Hotellit Tammela

Hotellit Tammela – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Tammela tarjoaa luonnonkauniita maisemia, historiallisia nähtävyyksiä ja monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia. Tämä rauhallinen kylä tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden rentoutua luonnon keskellä ja nauttia perinteisestä suomalaisesta maalaisidyllistä

hotellit tammela

Hotellit Tammela – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Tammela on viehättävä matkakohde Kanta-Hämeessä, joka tunnetaan upeista luontokohteistaan, rikkaasta historiastaan ja maaseutu-idyllistään. Alueen vetonauloihin kuuluu Torronsuon kansallispuisto, joka tarjoaa upeita mahdollisuuksia patikointiin, retkeilyyn ja luonnon havainnointiin. Kansallispuisto kätkee sisäänsä kauniita metsiä, järvimaisemia ja perinnetiloja, jotka kertovat alueen historiasta.

Tammelan keskustassa voit tutustua paikalliseen kulttuuriin ja vierailla museoissa, kuten Portaan Nahkurinverstaassa ja Tannisen museossa. Tammela tarjoaa myös aktiivisille matkailijoille monipuolisia harrastusmahdollisuuksia, kuten kalastusta, marjastusta ja lintubongailua. Alueen järvet houkuttelevat vesillä liikkujia ja tarjoavat loistavat puitteet rentouttavalle kalastusretkelle.

Lisäksi Tammelassa järjestetään vuoden mittaan erilaisia tapahtumia ja festivaaleja, jotka tuovat oman säväyksensä matkakokemukseen. Tammela onkin ihanteellinen paikka niille, jotka haluavat paeta kaupungin kiireitä ja nauttia luonnonläheisestä lomasta Suomen maaseudulla

Suositut hotellit ja majoituspaikat Tammela

Tammelassa hotellitarjonta on monipuolinen, vaikkakin kohteessa ei ole yhtä laajaa hotellivalikoimaa kuin suurissa kaupungeissa. Useimmat hotellit ja majoituspaikat Tammelassa ovat keskittyneet maaseutumaisemiin tarjoten rauhallisen ja luonnonläheisen majoittumiskokemuksen. Alta löydät muutamia esimerkkejä Tammelan suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Loma-asunto Hilupilttuu

Tämä loma-asunto sijaitsee lähellä Mustiala Manoria ja tarjoaa viihtyisän majoitusvaihtoehdon. Loma-asuntoon kuuluvat mukavuudet, kuten takka, televisio ja mikroaaltouuni, jotka tekevät vierailustasi miellyttävän ja kodikkaan. Lisäksi majoituspaikassa on sauna, joka mahdollistaa rentoutumisen, sekä hiihtoyhteys rinteeseen, joka houkuttelee talviurheilusta kiinnostuneita.

2. Loma-asunto Villa Vuorenpää

Tämä loma-asunto on ihanteellinen valinta, kun vierailet alueella. Se sijaitsee lähellä Mustiala Manoria ja tarjoaa vierailleen mukavuutta ja käytännöllisiä palveluita, kuten pyykinpesukoneen, television ja mikroaaltouunin. Voit tuntea olosi kotoisaksi ja nauttia kaikista näistä mukavuuksista vierailusi aikana.

3. Kuivajärven huvilakoti

Tämä loma-asunto tarjoaa ihanteellisen ympäristön rentouttavalle lomalle. Sen tilavassa oleskelutilassa voit nauttia takan lämmöstä ja viihtyä televisiota katsellen. Lisäksi majoituspaikassa on käytössäsi kätevä mikroaaltouuni, joka helpottaa omien aterioiden valmistamista.

4. Eerikkilä Sport & Outdoor Resort

Eerikkilä Sport & Outdoor Resort tarjoaa monipuolisen urheilu- ja liikuntakokemuksen Etelä-Suomen Tammelassa. Majoituspaikan liikuntakeskuksessa voit harrastaa useita erilaisia urheilulajeja, kuten jalkapalloa, salibandyä, lentopalloa ja sulkapalloa. Lisäksi majoituspaikassa on hyvin varusteltu kuntosali, joka sopii kuntoilun ystäville. Ilmainen WiFi mahdollistaa yhteydenpidon ja tiedonhankinnan loman aikana.

5. Nummentähti

Lomamökki Nummentähti sijaitsee Tammelassa, 34 km:n päässä Kärkölän kirkosta ja 45 km:n päässä Puuhamaa-huvipuistosta alueella, jossa hiihto on mahdollista. Lomamökissä on televisio. Keittiössä on astianpesukone, jääkaappi ja keittiövälineet. Aulanko Golf sijaitsee 47 km:n päässä lomamökiltä. Lähin lentokenttä on Helsinki-Vantaan lentokenttä, 98 km:n päässä lomamökiltä.

Hotellit Tammela – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Tammela nähtävyydet ja ajanviete

Tammela tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä ja kohteita vierailijoille. Alueen rikas historia ja luonto houkuttelevat tutkimaan kulttuurisia ja ulkoilma-aktiviteetteja. Tammelassa voit tutustua historiallisiin muistomerkkeihin, ihailla kaunista maisemaa, ja nauttia paikallisista perinteistä. Alta löydät muutamia suosittuja nähtävyyksiä ja aktiviteetteja Tammelassa.

Hakkapeliittakellari:  Hakkapeliittakellari on mielenkiintoinen vierailukohde Tammelassa. Se sijaitsee Lounais-Hämeen pirtin alakerrassa ja kertoo tarinan Tammelan Hakkapeliitoista, jotka urhoollisesti taistelivat 1600-luvun 30-vuotisessa sodassa.

Hakkapeliittapatsas: Hakkapeliittapatsas on merkittävä historiallinen muistomerkki Tammelassa, joka kertoo 1600-luvun alkupuolen 30-vuotisen sodan tapahtumista Euroopassa. Tammelasta lähti tuolloin 24 Hakkapeliittaa kohti Saksanmaata, mutta heistä palasi takaisin ainoastaan 14.

Hämeen Härkätie: Hämeen Härkätie on historiallinen tie, joka on ollut käytössä jo viikinkiajalla 800-luvulla. Tämä merkittävä kauppatie on toiminut yhdistävänä linkkinä Turun ja Hämeen linnan välillä vuosisatojen ajan. Tie tunnetaan myös sen ominaisesta merkinnästä, joka koostuu häränpäätunnuksista, ja sen virallinen maantienumero on 2824.

Kaukolanharjun näkötorni: Kaukolanharjun näkötorni on puurakenteinen näkötorni, joka avattiin käyttöön vuonna 1926. Tornista avautuu upea maisema, joka on saanut tunnustusta ympäristöministeriöltä, joka vuonna 1993 valitsi sen yhdeksi maamme kauneimmista maisema-alueista. Tornin lähistöllä sijaitsee myös taiteilija Albert Edelfeltin muistokivi.

Lounais-Hämeen pirtti: Lounais-Hämeen pirtti on kotiseututalo, joka on sisustettu talonpoikaisesineistöllä. Tässä historiallisessa rakennuksessa toimii myös perinneravintola. Pirtti rakennettiin talkoilla Lounais-Hämeen Kotiseutu- ja Museoyhdistyksen toimesta ja se avattiin käyttöön vuonna 1948.
 
Mustiala: Mustiala on maataloushistoriallinen museo, joka sijaitsee Mustialan kylässä. Tämä kuninkaankartano perustettiin vuonna 1556 Kustaa Vaasan toimesta. Puisto ja rakennukset Mustialassa ovat peräisin 1800-luvulta. Museossa voi tutustua Suomen ensimmäisen maatalouskoulun historiaan, joka aloitti toimintansa vuonna 1840.
 
Portaan nahkuriverstas: Maassamme ainutlaatuinen nahkatehdasmuseo sijaitsee Portaan kylässä. Nahkurinverstaassa ovat tallella kaikki toiminnassa käytetyt koneet, laitteet ja työkalut sekä mm. jonkin verran verstaassa valmistettuja nahkatuotteita. Museon yhteydessä kahvila-ravintola, kokous- ja juhlatilat sekä majoitustiloja. 

Avoinna kesäkaudella ja tilauksesta. Kokous-, juhla- sekä majoitustilat ovat varattavissa vuoden ympäri.

Jollapurjehduskurssit ja -kokeilut: Portaan Nahkurinverstas yhteistyössä Portaan Purjehduskerhon kanssa järjestää jollapurjehduskursseja sekä lapsille että aikuisille. Tämä tarjoaa mahdollisuuden oppia ja kokeilla jollapurjehdusta, niin aloitteleville purjehtijoille kuin kokeneemmillekin.

 
 
kaukolanharjun näkötorni tammela
Kaukolanharjun näkötorni tammela By Kotivalo - Oma teos, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=71487882
Tammelan historiaa

1500-luvulla nykyisen Tammelan alue oli osa hämäläistä Loimon hallintoa. Myöhemmin se kuului Portaan hallintopitäjään, joka kattoi suurimman osan siitä, mikä nykyisin tunnetaan Tammelan ja Someron kirkkopitäjinä. Tämä alue sisälsi myös sen, mikä nykyään muodostaa Forssan kaupungin sekä Jokioisten, Humppilan ja Ypäjän kunnat, mukaan lukien Someron kaupungin ja Somerniemen alueet.

Tammelan alueella sijaitsivat Portaan ja Saaren kirkkopitäjät, kunnes näiden kirkot hävisivät. Uusi kirkko rakennettiin sen nimiseen kylään, ja pitäjän nimi vaihtui Tammelaksi. Toisen tutkimuksen mukaan pitäjä saattoi aiemmin kulkea nimellä Loimo.

1800-luvulle saakka Tammelan kirkkopitäjä kattoi laajemman alueen, mukaan lukien nykyisen Forssan ja Tammelan alueet, Tammelan emäseurakunnan sekä Jokioisten, Humppilan ja Perttulan (joka vastaa nykyistä Ypäjää) kappelit. Kappeliseurakunnat saivat oman hallintonsa ja itsenäistyivät sekä kunnallisesti että kirkollisesti 1800-luvun lopulla, mikä johti siihen, että Tammelan kunta käsitti vain alkuperäisen emäkirkon läänin.

Tammelaan kuulunut Forssan teollisuusyhdyskunta muuttui itsenäiseksi kauppalaksi vuonna 1923, ja Tammelan kunnan rajat saivat suurin piirtein nykyiset mittasuhteet. Forssan itsenäistyessä Tammela menetti osan pinta-alastaan ja asukkaistaan. Kalvolan kunnasta liitettiin Patakankaan alue Tammelaan vuonna 1956, mikä toi mukanaan uusia asukkaita. Vuonna 1971 Tammelasta luovutettiin Lempään alue Forssalle, mikä vaikutti sekä pinta-alaan että asukaslukuun.

Katso myös nämä: 

Tammelan kotisivut

Hotellit Tammela  – Vertaa hotellit sivustomme kautta

tammela nähtävyydet