Hotellit Tervo

Hotellit Tervo – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Tervo on idyllinen matkakohde Suomessa, tarjoten rauhallisen maalaismaiseman ja luonnon kauneutta. Pieni kylä hurmaa kävijänsä historiallisilla rakennuksillaan ja läheisillä järvillä, jotka kutsuvat nauttimaan rauhasta ja hiljaisuudesta.

hotellit tervo
By Hpguru - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=26520466

Hotellit Tervo – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Tervo, viehättävä kylä Keski-Suomessa, on matkailijoiden keskuudessa tunnettu idyllisestä tunnelmastaan ja ainutlaatuisesta maalaismaisemastaan. Kylä sijaitsee upeiden järvien ympäröimänä, tarjoten mahdollisuuden nauttia luonnon rauhasta ja kauneudesta.

Historiallinen charmikkuus heijastuu Tervon kylän vanhoista rakennuksista, jotka kertovat alueen rikkaasta menneisyydestä. Kävellessäsi kapeilla kujilla kohtaat viehättäviä puutaloja ja perinteisiä suomalaisia maisemia. Paikalliset tapahtumat ja perinteet elävät vahvasti kyläyhteisössä, tarjoten matkailijoille mahdollisuuden kokea aitoa suomalaista kulttuuria. Tervon lähialueiden järvet ovat kuin luotu rentoutumiseen ja ulkoiluun. Järvimaisemissa voi nauttia kalastuksesta, veneretkistä ja virkistävistä kävelyistä pitkin rantoja. Monet majoitusvaihtoehdot tarjoavat mahdollisuuden majoittua maalaismiljööseen, ja paikalliset ravintolat tarjoavat herkullisia makuelämyksiä perinteisistä suomalaisista ruokalajeista.

Tervo on paikka, jossa aika hidastuu ja jokainen hetki voi tuntua kuin paluu yksinkertaisempaan ja rauhallisempaan elämäntapaan. Se on ihanteellinen matkakohde niille, jotka haluavat paeta kaupungin kiirettä ja nauttia suomalaisesta maalaisidyllistä.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Tervossa

Tervon hotellit tarjoavat vierailleen rauhallisen ja viihtyisän majoitusvaihtoehdon maalaismaisemassa. Useimmat hotellit noudattavat perinteistä suomalaista vieraanvaraisuutta tarjoten kodikkaan ympäristön, jossa matkailijat voivat rentoutua ja nauttia lähialueen luonnosta. Alta löydät muutamia esimerkkejä Tervon suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Hiisiretket

Hirsinen loma-asunto tarjoaa ihanteellisen paikan rauhalliseen lomanviettoon. Mökki ja erillinen rantasaunarakennus, jossa on puulämmitteinen kiuas, sijaitsevat kauniin ja puhtaan Niiniveden rannalla, Rautalamminreitin latvavesillä. Mökistä lähtiessä voi veneillä vaikka Päijänteelle asti.

Mökin varustukseen kuuluvat keittiö, olohuone (vuodesohva), parvi (2 sänkyä + lastensänky), kammari (2 sänkyä), sähkösauna ja suihku. Rantasaunan yhteydessä on takkatupa, jossa on 2 lisäsänkyä. Mökillä on oma soutuvene, ja uimaranta on lapsiystävällinen, syvenevä loivasti.

2. Koski Caravan

Koski Caravan on viihtyisä ja hyvin hoidettu leirintäalue, joka sijaitsee kauniilla Koskiveden rannalla Tervossa. Koski Caravan tarjoaa kattavat palvelut karavaanareille, kuten saunat, auto- ja telttapaikat sekä erittäin hyvät leikkimahdollisuudet lapsille.

Hotellit Tervo – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Tervo nähtävyydet ja ajanviete

Tervo tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka houkuttelevat vierailijoita tutustumaan alueen ainutlaatuiseen tarjontaan. Historiallisesti merkittävät kohteet, kaunis luonto sekä erilaiset kulttuurielämykset luovat monipuolisen ympäristön, joka sopii eri matkailijoiden mieltymyksiin. Kaupunki tarjoaa myös mahdollisuuksia ulkoiluun ja virkistykseen kauniissa järvimaisemassa.

Tervonsalmen kulttuurimaisema: Tervonkylä, jonka vesistöt syleilevät, tarjoaa viehättävän näkymän. Kirkonkylän rantatöyräällä seisoo Ilmari Launiksen suunnittelema italialaisvaikutteinen tiilikirkko vuodelta 1925. Naapurissa komeilee J. Brockenin käsialaa oleva Pyhän Eliaan ortodoksinen tsasouna, valmistunut 1956. Rannalla kohtaat monipuolisen historiallisen rakennuskannan, joka kertoo alueen talous- ja sivistyshistoriasta.

Tervon kirkko on Tervossa sijaitsevan, vuonna 1922 itsenäistyneen Tervon seurakunnan kirkko. Arkkitehti Ilmari Launiksen suunnittelema kirkko valmistui syksyllä 1925. Punatiilinen rakennus on lyhytsakarainen ristikirkko, ja sen kuoriosassa on puoliympyrän muotoinen apsis. Tyylillisesti kirkko heijastelee Suomen 1920-luvun historismia, ja siinä näkyy kansallisromantiikan piirteitä, kuten epäsymmetrisyys ja koristemaalaukset. Muita tyylipiirteitä ovat romaaninen tyyli, gotiikka sekä klassisen tyylin pylväät ja pilasterit. Tiilikomerokoristelu porraspäädyissä yhdistää sen keskiaikaisiin kivikirkkoihin.

Kolun kanava: Kolun kanava sijaitsee Tervossa Iisvesi–Pielavesi-reitillä Nilakan ja Koskiveden välillä. Alkuperäinen kanava rakennettiin 1892–1895, ja se oli pituudeltaan 2,160 metriä. Kanavassa oli kaksi 36 × 7 × 2 metrin kokoista kivestä muurattua sulkkua sekä kaksi ohitusallasta laivojen kohtaamista varten. Kääntösilta ja asuinrakennus kanavankaitsijalle ja sulkuvahdille kuuluivat myös alkuperäiseen rakenteeseen. Vanhan kanavan vilkkain liikennekausi oli 1920- ja 1930-luvuilla.

Haapamäen Näkötorni: Tervon Haapamäen rinteitä on viljelty 1500-luvun puolivälistä saakka, ja alueella sijaitseva Haapamäen laki, eli Kokkomäki, on toiminut perinteisenä kokoontumispaikkana. Ensimmäinen torni rakennettiin mäen huipulle vuonna 1936 kolmiomittaustorniksi. Tornia käytettiin toisen maailmansodan aikana ilmavalvontaan, jota Tervon kylän lotat hoitivat. Ensimmäisen tornin lahottua 1960-luvulla rakennettiin uusi torni, pääasiassa maanmittauskäyttöön. Kylän talkoovoimin pystytettiin 1985 kolmas torni, ja kesällä 2009 nousi neljäs, eli nykyinen torni, talkoilla ja maakunnan yritysten tuella.

Aktiviteetit

Koskisydän Tarjoaa luontokokemuksia, aktiviteetteja ja rauhaa.

Huuhtajankoski Adventures Tarjoaa kalastus- ja metsästyspalveluita, Huuhtajankosken luvanmyyntiä sekä majoitusta.

Lohimaa Fishing Services Erikoistunut järvikalastukseen ja tarjoaa kalastusopastusta.

Hiisiretket Tarjoaa luonto-ohjelmapalveluita, elämyksiä ja majoitusta.

Tervon hiihtolatuverkosto tarjoaa monipuolisia reittejä eri hiihtotyyleille. Savelan valaistulla ladulla voi hiihtää perinteisellä ja vapaalla tyylillä, ja se tarjoaa kaksi eri reittivaihtoehtoa. Yhdyslatu Savelasta kirkonkylän urheilukentälle on perinteinen reitti, ja latu Savelasta Manginniemeen tarjoaa noin 5 kilometrin hiihtokokemuksen. Kirkonkylän urheilukentältä Eerikkala -golfkentälle suuntautuva latu sopii perinteiseen tyyliin hiihtäville. Eerikkala -golfin valaistulla ladulla voi hiihtää sekä perinteisellä että vapaalla tyylillä, ja latu on valaistu aamusta klo 6 iltaan klo 22. Eerikkala -golfin valaisemattomalla ladulla voi nauttia hiihdosta perinteisellä tai vapaalla tyylillä. Ladut huolletaan sääolosuhteiden mukaan, joten kannattaa tarkistaa latutilanne ennen hiihtoon lähtöä.

tervon nähtävyydet
By Hotarju - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=21891076
Tervon historiaa

Nykyinen Tervon keskusta-alue on kantanut asutuksen painolastia esihistorialliselta ajalta lähtien. Ensimmäisen maailmansodan aikana venäläiset rakensivat vallihautoja Tervon Vallikankaan alueelle hidastaakseen saksalaisten pelättyä hyökkäystä Pohjanmaan suunnasta kohti Pietaria.

Tervo kuului aikaisemmin historialliseen Rautalammin emäpitäjään. Tervon seurakunta itsenäistyi vuonna 1922, ja silloinen kirkko valmistui vuonna 1925. Kirkko edustaa tyyliltään historismia.

Katso myös nämä: 

Tervon kotisivut

Hotellit Tervo – Vertaa hotellit sivustomme kautta

tervon vaakuna
By User:Care; Original design by Gustaf von Numers. - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3138331