Hotellit Teuva

Hotellit Teuva – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Teuva, Etelä-Pohjanmaalla sijaitseva viehättävä kunta, tarjoaa matkailijoilleen maalaisidylliä, upeita luontokohteita ja mahdollisuuden tutustua suomalaiseen maaseutukulttuuriin. Tässä rauhallisessa ympäristössä voi rentoutua ja nauttia luonnonläheisestä lomasta.

hotellit teuva
By Santeri Viinamäki, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=60258615

Hotellit Teuva – Löydä upeat hotellit sivustoltamme

Teuva on viehättävä kunta Etelä-Pohjanmaalla, joka tarjoaa matkailijoilleen monipuolisia elämyksiä maaseudun rauhassa. Tämä kuvankaunis seutu on kuin suoraan suomalaisen maalaisidyllin sydämestä, ja se houkuttelee vieraita upeilla luontokohteillaan ja perinteisellä maaseutukulttuurillaan. Teuvan ympärillä avautuvat vehreät pellot ja metsät, joissa on mahdollisuus nauttia ulkoilusta ja luonnonrauhasta. 

Kulttuurin ystävät voivat tutustua Teuvan historiallisiin nähtävyyksiin, kuten vanhoihin puukirkkoihin ja perinteisiin maatiloihin. Kunnan keskustassa voi kokea aitoa maalaiselämää, ja paikallisilla markkinoilla voi maistella herkullisia kotimaisia tuotteita.

Teuva tarjoaa matkailijoilleen mahdollisuuden irrottautua kaupungin kiireestä ja uppoutua suomalaiseen maaseuturauhaan. Tämä kohde sopii erinomaisesti niille, jotka haluavat kokea Suomen luonnon ja maalaiselämän parhaimmillaan.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Teuvalla

Teuvassa hotellitarjonta on rauhallinen ja maalaismaisuuteen sopiva. Kunnasta löytyy useita majoitusvaihtoehtoja, jotka tarjoavat matkailijoille mukavan levähdyspaikan ja mahdollisuuden nauttia maaseutuympäristöstä. Alta löydät muutamia esimerkkejä Ilmajoen suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Majoitus Hermanni:

Majoitus Hermannissa vierailla on mahdollisuus nauttia mukavista ja hyvin varustelluista huoneista. Huoneissa on taulu-tv, ja vieraiden käytössä on oma kylpyhuone, jossa on suihku ja hiustenkuivaaja. Majoituspaikka sijaitsee noin 28 kilometrin päässä Kristiinankaupungista ja 38 kilometrin päässä Kurikasta.

2. Parran Palopaikka

Parran Palopaikka tarjoaa majoittujilleen viihtyisän paikan Teuvassa. Tässä majoituspaikassa on ravintola, jossa voit nauttia herkullisista aterioista, sekä ulkona oleva puutarha ja grillimahdollisuus. Pysäköinti on helppoa, sillä asiakkaat voivat käyttää ilmaista yksityistä pysäköintialuetta. Alueella on myös mahdollisuus hiihtää ja pyöräillä.

3. Leipurinkuja, yksiö

Tässä yksiössä on ilmainen yksityinen pysäköintimahdollisuus, ja se on 36 kilometrin päässä Botnia Golfin kentästä. Huoneistossa on yksi makuuhuone, terassi, olohuone ja taulu-tv. Majoituspaikassa on myös keittokomero.

4. Villa Nisula

Villa Nisulan asunto sijaitsee vain 35 kilometrin päässä Botnia Golfista Teuvalla. Tässä majoituksessa on käytettävissä ilmaiset polkupyörät, puutarha sekä 24h-vastaanotto. Kiinteistö tarjoaa pääsyn parvekkeelle, ilmaisen yksityisen pysäköintialueen ja ilmaisen Wi-Fi-yhteyden. Huoneistossa on 3 makuuhuonetta, 2 kylpyhuonetta, vuodevaatteet, pyyhkeet, taulu-tv satelliittikanavilla, ruokailutila, täysin varusteltu keittiö ja terassi puutarhanäkymillä. Huoneistossa on myös sauna asiakkaiden käytettävissä, ja alueella voi nauttia pyöräilystä.

Teuvan nähtävyydet ja ajanviete

Teuva tarjoaa monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja kohteita vierailijoille. Alueen nähtävyydet kertovat paikallisen historian, kulttuurin ja luonnon tarinaa. Teuvan nähtävyyksiin kuuluu muun muassa museoita, historiallisia paikkoja ja luontokohteita. Alhaalta löydät muutamia suosittuja nähtävyyksiä  Teuvalla sekä lisätietoa mahdollisuuksista vapaa-ajanviettoon.

Teuvan kotiseutumuseo: Teuvan kotiseutumuseo on paikka, joka tallentaa paikallishistorian esineitä ja tarinoita. Museo esittelee entisaikojen maanviljelysyhteisön, liiketoiminnan ja kuuluisien teuvalaisten tekemisiä monipuolisen esineistön avulla. Museo sijaitsee 1700-luvun loppupuolen lainamakasiinissa, ja sen kokoelmat keskittyvät pääasiassa maatalouteen liittyviin talonpoikaisesineisiin.

Teuvan kirkko: Teuvan kirkko on kaunis tiekirkko, joka valmistui vuonna 1953. Kirkon suunnitteli arkkitehti Elsi Borg, ja sen alttaritaulun maalasi tunnettu taiteilija Tove Jansson.

Pyöräilyn erikoismuseo Pyörätalli: Pyöräilyn erikoismuseo, Pyörätalli, tarjoaa vierailijoilleen mielenkiintoisen katsauksen polkupyörien ja pyöräilyn historiaan. Museo perustuu Reiner Bojen keräämään ja kunnostamaan pyöräkokoelmaan, johon kuuluu noin 400 esinettä. Museossa on esillä laaja valikoima pyöriä eri aikakausilta sekä pyöräilyyn liittyviä valokuvia ja paikallista tietoutta. 

Kulttuuritalo Orrela: Kulttuuritalo Orrela tarjoaa mahdollisuuden erilaisiin kulttuuritapahtumiin, kokouksiin, juhliin (kuten ristiäiset, rippijuhlat, kihlajaiset, häät, syntymäpäivät ja muistotilaisuudet), sekä koulutustilaisuuksiin. Lisäksi talosta voi vuokrata keittiön esimerkiksi muiden juhlien valmisteluun. 

Maailman suurin keihäs: Vapaa-ajankeskus Parran alueella, voit löytää maailman suurimman keihään, joka on peräti 26 metriä pitkä. Tämä vaikuttava keihäsmonumentti on pystytetty juhlistamaan teuvalaisen Pauli Nevalan saavutuksia keihäänheiton olympiakultamitalistina Tokion olympialaisissa vuonna 1964.

Parran Laskettelukeskus – Snowpark Parra: Parran Laskettelukeskus, joka tunnetaan myös nimellä Snowpark Parra, sijaitsee Teuvassa. Tämä laskettelu- ja maastohiihtokeskus tarjoaa korkeatasoiset mahdollisuudet talviurheilulle. Siellä on kaksi rinnettä, joille pääsee hissillä, ja rinteiden korkeus on 72 metriä, pituus 580 metriä. Lisäksi alueella on erilaisia hiihto- ja lumilautailuratoja, kuten Street, Jibpark, Easy Street & Railpark. 

Luonto-Parra: Luonto-Parra Teuvassa tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia luonnosta nauttimiseen ja rentoutumiseen. Alueella on korkeatasoisia loma-asuntoja vuokrattavana, ja se soveltuu erinomaisesti niin perhelomailuun kuin aktiiviseen ulkoiluun. Luonto-Parra tarjoaa uimalammen ja talvisin mahdollisuuden avantouintiin, joten se on loistava paikka luontoliikunnasta nauttiville.

teuvan nuorisoseura
By Santeri Viinamäki, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=60231920
Teuvan historiaa

Teuvan asutushistoria juontaa juurensa kauas menneisyyteen, sillä alueelta on löydetty asutusta jopa esikeraamiselta ajalta, noin 7 000–4 200 eaa. Kivikaudelta peräisin olevia asuinpaikkoja on tunnistettu arviolta 4 200–2 000 eaa. Kivikauden asuinpaikkoja on löydetty kaivauksin esimerkiksi Petterinmäeltä, Komsinkankaalta ja Pappilankankaalta. Naapurikunnasta Karijoelta löytyy Pohjois-Euroopan vanhin tunnettu asuinpaikka, Susiluola.

Teuvan nykyinen asutus alkoi muodostua noin 1560-luvulla, kun alueelle saapui uusia asukkaita eri suunnista. Teuva oli osa Närpiön suurpitäjää tuolloin. Seurakuntana Teuva erosi Närpiöstä vuonna 1694, ja samana vuonna sai oman papin. Kunnallishallinnollisesti ja seurakunnallisesti Teuva erosi Närpiöstä vuonna 1868, ja tästä syntyi Teuvan kunta. Tunnettu suomalainen pääministeri Lauri Ingman on kotoisin Teuvasta.

Teuvan kirkko, valmistunut vuonna 1953, on arkkitehti Elsi Borgin suunnittelema. Kirkon alttaritaulun, Jeesuksen vertauksen ”Kymmenen neitsyttä,” maalasi taiteilija Tove Jansson, joka tunnetaan muun muassa Muumi-sarjakuvistaan. Teuvan ensimmäinen kirkko rakennettiin jo vuonna 1701, mutta vuonna 1950 tapahtuneessa tulipalossa tuhoutui vuonna 1863 rakennettu kirkko. Tuhoutuneen kirkon kuoriosa ja sakaristo on kunnostettu muistomerkiksi kaikkien entisten kirkkojen kunniaksi.

Katso myös nämä:

Teuvan kotisivut

Hotellit Teuva – Vertaa hotellit Lomakulma.fi