Hotellit Tervola

Hotellit Tervol – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Kolari on viehättävä matkakohde joka tarjoaa upeita talviurheilumahdollisuuksia, revontulien ihailua ja lappilaisen kulttuurin kokemista. Ylläksen hiihtokeskus houkuttelee laskettelijoita ja lumilautailijoita, ja alueen luonto tarjoaa mahdollisuuden retkeilyyn ja revontulien tarkkailuun.

hotellit tervola

Hotellit Tervola – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Tervola on viehättävä matkakohde Pohjois-Suomessa, joka tarjoaa vierailleen upeaa luontoa ja rauhallista maalaiselämää. Tämä kunnallinen helmi sijaitsee Oulujoen varrella ja on ympäröity kauniilla metsillä ja järvillä. Tervolasta löytyy monia mahdollisuuksia ulkoiluun ja luontomatkailuun, erityisesti kalastus on täällä suosittua.

Tervolan vesistöt ovat täynnä erilaisia kalalajeja, ja se houkuttelee kalastajia ympäri vuoden. Kesäisin voit nauttia kalastuksesta veneestä käsin ja talvella pilkkiminen on suosittu harrastus. Lisäksi voit tutustua paikalliseen kulttuuriin ja perinteisiin, sillä Tervolassa järjestetään erilaisia tapahtumia ja festivaaleja, joissa voit oppia lisää alueen historiasta.

Kaupunki tarjoaa myös upeat mahdollisuudet metsäretkeilyyn ja patikointiin. Voit vaeltaa metsissä, nauttia luonnonrauhasta ja ihailla upeita maisemia. Tervola on ihanteellinen paikka niille, jotka etsivät rentoutumista ja haluavat paeta kaupungin kiirettä. Tule kokemaan Pohjois-Suomen kaunis luonto ja nauti rauhallisesta maalaiselämästä Tervolassa.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Tervola

Tervola tarjoaa monipuolisen valikoiman majoitusvaihtoehtoja matkailijoille, aina mukavista hotelleista perinteisiin mökkeihin ja leirintäalueisiin. Alta löydät muutamia esimerkkejä Tervol suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Arctic Magic

ArcticMagic tarjoaa monipuolisia palveluja vierailleen, kuten ilmaisen nopean Wi-Fi-yhteyden, mukavan omatoimisen pysäköinnin ja ravintolan, josta voit tilata herkullista syötävää. Lisäksi voit nauttia mannermaisen aamiaisen lisämaksusta joka aamu. Majoituspaikassa on myös concierge-palvelu ja matkatavarasäilytys mahdollisuus. Voit rentoutua kuumissa lähteissä, kokeilla jousiammuntaa tai vuokrata skootterin tai mopon tutkiaksesi ympäristöä.

2. Hotel Katkavaara Aurora Apartments

Hotel Katkavaara Aurora Apartments tarjoaa viihtyisän majoitusvaihtoehdon lähellä Kätkävaaran luontopolkua. Tässä 3 tähden huoneistohotellissa on 5 kodikasta huoneistoa, joissa jokaisessa on taulutelevisio, mikroaaltouuni ja käytännöllinen keittonurkkaus. Voit aloittaa päiväsi nauttimalla ilmaisen paikallisen aamiaisen ja pysyt yhteydessä kiitos ilmaisen Wi-Fi-yhteyden. Lisäksi voit tuoda lemmikkisi mukanasi ilmaiseksi.

3. Käkä Lake Lodge

Kätkä Lake Lodge tarjoaa majoitusta, johon sisältyy terassi, ilmainen yksityinen pysäköinti, baari ja yksityinen ranta-alue. Tämä 4 tähden hotelli tarjoaa grillimahdollisuudet. Kiinteistö on allergiaystävällinen ja sijaitsee 33 km:n päässä Jaatilasta. Hotellihuoneissa on oma kylpyhuone, jossa on suihku ja hiustenkuivaaja, ja joissain huoneissa on ilmainen WiFi sekä järvinäköala. Kätkä Lake Lodgessa kaikissa huoneissa on vuodevaatteet ja pyyhkeet.

4. A Magic Resort Lapland

A Magic Resort Lapland tarjoaa majoitusta, johon sisältyy terassi, ilmainen yksityinen pysäköinti, ravintola ja baari. Majoituspaikassa on 24h-vastaanotto, lentokenttäkuljetukset, huonepalvelu ja ilmainen WiFi koko kiinteistön alueella.

Hotellissa kaikissa huoneissa on oleskelualue, taulu-tv kaapelikanavilla, minikeittiö, ruokailutila ja oma kylpyhuone, jossa on ilmaisia ​​kylpytuotteita, suihku ja hiustenkuivaaja. Yksiköt tarjoavat asiakkaille työpöydän ja vedenkeittimen.

5.B&B uniikki majoitus maalaisidyllissä

B&B uniikki majoitus maalaisidyllissä sijaitsee Tervolassa. Majoituspaikassa on ilmaisia polkupyöriä, yksityinen ranta-alue ja terassi. Mukavuuksiin kuuluu myös maksuton WiFi ja yksityinen pysäköintimahdollisuus. Kemiin on matkaa 49 km. Tässä bed & breakfastissa on taulu-tv, patio, oleskelualue ja CD-soitin. Keittotilassa on mikroaaltouuni, jääkaappi ja liesitaso, ja käytettävissä on bidee sekä kylpytakit ja tossut.

Hotellit Tervol – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Tervola nähtävyydet ja ajanviete

Tervola tarjoaa vierailleen monipuolisen valikoiman nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka antavat mahdollisuuden tutustua alueen luontoon, kulttuuriin ja elämäntapaan. Luonnon ystävät voivat nauttia upeista ulkoilureiteistä ja retkeilymahdollisuuksista, kun taas kulttuurin harrastajat voivat tutustua paikalliseen historiaan ja taiteeseen.

Törmävaaran kivikylä: Tervolassa sijaitseva Törmävaaran kivikylä on ikkuna menneeseen aikaan. Alueella voit kokea kivikauden elämän sen parhaassa muodossa. Tervolan rikas historia ja kivikauden asutuksen merkit tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden tutustua alueen muinaishistoriaan. Kylän alueella on myös vanha kyläkoulu, jossa on esillä näyttely Tervolan menneisyydestä. Törmävaarassa voit vierailla turvekotaa muistuttavissa asumuksissa ja kuvitella, miltä elämä näillä seuduilla näytti 6000 vuotta sitten. 

Tervolan kotiseutumuseo: Tervolan kotiseutumuseo tarjoaa mahdollisuuden uppoutua peräpohjalaiseen perinteeseen ja entisajan elämänmenoon. Museon alueella on yli 30 erilaista rakennusta, jotka tarjoavat kävijöille ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua menneiden aikojen elämään. Tervolan kotiseutumuseolla esineistö ja tilat ovat eläviä osia vierailijoille tarjoten käytännön kokemuksia menneestä.

Keskustaajaman kirkkomaisema: Tervolan keskustaajaman kirkkomaisema tarjoaa matkailijoille upean kohteen Kemijoen rannalla. Tämä idyllinen maisema sisältää harvinaisen upean vanhan puukirkon, joka on peräisin vuodelta 1687. Alueella voi myös ihailla hieman uudempaa suurta puukirkkoa ja siihen liittyvää seurakuntakeskusta, jossa on marmoriseinät.

Kätkävaaran luontopolku: Kätkävaaran luontopolku Tervolassa sijaitsee Kätkävaaralla, kunnan pohjoisosassa, ja tarjoaa upean luontoelämyksen. Tämä 7 kilometrin mittainen rengasreitti kulkee alueen monipuolisessa luonnossa, ja sen varrella voi ihastella vaikuttavia muinaisia rantoja, jotka tunnetaan myös nimellä pirunpellot.

Romsin luomutila: Romsin luomutila sijaitsee Tervolan keskustassa ja sen historia juontaa juurensa 1950-luvulle. Vuosien varrella tilan toiminta on vaihdellut, alkaen lypsylehmistä ja siirtyen lampaisiin, ylämaankarjaan ja hevosiin. Luomutuotantoon tila siirtyi vuonna 1990, ja se on pysynyt perheyrityksenä kolmanteen sukupolveen asti.

Vanhalan Lammastila: Tämä ainutlaatuinen luomutila sijaitsee Tervolassa, Etelä-Lapissa, aivan Kemijoen rannalla. Tilalla kasvatetaan valkoisia, mustia ja ruskeita suomenlampaita, ja heidän villastaan ja taljoistaan valmistetaan monenlaisia käsityötuotteita. Meri-Lapin Karitsaksi kutsuttu herkullinen karitsanliha on yksi tilan ylpeyksistä, ja he tarjoavat myös siitoseläimiä.

Aktiviteetit

Luontoretket: Tervola tarjoaa upeita mahdollisuuksia luontoretkille ja patikoinnille. Voit tutustua alueen metsiin ja järviin ja nauttia kauniista maisemista.

Kalastus: Tervolassa on useita järviä ja jokia, jotka tarjoavat hyvät kalastusmahdollisuudet. Voit yrittää ongintaa tai viehekalastusta ja toivoa saavasi saalista.

Marjastus ja sienestys: Alueella on runsaasti metsiä, joissa voit kerätä marjoja, kuten mustikoita ja puolukoita, sekä sieniä, kuten suppilovahveroita.

Talviurheilu: Talvella voit harrastaa erilaisia talviurheilulajeja, kuten hiihtoa, lumikenkäilyä ja moottorikelkkailua, jos sääolosuhteet sallivat.

Kulttuurikohteet: Tervolassa voi olla paikallisia kulttuuritapahtumia ja nähtävyyksiä, kuten museoita ja gallerioita, joissa voit oppia alueen historiasta ja kulttuurista.

Hevosratsastus: Joissakin maaseutualueilla voi olla mahdollisuus osallistua hevosratsastukseen ja tutustua alueeseen hevosen selästä.

Rantaelämä: Tervolan lähellä voi olla kauniita rantoja, joiden tuntumassa voit nauttia auringosta ja uida, jos sää sallii.

By WikiCraft - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2663246
Tervolan historiaa

Tervolan alueen historia juontaa juurensa kauas menneisyyteen. Kätkävaaran alueella on todettu asutuksen alkaneen jo kivikaudella noin 6000 vuotta sitten, tehden siitä Pohjois-Suomen vanhimman asutuksen. Törmävaarassa, Tervolan alueella, eli monenlaista väkeä, mukaan lukien hylkeenpyytäjiä, kalastajia, kauppiaita ja taitavia käsityöläisiä. Tuolloin Tervolan vaarat olivat kuin saaria, ja Törmävaarassa voi vielä tänä päivänä tutustua kivikautiseen kylään, jossa sijaitsee kaksi hirsiseinäistä ja turvekattoista taloa. Alueelta on myös löydetty lukuisia kiviesineitä, kuten hirvenpääkahvainen tikari, tuureja, yli 70 nuolenkärkeä, siimanpainoja ja pyydysten painoreikäkiviä. Törmävaarassa asui tuolloin noin 35 kotaryhmää, joissa oli 8-10 asumusta. Hylkeenpyynti oli erityisen tuottoisaa maalis-toukokuussa. Asutuksen kukoistusaika oli noin 5400 vuotta sitten, noin 58 metriä nykyisen merenpinnan yläpuolella. Asutus ja hylkeenpyynti vähitellen hiipuivat noin 5000 vuotta sitten, kun asuinalue oli 52 metriä nykyisen merenpinnan yläpuolella. Törmävaara on yksi Suomen suurimmista tunnetuista asumuspainannealueista.

Myöhemmin Tervolan alueelle alkoi nousta taloja jokivarren tuntumaan 1500-luvulta alkaen, mahdollisesti jo ennen kirjoitettua historiaa. Alueen historiaan kuuluu myös useita konflikteja, kuten vuonna 1589 venäläisten aiheuttama merkittävä hävitysretki. Monet väestöstä kärsivät ankarien nälkävuosien aikana 1690-luvulla, mikä johti monien tilojen rappeutumiseen. Tervolan alueella oli vuonna 1626 peräti 79 taloa tai kantatilaa. Isoviha 1709-1719 aiheutti tautien ja hävitysretkien muodossa kärsimystä Tervolan asukkaille. Vuonna 1716 venäläiset hyökkäsivät kylään ja surmasivat 19 ihmistä, ja seuraavana vuonna 20 ihmistä kuoli nälkään. Vuodesta 1750 alkaen alueen elämä alkoi palata rauhallisemmille urille, ja väkiluku hitaasti nousi. Tervolan vanha puukirkko valmistui vuonna 1687, ja uudempi kirkko rakennettiin vuonna 1864 vanhan viereen. Alueelta muutti monia asukkaita Amerikkaan 1800-1900-lukujen vaihteessa.

Petsamon alue jäi Neuvostoliitolle vuonna 1944, ja Jäämeren rannikon asukkaat sijoitettiin aluksi Pohjanmaalle ja sieltä uusille asuinpaikoille. Tervolaan muutti erityisesti Inarin jälkeen noin 500 evakkoa, ja heidät sijoitettiin Varejoelle asumattomaan korpeen vuosina 1946-1948. Alueelle perustettiin 70 kylmää tilaa, ja perheet saivat mahdollisuuden raivata pellot ja rakentaa talojaan ja navettojaan. Elämä rakennettiin käytännössä tyhjästä ”suo, kuokka ja Jussi” -periaatteella, koska jopa rakennustarvikkeita oli vaikea saada sodanjälkeisenä pula-aikana syrjäisillä alueilla. Sodan jälkeen Kätkävaaraan nousi 54 asutustilaa, mutta 1960-luvulla ihmiset alkoivat muuttaa alueelta suurempiin kaupunkeihin ja jopa Ruotsiin. Muuttoliike kiihtyi 1970-luvun alussa, jolloin monet Varejoen tiloista jäivät autioiksi. Vuonna 1964 Tervolassa asui vielä noin 7500 asukasta, mutta nykyään asukasmäärä on noin 2900. Lossiliikenne Tervolan kohdalla loppui, kun Kemijoen ylittävä silta valmistui vuonna 1975.

Kätkävaaran alueella on tehty myös merkittäviä kehityksiä ja investointeja, kuten uuden koulun rakentaminen vuonna 1957 ja sen myöhempi muuttuminen hotelliksi ja leirikeskukseksi vuonna 2008. Kätkävaaran alueella on myös luonnonpuistoja ja retkeilymahdollisuuksia, kuten Pisavaaran luonnonpuisto, ja se on houkutellut turisteja revontulten ja keskiyön auringon tarkkailuun. Lisäksi Kätkävaara on ollut inspiraationa musiikille, kuten Pekka Pohjola Groupin albumille ”Kätkävaaran lohikäärme.”

Viime aikoina on panostettu Kätkävaaran alueen luontokohteiden kehittämiseen, mukaan lukien luolareittien rakentaminen vuosien 2022-2023 aikana. Kätkävaaran Luolat ja rotkot -reitti on rakennettu yhteistyössä Tervolan kunnan ja maanomistajien kanssa, ja se tarjoaa mahdollisuuden tutustua alue

Katso myös nämä: 

Tervola kotisivut

Hotellit Tervola – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By Care; Original design by Ahti Hammar - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3111611