Hotellit Urjala

Hotellit Urjala – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Urjala on viehättävä matkakohde Pirkanmaalla, tarjoten luonnon kauneutta, kulttuuriperinnettä ja rauhallista maalaisidylliä. Alueelta löytyy upeita kävelyreittejä, historiallisia nähtävyyksiä sekä paikallisia herkkuja maisteltavaksi.

hotellit urjala
By kallerna - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=107743797

Hotellit Urjala – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Urjala on idyllinen matkakohde, joka yhdistää kauniin luonnon, kulttuurin ja maalaiselämän. Tämä rauhallinen kylä tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden nauttia kauniista maisemista, historiallisista nähtävyyksistä ja paikallisista herkuista. Yksi Urjalan vetonauloista on sen upeat luontokohteet. Alueella on useita hienoja kävelyreittejä ja retkeilymahdollisuuksia, jotka vievät sinut läpi vehreiden metsien ja järvien rantojen. Urjala on tunnettu myös viehättävistä maalaismaisemistaan, jotka tarjoavat rentouttavan pakopaikan kaupungin kiireestä.

Kulttuurin ystäville Urjala tarjoaa mielenkiintoisia historiallisia nähtävyyksiä. Urjalan kirkko, joka on peräisin 1800-luvulta, on upea esimerkki perinteisestä suomalaisesta puukirkosta. Myös Urjalan kotiseutumuseo tarjoaa mahdollisuuden sukeltaa syvälle alueen menneisyyteen ja perinteisiin. Lisäksi Urjala tarjoaa mahdollisuuden maistella paikallisia herkkuja ja tutustua maalaiselämän tunnelmaan. Voit vierailla paikallisilla maatiloilla, maistella tuoreita tuotteita ja kokea aitoa suomalaista maalaistunnelmaa.

Urjala on ihanteellinen kohde niille, jotka etsivät rauhaa ja kauneutta luonnosta, samalla kun he voivat uppoutua paikalliseen kulttuuriin ja nauttia perinteisistä herkuista. Tämä viehättävä kylä tarjoaa mahdollisuuden virkistävään lomaan ja rentoutumiseen maaseudun ympäröimänä.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Urjala

Urjalassa on useita majoitusvaihtoehtoja, jotka sopivat erilaisiin matkustajien tarpeisiin ja budjetteihin. Alueelta löytyy hotelleja, motelleja, lomamökkejä ja bed & breakfast -paikkoja, jotka tarjoavat vierailijoille mukavia yöpymisvaihtoehtoja. Alta löydät muutamia esimerkkejä Urjalan suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Loma-asunto Sokeelampi

Tämä loma-asunto, sijaiten Urjalassa Pirkanmaalla, tarjoaa majoituksen jopa 8 henkilölle ja siinä on 2 makuuhuonetta. Majoituspaikka tarjoaa monia mukavuuksia, mukaan lukien takka, pyykinpesukone, televisio, mikroaaltouuni, uuni, astianpesukone ja lämmitys. Lisäksi vierailla on mahdollisuus nauttia hiihtoyhteydestä rinteeseen sekä rentoutua saunassa. Lisäksi paikan päällä on venekäyttöön soveltuva vene, tarjoten mahdollisuuden nauttia ulkoilma-aktiviteeteista.

Hotellit Urjala – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Urjala nähtävyydet ja ajanviete

Urjalatarjoaa monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja vierailijoille. Kaupunki sijaitsee upeassa maaseutuympäristössä, ja se houkuttelee matkailijoita rauhallisuudellaan ja luonnonkauneu ellaan. Urjala tarjoaa seuraavia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja:

Nuutajärven lasikylä: Nuutajärven Lasikylä on Suomen vanhin lasikylä, ja se on ollut tunnettu lasinpuhalluksesta jo vuodesta 1793 lähtien. Kylä sijaitsee Nuutajärven kylässä, joka kuuluu Iittalan kuntaan Etelä-Suomessa. Lasikylä on säilynyt vuosien varrella ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden kokea perinteen elävänä sekä hankkia uniikkeja taide- ja käyttöesineitä.

Elämyspuutarha Pölkinvuori: Elämyspuutarha Pölkinvuori tarjoaa vierailleen unohtumattoman kokemuksen kauniissa luonnonmaisemassa. Puutarhassa voit ihailla sipulikukkien kauneutta ja nauttia laajasta taimistopalvelusta. Lisäksi voit herkutella herkullisilla kahvilatuotteilla. Tämä ainutlaatuinen puutarha tarjoaa elämyksiä keväästä syksyyn, ja se on avoin myös lemmikkien kanssa tuleville vieraille.

Väinö Linnan työhuone: Väinö Linnan työhuone Urjalan kirjastossa on täydellinen jäljennös kirjailijan alkuperäisestä työtilasta, joka sijaitsi Tampereen Hämeenpuiston kodissa. Tämä huone on säilytetty alkuperäisine kalusteineen ja esineineen. Linnan perhe asui Tampereen kodissaan vuodesta 1962 lähtien. Kaikki Linnan työhuoneeseen kuuluva irtaimisto on lahjoitettu Urjalan kirjastolle, joka näin säilyttää tärkeän osan suomalaisen kirjallisuuden historiaa.

Ikaalan Isotalon museo: Ikaalan Isotalon museo on vanha maalaistalon päärakennus, joka juontaa juurensa aina 1700-luvulle asti. Tämän historiallisen tilan vanhin osa, pakari, oli alun perin savupirttinä. Isotalon tila on ollut samalla paikalla Ikaalan kylässä jo 1500-luvulta lähtien, ja se kertoo pitkästä suomalaisesta maaseutuhistoriasta. Museo toimii yksityisenä kokoelmana, ja sen vierailuajat ovat sopimuksen mukaan. Tämä antaa mahdollisuuden tutustua alueen perinteisiin ja historiallisiin yksityiskohtiin rauhassa ja henkilökohtaisesti.

Urjalan kirkko: Urjalan kirkko on puinen ristikirkko, joka on suunniteltu ja piirretty Martti Tolpon toimesta. Kirkko valmistui vuonna 1806. Sen arkkitehtuurissa korostuu yksinkertainen ja selkeälinjainen tyyli, joka lähentelee uusklassista tyylihistoriaa. Kirkko on merkittävä rakennus, joka edustaa historiallista ja arkkitehtonista perintöä Urjalan alueella.

Urjalan museoUrjalan museo sijaitsee kauniilla ja idyllisellä mäellä, ja se tarjoaa katsauksen hämäläisen talonpojan elämäntapaan 1800-luvun lopulla sekä pienviljelijäkäsityöläisen elämään 1940-luvulla. Museoalueella voit tutustua perinteiseen elämäntapaan ja historiaan näiden aikakausien kautta. Lisäksi museon pihapiiriin on rakennettu Karhukorsu, joka on kopio Jalkaväkirykmentti 23:n Syvärin rannalla sijainneesta Karhukorsusta. Tämä lisää museon kiinnostavuutta sotahistorian harrastajille ja tarjoaa mahdollisuuden oppia enemmän sotien aikaisista olosuhteista ja elämästä.

Reservikasarmin muistokivi: Urjalan reservikasarmiin liittyy historiallinen muistokivi, joka kertoo Urjalan reservikomppanian merkityksestä alueella. Reservikomppaniaan kuului yhteensä 18 pitäjää, ja se koulutti kahden ikäluokan miehiä Lounais-Hämeen seudulla. Tämä koulutus jatkui pitkään, aina 17 kesän ajan, kunnes Suomen sotaväki lakkautettiin. Muistokivi on tärkeä muistutus alueen historiasta ja reservikomppanian roolista paikallisessa yhteisössä sekä Suomen puolustusvoimissa. Se kuvastaa sotilaallista perinnettä ja sitoutumista kansalliseen puolustukseen.

Aktiviteetit

Lammiharjun ulkoilualue

  • Leikkipuisto: Alueella on leikkipuisto, jossa lapset voivat leikkiä ja nauttia ulkoilusta.
  • Beach volley -kentät: Tarjolla on beach volley -kenttiä, jossa voit pelata rantalentopalloa ystävien kanssa.
  • Uimaranta: Alueella on uimaranta, joka tarjoaa mahdollisuuden virkistävään uimiseen ja aurinkoisista päivistä nauttimiseen.
  • Frisbeegolfrata: Lammiharjulla on frisbeegolfrata, joka on sopiva niin aloittelijoille kuin kokeneille pelaajille. Radalla on 18 väylää, ja se kulkee osittain pururadan ja metsän seutuja.

Keskusurheilukenttä: Keskusurheilukenttä tarjoaa mahdollisuuden harrastaa yleisurheilua, jalkapalloa, tennistä ja koripalloa. Lisäksi lähellä on vuonna 2017 rakennettu leikkipuisto.

Valaistut pururadat ja ladut: Urjalasta löytyy useita valaistuja pururatoja ja latuja, jotka sopivat ulkoiluun ja liikuntaan eri vuodenaikoina.

Melontareitti: Hidasvirtainen melontareitti alkaa Urjalankylästä, ja sen reitin pituus on 53 km. Reitti kulkee Astalantien laskupaikalta Kuokkalankoskeen ja on kulkukelpoinen koko kesän ajan.

Laavut ja nuotiopaikat: Urjalasta löytyy kuusi laavua nuotiopaikkoineen sekä muutamia avoimia nuotiopaikkoja, joissa voit viettää aikaa luonnon helmassa.

Luontotornit: Urjalasta löytyy luontotornit, kuten Nuutajärven uusi luontotorni, josta voi ihailla kauniita maisemia ja seurata lintujen kevätmuuttoa.

Leikkipuistot: Monipuoliset leikkipuistot tarjoavat turvallisen ympäristön perheen pienimmille leikkiä ja hauskanpitoa varten.

nuutjärven lasitehdas urjala
By ROFI44WIK - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=20507357
Urjalan historiaa

Urjalan Alueen Esihistoria ja Historia

Urjalan alueella on rikas ja monipuolinen historia, joka ulottuu esihistoriasta aina nykypäiviin asti. Tässä katsaus alueen menneisyyteen:

Esihistoria: Kivikautinen asutus ja linnavuori Huhdin kylän lähellä, Urjalan rautatieaseman tuntumassa, on tehty merkittäviä löytöjä kivikautisesta asuinpaikasta, joka ajoittuu varhaisen kampakeramiikan aikaan. Tältä alueelta on paljastunut muun muassa asuinkodan lieden pohja, saviastioiden palasia, kvartsinkappaleita ja luuesineitä. Lisäksi Valajärveltä on löydetty asuinpaikka, joka lienee ollut käytössä noin vuonna 2000 eaa. Kuitenkin varhain alkaneen asutuksen historian keskeytyi jostakin syystä vuosisadoiksi, ja Urjala jäi Suur-Sääksmäen pitäjän takamaaksi. Alueella sijaitsee myös rautakaudella käytössä ollut Nuutajärven linnavuori, joka on toistaiseksi jäänyt tutkimatta.

Keskiaika ja kirkollinen historia Vuonna 1390 esiintyi Urjala-nimi asiakirjoissa muodossa ”Urdhiala”. Urjala erotettiin Sääksmäestä vuonna 1483, ja sillä oli jo tällöin oma kirkko Urjalankylässä, jonka paikalla on säilynyt kivisakasti nykypäiviin saakka. Vuonna 1806 rakennettiin nykyinen Urjalan kirkko Laukeelan kylään Tukholman intendenttikonttorissa vahvistettujen piirustusten mukaan. Kaukana kirkonkylästä sijaitsevaan Halkivahan kylään valmistui oma kirkko vuonna 1926. Historiallisesti Urjala on ollut osa Akaan kappeliseurakuntaa, ja sen nimi korvasi aiemman nimen ”Airanne” jo 1500-luvulla. Urjala mainittiin itsenäisenä seurakuntana vuonna 1590.

Kuntaliitokset Urjalaan liittyi vuonna 1923 Koijärvi, joka perustettiin eräistä Tammelan ja Urjalan kylistä. Vuoden 1953 alussa Vesilahteen kuulunut Halkivahan kylä liitettiin Urjalaan. Myöhemmin vuonna 1969 Koijärvi liitettiin pääosin Forssaan ja osittain Urjalaan.

Reserviläisyys Huhdin kylä toimi Suomen sotaväen 7. Hämeen tarkk’ampujapataljoonan 26. reservikomppanian sijoituspaikkana vuosina 1884–1899. Kasarmialueelta on säilynyt upseerirakennus, mutta vuonna 2015 se purettiin. Nykyään muistona kasarmialueen historiasta Huhdinkalliolla seisoo vuonna 1902 pystytetty muistokivi. Alueella on myös jälkiä venäläisten ensimmäisen maailmansodan aikana suorittamista linnoitustöistä.

Urjalan vaakuna Urjalan vaakunan suunnitteli Toivo Vuorela, ja se vahvistettiin vuonna 1955.

Urjala on rikas historiallinen alue, joka kätkee sisäänsä monia mielenkiintoisia tarinoita esihistoriasta aina nykypäivään saakka. Alueen kivikautiset asuinpaikat ja historialliset tapahtumat heijastavat sen monimuotoista ja monivaiheista historiaa.

Katso myös nämä: 

Urjalan kotisivut

Hotellit Urjala – Vertaa hotellit sivustomme kautta

kortejärvi urjala
By Tapsa - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7790084