Hotellit Tohmajärvi

Hotellit Tohmajärvi – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Tohmajärvi, sijaiten Itä-Suomessa, tarjoaa rauhallisen pakopaikan kauniissa järvimaisemassa. Alueen kulttuuriperintö ja luonnonkauneus yhdistyvät, tarjoten matkailijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden rentoutumiseen ja aktiiviseen lomanviettoon.

hotellit tohmajärvi
By Ppntori - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=25592046

Hotellit Tohmajärvi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Tohmajärvi, pienehkö kunta Pohjois-Karjalassa, on idyllinen matkakohde, joka hurmaa vierailijansa kauniilla järvimaisemillaan ja luonnonrauhallaan. Kunnan alueella sijaitsee kunnan nimen mukainen järvi, Tohmajärvi, joka tarjoaa loistavat puitteet kalastukseen, veneilyyn ja luontoretkeilyyn.

Tohmajärven viehättävä kyläkeskusta on täynnä perinteisiä puutaloja, ja siellä vallitsee rauhallinen tunnelma. Kävelyretket pitkin kapeita kujia ja tutustuminen paikallisiin käsityöläisiin tuovat esiin alueen vahvan kulttuuriperinnön. Kesäisin Tohmajärvi herää eloon erilaisten tapahtumien, kuten markkinoiden ja konserttien, myötä. Historian ystävät voivat tutustua Tohmajärven vanhaan kirkkoon, joka edustaa upeaa puukirkkoarkkitehtuuria. Luontomatkailijoille tarjolla on monia vaellusreittejä, joilla voi ihailla paikallista kasvillisuutta ja villieläimiä.

Tohmajärvi tarjoaa matkailijoilleen mahdollisuuden rentoutua ja nauttia luonnonrauhasta samalla, kun he uppoutuvat alueen rikkaaseen historiaan ja perinteisiin. Se on ihanteellinen paikka niille, jotka haluavat paeta kaupungin kiirettä ja kokea aitoa suomalaista maaseutueläm

Vertaa parhaat ja edullisimmat hotellit Tohmajärvellä

Booking.com
Suositut hotellit ja majoituspaikat Tohmajärvellä

Tohmajärvi tarjoaa matkailijoille useita majoitusvaihtoehtoja, jotka kattavat erilaisia budjetteja ja matkailijatyyppejä. Alueen hotellit tarjoavat vierailijoille mukavuutta ja palveluita, jotka vastaavat erilaisia matkailijan tarpeita. Alta löydät muutamia esimerkkejä Tohmajärven suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Apartments Uusi Värtsilä

Tämä huoneistohotelli Tohmajärvellä tarjoaa asiakkailleen monipuolisia mukavuuksia ja palveluita. Huoneistossa on käytettävissä keittiö, jossa vierailijat voivat valmistaa omia aterioitaan, ja älytelevisio viihdykkeeksi. Lisäksi huoneistossa on täysikokoinen jääkaappi, mikä lisää mukavuutta oleskeluun. Hotelli tarjoaa asiakkailleen ilmaisen Wi-Fi-yhteyden joissain yleisissä tiloissa, mikä mahdollistaa helpon internet-yhteyden käytön. Omatoiminen pysäköinti on saatavilla ilmaiseksi, mikä tekee autolla liikkumisesta vaivatonta. Pyykinpesutilat ovat myös osa majoituspaikan palveluita, tarjoten kätevän vaihtoehdon pitkäaikaisille vierailijoille.

2. Loma-asunto Väinämöinen

Tämä loma-asunto tarjoaa monipuolisia mukavuuksia ja tiloja matkailijoille. Majoituspaikka sopii neljälle hengelle ja siinä on yksi makuuhuone. Huoneessa on takka, luoden viihtyisän ilmapiirin, ja lisäksi vieraille on tarjolla parveke tai terassi, josta voi nauttia ympäröivästä luonnosta. Majoituspaikassa on täysin varusteltu keittiö, jossa on mikroaaltouuni, astianpesukone, uuni ja muut tarvittavat välineet. Tämä antaa vieraille mahdollisuuden valmistaa omia aterioitaan mukavasti. Pyykinpesukone on myös käytettävissä, mikä lisää käytännöllisyyttä pitkäaikaisille vierailijoille.

3. Minimotel

Tämä Tohmajärvellä sijaitseva motelli tarjoaa käytännöllistä majoitusta, erityisesti niille matkailijoille, jotka liikkuvat Venäjän rajan suunnassa. Värtsilä-Niiralan raja-asema on vain 17 km:n päässä, mikä tekee motellista kätevän vaihtoehdon rajanylitystä suunnitteleville. Minimotellin huoneissa on yksinkertainen sisustus ja jaettu kylpyhuone, mikä tarjoaa perustason majoitusta matkaajille. Saunan vuokrausmahdollisuus antaa mahdollisuuden rentoutua pitkän matkapäivän jälkeen.

Hotellit Tohmajärvi – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Tohmajärvi nähtävyydet ja ajanviete

Tohmajärvi tarjoaa vierailijoille monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Alueen luonnonkauneus, historialliset kohteet ja kulttuuriperintö yhdistyvät luoden ainutlaatuisen matkailuelämyksen. Kunnan järvimaisemat ja vehreät maisemat houkuttelevat luontomatkailijoita, ja vaellusreitit tarjoavat mahdollisuuden tutustua paikalliseen kasvillisuuteen. Tohmajärven historialliset kohteet, kuten vanha kirkko, kertovat alueen rikkaasta menneisyydestä.

Tohmajärven kirkko, valmistunut vuonna 1756, edustaa Pohjois-Karjalan vanhinta puukirkkoa. Sijaitessaan Tohmajärven Kirkkoniemessä, se kutsuu matkailijoita nauttimaan yhdestä Suomen kauneimmista kirkon paikoista. Paanukattoinen tapuli valmistui vuonna 1760, ja kirkkoon mahtuu noin 650 henkilöä. Kirkon äänentoisto uusittiin vuonna 2006, mikä varmistaa miellyttävän ja laadukkaan kokemuksen vierailijoille.

Petravaaran Tsasouna: Petravaaran Apostoli Andreaksen tšasouna on suljettu vierailta, mutta sen ulkoasu, suunniteltu Vilho Suonmaan toimesta, edustaa modernia ja hienoa arkkitehtuuria. Tšasouna on Joensuun ortodoksisen seurakunnan ylläpitämä ja omistama, tarjoten paitsi hengellisen paikan myös visuaalisen elämyksen.

Nymanin koti & apteekkimuseo kruunaa Tohmajärven viehättävän museoalueen. Vuonna 1874 rakennettu Nymanin talo on Pohjois-Karjalan toiseksi vanhin apteekki. Museossa yksi huone toimii apteekkimuseona, kun taas muu osa talosta toimii kotimuseona. Nymanin talossa ja sen pihapiirissä vieraat voivat ihailla sekä pysyviä että vaihtuvia näyttelyitä.

Pitäjänmuseo & ulkomuseoalue tarjoavat ainutlaatuisen aikamatkan Tohmajärven menneisyyteen. Ulkomuseoalue sijaitsee samassa pihapiirissä kuin Nymanin talo ja Maiju Lassila -teatteri. Pitäjänmuseona toimii Gabriel Walleniuksen, ”Karjalan Kuninkaan”, Jouhkolan Hovista museoalueelle siirretty kaksikerroksinen vaunuliiteriaitta.

Saarion voimalaitosmuseo on ainutlaatuinen aikamatka sähköntuotannon historiaan. Jänisjoen rannalla sijaitseva vuonna 1908 valmistunut voimalaitos on maamme vanhin säilynyt voimalaitos alkuperäisellä koneistuksellaan. Museon arkkitehtuuri edustaa keskieurooppalaista uusgotiikan värittämää teollisuuden arkkitehtuuria. Perusnäyttelyn lisäksi ”Watteja, voltteja ja virtaa” -näyttelyssä on esillä esineitä ja laitteita, jotka liittyvät sähköverkon rakentamiseen ja sähkön tuottamiseen.

Värtsilän myllymuseo on aikamatka entisaikojen jauhomyllyn maailmaan. Vuonna 1938 valmistunut mylly sijaitsee Jänisjoen rannalla entisillä Niiralan Hovin mailla. Alue kuului aikoinaan Nils Ludvig Arpelle, Wärtsilän teollisuuden perustajan vanhimmalle pojalle Nils Edvard Josefille 1880-luvulla.

Puun Sielu Onkamossa, Tohmajärvellä, tarjoaa vierailijoille kansainvälisen tason puutaidetta. Perinteiseen karjalaiseen tyyliin rakennettu hirsilinna on itsessään nähtävyys upean ulkoasunsa ansiosta. Lisäksi linna kätkee sisäänsä monipuolista puutaidetta, joka on saanut tunnustusta muun muassa Ylen Egenland-matkaohjelmassa. Puun Sielun ympäröivässä puulajipuistossa voit tutustua kymmeniin eri puulajeihin. Puutarha tarjoaa myös kauniita yksityiskohtia, kuten perinteisiä karjalaistyylisiä piharakennuksia ja erikoisia taideteoksia, kuten Praznik Topora -moottorisahaveiston Suomen osakilpailun kilpailutyöt vuodelta 2020.

Aktiviteetit

Moottorikelkkailu: Moottorikelkkailun harrastajille Tohmajärvi tarjoaa erinomaiset puitteet. Kunnan alueella on laaja ja laillinen moottorikelkkareittiverkosto, joka yhdistää Tohmajärven Keski-Karjalan reittiverkostoon. Reitit tarjoavat upeita ajomaisemia ja yhteydet naapurikuntiin, kuten Ilomantsiin ja Joensuuhun.

Eväsretket luontoon: Jänisjoen vesireitin varrella sijaitsee useita taukopaikkoja, jotka palvelevat retkeläisiä. Laavut, nuotiopaikat ja käymälät tarjoavat mahdollisuuden levähtää ja nauttia eväistä luonnon helmassa. Osaa näistä paikoista voit saavuttaa vesitse, mikä lisää retkeilyn elämyksellisyyttä. Jos suunnitelmissasi on vain nauttia eväitä luonnon äärellä, autotien varrella sijaitsevat Kattilakosken, Saarion ja Patsolankosken rantautumispaikat ovat helposti saavutettavissa.

Lintubongaus: Tohmajärvi, erityisesti Värtsilä, on tunnettu lintuharrastajien keskuudessa. Sääperinjärvi Värtsilässä, lähellä Venäjän rajaa, on yksi Suomen arvokkaimmista ja monipuolisimmista lintujärvistä. Uudenkylänlampi ja Värtsilän laakson pellot ovat myös suosittuja lintujen bongauspaikkoja. Peijonniemenlahti Tohmajärven pohjoispäässä tarjoaa monipuolisen pesimälinnuston, erityisesti keväisin suurten lintujen suosimana. Lisätietoja löydät Visit Karelia -sivustolta ja Pohjois-Karjalan lintutieteellisen yhdistyksen -sivuilta.

tohmajärvi nähtävyydet
By Hotarju - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=22012471
Tohmajärven historiaa

Talvisodan päättäneessä Moskovan rauhassa vuonna 1940 valtaosa Tohmajärven alueesta säilyi Suomessa, mutta pieni osa alueesta, joka rajoittui Kiteen ja Pälkjärven sekä Pälkjärven ja Värtsilän alueisiin, sisältyi Neuvostoliitolle luovutettuihin alueisiin. Toisaalta Tohmajärven alueeseen liitettiin Pälkjärven Suomessa pysynyt osa, mikä teki Tohmajärvestä yhden harvoista Suomen kunnista, jotka laajenivat alueitaan sodan seurauksena.

Vuonna 2005 Tohmajärven ja Värtsilän kunnat yhdistyivät, ja kaksi vuotta aiemmin yhdistyivät myös seurakunnat. Yhdistyminen toteutettiin lakkauttamalla molemmat vanhat kunnat ja perustamalla uusi Tohmajärven kunta. Samalla Tohmajärvi luopui aiemmasta vaakunastaan, ja entinen Värtsilän kunnanvaakuna otettiin käyttöön Tohmajärven uutena vaakunana. Ennen yhdistymistä Tohmajärven väkiluku 31. joulukuuta 2004 oli 4 897 ja Värtsilän väkiluku oli 614. Yhdistyminen loi uuden kuntarakenteen ja yhteisön, joka kantaa mukanaan sekä Tohmajärven että Värtsilän perintöä.

Katso myös nämä: 

Tohmajärven kotisivut

Hotellit Tohmajärvi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

tohmajärvi vaakuna
By Care; Original design by Olof Eriksson. - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3122058