Hotellit Utsjoki

Hotellit Utsjoki – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Utsjoki tarjoaa mahdollisuuden tutustua Lapin pohjoisimpaan kuntaan, jossa luonto ja kulttuuri kohtaavat ainutlaatuisella tavalla. Voit nauttia upeista maisemista, kalastuksesta Tenojoella ja saamelaiskulttuurista.

hotellit utsjoki
By MattiPaavola - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=8863327

Hotellit Utsjoki – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Utsjoki sijaitsee Lapin äärimmäisessä pohjoisosassa ja tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden kokea Lapin karun kauneuden ja saamelaiskulttuurin rikkauden. Kunnan keskipiste on Tenonjoki, joka tunnetaan yhtenä Euroopan parhaista lohijokista. Kalastajat ympäri maailmaa saapuvat tänne kokeakseen upean lohenkalastuksen. Lisäksi Utsjoella voit vierailla saamelaisalueen keskuksessa, jossa voit oppia saamelaisista perinteistä, taiteesta ja kulttuurista. Utsjoki on myös erinomainen kohde luonnon ystäville, jotka voivat nauttia upeista tunturimaisemista, revontulista ja retkeilystä. Tämä on paikka, jossa voit todella kokea Lapin villin kauneuden ja perinteen.

Tenonjoki ei ole vain kalastajien paratiisi; se tarjoaa upeat maisemat ja mahdollisuuden nauttia luonnon rauhasta. Kesällä voit harrastaa koskenlaskua tai veneillä pitkin jokea. Talvella, kun alue peittyy lumivaippaan, voit nauttia hiihtämisestä, moottorikelkkailusta ja tietenkin revontulista, jotka ovat täällä yksi näyttävimmistä luonnonilmiöistä.

Utsjoella voit myös syventyä saamelaiskulttuuriin. Inarinsaamen kieli ja saamelaisperinteet ovat vahvasti läsnä, ja voit vierailla saamelaisalueen keskuksessa, jossa opit lisää saamelaisten historiasta, käsityötaidosta ja perinteisestä elämäntavasta. Utsjoen kunnassa pääset todella käsiksi ainutlaatuiseen pohjoisen luontoon, kulttuuriin ja kalastusperinteeseen.

Vertaa parhaat ja edullisimmat hotellit Utsjoella

Booking.com
Suositut hotellit ja majoituspaikat Utsjoki

Utsjoessa hotellitarjonta on rajoitettu, mutta tarjoaa matkailijoille mukavat ja yksinkertaiset majoitusvaihtoehdot, jotka sijaitsevat yleensä lähellä Tenonjoen kalastuspaikkoja ja upeita luontokohteita. Alta löydät muutamia esimerkkejä Utsjoen suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Hotel Utsjoki

Hotel Utsjoki tarjoaa kätevän majoitusvaihtoehdon Utsjoessa, ja se sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä Utsjoen uimahallista. Majoituspaikka tarjoaa vierailleen ilmaisen buffetaamiaisen, maksuttoman Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa sekä ilmaisen omatoimisen pysäköinnin. Täällä voit myös tuoda lemmikin mukanasi, ja lemmikkipalveluihin sisältyvät muun muassa ruoka- ja vesikulhot. Hotel Utsjoessa voit nauttia päivittäin tarjolla olevasta ilmaisesta buffetaamiaisesta. Majoituspaikan tiloissa on myös kahvila, ravintola ja baari/lounge, josta voit tilata herkullisia aterioita tai virkistäviä juomia. Lisäksi palveluihin kuuluvat kokoushuone, aurinkoterassi ja kahvi-/teetarjoilu yleisissä tiloissa.

2. Utsjoki Arctic Resort

Utsjoki Arctic Resort tarjoaa majoitusta lähellä Utsjoen uimahallia ja tarjoaa vierailleen käteviä palveluja. Täällä voit nauttia ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä yleisissä tiloissa sekä ilmaisesta omatoimisesta pysäköinnistä. Majoituspaikassa on myös hotellinjohtajan kutsut. Utsjoki Arctic Resortista löytyy 2 ravintolaa, joten nälän yllättäessä voit nauttia herkullisista aterioista paikan päällä. Majoituspaikan tarjoamiin palveluihin sisältyvät concierge-palvelu, kiertoajelu- tai lippupalvelu ja portteri. Voit myös osallistua helikopteri- tai lentokonekierroksille ja kokeilla lumikenkäilyä alueella.

3. Hotel Deatnu

Hotel Deatnu on mukava majoituspaikka Utsjoessa, lähellä Utsjoen uimahallia. Vieraille tarjotaan ilmaista buffetaamiaista, ilmaista Wi-Fi-yhteyttä yleisissä tiloissa ja maksutonta omatoimista pysäköintiä. Hotel Deatnun ravintolasta voit tilata herkullista ruokaa nälän iskiessä. Majoituspaikan palveluihin kuuluvat myös kokoushuoneita, terassi ja kirjasto, jotka tekevät vierailustasi entistä miellyttävämmän. Lisäksi voit vuokrata polkupyörän ja tutustua alueeseen omassa tahdissasi.

4. Nuorgam Holiday Village

Nuorgam Holiday Village on viihtyisä huoneistohotelli Utsjoella, aivan Skáidejávrin läheisyydessä. Tässä 3 tähden majoituspaikassa on yhteensä 20 huoneistoa, joissa vieraat voivat nauttia monista mukavuuksista, kuten ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä ja hyvin varustelluista keittiöistä. Jokaisessa huoneistossa on oma keittiö, kalustettu parveke ja yksityinen piha, mikä tekee vierailustasi miellyttävän ja kodikkaan. Voit nauttia puutarhanäkymistä paikallisessa ravintolassa, jossa tarjoillaan paikallista keittiötä.

5. Holiday Village Valle 

Tämä mökki sijaitsee lähellä Utsjoen uimahallia ja tarjoaa viihtyisää majoitusta. Majoituspaikassa on ilmainen Wi-Fi-yhteys yleisissä tiloissa, maksuton omatoiminen pysäköinti ja ravintola. Mökissä on yhteensä 5 mökkiä, joissa vieraat voivat nauttia kodinomaisesta tunnelmasta. Jokaisessa mökissä on oma keittiö, takka ja patio, joten voit nauttia olostasi täysin rauhallisessa ympäristössä. Ilmainen Wi-Fi on käytettävissä mukavuutesi takaamiseksi. Voit valita majoituksen ravintolassa tai nauttia juomasta baarissa/loungessa. Buffetaamiainen on saatavilla päivittäin lisämaksusta. Majoituspaikka tarjoaa myös käteviä palveluita, kuten sanomalehdet, kokoushuoneet ja terassin.

Halvat hotellit Utsjoki – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Utsjoki nähtävyydet ja ajanviete

Utsjoessa riittää nähtävyyksiä ja aktiviteetteja luonnon ystäville sekä niille, jotka haluavat kokea Lapin ainutlaatuisen kulttuurin ja perinteen. Utsjoen alue tarjoaa upeita mahdollisuuksia kalastukseen, vaellukseen, luontoretkeilyyn ja talviurheiluun.

Tenojoki: Tenojoki on 250 kilometriä pitkä subarktinen rajajoki, joka virtaa Suomen ja Norjan välillä. Se on tunnettu erinomaisesta kalastuksestaan ja on Pohjois-Euroopan suurin sekä tuottoisin luonnontilainen lohijoki. Tenojoki houkuttelee kalastajia ympäri maailmaa, mutta se on myös suosittu melontakohde, tarjoten mahdollisuuden nauttia upeasta luonnosta joen varrella.

Utsjoen Ailigas: Utsjoen Ailigas-tunturi kohoaa vaikuttavat 342 metrin korkeuteen Utsjoen kylän yläpuolella. Tunturin huipulle pääsee melko helposti, ja sieltä avautuu upea näkymä Tenon ja Utsjoen laaksoihin, Kaldoaivin ja Paistunturin erämaa-alueille sekä Utsjoen kirkonkylään. Utsjoen alueella sijaitsee yhteensä kolme pyhää Ailigas-tunturia, joista tämä on yksi. Ne ovat paikallisesti merkittäviä kohteita ja tarjoavat mahdollisuuden nauttia upeista maisemista ja luonnosta.

Utsjoen kirkkotuvatUtsjoen kirkkotuvat ovat historiallisia asumuksia, jotka liittyvät Utsjoen kirkolliseen elämään. Kirkollinen toiminta alkoi Mantojärven rannalla 1700-luvun alussa, ja ensimmäinen kirkkorakennus valmistui vuonna 1701. Nykyinen kivikirkko, joka on arkkitehti Carl Ludvig Engelin viimeinen ja pohjoisin työ, rakennettiin vuosina 1850-1853. Pappila sijaitsee edelleen Mantojärven rannalla ja on peräisin vuodelta 1843. Kirkkotuvat olivat saamelaisten perheiden tai sukujen asumuksia kirkonmenojen ja markkinoiden aikana, koska matka omalle asuinalueelle oli pitkä. Vanhin näistä tuvista on peräisin 1700-luvulta. Museovirasto on kunnostanut näitä historiallisia rakennuksia, jotka ovat pieniä ja usein valaistukseltaan hämyisiä. Tuvissa oli yleensä ainoastaan kivitakka, joka toimi lämmönlähteenä, ja sen äärellä valmistettiin ruokaa.

Skalluvaaran poroerotuspaikka: Skalluvaaran poroerotuspaikka tarjoaa mahdollisuuden tutustua poronhoidon perinteisiin ja käytäntöihin. Se sijaitsee Skalluvaarassa, noin 16 kilometriä Utsjoen kirkonkylän eteläpuolella, ja toimii Kaldoaivin paliskunnan keskeisenä poroerotuspaikkana. Tällä alueella sijaitsee poromiesten mökkejä, joissa he asuvat porojen erotusaikana. Poroerotusaitojen eri osien käyttötarkoitus ja toiminta tulevat parhaiten esille, kun vierailee paikan päällä erotusten aikana. Tämä tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden oppia lisää perinteisestä saamelaisesta poronhoidosta ja nähdä, miten se käytännössä toteutetaan.

Kevon luonnonpuisto: Kevon luonnonpuisto sijaitsee Utsjoen kunnan alueella ja sen pinta-ala on 712 km². Kevon reitti on 63 km pitkä ja kulkee upean Kevon kanjonin läheisyydessä. Kevon reitti tarjoaa erinomaisen vaelluskohteen, joka kestää yleensä 3-4 päivää. Reitin eteläinen pää sijaitsee Sulaojalla Karigasniemen puolella, kun taas pohjoinen pää on Kenestuvalla, noin 20 kilometrin päässä Utsjoen kylästä. Kevon luonnonpuisto houkuttelee retkeilijöitä upeilla maisemillaan ja mahdollisuudella tutustua alueen luontoon.

Saamen silta: Saamen silta on Tenojoen ylittävä maantiesilta, joka yhdistää Suomen Utsjoen kuntakeskuksen ja Norjan Tenon kunnan Roavvegieddin. Silta on 300 metriä pitkä ja siinä on 155 metrin jänneväli. Se avattiin vuonna 1993 ja toimii osana valtatietä 4, joka alkaa Helsingistä. E75-valtatie kulkee sillan yli ja jatkuu Norjan puolelle Vuoreijaan. Saamen silta on tärkeä liikenneyhteys Utsjoen ja Roavvegieddin välillä, mahdollistaen rajat ylittävän liikenteen Tenonjoen yli.

Aktiviteetit

Kävele merkityllä vaellusreitillä: Utsjoen retkeilyreitti kulkee Paistunturin erämaassa, ja vieressä oleva Kevon luonnonpuisto tarjoaa lisää vaellusmahdollisuuksia.

Ihaile nähtävyyksiä ja näköaloja: Paistunturin korkein huippu, Gáimmoivi-tunturi, tarjoaa upeat näkymät yli erämaan ja Norjan puoleisille tuntureille.

Tutustu geologiseen polkuun: Utsjoen kylän läheisyydessä sijaitseva geologinen polku tarjoaa mahdollisuuden oppia alueen geologiasta ja pinnanmuodoista.

Hiihä maastossa: Talvisin voit nauttia hiihtämisestä erämaan rauhassa. Merkittyjä hiihtoreittejä ei ole, mutta voit hiihtää vapaasti erämaassa.

Kalasta: Paistunturin alue sopii kalastuksen harrastajille, ja voit odottaa saavasi rautua, taimenta, harjusta ja siikaa erämaan kirkkaista vesistä. Muista tarkistaa kalastusrajoitukset ja hankkia tarvittavat luvat.

Metsästä: Metsästys on suosittu aktiviteetti paikallisille asukkaille. Alueella voit metsästää pienriistaa, kuten riekkoa, jänistä ja pienpetoja, mutta tarkista aina voimassa olevat rajoitukset ja luvat.

Marjasta ja sienestä: Paistunturin alueella voit poimia marjoja, kuten variksenmarjoja ja puolukoita, sekä kerätä sieniä vapaasti.

Ui: Alueen järvet ja joet tarjoavat mahdollisuuden virkistävään uintiin, vaikka virallista uimarantaa ei ole.

utsjoki nähtävyydet
By Lakkahillo - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=17584496
Kolari historiaa

Utsjoella oli varhaisessa historiassa vain vähän pysyvää asutusta, ja väestön kasvu oli hidasta. 1600-luvun lopulla alueella asui vain muutamia saamelaisperheitä. Poronhoito ja kalastus olivat pitkään pääasiallisia elinkeinoja osalle väestöstä, ja kesäisin kalastus Jäämerellä oli merkittävä tulonlähde. Muuttoliike Ruijaan ja sieltä takaisin Utsjoelle oli yleistä, ja näin saamelaiset ja suomalaiset sekoittivat verensä monien vuosikymmenten ajan.

Elinkeinorakenteen muutos tapahtui 1900-luvulla, kun maatalous, karjatalous ja palvelut tulivat osaksi Utsjoen taloutta. Tieyhteyksien parantuminen ja matkailun kasvu vaikuttivat merkittävästi alueen elinkeinorakenteeseen.

Utsjoki kuului Tornion Lappiin 1500-luvulta alkaen ja kirkollisesti se oli osa Tornion kappalaisen toimialuetta. Vuonna 1747 Utsjokesta tuli itsenäinen seurakunta, ja samalla siihen liitettiin aiemmin Kemin Lapin seurakuntaan kuulunut Inari. Inari itsenäistyi omaksi seurakunnakseen vuonna 1881.

Lopullinen liittyminen Suomeen tapahtui vuonna 1751 Strömstadin rauhan seurauksena. Valtakunnanrajan vahvistaminen suoritettiin 1760-luvulla rajankäynnissä. Vuonna 1852 rajan sulkeminen vaikutti poronhoidon käytäntöihin ja päätti vuosisatoja kestäneen rajanylitysten porojen laiduntamisen.

Kunnallinen ja seurakunnallinen hallinto erotettiin toisistaan vuonna 1877. Ensimmäinen kansakoulu päätettiin perustaa vuonna 1878, mutta sen toiminta käynnistyi vasta vuonna 1885.

Lapin sodan aikana viimeiset saksalaiset sotilaat poistuivat Utsjoelta 18. marraskuuta 1944.

Katso myös nämä: 

Utsjoen kotisivut

Hotellit Utsjoki – Vertaa hotellit sivustomme kautta

utsjoki kirkkotuvat
By BishkekRocks - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3207586