Hotellit Toivakka

Hotellit Toivakka – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Toivakka on viehättävä maaseutukunta Keski-Suomessa, joka tarjoaa rauhallista luontoa, vesireittejä ja ulkoilumahdollisuuksia. Siellä voit nauttia järvimaisemista, retkeilystä ja kalastuksesta sekä tutustua paikalliseen kulttuuriin.

hotellit toivakka
By f - Oma teos, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=116693129

Hotellit Toivakka – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Toivakka sijaitsee  Keski-Suomen maaseudulla, joka houkuttelee matkailijoita rauhallisella luonteellaan ja upeilla luontokohteillaan. Tämä viehättävä kunta sijaitsee järvien ja metsien ympäröimänä, tarjoten erinomaiset mahdollisuudet ulkoiluun ja luonnossa liikkumiseen.

Luontoretkeilijät voivat nauttia Toivakan monista ulkoilureiteistä, jotka tarjoavat upeita näkymiä ja mahdollisuuden rentoutua kauniissa ympäristössä. Talvella alue muuttuu lumiseksi paratiisiksi hiihtäjille ja moottorikelkkailijoille. Kulttuurin ystävät voivat tutustua Toivakan historiaan ja paikalliseen kulttuuriin, vierailemalla esimerkiksi paikallisissa museoissa ja käsityöläisten työpajoissa. Kesäaikaan Toivakassa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja markkinoita, joissa voit kokea paikallista tunnelmaa.

Toivakka tarjoaa rauhallisen ja luonnonläheisen matkakohteen niille, jotka haluavat paeta kaupungin kiirettä ja nauttia Suomen kauniista maaseudusta.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Toivakka

Toivakassa hotellitarjonta on rajoitettu, ja useimmat majoitusvaihtoehdot koostuvat pienistä ja viehättävistä maaseutumajoituksista sekä vuokramökeistä. Alta löydät muutamia esimerkkejä Toivakan suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Taulun Kartano

Taulun Kartano on majoituspaikka, joka tarjoaa monipuolisia palveluita matkailijoille. Majoituksen hintaan sisältyy ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa sekä mahdollisuus maksuttomaan omatoimiseen pysäköintiin. Ravintolasta voit tilata herkullisia aterioita ja nauttia juomista baarissa tai loungessa. Majoituspaikassa on myös tarjolla buffetaamiainen lisämaksua vastaan, ja siellä on useita kokoushuoneita, mikä tekee siitä sopivan vaihtoehdon liikematkailijoille.

2. Loma-asunto Villa Paasirinne

Tämä loma-asunto sijaitsee Toivakassa, Keski-Suomessa, ja se tarjoaa mukavuuksia hiihtoon ja rentoutumiseen. Majoituksessa on 1 huone ja se on savuton. Loma-asunnossa on takka, joka luo lämpöä ja tunnelmaa, ja siellä on myös televisio DVD-soittimella viihdykkeeksi. Lisäksi majoituksessa on pyykinpesukone, erillinen makuuhuone, mikroaaltouuni, uuni, astianpesukone ja lämmitys, jotka tekevät vierailustasi miellyttävän ja kätevän.

3. Teemahostel

Teemahostel sijaitsee Toivakassa, noin 35 kilometrin päässä Jyväskylän linja-autoasemalta. Majoituspaikka tarjoaa useita mukavuuksia, kuten yhteisen oleskelutilan, ilmaisen yksityisen pysäköintialueen ja terassin. Vieraiden käytössä on myös yhteiskäytössä oleva keittiö ja retkipalvelu. Kaikissa tiloissa on ilmainen WiFi-yhteys. Majoituspaikka on savuton ja sijaitsee noin 35 kilometrin päässä Jyväskylän rautatieasemalta.

4. Päivänsäde mökki

Päivänsäde Toivakassa tarjoaa upean majoitusvaihtoehdon vain 19 kilometrin päässä Jyväskylästä. Tämä viehättävä majoituspaikka tarjoaa käytössäsi ilmaisen yksityisen pysäköintimahdollisuuden, ja siellä on kaikki tarvittavat mukavuudet rentouttavaa oleskelua varten. Majoituksen tilavassa keittiössä on astianpesukone, ja viihdykettä tarjoavat taulu-TV ja DVD-soitin. Oman kylpyhuoneen suihkusta voit virkistyä päivän päätteeksi.

5. Pistoretki Toivakka

Koe ainutlaatuinen Pistoretki Toivakassa, vain 29 kilometrin päässä Jyväskylän linja-autoasemalta. Tämä majoituspaikka tarjoaa vierailleen enemmän kuin pelkän majapaikan – täällä voit nauttia yhteisestä oleskelutilasta, ilmaisesta WiFi-yhteydestä, ja yhteiskäyttöisestä keittiöstä, joka on käytettävissäsi ympäri vuorokauden. Herätä itsesi parvekkeen raikkaassa ilmassa ja lähde seikkailulle Toivakan upeisiin ympäristöihin.

Hotellit Toivakka – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Toivakka nähtävyydet ja ajanviete

Toivakka on kaunis ja rauhallinen paikkakunta Keski-Suomessa, ja siellä on useita mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Alue tarjoaa mahdollisuuksia luonnonläheiseen virkistäytymiseen ja kulttuurin tutkimiseen.

Toivakan kirkko: Toivakan kirkko on historiallinen rakennus, joka valmistui vuosien 1879 ja 1882 välillä. Kirkon sisätilat saivat uuden ilmeen vuonna 1923, kun arkkitehti Alvar Aalto suunnitteli katon maalaukset, kattokruunun, saarnatuolin koristelun sekä muita sisustuselementtejä. Kirkon alttaritaulun yläpuolelle hän loi myös lasimaalauksen, joka on edelleen nähtävissä Toivakan kirkossa.

Vanha pappila: Toivakan Vanha Pappila on peräisin 1800-luvun lopulta, ja se edustaa historiallista arkkitehtuuriaan. Pappila sijaitsee kauniissa ympäristössä ja sen pihapiiri on ollut vuosien varrella monien juhlien ja tapahtumien näyttämönä. Tänä päivänä Pappila tarjoaa erinomaiset tilat erilaisten tilaisuuksien, kuten juhlien, kokousten, näyttelyiden ja tapahtumien, järjestämiseen.

Vanhan pappilan kotiseutumuseo: Vanhan Pappilan kotiseutumuseo sijaitsee pappilan ulkorakennuksessa ja aitassa, ja se tarjoaa mahdollisuuden tutustua 1900-luvun alkupuoliskon talonpoikaiseen elämäntapaan. Museon näyttelyssä esillä olevien esineiden avulla vieraat voivat saada kuvan tuon ajan maanviljelystä, metsätaloudesta, ruoanvalmistuksesta sekä saada hieman tietoa metsästyksestä, kalastuksesta ja liikkumisesta.

VeteraanikorsuVanhan Pappilan alueella sijaitsee myös Veteraanikorsu, joka on rakennettu Toivakan sotaveteraanien toimesta. Tämä kanttiinikorsu, nimeltään Häme-Kangas, valmistui vuonna 2002. Nimensä korsu on saanut JR 27 -joukko-osaston sodan aikana Rakajoen rintamalla rakentamasta vastaavasta korsusta. Veteraanikorsussa vierailijat voivat tutustua sodanaikaiseen perinne-esineistöön, joka antaa kuvan aikakauden olosuhteista ja elämästä. Korsun ulkopuolella on myös esillä 76 mm:n tykki, joka liittyy sotahistoriaan.

Elisabethin metsä: Elisabethin Metsä, WWF Perintömetsä, sijaitsee UPM:n Metsä-Piililän tilalla Toivakassa. Tämä metsä sai nimensä kuningatar Elisabethin vierailun kunniaksi toukokuussa 1976, kun Englannin kuningatar Elisabeth ja prinssi Philip vierailivat Suomessa. Vierailun aikana he tutustuivat suomalaiseen metsään ja hakkuutyömaahan yhdessä presidentti Urho Kekkosen kanssa.

Aktiviteetit

Frisbeegolf: Toivakan frisbeegolf-rata on kokenut päivityksen ja uudistuksen vuoden 2023 alussa. Radasta on tehty 18-väyläinen, ja uudistustyön toteutti urakoitsija Flippy Sports. Uusi rata on rakennettu vanhan radan pohjalta, mutta sitä on muokattu ja laajennettu niin, että se kulkee Paikkalanvuoren ulkoilureitin varrella.

Toivakan kuntoportaat: Toivakan kuntoportaat ovat valmistuneet kesän 2017 alussa, ja niissä on yhteensä 100 porrasta, mikä liittyy Suomi100-juhlavuoteen. Portaat ovat hyvinvoinnin ja kuntoilun edistämiseksi suunniteltu liikuntapaikka, ja ne sijaitsevat Toivakan urheilukentän maastossa osoitteessa Palosentie 7. Portaat löytyvät pururadan niin sanotusta ensimmäisestä noususta RC-autoradan takaa.

RCautorataToivakan urheilukentän yhteyteen on avattu sähköcrossirata, joka on vapaasti käytettävissä kaikille käyttäjille. Tässä muutamia lyhyitä faktoja radasta: Tämä sähköcrossirata tarjoaa RC-autojen harrastajille mahdollisuuden nauttia harrastuksestaan Toivakan urheilukentän yhteydessä. Radan sijainti ja varustelutaso tekevät siitä houkuttelevan paikan harrastajille.

ApinapuistoToivakan parkour-puiston nimi on Apinapuisto, ja se on toteutettu Maaseutukehityksen hankerahalla. Puisto sijaitsee osoitteessa Salomonintie 3, koulukeskuksen pihassa. Puistossa liikkuminen on omien vanhempien vastuulla, joten huoltajien on tärkeää valvoa lastensa turvallisuutta puistossa. Lisäksi osa puiston rakenteista vaatii kokemusta parkourista, joten käyttäjien on oltava tietoisia omasta taitotasostaan ja liikkuttava varovaisesti.

By Piirka - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5899484
Toivakan historiaa

Toivakan seurakunta itsenäistyi Jyväskylän maaseurakunnasta vuonna 1901 ja kuuluu Lapuan hiippakuntaan. Kunta perustettiin suurelta osin Jyväskylän maalaiskuntaan, osittain Korpilahden ja Laukaan kuntiin kuuluneista alueista vuoden 1911 alusta lähtien, ja se saatiin valmiiksi vuoden 1917 alussa.

Toivakka oli yksi ensimmäisistä Suomen kunnista, joissa aloitettiin peruskoulun kokeilu syyslukukauden 1967 alussa. Peruskoulujärjestelmään siirryttiin kunnassa virallisesti vuonna 1972.

Vuonna 1976 kuningatar Elisabet ja prinssi Philip vierailivat Suomessa Urho Kekkosen vieraina. He tutustuivat suomalaiseen metsään Toivakassa, joka on nyt suojeltu WWF:n perintömetsänä ja tunnetaan nimellä Elisabethin metsä.

Toivakassa on ollut puolustusvoimien Toivakan Asevarikko vuodesta 1976, mutta nykyään se toimii Itä-Suomen Huoltorykmentin varasto-osastona.

Vuonna 2006 Toivakka neuvotteli kuntaliitoksesta Leivonmäen kanssa, mutta Toivakan kunnanvaltuusto hylkäsi idean joulukuussa 2006. Sen sijaan Leivonmäki liittyi Joutsan kuntaan vuoden 2008 alussa.

Katso myös nämä: 

Toivakan kotisivut

Hotellit Toivakka – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By User:Care; Original design by Gustaf von Numers. - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3716483