2. Haave Apartments

Tämä 3,5 tähden huoneistohotelli sijaitsee Valkeakoskella lyhyen kävelymatkan päässä Valkeakoski Tourist Officesta ja Myllysaaren museosta. Majoituspaikka tarjoaa ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa sekä ilmaisen omatoimisen pysäköinnin. Huoneistossa on kolme erilaista huoneistoa, joissa on mukavuutena muun muassa ilmainen Wi-Fi-yhteys, täysin varustettu keittiö, taulutelevisio ja jääkaappi. Tämä huoneistohotelli tarjoaa vierailleen rauhallisen ja kodikkaan majoitusvaihtoehdon Valkeakoskella.

Hotellit Valkeakoski – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Valkeakoski nähtävyydet ja ajanviete

Valkeakoski tarjoaa vierailijoilleen monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka yhdistävät luonnonkauniit maisemat, kulttuurin ja vesimaisemat. Kaupungissa voi tutustua teollisuushistoriaan Vanhan Tehdaskylän alueella, nauttia vesistöjen tarjoamista mahdollisuuksista, kuten veneilystä ja kalastuksesta, sekä vierailla mielenkiintoisissa museoissa ja kulttuurikohteissa.

Kauppilanmäen museoalue: Kauppilanmäen museoalue tarjoaa vierailijoilleen mielenkiintoisen sukelluksen menneisyyteen. Tämä museoalue esittelee paperitehtaan työläisten asunto-oloja aikavälillä 1870-1920. Alueella on viisi asuinrakennusta, jotka ovat ajanmukaisesti sisustettuja ja antavat kuvan siitä, millaista elämä oli paperityöläisten perheissä 1800-luvun lopulta 1900-luvun alkuun. Lisäksi museoalueella voi tutustua työväentaloon, savusaunaan ja aittaan, jotka kaikki kuuluvat alueen historialliseen kokonaisuuteen.

Valkeakosken Kesäteatteri: Valkeakosken Kesäteatteri tarjoaa kauniin ympäristön Mallasveden rannalla teatteriesityksille ja monille muille tapahtumille. Tässä 850-paikkaisessa kesäteatterissa voit nauttia teatteriesityksistä, yhteislauluiltoja, ilmaiskonsertteja ja monia muita tapahtumia. Kesäteatterin katettu katsomo takaa sen, että pienikään kesäsade ei haittaa esitysten seuraamista, ja istuimet ovat varustettu selkänojilla, joten voit istua mukavasti nauttien esityksistä.

Myllysaaren museo: Tämä museo tarjoaa mahdollisuuden tehdä aikamatka kauniissa kanavamiljöössä. Myllysaari oli alun perin saari, jolla jo keskiajalla käytettiin koskea vesimyllyjen voimistamiseen. Myöhemmin alueelle rakennettiin punatiilisiä tehdasrakennuksia, joista yksi toimii nykyään Myllysaaren museona.

Rapolan linnavuori: Rapolan Linnavuori on Suomen suurin muinaislinna. Tämä historiallinen kohde tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua menneisyyden jäänteisiin ja esihistoriallisen ajan asumusten jäännöksiin, kalmistoihin, uhrikiviin sekä muinaispeltoihin. Rapolanharjun välittömässä läheisyydessä sijaitsevat myös keskiajalta peräisin oleva Sääksmäen kirkko sekä Voipaalan ja Rapolan kartanot. Tämä ympäristö muodostaa moniulotteisen kulttuurikokonaisuuden, joka kertoo tarinaa esihistoriasta nykypäivään asti.

Suomen jalkapallomuseoSuomen Jalkapallomuseo on Suomen ainoa jalkapalloiluun keskittynyt erikoismuseo. Museo tarjoaa kattavan katsauksen suomalaisen jalkapallon kehitykseen. Museon kokoelmaan kuuluvat esineet, valokuvat, tarinat ja videot antavat ainutlaatuisen näkymän lajin historialliseen kehitykseen. Kokoelman aarteisiin kuuluvat muun muassa sata vuotta vanhat mestaruuspokaalit, suomalaisten huippupelaajien palkinnot, varusteet ja pelipaidat. 

Visavuori: Visavuori on kuvanveistäjä Emil Wikströmin ateljee- ja kotimuseo sekä Kari-paviljonki. Emil Wikström (1864-1942) rakensi ainutlaatuisen hirsilinnan, Visavuoren, Sääksmäelle 1900-luvun alussa. Tämä museo tarjoaa mahdollisuuden kurkistaa kansallisromanttisen kauden taiteilijaelämään ja tutustua Wikströmin kuuluisiin veistoksiin. Visavuoren arkkitehtuuri on vaikuttavaa, ja talon erikoisuutena on tähtitorni. Lisäksi huvilan entisöity pihapuutarha on itsessään näkemisen arvoinen.

Voipalan taidekeskus: Voipaalan taidekeskus tarjoaa monipuolisen kulttuurielämyksen. Taidekeskuksessa järjestetään taidenäyttelyitä, tapahtumia ja se tarjoaa vierailijoilleen monia mahdollisuuksia nauttia kulttuurista ja hyvinvoinnista. Voipaala on paikka, jossa nykyinen ja menneisyys kohtaavat vahvasti. Täällä voit tutustua sekä historiaan että nykytaiteeseen. Voipaalan alueella on monia mahdollisuuksia, kuten kartanokahvila, hyvänolon hoidot, puoti, kudonta-asema, vuokrattavat tilat ja viehättävä barokkipuutarha. Tämä kulttuurihistoriallisesti merkittävä paikka on ollut olemassa jo 1300-luvulta lähtien, ja se on paikka, jossa voit nauttia taiteesta ja historiasta yhdessä.

Aktiviteetit

Geokätköily: Geokätköily on innostava ja seikkailullinen ulkoiluharrastus, joka sopii koko perheelle. Siinä etsitään geokätköjä, jotka ovat harrastajien piilottamia aarteita mielenkiintoisista paikoista. Valkeakoskella geokätköjä voi etsiä omassa tahdissaan, ja ne voivat sijaita luonto- ja kulttuurikohteiden läheisyydessä.

Kalastus: Valkeakoskella kalastusharrastus on helppoa ja nautinnollista, sillä kaupunki ympäröi kalaisat vedet kahdelta puolelta. Keskellä kaupunkia, kävelysiltojen ympärillä, voit harrastaa onkimista ja virvelöintiä. Valkeakosken Kalaveikot, Suomen suurin kalastusseura, toimii aktiivisesti kaupungissa.

Seikkailupuisto: Valkeakoskella sijaitseva seikkailupuisto tarjoaa lapsille mahdollisuuden monenlaiseen hauskaan tekemiseen. Puisto sijaitsee Apianniemen alueella Pässinmäenkadun varrella, aivan Apian urheilukentän ja uimarannan läheisyydessä. Tämä seikkailupuisto tarjoaa monenlaisia aktiviteetteja.

Liikuntapaikat Valkeakoski tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet liikuntaan ja aktiviteetteihin. Kaupungissa on lukuisia liikuntapaikkoja, jotka sopivat niin harrastelijoille kuin aktiiviliikkujille. Joukosta löytyy seuraavia merkittäviä paikkoja:

  • Urheilutalo: Sisältää uimahallin ja liikuntahallin.

  • Jäähalli Wareena: Talvisin voit nauttia jäähalli Wareenan palveluista ja luistella jäällä.

  • Saharan lämmitettävä keinonurmi: Mahdollistaa jalkapallon pelaamisen ympäri vuoden.

  • Flinkenberg Areena: Palloiluhalli, jossa voit harrastaa erilaisia palloilulajeja.

  • Tehtaan kenttä: Monipuolinen kenttäalue, joka soveltuu erilaisiin liikuntamuotoihin.

  • Apian urheilukenttä ja uimala: Keskellä kaunista luontoa sijaitseva kenttä ja uimala ovat täydellisiä paikkoja ulkoliikuntaan ja uimiseen.

  • Korkeakankaan hiihto- ja laskettelukeskus: Tarjoaa mahdollisuuden hiihtoon ja lasketteluun talvisin.

  • Frisbeegolfradat: Kaupungissa on kolme tasokasta frisbeegolfrataa frisbeegolfin harrastajille.

  • Padel- ja tenniskentät: Mahdollistavat mailapelien pelaamisen.

  • Ladut ja ulkoilureitit: Kaupungissa on monipuolisia latuja ja ulkoilureittejä, joilla voit nauttia luonnosta ja ulkoilusta ympäri vuoden.

valkeakoski nähtävyydet
By Tomi Mäkitalo - Säteri viscose fibre factory, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=12385879

Tapahtumia

Tanssivat vedet

Marraskuussa Valkeakosken kanavalla järjestetään pitkään odotettu Tanssivat vedet -vesivaloshow, joka on hurmannut yleisön ympäri Suomen. Tämä suurten elämysten tapahtuma tuo taianomaisen vesielementtien tanssin ja valotaiteen Valkeakosken kanavan maisemiin.

Tanssivat vedet -esitys on vaikuttava ja ympäristöystävällinen kokemus, joka yhdistää veden, valojen, värien ja musiikin taidokkaasti. Esityksiä järjestetään useina iltoina, joten voit valita sinulle sopivan hetken nauttiaksesi tästä upeasta vesishow’sta.

Valkeakosken kanava tarjoaa upeat puitteet Tanssivat vedet -esitykselle, ja tapahtuma lupaa tarjota unohtumattoman elämyksen koko perheelle. Tule ihastelemaan, miten vesielementit tanssivat, loistavat ja muuttuvat musiikin tahdissa tähän taianomaiseen spektaakkeliin. Tanssivat vedet on Valkeakoskella paljon toivottu ja supersuosittu tapahtuma, joka ei jätä ketään kylmäksi.

Koskin Kirjamessut

Valkeakosken kaupungissa vietetään 100-vuotisjuhlavuotta, ja viidennet Koskin Kirjamessut kutsuvat kaikki kirjallisuudesta kiinnostuneet tapahtumaan mukaan. Kirjamessut järjestetään jälleen kirjasto Valossa, ja ne tarjoavat hienon tilaisuuden tavata paikallisia kirjailijoita, kuulla heitä haastatteluissa sekä saada kirjoja signeerattuna.

Tapahtumassa on myös kirjojen myyntipiste, josta voit hankkia kiinnostavia lukuelämyksiä omaan hyllyysi. Koskin Kirjamessut ovat paikallista kirjallisuutta juhlistava tilaisuus, jossa yhdistyvät kirjailijoiden, lukijoiden ja kirjallisuuden ystävien intohimo.

Valkeakosken historiaa

Alue, jolla nykyinen Valkeakoski sijaitsee, on ollut asuttuna jo esihistoriallisina aikoina. Sydän-Hämeen alueella alettiin viljellä maata noin 1500 eaa. Aikaisemmin asutus oli hajanaista. Rapolan muinaislinna, joka sijaitsee lähellä Valkeakoskea Sääksmäellä, rakennettiin suojaksi hyökkääjiä vastaan ensimmäisellä vuosituhannella eaa.

Suur-Sääksmäki mainitaan ensimmäisen kerran kirjoituksissa vuonna 1340 paavi Benedictus XII:n pannabullan yhteydessä. 1400- ja 1500-lukujen vaihteessa Sääksmäelle rakennettiin kirkko, ja samoihin aikoihin alueelle nousi useita kartanoita. Valkeakoski oli pitkään tunnettu myllykylänä, jonne ihmiset tulivat veneillä jauhamaan viljaa.

Valkeakoski alkoi muuttua teollisuuskeskukseksi 1800-luvulla, kun Valkeakosken kanava valmistui vuonna 1869. Kanava houkutteli liikemiehiä, ja teollisuus alkoi vahvistua. Ensimmäiset puuhiomo ja paperitehdas perustettiin, ja vuonna 1880 käynnistyi Suomen ensimmäinen selluloosatehdas. Tämä muutti Valkeakosken myllykylästä teollisuuskeskukseksi. Voimaa teollisuudelle tarjosi kosken voima, ja siitä tuotu sähköenergia mahdollisti muun muassa paperitehtaiden perustamisen.

Valkeakosken kasvu jatkui, ja se saavutti kaupungin aseman vuonna 1963. Vuonna 1973 Sääksmäki liitettiin Valkeakoskeen, ja vuonna 1975 Painon kylä Pälkäneestä liitettiin kaupunkiin. Myös osia Tyrvännön kunnasta liitettiin Valkeakoskeen vuonna 1978.

Valkeakosken kasvu jatkui pitkään, mutta 1980-luvulle tultaessa kasvu hidastui. Teollisuuden työpaikat vähenivät, mutta kaupunki pyrki vastaamaan rakennemuutokseen tukemalla monipuolista elinkeinoelämää ja lisäämällä koulutustarjontaa.

Valkeakoski-päivää vietetään 27. lokakuuta kauppalan perustamisen vuosipäivänä, ja se on tärkeä osa kaupungin historiaa ja perinnettä.

Katso myös nämä: 

Valkeakosken kotisivut

Hotellit Valkeakoski – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By Tomi Mäkitalo, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=12343514