Hotellit Taivalkoski

Hotellit Taivalkoski – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Taivalkoski on viehättävä matkakohde Pohjois-Pohjanmaalla, tarjoten upeita luontomaisemia, kulttuuriperintöä ja monipuolisia aktiviteetteja. 

hotellit taivalkoski
By Estormiz - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2836365

Hotellit Taivalkoski – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Taivalkoski sijaitsee Pohjois-Pohjanmaalla, ja se hurmaa kävijät upeilla luontonäkymillään ja aktiivisilla mahdollisuuksillaan. Alueen kruununjalokivi on Oulangan kansallispuisto, joka tarjoaa vaikuttavia maisemia, koskematonta luontoa ja monipuolisia retkeilyreittejä. Vaellusreittien lisäksi alueella voi nauttia kalastuksesta, melonnasta ja talvisin hiihtoladuista.

Kulttuuriperinnöstään tunnettu Taivalkoski tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua paikalliseen elämäntapaan. Kesäisin kannattaa osallistua perinteiseen suomalaiseen mökkielämään ja talvisin kokea revontulien loiste lumisilla tasangoilla. Taivalkoski on myös mainio paikka maistella paikallisia herkkuja ja tutustua perinteiseen saunakulttuuriin.

Matkailijoille, jotka kaipaavat rauhallista ympäristöä, Taivalkoski tarjoaa mahdollisuuden rentoutumiseen ja arjen kiireen unohtamiseen. Alueen monipuoliset majoitusvaihtoehdot, kuten idylliset mökit ja viehättävät maatilat, tekevät vierailusta entistäkin miellyttävämmän. Taivalkoski on paikka, jossa luonto ja perinteet kohtaavat, tarjoten unohtumattomia elämyksiä jokaiselle matkailijalle.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Taivalkoskella

Taivalkoski tarjoaa monipuolisen valikoiman majoitusvaihtoehtoja, jotka sopivat erilaisiin matkustustarpeisiin. Alueella on useita hotelleja, jotka vaihtelevat perinteisistä maaseutumajoista modernimpiin kaupunkihotelleihin. Alta löydät muutamia esimerkkejä Taivalkosken suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Loma-asunto Tapiska

Tämä viehättävä loma-asunto sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä Jalavan Kauppa -museokaupasta, tarjoten ihanteellisen tukikohdan paikallisten nähtävyyksien tutkimiseen. Majoituspaikassa on kodikas takka, joka luo lämpimän tunnelman, ja televisio viihdyttää vieraita. Lisäksi asiakkaiden käytössä on käteviä mukavuuksia, kuten pyykinpesukone. Majoituspaikan alueella vieraat voivat rentoutua saunassa tai nauttia hiihtomahdollisuuksista suoraan rinteen yhteydestä. Tämä tarjoaa erinomaisen tilaisuuden kokea paikallinen talviaktiviteetti ja nauttia kauniista ympäristöstä.

2. Ruska B&B

Ruska Bed & Breakfast sijaitsee idyllisessä Taivalkosken kylässä, aivan Iijoen varrella, vain 500 metrin päässä rauhallisista joenrantamaisemista. Majoitus tarjoaa vierailleen viihtyisän ympäristön ja monipuolisia mukavuuksia. Majoituksen tilat käsittävät yhteisen keittiön, joka on käytettävissä vieraiden omien ruoanlaittohetkien tueksi. Kalustettu puutarha, jossa sijaitsee myös leikkikenttä, tarjoaa rentouttavan paikan ulkoiluun ja yhdessäoloon. Asiakkailla on mahdollisuus nauttia ilmaisesta Wi-Fi:stä sekä rentoutua saunan lämmössä.

3. Kolmiloukon leirintäalue

Sijaitseva Taivalkoskella Pohjois-Pohjanmaan alueella, Kolmiloukon leirintäalue tarjoaa majoitusta ilmaisella yksityisellä pysäköinnillä. Leirintäalueella on oma sisäänkäynti, mikä lisää majoittujien kätevyyttä. Leirintäalueella on myös järvinäköala ja ulkotuli, luoden viihtyisän ilmapiirin ulkoilmaistumisille. Leirintäalueen yksiköissä on ulkokalusteet rentoutumista varten. Jokainen yksikkö on varustettu vedenkeittimellä ja jaetulla kylpyhuoneella, kun taas joissakin huoneissa on terassi. Kaikissa yksiköissä on mikroaaltouuni, joka tarjoaa kätevän vaihtoehdon aterioiden tai välipalojen valmistamiseen.

4. Mökki Leskelä Taivalkoski

Mökki Leskelä Taivalkoski tarjoaa parvekkeen. Tällä hiljattain remontoidulla kiinteistöllä on käytettävissä yksityinen pysäköinti. Mökissä on sauna ja yksityinen sisään- ja uloskirjautuminen. Ilmastoidussa mökissä on 2 makuuhuonetta, olohuone, täysin varusteltu keittiö astianpesukoneella ja kahvinkeittimellä sekä kylpyhuone suihkulla. Siellä on myös taulu-tv. Majoituspaikassa on takka.

5. Nordic Lakes

NORDIC LAKES sijaitsee Taivalkoskella Pohjois-Pohjanmaalla. Majoittujien käytössä on ilmainen yksityinen pysäköintialue, ja lisäksi majoituspaikasta löytyy rentoutumista tarjoava poreallas ja poreamme. Kaikissa majoitusyksiköissä on ilmastointi, oleskelualue, taulu-tv, DVD-soitin sekä täysin varusteltu keittiö, johon kuuluu ruokailutila. Keittiössä on käytössä astianpesukone, mikroaaltouuni, jääkaappi ja vedenkeitin.

Huoneistohotellissa on lisäksi viihtyisä terassi ja kaunis puutarha, jotka tarjoavat mahdollisuuden ulkoiluun ja rentoutumiseen ympäristön kauneudesta nauttien.

Hotellit Taivalkoski – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Taivalkoski nähtävyydet ja ajanviete

Tuhansien tarinoiden Taivalkoski -kulttuuripolku:

 • Kulttuuripolku tarjoaa 1,5 kilometrin mittaisen matkan, joka kulkee Taivalkosken keskustassa.
 • Mahdollisuus tutustua paikallisiin tarinoihin, kommervenkkeihin ja nähtävyyksiin, kuten historialliseen Jalavan kauppaan ja Kalle Päätalon torille.

Yli ajan -taidesilta:

 • Eeva-Kaisa Jakkilan ja Jussi Valtakarin suunnittelema taidesilta Putaansaarella avaa pitkään koskemattomana olleen alueen uudelleen.
 • Tarjoaa mahdollisuuden nauttia taiteesta ja ympäröivästä luonnosta.

Museot:

 • Kallioniemi:
  • Kalle Päätalon lapsuudenkoti tarjoaa ikkunan kirjailijan varhaisiin vuosiin.
 • Kotiseutumuseo:
  • Esittelee entisaikojen taivalkoskelaisen elämänmenon historiaa.

Satupolku:

 • Hotelli Herkon pihalta lähtevä Satupolku johdattaa niin lapset kuin aikuiset Taivalkosken vaaramaisemiin ja satujen maailmaan.
 • Polulla voi tutustua Päätalo-instituutin järjestämän lasten Napero-Finlandia -kirjoituskilpailun satuja.

Kenttärata:

 • Toisen maailmansodan aikainen kenttärata tarjoaa mahdollisuuden tutustua historiaan ja pakkotyövoiman käyttöön radan rakentamisessa.

Kesäteatterit:

 • Herko Kesäteatteri:
  • Taivalkosken keskustassa toimiva kesäteatteri.
 • Pölkky-teatteri Jokijärvellä:
  • Kesäteatteri Jokijärven alueella.

Aktiviteetit

Wirkkusen porotila sijaitsee Syötetien varressa, noin 25 km Taivalkosken keskustasta. Tilan vanhimmat rakennukset juontavat juurensa 1600-luvulle, ja itse päärakennus on noin 200 vuotta vanha. Tilan historiallinen arvo nousee esille erityisesti Suomen itsenäistymisen alkuaikojen jääkäriliikkeen kautta.

Taivalkosken melontakeskus on monipuolinen vesiurheilukeskus, joka tarjoaa lukuisia aktiviteetteja ja mahdollisuuksia vesillä liikkumiseen. Melontakeskuksessa voit kokea seuraavia aktiviteetteja:

 • Kanoottipujottelu
 • Freestylemelonta
 • Melonnan alkeiden opettelu
 • Riverboogielautailu

Taivalvaaran hiihtokeskus: Taivalkosken perinteisessä talviurheilukeskuksessa tarjoillaan erinomaiset puitteet laskettelulle ja lumilautailulle. Lumen varastointi alkutalveen mahdollistaa pitkän kauden, joka ulottuu aina kevääseen asti, ja takaa huippuhetkiä talviurheilun parissa.

Sota-ajan perinnehuone: Sota-ajan perinnehuoneen näyttely koostuu Taivalkosken alueelta kerätystä sota-aikaan ja Kenttärataan liittyvästä aineistosta; esineistöä, kirjeitä, haastattelujen pohjalta tehtyjä tarinoita ja asiakirjoja. Perinnehuoneen avulla veteraaniperintöä voidaan siirtää seuraaville sukupolville.

Kylmäluoman Retkeilykeskus sijaitsee upeiden harju- ja järvimaisemiensa keskellä tunnetulla Kylmäluoman retkeilyalueella. Alue tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet monenlaiseen ulkoiluun, kalastukseen ja metsästykseen. Retkeilyreitit lähtevät retkeilykeskuksen vierestä ja muodostavat rengasreittejä, jotka tarjoavat ainutlaatuisia kokemuksia luonnosta. Suosittu kalastuskohde alueella on Iso-Pajuluoma, jota hoidetaan säännöllisillä kirjolohi-istutuksilla. Kalastusmahdollisuudet tarjoavat rentouttavan ja antoisan kokemuksen kalastusharrastajille.

By Estormiz - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2496964
Taivalkosken historiaa

Varhaiset asuttajat saapuivat Taivalkosken seudulle aikaisin, hyödyntäen Iijokea tärkeänä liikenneyhteytenä lännen ja idän välillä. Saamelaiset erämiehet hallitsivat aluetta pitkään, kunnes keskiajan lopulla Perämeren rannikolta Iin pitäjästä alkoi saapua erämiehiä Iijokivarren erämaihin. Alue asutettiin pysyvästi vasta Täyssinän rauhan jälkeen vuonna 1595, kun se siirtyi Ruotsin hallintaan. Ensimmäiset uudisasukkaat saapuivat sekä Savosta että Iijokea pitkin rannikolta, houkuteltuina alueen hyviin kalavesiin ja laajoihin riistamaihin.

Jokijärven, Tyräjärven, Kostonjärven ja Jurmun kylän seudut olivat vanhimpia asutusalueita. 1500-luvun alussa Taivalkoskella asui kolme uudisasukasta: Simo Kurtti, Juho Soroinen ja Heikki Manninen. Asukasmäärä pysyi pitkään pienenä, ja vielä vuonna 1700 asukkaita oli vain noin 150. Uudisasukkaat harjoittivat kalastusta ja metsästystä sekä viljelivät kaskimaata vaarojen rinteillä. Maanviljely kehittyi hitaasti, sillä maaperä oli yleensä karua ja hallanarkaa moreenimaata. Karjatalous tarjosi varmempaa toimeentuloa.

Taivalkosken alue kuului Pudasjärven pitäjään vuoteen 1842 saakka. Tuolloin perustettiin Jokijärven rukoushuonekunta, josta vuonna 1858 tuli Pudasjärven kappeli. Ensimmäinen kirkko rakennettiin 1849 Jokijärvelle. Jokijärven kunta perustettiin vuonna 1868. Alueen kasvavan asutuskeskuksen, Taivalkosken kylän, sahan perustamisen myötä alettiin suunnitella kirkon siirtämistä entisestä kirkonkylästä Jokijärveltä Taivalkosken kylään. Kirkon siirtoa koskevat pitkät riidat päättyivät siihen, että kirkko siirrettiin Taivalkoskelle ja pystytettiin sinne vuonna 1879. Samalla muodostettiin itsenäinen Taivalkosken pitäjä, kun Jokijärven kunta lakkautettiin vuonna 1884 ja liitettiin Taivalkoskeen. Kirkko oli käytössä vuoteen 1925, jolloin se tuhoutui salamaniskusta. Uusi kirkko valmistui vuonna 1933. Lestadiolaisuus vaikutti voimakkaasti alueen hengelliseen elämään.

Metsillä oli merkittävä rooli Taivalkosken taloudessa, kuten kunnanvaakunan justeerisaha symboloi. Jo tervanpoltto toi lisäansioita talonpojille, mutta erityisesti metsätalouden kehittyminen 1800-luvun puolivälin jälkeen vaikutti huomattavasti alueen kehitykseen. Oululaiset puutavaramiehet perustivat kaksiraamisen vesisahan Taivalkosken partaalle, nykyisen kirkonkylän paikalle. Sahatuotteet kuljetettiin Iijokea pitkin Iijokisuulle.

Taivalkosken asukasluku kasvoi nopeasti 1900-luvun alkupuoliskolla. Vuonna 1920 asukkaita oli 3 268, vuonna 1935 heitä oli 4 417. Uudisraivaus kiihtyi erityisesti toisen maailmansodan jälkeen, ja vuonna 1960 asukkaita oli jo 6 160. 1960-luvulla väestömäärä väheni hieman, mutta seuraavalla vuosikymmenellä asukasluku vakiintui noin 5 800 henkeen. Vuonna 1985 Taivalkoskella asui 5 797 ihmistä. Tämän jälkeen asukasluku lähti uudelleen laskuun, ja vuonna 2011 Taivalkoskella asui 4 422 ihmistä.

Katso myös nämä: 

Taivalkoski kotisivut

Hotellit Taivalkoski – Vertaa hotellit sivustomme kautta

taivalkoski vaakuna
By User:Tomia; Original design by Kaj Kajander. - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=843164