Hotellit Suomussalmi

Hotellit Suomussalmi – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Suomussalmi on luonnonkaunis matkakohde Kainuun sydämessä, tarjoten upeita maisemia, kansallispuistoja ja mahdollisuuden rauhalliseen rentoutumiseen keskellä luontoa.

hotellit suomussalmi
By KunEdustan - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=73032809

Hotellit Suomussalmi- Löydä upeat hotellit sivustoltamme

Suomussalmi on mielenkiintoinen matkakohde, joka sijaitsee Kainuun maakunnassa Pohjois-Suomessa. Alueen viehätys perustuu sen upeisiin luontokohteisiin ja mahdollisuuteen päästä lähelle Suomen luonnon kauneutta.

Suomussalmen alueelta löydät kansallispuistoja ja luonnonsuojelualueita. Hossan kansallispuisto tarjoaa monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia, kuten vaellusta, melontaa ja hiihtoa, upeissa järvimaisemissa. Alueen luonnon monimuotoisuus tekee siitä houkuttelevan paikan lintuharrastajille ja luonnon ystäville. Talvisin voit nauttia hiihtosta ja lumikenkäilystä lumipeitteisissä metsissä. Suomussalmi tarjoaa myös mahdollisuuden rauhoittumiseen ja rentoutumiseen luonnon keskellä. Voit vuokrata mökin tai huvilan järven rannalta ja nauttia hiljaisuudesta ja kauniista maisemista. Lisäksi alueella on useita kalastusmahdollisuuksia, jotka houkuttelevat kalastuksen ystäviä.

Kulttuurillisesti Suomussalmi on rikas paikka, joka yhdistää perinteen ja modernin elämäntavan. Voit oppia lisää alueen historiasta museoissa ja tutustua paikalliseen käsityöperinteeseen. Suomussalmi tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden kokea rauhallisen ja luonnonläheisen loman, joka sopii erinomaisesti kaikille, jotka haluavat paeta kaupungin kiirettä ja nauttia Suomen upeasta luonnosta.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Suomussalmi

Suomussalmi on pieni kunta Pohjois-Suomessa, ja siellä hotellitarjonta on tyypillisesti rajallisempaa verrattuna suurempiin kaupunkeihin. Suomussalmella voi kuitenkin löytää joitakin majoitusvaihtoehtoja, jotka tarjoavat perusmukavuudet matkailijoille. Alta löydät muutamia esimerkkejä Suomussalmen suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Loma-asunto Lepokunnas 

Tämä loma-asunto sijaitsee Suomussalmen sydämessä ja se tarjoaa majoitusta neljälle henkilölle. Siinä on yksi viihtyisä makuuhuone, joka takaa rauhallisen yön levon. Loma-asunnon merkittävin vetonaula on sen hiihtoyhteys rinteeseen. Tämä tekee Lepokunnaksesta ihanteellisen kohteen talviurheilun ystäville. Saunan lämpöön voi palata pitkän hiihtopäivän jälkeen rentoutumaan ja virkistäytymään.

2. Camping Hossan Lumo

Camping Hossan Lumo on ihanteellinen majoituspaikka niille, jotka etsivät luontomatkailuelämystä Suomen kauniissa Itärajalla. Tämä 3 tähden mökkikylä sijaitsee lähellä upeaa Itarajan Hiking Trail -vaellusreittiä ja tarjoaa vierailleen monia hienoja palveluja ja mukavuuksia. Majoituspaikassa on yhteensä 11 mökkiä, joista jokainen tarjoaa mukavat puitteet vierailleen.

3. Kurimon majatalo

Kurimon majatalo tarjoaa vierailleen miellyttävän majoitusvaihtoehdon kauniissa ympäristössä, lähellä Valkeisen uimarantaa. Täällä voit odottaa kodikasta majoitusta ja monipuolisia palveluja, jotka tekevät vierailustasi entistäkin nautinnollisemman.

4. Loma-asunto Virsuniemi

Loma-asunto Virsuniemi on viehättävä loma-asunto Suomussalmella. Tämä majoituspaikka tarjoaa monia mahdollisuuksia rentouttavaan ja luontopainotteiseen lomaan. Loma-asunnossa on yksi makuuhuone, joka tarjoaa majoitustilan kuudelle henkilölle. Täällä voit nauttia rauhallisesta ympäristöstä ja modernista mukavuudesta. Lisäksi loma-asunnossa on savuton ympäristö, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon tupakoimattomille matkailijoille.

5. Loma-asunto Ahonranta

Tämä viehättävä loma-asunto sijaitsee lähellä Suomen kaunista Ruhtinansalmen uimarantaa. Se tarjoaa mukavan majoitusvaihtoehdon matkailijoille, jotka haluavat nauttia luonnosta ja rentoutua kodikkaassa ympäristössä. Loma-asunnossa on täysin varusteltu keittiö, jossa voit valmistaa omat ateriasi ja nauttia niistä mukavasti loman aikana.

Hotellit Suomussalmi – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja käyttämällä sivun alussa olevaa hakua

Suomussalmen nähtävyydet ja ajanviete

Suomussalmi, viehättävä kunta Pohjois-Suomessa, tarjoaa monia kiinnostavia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja matkailijoille. Alue tunnetaan upeista luonnonmaisemistaan, joissa voi nauttia patikoinnista, kalastuksesta ja ulkoilusta. Hossan kansallispuisto tarjoaa upeat vaellusmahdollisuudet, ja talvisin alue houkuttelee hiihtäjiä ja lumikenkäilijöitä.

Hossan kansallispuisto: Hossan luonto tarjoaa monipuolisen ja vaihtelevan ympäristön luontomatkailijoille ja luonnonystäville. Alueen maisemat ovat vaikuttavia, ja siellä voit kokea Suomen upean luonnon monimuotoisuuden. Tässä lyhyt yleiskuvaus Hossan luonnonpiirteistä:

Raatteentie ja Raatteen Portin Talvisotamuseo: Raatteentie, joka sijaitsee Suomussalmen alueella Pohjois-Suomessa, on paikka, joka herättää vuosittain kiinnostusta tuhansissa ihmisissä. Tämä johtuu siitä, että Raatteen tien varrella käydyt Talvisodan taistelut ovat osa Suomen historian merkittävimpiä tapahtumia. Näitä taisteluja ja niiden kulkua voi tutkia tarkemmin Raatteen Portin Talvisotamuseossa, joka on omistettu Talvisodan tapahtumille ja niissä mukana olleille henkilöille.

Galleria Kieppi: Galleria Kieppi on taiteenystävien kohtauspaikka Suomussalmen pääkirjastossa. Tämä näyttelytila tarjoaa mahdollisuuden tutustua upeisiin taideteoksiin ja kulttuurillisiin näyttelyihin. Galleria Kiepin näyttelyt vaihtuvat säännöllisesti, yleensä noin kuukauden välein, joten siellä on aina jotain uutta ja mielenkiintoista nähtävää.

Suomussalmen kotiseutumuseo: Suomussalmen Kotiseutumuseo on ikkuna menneisyyteen, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua siihen, millaista elämä oli 1800- ja 1900-luvun Suomussalmella. Museo on viehättävä ulkoilmamuseo, joka avaa ikkunan menneisyyteen ja tarjoaa vierailijoille ainutlaatuisen tunnelman erityisesti kesäisin. Museo on myös perheystävällinen kohde, joka tarjoaa mahdollisuuden oppia ja kokea paikallista historiaa yhdessä.

Julma-Ölkky: Julma-Ölkky on Suomen suurin maan halkeamaan syntyneistä kanjonijärvistä. Tämä vaikuttava luontokohde sai alkunsa yli 2 miljardia vuotta sitten, kun maapallon pinta muovautui. Järvi sijaitsee Oulujoen vesistöön kuuluvalla Hyrynsalmen reitillä, ja sen vedet virtaavat ensin Kiantajärven läpi Emäjoen kautta Oulujärveen ja sieltä edelleen Oulujokea pitkin Perämereen.

Kianta-laivaristeilyt: M/S Kianta on historiallinen laiva, joka on rakennettu vuonna 1912 Suomussalmella Siikalahden telakalla. Alun perin se toimi uittohinaajana, mutta vuonna 1975 se muutettiin henkilöliikenteeseen sopivaksi. Laivan kapasiteetti on 80 matkustajaa, mikä tekee siitä viihtyisän ja intiimin matkustuskokemuksen tarjoajan. Laivalla on myös A-oikeuksin varustettu kahvila, WC-tilat sekä kokoustilat, joissa voi järjestää tilaisuuksia jopa 30 hengelle.

hossan kansallispuisto
By Saruwine - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7544851
Suomussalmen historiaa

Suomussalmi on historiallinen kunta, jonka historia juontaa juurensa esihistorialliseen aikaan. Alueella on ollut säännöllistä asutusta jo muinaisista ajoista lähtien, ja se on rikas arkeologisista löydöistä, kuten Värikalliosta, jossa olevat kalliomaalaukset ovat peräisin noin 2500-luvulta eaa. Erämaa ja vesistöt toivat Suomussalmeen eri kulttuurien vaikutteita, ja se toimi idän ja lännen vesireittien solmukohtana. Erityisesti karjalaiset käyttivät näitä vesireittejä liikkuakseen Ouluun ja Tornioon. Ruotsin kuningas Kustaa Vaasa tuki asuttamista luvalla verovapautukseen niille, jotka siirtyivät asumaan Oulujärven ympäristöön.

1600-luvulla Suomussalmen asutus koki haasteita Ruotsin ja Venäjän välisissä sodissa, ja paikallinen väestö kärsi nälkä- ja ruttovuosista. Vuoden 1786 jälkeen Suomussalmi kuului Hyrynsalmen kappeliseurakuntaan. 1800-luvulla tervanpoltto oli merkittävä elinkeino, ja Suomussalmi oli osa tervamaakuntaa. Teollisuuslaitokset Kajaanissa vaikuttivat alueen taloudelliseen kehitykseen, ja rautatien rakentaminen 1900-luvun alussa paransi liikenneyhteyksiä.

Ämmän ruukki oli alueen ensimmäinen suuri tehdas vuosina 1841–1878. Tervan valmistus oli merkittävä elinkeino, mutta myöhemmin puutavarakauppa ja muu teollisuus tulivat mukaan talouteen. Rautatieyhteyksien paraneminen vaikutti positiivisesti alueen kehitykseen.

Suomussalmen talvisotaan liittyy merkittäviä tapahtumia, kuten Raatteen tien taistelu vuonna 1940, jossa suomalaiset voittivat Neuvostoliiton 44. divisioonan. Suomussalmi oli talvisodan ensimmäisten laukausten paikka Suomen historiassa.

Nykyään Suomussalmi on kehittynyt ja kasvanut, ja se jatkaa historiansa ja luonnonkauniiden maisemiensa vaalimista. Kunnassa on myös useita sotahistoriallisia muistomerkkejä, kuten Talvisotamuseo Raatteen Portti ja Alvar Aallon suunnittelema Talvisodan monumentti. Suomussalmi on tunnettu myös luonnon kauneudestaan ja tarjoaa vierailijoille monia nähtävyyksiä ja elämyksiä.

Katso myös nämä:

Suomussalmen kotisivut

Hotellit Suomussalmi – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

suomussalmi nähtävyydet