Hotellit Suonenjoki

Hotellit Suonenjoki – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Suonenjoki tarjoaa idyllisen maalaismaisen tunnelman ja vehreän ympäristön keskellä Suomea. Kaupungissa voi nauttia järvimaisemista, tutustua perinteiseen maatalouteen ja kokea rauhallisen pohjoissavolaisen ilmapiirin.

hotellit suonenjoki
By kallerna - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=122953062

Hotellit Suonenjoki – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Suonenjoki sijaitsee Pohjois-Savon maakunnassa Suomessa ja tarjoaa vierailijoilleen ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea suomalaisen maalaiselämän viehätyksen. Kaupunki on tunnettu monista kauniista järvistään, jotka tarjoavat upeita maisemia ja mahdollisuuksia rentouttavaan luonnossa liikkumiseen.

Suonenjoki on myös maatalouden keskus, ja kaupungin ympäristössä voi tutustua perinteiseen suomalaiseen maatalouteen. Matkailijat voivat vierailla maatiloilla, osallistua kauden mukaisiin maatilatapahtumiin ja maistella paikallisia herkkuja suoraan tuottajilta. Erityisesti kesäisin Suonenjoki herää eloon erilaisten markkinoiden ja tapahtumien myötä, tarjoten vierailijoille mahdollisuuden uppoutua paikalliseen kulttuuriin ja vilkkaaseen tunnelmaan.

Kaupungin keskusta on viihtyisä ja tarjoaa paikallisille tuotteille omistautuneita liikkeitä, kahviloita ja ravintoloita. Suonenjoen vanha kirkko on myös käymisen arvoinen historiallinen nähtävyys. Suonenjoki onkin ihanteellinen matkakohde niille, jotka etsivät rauhallista maalaisidylliä, yhteyttä luontoon ja perinteistä suomalaista tunnelmaa.

Vertaa parhaat ja edullisimmat hotellit Suonenjoella

Booking.com
Suositut hotellit ja majoituspaikat Suonenjoella

Suonenjoella on tarjolla monipuolinen valikoima hotelleja, jotka sopivat erilaisiin matkailijan tarpeisiin. Kaupungissa on vaihtoehtoja niin liikematkailijoille, perheille kuin lomailijoillekin. Hotellit tarjoavat mukavuutta ja palveluita, kuten ravintoloita, kokoustiloja ja usein myös saunamahdollisuuden. Suonenjoen hotellit ovat strategisesti sijoitettuja, tarjoten samalla hyvän lähtökohdan kaupungin nähtävyyksille ja ympäröivän luonnon kauneudelle.

1. Hotelli Suonenjoki

Hotelli Suonenjoki sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä Suonenjoen kirjastosta, tarjoten kätevän tukikohdan kaupungin keskustassa. Majoituspaikka hemmottelee asiakkaitaan tarjoamalla ilmaisen täyden aamiaisen, jonka avulla matka päivän aktiviteetteihin alkaa herkullisesti. Lisäksi vapaasti käytettävissä oleva Wi-Fi ja ilmainen omatoiminen pysäköinti tekevät vierailusta entistäkin huolettomamman.

Hotellissa on myös hissi, joka helpottaa liikkumista eri kerrosten välillä, ja asiakkailla on mahdollisuus nauttia kuntosalista ja saunasta majoituspaikan tiloissa. Suonenjoen kirjasto ja Suonenjoen kirkko ovat aivan kulman takana, mikä tekee nähtävyyksien tutkimisesta vaivatonta. Lisäksi hotelli toivottaa lemmikit tervetulleiksi lisämaksua vastaan, toki tiettyjen rajoitusten puitteissa. Tämä tekee Hotelli Suonenjoesta monipuolisen ja viihtyisän vaihtoehdon erilaisille matkailijoille.

2. Vanha Maamies

Vanha Maamies tarjoaa mukavaa majoitusta vain kävelymatkan päässä Suonenjoen kirkosta, tarjoten samalla monipuolisia palveluita vierailleen. Ilmainen Wi-Fi on saatavilla joissain yleisissä tiloissa, mikä helpottaa yhteydenpitoa ja tiedonhakua. Majoituspaikan asiakkaat voivat myös hyödyntää ilmaista omatoimista pysäköintiä, mikä tekee liikkumisesta vaivatonta.

Buffetaamiainen on tarjolla päivittäin lisämaksusta, joten vieraat voivat aloittaa päivänsä herkullisesti ennen seikkailujaan Suonenjoella. Lisäksi majoituspaikka tarjoaa rentouttavan terassin, jossa voi nauttia ympäröivästä maisemasta. Sauna, polkupyörien vuokrausmahdollisuus ja jopa purjehdusmahdollisuus ovat osa majoituspaikan tarjoamia aktiviteetteja. Suonenjoen kirkko on vain 3 minuutin ajomatkan päässä, ja Suonenjoen kirjasto on myös vain muutaman minuutin ajomatkan päässä, mikä tekee sijainnista erinomaisen matkailijoiden kannalta.

3. Hotelli Carnival

Hotelli Carneval tarjoaa viihtyisää majoitusta vain lyhyen kävelymatkan päässä Suonenjoen kirjastosta, ja se tarjoaa monipuolisia palveluita vierailleen. Majoituspaikassa on ilmainen buffetaamiainen päivittäin, mikä antaa matkailijoille mahdollisuuden aloittaa päivänsä herkullisesti.

Ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa ja ilmainen omatoiminen pysäköinti tekevät vierailusta vaivatonta ja tarjoavat kätevyyttä asiakkaille. Hotellissa on myös ravintola, josta voi tilata herkullisia aterioita, tai vieraat voivat nauttia juomista baarissa/loungessa. Majoituspaikassa on lisäksi palveluita, kuten sanomalehtiä, kokoushuoneita ja terassi, jotka lisäävät mukavuutta vierailuun. Hotellin alueella on myös sauna, mikä tarjoaa rentouttavan mahdollisuuden päivän päätteeksi. Sijainti 8 minuutin kävelymatkan päässä Suonenjoen kirjastosta ja 2 minuutin ajomatkan päässä Suonenjoen kirkosta tekee siitä ihanteellisen valinnan matkailijoille, jotka haluavat tutustua kaupungin tarjontaan.

4. Vanha Maamies Hostel

Vanha Maamies Hostel tarjoaa viehättävää majoitusta kävelymatkan päässä Suonenjoen kirkosta. Majoituspaikassa on ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa ja mahdollisuus ilmaiseen omatoimiseen pysäköintiin, mikä tekee vierailusta kätevän ja vaivattoman.

Aamiaista tarjotaan lisämaksusta, ja mannermainen aamiainen on saatavilla päivittäin. Majoituspaikka tarjoaa myös asiakkailleen terassin, jossa voi rentoutua ja nauttia ympäröivästä ilmapiiristä. Alueella on myös sauna, kajakkimelontamahdollisuus ja purjehdusmahdollisuus, mikä antaa vieraille mahdollisuuden nauttia erilaisista aktiviteeteista.

Hotellit Suonenjoki – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Suonenjoki nähtävyydet ja ajanviete

Suonenjoki tarjoaa vierailleen monipuolisen valikoiman nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Kaupunki sijaitsee luonnonkauniissa ympäristössä ja tarjoaa mahdollisuuksia niin aktiiviseen ulkoiluun kuin kulttuurin ja historian tutkimiseen. Kaupungin alueella voit tutustua mielenkiintoisiin nähtävyyksiin, kuten historiallisiin kohteisiin, museoihin ja kirkkoihin. Suonenjoen luontoon voi tutustua esimerkiksi patikoimalla tai pyöräilemällä kauniissa ympäristössä. Vesistöjen läheisyys tarjoaa mahdollisuuksia kalastukseen ja vesiliikenteeseen.

Kellarikalleria on Suonenjoen keskustassa sijaitseva näyttelytila, joka tarjoaa vuoden ympäri vaihtuvia taide-, käsityö- ja muita näyttelyitä. Kellarikalleria on jaettu kahteen saliin, Valkeaan saliin ja Harmaaseen saliin, joissa esitellään paikallisten ja kauempaa tulevien taiteilijoiden upeita teoksia.

Kolikkoinmäen Työläiskotimuseo tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden aistia menneen ajan tunnelmaa idyllisessä 1950-luvun tyylissä sisustetussa kodissa. Museotalo sijaitsee Kolikkoinmäen persoonallisella puutaloalueella, joka on ollut koti monille merkittäville henkilöille, kuten kuplettinikkari ja säveltäjä Lauri Jauhiainen sekä upeaääninen laulaja Erkki Junkkarinen.

Suonenjoen kotiseutumuseo: Suonenjoen Wanhassa kaupunkikeskustassa, Suonenjoen kirkon läheisyydessä, sijaitsee Suonenjoen Kotiseutumuseo. Tämä viehättävä museo on rakennettu vuonna 1891 alun perin viljamakasiiniksi, ja se tarjoaa ainutlaatuisen matkan menneisyyteen. Suonenjoen Kotiseutumuseo on arvokas säilyke menneisyydestä, joka avaa ikkunan paikallisen historian salaisuuksiin. Museo kutsuu vierailijoitaan tutustumaan alueen juuriin, tarjoten samalla mahdollisuuden arvostaa perinteen rikkautta ja paikallista kulttuuria.

Kari Tapion Muistomerkki: Suonenjoen torin kupeessa sijaitseva Kari Tapion muistomerkki kunnioittaa suosittua laulajaa. Paikalla sijaitsi vuonna 1945 väliaikainen sairaalaparakki, jossa Kari Tapio näki päivänvalon.

Mansikkatytöt: Mansikkatytöt-patsas on vuonna 1981 kuvanveistäjä Raimo Heinon taidonnäyte. Patsas löytyy Suonenjoen torin viereisestä puistosta, luoden viehättävän ilmeen kaupungin keskustaan.

Pähkinäsaaren Rauhan Rajan Muistomerkki: Vuonna 1323 solmitun Pähkinäsaaren rauhan rajan muistomerkki seisoo Kruunusillan kupeessa. Se muistuttaa historiallisesta tapahtumasta, kun raja kulki Suonenjoessa.

Aktiviteetit

Lintharju on Suonenjoen ylpeys, tarjoillen vierailijoilleen huippuluokan ulkoilumahdollisuuksia ympäri vuoden. Tämä kaunis harjualue on täynnä mahdollisuuksia niin luonnossa liikkumiseen kuin virkistäytymiseen.

Ulkoilu Ympäri Vuoden:

  • Lintharju on täydellinen ulkoilualue, joka tarjoaa upeat reitit niin maastopyöräilyyn, retkeilyyn kuin hiihtoonkin. Harjualueen maisemat ovat lumoavia, ja reitit on suunniteltu niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin liikkujille.

Luontopolku:

  • Tutustu alueen luontoon 13 kilometrin mittaisella luontopolulla. Opastaulut polun varrella kertovat alueen ainutlaatuisista piirteistä, ja yhdyspolut mahdollistavat lyhyemmät reittivaihtoehdot.

Ulkoilureittien Lähtöpisteet:

  • Alueelle saapuessa auto kannattaa jättää Suonenjoen jäähallin alaparkkiin, mistä löytyvät myös reittikartat. Lisäksi liikkeelle voi lähteä Onkilammen alueelta, jossa sijaitsee toinen parkkipaikoista.

Ladut Talviaikaan:

  • Lintharjulta löytyvät Savon kauneimmat hiihtoladut, joista osa on nimetty paikallisten hiihtosuuruuksien mukaan. Alueella on myös mahdollista hiihtää koiran kanssa omalla Koiraladulla.

Laavut ja Eväiden Nauttiminen:

  • Lintharjun alueelta löytyy viisi laavua, kuten Alaparkin, Palolammen ja Kukkuran laavut sekä Onkilammen ala- ja ylälaavut. Nämä tarjoavat täydelliset paikat eväiden nauttimiseen ja luonnon helmassa rentoutumiseen.

Maastopyöräreitit ja Frisbeegolf:

  • Suonenjoen maastopyöräreitit, kuten Lintharjun reitit, tarjoavat haastetta niin lajiin tutustuville kuin kokeneemmillekin harrastajille. Alueella voi myös nauttia frisbeegolfista ympäri vuoden.

Lintharjun Liikuntakeskus:

  • Lintharjun Liikuntakeskus tarjoaa monipuolista liikunnan iloa uimahallista, kuntosalilta ja liikuntahallista. Se on myös tapahtumien keskus, jossa järjestetään erilaisia pelejä ja tapahtumia.

Maastopyöräilyä Luonnossa:

  • Vauhdikkaammasta menosta pitävät voivat tutustua Lintharjuun maastopyöräillen. Reitit on merkitty keltaisilla maalimerkinnöillä ja opasviitoilla, ja ne tarjoavat sekä helppoja polkuja että haastavampia mäkiä harjualueen maastossa.

Salainen Sienipaikka ja Uimaranta:

  • Lintharjulta löytyy Suonenjoen salainen sienipaikka, ja sienipolun varrelta voi löytää 11 sienilajia. Lisäksi alueella sijaitsee Iso Kaatron uimaranta, joka on kaupungin suosituin uimaranta vesipedoille.
By Paju~commonswiki - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=82508711
Suonenjoen historiaa

Suonenjoen alueelta, erityisesti Koskeloveden Saunaniemestä, on löytynyt merkittäviä kampakeraamisia löytöjä, jotka ajoittuvat noin 2500–2000 eaa. Vaikka alueella liikkui tuolloin pääasiassa pohjoiseen vaeltavia lappilaisia, nämä arkeologiset löydöt tarjoavat arvokasta tietoa alueen varhaisesta asutuksesta.

Pähkinäsaaren rauhan rajan muistomerkki (1969) sijaitsee Suonenjoki-joen Kruunusillan vierellä. Historiallisesti Suonenjoella uskotaan toimineen Pähkinäsaaren rauhan 1323 rajamerkkinä. Alueelle alkoi muuttaa enemmän väestöä 1500- ja 1600-luvuilla, ja 1700-luvulla Suonenjoelle perustettiin rukoushuonekunta ja myöhemmin kappeliseurakunta. Vuonna 1811 kappeliseurakunta liittyi Rautalammin kirkkopitäjään, ja alueen hallinto keskittyi Kuopioon.

Suonenjoen kehitys sai vauhtia, kun kunta sai kuntaoikeudet vuonna 1865 ja asukasluku oli tuolloin noin 4 000. Vuonna 1865 valmistui myös nykyinen Suonenjoen kirkko korvaamaan ahtaan ensimmäisen kirkon. Rautatieasema rakennettiin Suonenjoelle Savon radan valmistumisen yhteydessä vuonna 1889, ja Iisvedelle rakennettiin oma asema samoihin aikoihin. Sahateollisuus nousi alueen merkittäväksi elinkeinoksi 1900-luvun alkupuolella. Mansikanviljely yleistyi 1940-luvulta lähtien, ja Suonenjoesta tuli tunnettu mansikkakaupunkina.

Suonenjoen yhteiskoulu aloitti toimintansa vuonna 1930, ja se siirtyi uuteen rakennukseen vuonna 1950, johon lisättiin tilanpuutteen vuoksi lisäsiipi vuonna 1956, ja koulun nimeksi tuli Suonenjoen yhteislyseo. Suonenjoen aseman eteläpuolella tapahtui merkittävä junaonnettomuus 12. elokuuta 1998, kun pohjoisesta tullut InterCity-juna ja etelästä tullut tavarajuna törmäsivät, loukkaantuen yhteensä 26 henkilöä.

Suonenjoen historia on rikas tarina kehityksestä, asutuksen juurista ja kaupungin monista vaiheista, jotka ovat jättäneet jälkensä alueen identiteettiin.

Katso myös nämä: 

Suonenjoen kotisivut

Hotellit Suonenjoki – Vertaa hotellit sivustomme kautta

suonenjoen vaakuna
By Ilrepo; Original design by Gustaf von Numers. - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2327520