Hotellit Uurainen

Hotellit Uurainen – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Uurainen on viehättävä ja rauhallinen kunta Keski-Suomessa, joka tarjoaa upeita luontokokemuksia, historiallisia nähtävyyksiä ja rentouttavaa maaseututunnelmaa. Kunta sijaitsee keskellä kaunista suomalaista maalaismaisemaa.

hotellit uurainen

Hotellit Uurainen- Vertaa hotellit sivustomme kautta

Uurainen on viehättävä maalaiskunta Keski-Suomessa, joka tarjoaa matkailijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea Suomen maaseudun rauhan ja kauneuden. Kunta on tunnettu laajoista peltoaukeistaan, vehreistä metsistään ja hiljaisesta maalaisympäristöstään. Tämä tekee siitä ihanteellisen paikan niille, jotka haluavat paeta kaupungin kiirettä ja nauttia luonnon hiljaisuudesta.

Uurainen tarjoaa monipuolisia luontoelämyksiä. Voit tutustua laajaan verkostoon luontopolkuja ja retkeilyreittejä, jotka kulkevat läpi kauniiden metsien ja järvien. Keväällä ja kesällä voit ihailla paikallisen kasviston ja eläimistön monimuotoisuutta. Syksyllä Uurainen tarjoaa upeat mahdollisuudet sienestämiseen ja marjastamiseen. Kunnassa on myös useita paikallisia maatiloja, jotka tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden kokea maatalouden arkea ja maistella tuoreita paikallisia herkkuja. Voit osallistua tilavierailulle ja oppia lisää suomalaisesta maatalousperinteestä.

Kulttuurista kiinnostuneille Uurainen tarjoaa mahdollisuuden tutustua paikalliseen käsityöperinteeseen ja taidepiireihin. Voit vierailla paikallisissa käsityömyymälöissä ja gallerioissa, jotka esittelevät paikallisten taiteilijoiden töitä.

Vertaa parhaat ja edullisimmat hotellit Uuraisilla

Booking.com
Suositut hotellit ja majoituspaikat Uuraisilla

Uuraissa majoittumisen suhteen kannattaa huomioida, että kyseessä on pieni maalaiskunta, jossa hotellitarjonta ei välttämättä ole yhtä laaja kuin suuremmissa kaupungeissa. Uuraissa voi kuitenkin löytää majoitusvaihtoehtoja, kuten perinteisiä maalaishotelleja, majataloja tai vuokrattavia mökkejä, jotka tarjoavat rentouttavan ja maaseutuhenkisen majoituselämyksen. Alta löydät muutamia esimerkkejä Uuraisten suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Loma-asunto Sarvitupa

Sarvitupa tarjoaa mukavan majoitusvaihtoehdon matkailijoille, jotka haluavat nauttia maaseudun rauhasta ja hiihtomahdollisuuksista. Tämä loma-asunto tarjoaa yhden makuuhuoneen, jossa on majoitustilaa kuudelle henkilölle. Loma-asunnon huoneissa on takka, joka luo tunnelmaa ja lämpöä erityisesti talvella. Lisäksi asiakkaiden käytössä on pyykinpesukone, televisio, mikroaaltouuni, uuni, astianpesukone ja lämmitys.

2. Tapsan mökit

Huvila Uurainen, Tapsanmökit, sijaitsee idyllisessä Uuraisissa ja tarjoaa vierailleen monipuolisia mukavuuksia. Majoituspaikka on ilmastoitu ja siinä on viehättävä parveke. Jyväskylä, suurempi kaupunki, on vain 40 kilometrin päässä, ja vieraiden käytettävissä on maksuton yksityinen pysäköintialue. Tämä loma-asunto koostuu viidestä makuuhuoneesta, viihtyisästä olohuoneesta, taulu-tv:stä, täysin varustellusta keittiöstä, jossa on astianpesukone ja mikroaaltouuni, sekä suihkulla varustetusta kylpyhuoneesta.

3. Mökki Tahvolantiellä

Ihastuttava mökki, josta avautuu järvinäköala ja joka tarjoaa majoittujilleen parvekkeen ja kahvinkeittimen, sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Jyväskylän linja-autoasemalta. Tämä rannan tuntumassa sijaitseva lomamökki tarjoaa vierailleen pääsyn terassille, ilmaisen yksityisen pysäköinnin sekä maksuttoman WiFi-yhteyden. Lomamökissä on kaksi makuuhuonetta, taulu-tv ja täysin varusteltu keittiö, jossa on astianpesukone, uuni, pesukone, mikroaaltouuni ja jääkaappi. Lisämukavuutta varten majoituspaikka voi tarjota pyyhkeitä ja liinavaatteita lisämaksusta.

Hotellit Uurainen – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Uurainen nähtävyydet ja ajanviete

Uurainen tarjoaa vierailijoilleen monipuolisen valikoiman nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka sopivat niin luonnosta ja ulkoilusta kiinnostuneille kuin kulttuurista nauttiville matkailijoille.

Uuraisten kirkko: Uuraisten kirkko sijaitsee osoitteessa Kirkkotie 1 Uurainen. Tämä kaunis kirkko, nimeltään ”Avoimien sydänten kirkko,” on rakennettu vuonna 1905 ja sen suunnittelusta vastasi Yrjö Blomstedt. Kirkon nimi juontaa juurensa sen kauniista sydänkoristeista, joita kirkossa on yli tuhat. Tämä sydämellinen yksityiskohta lisää kirkon vetovoimaa erityisesti vihkikirkkona. Kirkonmäellä kohoava kellotapuli on vielä vanhempi, se on rakennettu jo vuonna 1882. 

Uuraisten kotiseutumuseo: Uuraisten kotiseutumuseo on koottu entiseen viljamakasiiniin ja sen esineistö kattaa erilaisia esineitä aina 1800-luvun lopulta lähtien. Museo tarjoaa mahdollisuuden tutustua Uuraisten historian ja kulttuurin rikkaaseen perintöön.

Aktiviteetit

Kyynämöisten kiertoUuraisilla pyöräilijät voivat nauttia rauhallisista maalaismaisemista ja monipuolisesta pyöräilyreitistöstä. Yksi suosittu pyöräreitti on Kyynämöisen kierto, joka tarjoaa vaihtelevaa maisemaa ja mahdollisuuden tutustua alueen nähtävyyksiin. Kyynämöisen kierto jakautuu puoliksi peltomaisemiin ja puoliksi metsätaipaleisiin. Reitin varrella on monia mielenkiintoisia paikkoja, kuten Uuraisten kotiseutumuseo, laavupaikkoja eväiden nauttimiseen, uimapaikkoja ja Marjoniemen tilan kesäkahvila. Pyöräreitin varrella voit tutustua myös Kyynämöisten ja Höytiän kyliin sekä ihastella Esan petäjää, joka on suuri mänty ja luonnonsuojelulain perusteella rauhoitettu.

Esanpetäjän luontopolku: Esanpetäjän luontopolku Uuraisilla tarjoaa lyhyen mutta mielenkiintoisen retken luonnonkauniissa ympäristössä. Polun pituus on vain puoli kilometriä. Tämä polku vie sinut vanhan petäjän luokse, joka on saanut erityisen suojelun luonnonsuojelulain nojalla. Polku alkaa Muuraismäentien varresta, ja sieltä löytyy pieni levike ja kyltti, joka osoittaa reitin alkupisteen.

Sorvasen lintutorni: Sorvasen lintutorni, joka sijaitsee osoitteessa Väliläntie 72, tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden ihastella alueen rikasta lintumaailmaa ja luontoa. Sorvasen järven vedenpintaa laskettiin 1960-luvun alussa, mikä johti siihen, että järven keskiosat ovat lähes kasvaneet umpeen. Kuitenkin järven pohjois- ja eteläpäässä säilyy pienialaisia avovesialueita, jotka houkuttelevat monia vesilintuja ja kahlaajia. Järven matalat ja ruohoiset rannat tarjoavat ihanteellisen ympäristön puolisukeltajavesilintujen ja kahlaajien tarkkailuun. Lintutorni tarjoaa vierailijoille upean näköalapaikan, josta voi seurata paikallista lintuelämää ja nauttia luonnon kauneudesta.

By Piirka - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6156434

Tapahtumia

Uuraisten viikko

Uuraisten viikko on juhla, jolla on pitkä ja kunnioitettava historia. Ensimmäistä Uuraisten viikkoa vietettiin jo vuonna 1971, ja tapahtuma on säilynyt vuosikymmenestä toiseen. Ohjelma ja sen toteuttajat ovat vaihtuneet vuosien varrella, mutta yhteisön halu ilahduttaa ja aktivoida kuntalaisia, kesäasukkaita ja vierailijoita on säilynyt vahvana.

Uuraisten viikon ohjelma on tarjonnut monenlaisia aktiviteetteja ja tapahtumia, kuten taidenäyttelyitä, nuorisoiltoja, eloriehoja, perinnekirkkoja, urheilukilpailuja ja kotiseutujuhlia. Jotkut näistä tapahtumista ovat juurtuneet osaksi Uuraisten perinnettä ja jatkavat edelleen vuosittain, kuten perinteinen Uuraisten Toripäivä, joka kokoaa yhteen paikalliset ja vierailijat iloisen markkinatapahtuman merkeissä.

Uuraisten historiaa

Uuraisten alueella 1500- ja 1600-lukujen vaihteessa vallitsi hämäläisten erämaa. Alueelle saapui ensimmäinen uudisasukas vuonna 1548, ja hän oli Paavo Minkkinen. Minkkisen suku oli todennäköisesti kotoisin Pellosniemeltä. Hän perusti Salmelan tilan Heinäjoensuun erämaalle, joka oli aiemmin kuulunut Kulsialan Laitikkalan kylälle. Nykyään Laitikkala on osa Pälkänettä. Alueen ensimmäiset maakirjakylät, Kuukkajärvi ja Akonjärvi, mainitaan vuonna 1561. Myöhemmin Akonjärvi liitettiin Kuukkajärven kylään vuonna 1586.

Uurainen esiintyi vanhoissa asiakirjoissa 1800-luvun puoliväliin asti nimellä Kuukkajärvi ja joskus myös Minkkilänä. Vuonna 1801 Uuraista erotettiin Saarijärvestä rukoushuonekunnaksi, ja siihen liitettiin osia silloisesta Laukaasta. Seurakunnan kappeli valmistui vuonna 1856, ja se itsenäistyi omaksi seurakunnaksi vuonna 1886, jolloin kunnassa oli 1 058 asukasta. Vuonna 1900 väkiluku oli kasvanut 3 153:een. Nykyinen Uuraisten kirkko rakennettiin vuonna 1904, ja siihen liittyy tapuli, joka rakennettiin vuonna 1882 lääninarkkitehti Alfred Cavénin piirustusten mukaan.

Vuonna 1976 Uuraisten kunnanjohtajaksi valittu Sirpa Rautio oli Suomen ensimmäinen naispuolinen kunnanjohtaja. Vuonna 2010 trombi tai syöksyvirtaus aiheutti tuhoja Uuraisilla, muun muassa matkailuvaunualueelle.

Katso myös nämä: 

Uuraisten kotisivut

Hotellit Uurainen – Vertaa hotellit sivustomme kautta

uurainen vaakuna
By User:Care; Original design by Tapio Vallioja. - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3179507