Hotellit Sulkava

Hotellit Sulkava – Vertaa hotellit lomakulma.fi

Sulkava on viehättävä matkakohde Etelä-Savossa, joka tarjoaa upeita järvimaisemia, historiallisia nähtävyyksiä ja mahdollisuuden tutustua perinteiseen suomalaiseen maaseutuelämään. Sulkavan kaunis saaristo, Saimaan aaltoilevat vedet ja linnoitukset tekevät siitä ihanteellisen paikan luonnon ystäville ja kulttuurista kiinnostuneille matkailijoille.

hotellit sulkava
By Uploaded by Ras - Oma teos, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1436769

Hotellit Sulkava – Löydä lennot unelmiesi lomalle

Sulkava sijaitsee Etelä-Savossa, ja se on rauhallinen ja luonnonkaunis matkakohde, joka houkuttelee vierailijoita ympäri vuoden. Alueen suurimpana vetonaulana toimii Saimaa, ja Sulkava tarjoaa upeita mahdollisuuksia vesillä liikkumiseen. Voit vuokrata veneen tai kajakin ja tutkia Saimaan lukemattomia saaria ja poukamia, mikä tekee alueesta ihanteellisen kohteen vesiretkeilijöille ja kalastajille.

Sulkava tunnetaan myös historiallisesta rikkaudestaan. Sulkavan Linnavuori on vaikuttava nähtävyys, joka juontaa juurensa keskiajalle. Kulttuurista kiinnostuneet matkailijat voivat vierailla Sulkavan kirkossa, joka on peräisin 1800-luvulta ja edustaa perinteistä suomalaista puukirkkoarkkitehtuuria. Kauniisti kunnostettu kirkko tarjoaa rauhallisen paikan hetken hiljentymiseen ja paikallisen historian oppimiseen.

Sulkava on myös tunnettu perinteistään, ja voit kokea aitoa suomalaista maaseutuelämää vierailemalla paikallisilla tiloilla ja maatiloilla. Monet paikalliset yritykset tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden tutustua maatilan elämään, kuten lampaiden hoitoon tai juuston valmistukseen osallistumiseen. Sulkava on vierailun arvoinen paikka niille, jotka etsivät rauhallista maaseutumatkaa upean luonnon ja mielenkiintoisen historian parissa.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Sulkavassa

Sulkava tarjoaa matkailijoille useita hotellivaihtoehtoja, jotka sopivat erilaisiin budjetteihin ja tarpeisiin. Alueella on majoituspaikkoja, jotka vaihtelevat viehättävistä maaseutumajoista ja perheomisteisista pikkupensioista modernimpiin hotelleihin ja lomakeskuksiin. Alta löydät muutamia esimerkkejä Sulkavan suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Tiittalan Kartano

Tiittalan Kartano sijaitsee kauniissa Sulkavan ympäristössä ja tarjoaa majoittujilleen vaihtoehtoina niin huoneita kuin itsepalveluhuoneistoja. Kartanon viehättävällä terassilla voi nauttia ulkoilmasta ja ihailla puutarhan kauneutta. Majoitusvaihtoehdoista riippuen asiakkaat voivat valita oleskeluhuoneen ja nauttia näköalasta puutarhaan.

2. Villa Huvikalliola

Villa Huvikalliola Sulkavalla tarjoaa rentouttavan loman kauniissa ympäristössä. Huvila ympäröi viehättävä puutarha ja siitä löytyy myös aurinkoinen terassi, jolla voi nauttia ulkoilmasta. Asiakkaille on tarjolla maksuton yksityinen pysäköintialue, ja ympäristössä voi harrastaa patikointia ja kalastusta.

3. Myllyniemi

Ylpeillen saunalla, Myllyniemi sijaitsee Sulkavalla. Ilmastoidussa majoituksessa on 47 kilometriä Savonlinnan rautatieasemalta, ja vieraat hyötyvät ilmaisesta WiFi:stä ja yksityisestä pysäköinnistä, joka on saatavilla paikan päällä.

4. Villa Jukanranta, Sorjosen lomamökit

Sisältäen saunan, Villa Jukanranta, Sorjosen lomamökit sijaitsee Sulkavalla. Tämä rannalla sijaitseva omaisuus tarjoaa pääsyn terassille ja ilmaisen yksityisen pysäköinnin. Tässä huvilassa on 4 makuuhuonetta, keittiö, jossa on astianpesukone ja uuni, taulu-tv, oleskelualue ja 1 kylpyhuone, jossa on bidee. Pyyhkeet ja vuodevaatteet sisältyvät huvilaan.

5. Maininki

Maininki sijaitsee Sulkavalla 47 km:n päässä Savonlinnan rautatieasemalta. Majoituspaikassa on yksityinen ranta-alue ja puutarha. Lisäksi majoituspaikassa on patio, ilmainen asiakaspysäköinti ja ilmainen WiFi. Tässä huvilassa on 9 makuuhuonetta, 2 kylpyhuonetta, liinavaatteet, pyyhkeet, taulu-tv, ruokailutila, täysin varusteltu keittiö ja terassi, jolta avautuu näkymä puutarhaan.

Hotellit Sulkava – Löydät lisää vaihtoehtoja käyttämällä sivun alussa olevaa hakua

Nähtävyydet ja ajanviete Sulkavassa

Sulkava tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja vierailijoilleen. Alueen luonto on upeaa ja tarjoaa mahdollisuuden retkeilyyn, kalastukseen ja luontopoluilla kävelyyn. Lisäksi Sulkavalla on historiallisia kohteita ja kulttuuritapahtumia, jotka kertovat alueen mielenkiintoisesta historiasta ja perinteistä. Alhaalta löydät muutamia suosittuja nähtävyyksiä  Sulkavalla sekä lisätietoa mahdollisuuksista vapaa-ajanviettoon.

Annikinniemi: Annikinniemi on erityinen luontokohde, joka tarjoaa ainutlaatuisen ympäristön Saimaalle työntyvän niemen muodossa. Tämän niemen sisäpuolelle on syntynyt pieni lampi vedenpinnan laskiessa, ja Annikinniemi kuuluu laajempaan harjualueeseen.

Kivikirkko: Kivikirkko on massiivinen siirtolohkare, jonka halkeilun seurauksena on syntynyt luolasto ja avoin hallimainen tila. Siirtolohkareen huippu kohoaa noin 15 metrin korkeuteen, ja sen sisätiloissa mahtuu olemaan useita ihmisiä, mikä johti sen lempinimeen ”kivikirkko”. Lohkareen länsipuolella on punamullan peittämä alue, joka viittaa muinaisiin kalliomaalauksiin.

Lohikosken kirkko: Lohikosken kirkko on Sulkavan toinen seurakunnan kirkko ja osa Geopark-kohteita Vekaransalmen maisematiellä. Vuonna 1934 valmistunut kirkko sijaitsee korkealla mäellä ja sen suunnitteli arkkitehti Ilmari Wirkkala. Kirkon alttaritaulu ja lehterin kaiteen maalaukset ovat myös hänen käsialaansa. Saarnatuolin puuveistoksen on taas tehnyt akateemikko Tapio Wirkkala. Kirkkoon mahtuu noin 250 henkilöä.

Lohikosken mylly: Sulkavan Lohikoskessa sijaitsi mylly ja vesisaha aikavälillä 1814-1911. Kosken itäpuolella voi vielä nähdä vanhan sahan kivirakenteita. Vaikka mylly ei enää jauha viljaa, alueella toimii edelleen pienvoimala, joka tuottaa sähköä valtakunnan verkkoon. Nykyinen yritys, Lohikosken Mylly Oy, vastaa toiminnasta.

Pisamalahden Linnavuori: Sulkavan Pisamalahden linnavuori kohoaa vaikuttavana maamerkkinä ja tarjoaa upeat näkymät yli Saimaan. Tämä tuhatvuotisen historian omaava linnavuori kutsuu kävijät tutustumaan sekä huipulle johtavien kapeiden portaiden että jyrkänteen juurella olevien valtavien siirtolohkareiden äärelle. Alueelta löytyvät myös kätevät palvelut, kuten retkisatama, grillipaikka ja wc. Pisamalahden linnavuori sijaitsee noin 5 kilometrin päässä Sulkavan kirkolta Partalansaarelle päin.

Rauhanniemen museoalue: Rauhanniemen museo Sulkavalla edustaa Etelä-Savon vanhimpia paikallismuseoita ja jatkaa nimineuvos Kaarlo Hämäläisen 1930-luvulla perustaman museon perinteitä. Museoalue tarjoaa näkymän 1800-1900-lukujen maalaisarkkitehtuuriin ja elämäntapaan. Päärakennuksena toimii Summalan tilalta siirretty savupirtti, joka juontaa juurensa 1800-luvun alkupuolelle. Alueella sijaitsevat myös perinteiset aitat, savusauna, navetta, talli ja tukkilaismuseo, jonka esineet valaisevat uittoihin liittyvää historiaa.

Sulkavan kirkko ja kellotapuli: Sulkavan kirkot ovat aina sijainneet samalla alueella, keskellä kylää. Kirkon paikka Saimaan rannalla on luonnollinen ottaen huomioon, että merkittävä osa seurakuntalaisista on saapunut kirkkoon vesitse. Vanhin tunnettu kirkko rakennettiin vuonna 1653, ja sen seuraaja valmistui vuonna 1753. Toinen kirkko palveli molempien puolen pitäjäläisten kirkkona aikana, jolloin Sulkava oli jaettu Ruotsin ja Venäjän välillä Turun rauhansopimuksen aikana.

Telataipaleen kanava: Telataipaleen kanava vie matkailijat 1700-luvun tunnelmiin. Se on yksi neljästä kanavasta, jotka rakennettiin venäläisen kenraali Aleksandr Suvorovin johdolla. Näiden kanavien tarkoituksena oli varmistaa rakennustarvikkeiden kuljetus ja venäläisen armeijan liikkuvuus Lappeenrannasta Olavinlinnaan. Kanavan rakennustyöt toteutettiin 1790-luvulla, aikana jolloin Ruotsi-Suomen ja Venäjän raja kulki Sulkavalla, lähellä Vekaransalmea. 

Alinanniemen leikkipaikka: Alinanniemen leikkikenttä Alanteen rannalla on suosittu koko perheen virkistyspaikka. Täällä lapset eri-ikäisistä nauttivat leikkimisestä ja seikkailuista. Lisäksi leikkipaikan läheisyydestä löytyy muita mukavia aktiviteetteja, kuten rantalentopallokenttä, matonpesupaikka ja uimaranta.

Sulkavan suursoudut: Sulkavan Suursoudut ovat yksi Sulkavan perinteisistä ja ikonisista tapahtumista. Kisat saivat alkunsa, kun venemestari Kauko Miettinen, jo lapsuudessaan Partalansaaren kauneudesta vaikuttunut, kuuli tarinan jostakin, joka oli soutanut saaren ympäri auringonlaskusta auringonnousuun. Tämä tarina jäi vaivaamaan häntä, ja hän halusi selvittää, oliko se totta. 

telataipaleen kanava sulkava
Sulkavan historiaa

Sulkava on paikkakunta, jolla on rikas ja monivaiheinen historia. Asutus Sulkavalla juontaa juurensa esihistorialliseen aikaan, ja alueelta on löydetty kivikautisia asuinpaikkoja sekä rautakauden Pisamalahden linnavuoren kivivarustuksia. Sulkava erottui omaksi alueekseen Säämingistä vuonna 1630, ja jo ennen tätä kuningas oli rakennuttanut alueelle sahan ja rautahytin. Tänä aikana seudulle perustettiin myös kartanoita, ja elinkeinoelämä vilkastui entisestään Kuhankosken sahan perustamisen myötä. Sulkavasta vietiin puutavaraa aina Pietariin saakka.

Historiassa mainitaan myös Sulkavan osallistuminen Kustaa III:n sotaan, ja Pirttikankaan taistelu käytiin Sulkavan mailla. Turun rauhassa vuonna 1743 osa Sulkavasta joutui Venäjän puolelle.

Kulttuurisesti Sulkava on rikas paikkakunta, ja siellä voi ihailla esimerkiksi Charles Bassin suunnittelemaa pääkirkkoa ja Ilmari Wirkkalan suunnittelemaa Lohikosken rapattua tiilikirkkoa. Lisäksi Sulkavalla järjestetään perinteikästä Sulkavan Suursoutua, joka on ollut osa paikallista elämää vuodesta 1968 lähtien. Tämä tapahtuma yhdistää soutamisen ja veneenrakennuksen perinteen vahvasti Sulkavan identiteettiin.

Katso myös nämä:

Sulkavan kotisivut

Halvat lennot Lappeenranta – Vertaa edulliset lennot Lomakulma.fi