Hotellit Tuusniemi

Hotellit Tuusniemi – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Tuusniemi, kaunis ja rauhallinen matkakohde Itä-Suomessa, hurmaa kävijänsä upeilla järvimaisemillaan. Idyllinen kirkonkylä tarjoaa mahdollisuuden rentoutumiseen ja luontoseikkailuihin, ja paikallisten vieraanvaraisuus tekee vierailusta ikimuistoisen.

hotellit tuusniemi
By Paju~commonswiki - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=81616557

Hotellit Tuusniemi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Tuusniemi, sijaiten Itä-Suomessa, tarjoaa matkailijoilleen mahdollisuuden paeta arjen kiireitä ja uppoutua kauniiseen luontoon. Pieni kirkonkylä on kuin postikortista, ympäröity upeilla järvimaisemilla, jotka houkuttelevat niin luontoretkeilijöitä kuin kalastuksesta kiinnostuneita.

Tuusniemen luonto on monipuolista, tarjoten mahdollisuuksia patikointiin, marjastukseen ja talvisin hiihtoon. Järviin voi tutustua veneretkillä, ja paikalliset metsät kätkevät sisäänsä rauhallisia paikkoja hiljaisuudesta nauttimiseen. Tuusniemen kirkko, paikkakunnan keskipiste, heijastaa alueen historiaa ja luo viehättävän tunnelman.

Kohteen aitous korostuu paikallisten ihmisten vieraanvaraisuudessa, ja vierailija voi kokea perinteistä suomalaista elämäntapaa. Tunnelmalliset mökit järvien rannoilla tarjoavat mukavan tukikohdan matkailijoille, jotka haluavat kokea aitoa maaseutuelämää. Tuusniemi on paikka, missä voi hidastaa tahtiaan ja nauttia luonnon rauhasta samalla, kun uppoutuu paikalliseen kulttuuriin ja ystävälliseen ilmapiiriin.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Tuusniemessä

Tuusniemi tarjoaa vierailleen valikoiman viihtyisiä hotelleja, jotka sopivat erilaisiin matkustustarpeisiin. Alueen hotellit tarjoavat paitsi mukavat yöpymisolosuhteet myös mahdollisuuden kokea paikallista vieraanvaraisuutta ja ainutlaatuista tunnelmaa. Olitpa sitten liikematkalla tai lomalla, Tuusniemen hotellit tarjoavat rauhallisen tukikohdan, josta voit tutustua alueen kauniiseen luontoon ja paikalliseen kulttuuriin. Alta löydät muutamia esimerkkejä Tuusniemen suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Joutsenranta

Tässä viihtyisässä 3,5 tähden mökissä vieraat voivat nauttia monipuolisista palveluista, kuten ilmaisesta omatoimisesta pysäköinnistä ja käytännöllisistä pyykinpesutiloista. Mökki, jossa on ilmastointi, tarjoaa kodikkaan ympäristön ja on varustettu keittiöllä sekä takalla. Lisäksi asiakkaat voivat rentoutua omalla terassilla. Majoituspaikka sijaitsee kätevästi 20 kilometrin päässä Lintulan pyhän kolminaisuuden luostarista ja 31,2 kilometrin päässä Seinävuoren rotkolaaksosta. Lemmikit ovat tervetulleita lisämaksusta.

2. Ahvenranta

Tämä viihtyisä 3,5 tähden mökki tarjoaa monipuolisia palveluita, kuten ilmaisen omatoimisen pysäköinnin, ravintolan ja kätevät pyykinpesutilat. Kaksi mökkiä käsittävässä majoituksessa vieraat voivat hyödyntää keittiötä, pyykinpesukonetta ja takkaa. Lisäksi ilmainen pysäköinti on asiakkaiden käytettävissä, ja nälän iskiessä ravintola tarjoaa herkullisia vaihtoehtoja. Majoituspaikka sijaitsee 22 kilometrin päässä Lintulan pyhän kolminaisuuden luostarista ja 28,8 kilometrin päässä Seinävuoren rotkolaaksosta. Lemmikit ovat tervetulleita lisämaksusta.

3. Savenkaita

Tämä mukava 3,5 tähden mökki tarjoaa monipuolisia palveluita, kuten ilmaisen omatoimisen pysäköinnin, kylpyläpalvelut, ja käytännölliset pyykinpesutilat. Kolmessa mökissä vieraat voivat nauttia mukavasta oleskelusta käyttäen hyväkseen mökin tarjoamia palveluita, kuten keittiötä, vuodesohvaa ja ruokailualueita. Lisäksi ilmainen pysäköinti on asiakkaiden käytettävissä, ja majoituspaikka sijaitsee 22,1 kilometrin päässä Lintulan pyhän kolminaisuuden luostarista ja 28,8 kilometrin päässä Seinävuoren rotkolaaksosta. Lemmikit ovat tervetulleita lisämaksusta.

Hotellit Tuusniemi – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Tuusniemi nähtävyydet ja ajanviete

Tuusniemi tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja vierailijoilleen. Alueen kaunis luonto, historialliset kohteet ja erilaiset vapaa-ajanviettomahdollisuudet houkuttelevat matkailijoita. Voit tutustua paikalliseen kulttuuriin, nauttia luonnon kauneudesta tai osallistua erilaisiin aktiviteetteihin, jotka sopivat niin seikkailunhaluisille kuin rauhallisempaa lomaa etsiville. Tuusniemi tarjoaa mahdollisuuden rentouttavaan oleskeluun ja mielenkiintoiseen tutkimiseen.

Tuusniemen kirkko on keskeisellä paikalla kirkonkylässä ja se on rakennettu uudelleen vuonna 1869 edellisen kirkon palon jälkeen. Harvinaisena pystyhirsikirkkona siinä on 820 istumapaikkaa. Kirkon alttaritaulu on maalattu paikallisesti 1920-luvulla, ja nykyiset 20-äänikertaiset urut lisättiin vuonna 1990. Kirkon vieressä sijaitseva kellotapuli on peräisin vuodelta 1818. Tuusniemen seurakunta on osa Järvi-Kuopion seurakuntaa, ja kirkko toimii kesäisin tiekirkkona.

Kotiseutumuseo Tuusniemellä, kirkonkylän keskustassa kunnantalon vastapäätä, tarjoaa kulttuurihistoriallista näkymää paikalliseen koti- ja maatalouselämään. Museo sijaitsee pitäjän vanhassa viljamakasiinissa ja on avoinna kesäisin sopimuksen mukaan. Kotiseutuyhdistys järjestää museopäiviä, ja vierailuun on vapaaehtoinen pääsymaksu.

Seinävuoren rotkolaakso on vaikuttava luontonähtävyys, jonka kallionhalkeama on muovautunut noin 10 000 – 12 000 vuotta sitten jääkauden aikana. Rotko on noin 500 metriä pitkä, 20 – 40 metriä leveä ja korkeimmillaan jopa 25 metriä syvä. Vuonna 1964 luonnonsuojelulain nojalla rauhoitettu rotkolaakso tarjoaa retkeilijöille kattavat palvelut, kuten kookkaan laavun nuotiopaikkoineen, grillikodan, näköalatasanteen, laiturin, opastustaulut, puuliiterin ja käymälän. Alueella on myös esteettömiä palveluita, kuten esteetön näköalatasanne, laavu ja laituri. Lisäksi toisella puolella lampea on pienempi laavu nuotiopaikkoineen ja käymälä. Rotkolaakso tarjoaa vaikuttavan luontoelämyksen ja mahdollisuuden kalastukseen lammen rannalla.

Paimensaari sijaitsee Tuusniemen eteläosassa, Levälahden kylän laivalaiturista noin 1,5 kilometriä etelään, ja se tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua vanhaan saaristolaistilaan ja perinneympäristöön. Saarella asuttiin vakituisesti vuoteen 1987 asti, ja vuonna 1994 valtio osti sen rantojensuojeluohjelma-alueeksi. Paimensaaren pinta-ala on noin 45 hehtaaria, ja tilan rakennuksia on kunnostettu sekä saarelle on rakennettu polkuja, opastetauluja ja rantautumispaikka retkeilijöiden iloksi. Paimensaaren tila on avoinna yleisölle ympäri vuoden, ja tutustuminen tilaan on maksutonta, vaikka pihapiirin rakennuksiin ei ole sisäänpääsyä.

Ohtaansalmen sillat sijaitsevat valtatie 9 varrella Tuusniemen kunnan ja Outokummun kaupungin rajalla. Nykyinen silta valmistui vuonna 1996 ja rakennettiin vanhan sillan (vuodelta 1952) viereen, muodostaen maisemallisesti ja historiallisesti arvokkaan kokonaisuuden. Uusi Ohtaansalmen silta on Suomen pisin laattapalkkijännesilta, jolla on pituutta 96 metriä. Aikaisemmin, ennen siltojen rakentamista vuoteen 1952 asti, Ohtaansalmi ylitettiin kapulalossin avulla.

Täyssinän rauhan rajamerkki muistuttaa menneiden aikojen rajankäynneistä. Pohjois-Savon alue oli aikoinaan Ruotsi-Suomen ja Venäjän välistä rajaseutua, ja Täyssinän rauhan myötä vuonna 1595 määriteltiin uusi raja. Rajamerkki sijaitsee Ohtaansalmen sillan läheisyydessä noin 12 kilometriä Tuusniemeltä Outokumpuun päin, ja se on suojeltu muinaismuistolailla.

Koivulahden Myllykoski on suosittu retkeilyalue, jossa vieraat voivat nauttia kolmesta nuotiopaikasta ja rentoutua kosken kohinan äärellä. Alueella sijaitsee kaunis retkisatama Koivulahden pohjukassa, ja Myllykoskella voi kulkea lyhyen, idyllisen luontopolun. Auton voi jättää kätevästi Koivulahden retkisataman parkkipaikalle.

Aktiviteetit

Tuusniemi tarjoaa monipuolisia liikuntapalveluita kuntalaisille ympäri vuoden. Kunnan ylläpitämillä sisä- ja ulkoliikuntapaikoilla on avoimet käyttöajat, ja koulukeskuksen liikuntasaleja voi varata tiedustelemalla vuoroja koulukeskuksen kansliasta. Kuntosali Atletica palvelee kuntalaisia koulukeskuksen yhteydessä, ja sen käyttömahdollisuudet ulottuvat aina aikaisesta aamusta myöhäiseen iltaan. Lisäksi kunta järjestää säännöllisesti uimahalli- ja vesijumppamatkoja Outokummun uimahalliin.

Retkeilykohteet, kuten Seinävuoren rotkolaakso, Tuusmäen Helmi, Ahvenlammen taukopaikka ja Koivulahden myllykoski, tarjoavat mahdollisuuksia luonnossa liikkumiseen. Hiihtoladut, luistelualueet, urheilu- ja palloilukentät sekä sisäliikuntatilat kuten Yhtenäiskoulun isot salit ja kuntosali tuovat lisää vaihtoehtoja liikunnalliseen elämäntapaan.

Retkisatamat ja rantautumispaikat, kuten Tuusniemen satama, Kaasilansalmen retkisatama, ja Paimensaaren retkisatama, tarjoavat mahdollisuuden nauttia vesistöistä ja luonnosta. Lisäksi erilaiset lähiliikuntapaikat, frisbeegolf-rata ja kuntopolku Lautalan ulkoilualueella täydentävät liikuntatarjontaa. Moottorikelkkareitti kirkonkylältä Laukka-ahoon mahdollistaa moottorikelkkailun alueella.

Liikuntapalveluiden monipuolisuus ja avoimet tilat luovat ihanteellisen ympäristön kuntalaisille nauttia aktiivisesta elämäntavasta. Tarkemmat tiedot liikuntapaikoista ja niiden käytöstä löytyvät kunnan verkkosivuilta ja yhteystiedot kannattaa varmistaa suoraan kunnan kansliasta tai vastaavista tahoilta.

By Paju~commonswiki - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=81616554
Tuusniemi historiaa

Tuusniemi on paljastanut arkeologisia löytöjä, jotka viittaavat kivikautiseen asutukseen alueella. Historiallisesti Tuusniemi sijaitsi Ruotsi-Suomen ja Venäjän välisen valtakunnanrajan läheisyydessä, ja alueella esiintyi levottomuuksia epämääräisen rajalinjan takia Pähkinäsaaren rauhasta Täyssinän rauhaan. Täyssinän rauhan rajakivi sijaitsee Ohtaansalmessa Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan rajalla Virranniemen etelärannalla.

Tuusniemellä toimi aikavälillä 1904–1975 Paakkilan kaivos ja malminrikastamo, joka oli Euroopan suurin asbestikaivos. Kaivos suljettiin kannattamattomuuden lisäksi terveys- ja ympäristöhaittojen vuoksi.

Katso myös nämä: 

Tuusniemen kotisivut

Hotellit Tuusniemi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3169061