Hotellit Soini

Hotellit Soini – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Soini on viehättävä maalaiskylä Etelä-Pohjanmaan sydämessä, joka tarjoaa rauhallisen ympäristön luonnon ystäville ja perinteisestä maalaiselämästä kiinnostuneille matkailijoille.

hotellit soini
By Santeri Viinamäki, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=59954266

Hotellit Soini – Löydä upeat hotellit sivustoltamme

Soini on pieni ja idyllinen maalaiskylä Etelä-Pohjanmaalla, Suomen länsiosassa. Seinäjoesta noin 60 kilometrin päässä sijaitseva Soini tarjoaa matkailijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea perinteisen suomalaisen maalaiselämän tunnelmaa ja nauttia kauniista maalaismaisemista. Kylä on tunnettu vehreästä ympäristöstään ja luonnonläheisestä elämäntavastaan. Siellä voit kokea rauhaa ja hiljaisuutta, kaukana kaupungin hälinästä. Soini tarjoaa upeita mahdollisuuksia ulkoiluun ja luonnossa liikkumiseen. Alueella on monia vaellusreittejä, joilla voit tutustua alueen kauniiseen luontoon ja nauttia raikkaasta maaseutuilmasta.

Soinin matkailijoille tarjoutuu myös tilaisuus oppia perinteisestä maatilan elämästä ja maatalouden historiasta. Voit vierailla paikallisissa maatiloissa, osallistua maatilan töihin, ja maistella paikallisia herkkuja, kuten tuoreita maitotuotteita ja perinteisiä suomalaisia ruokia.

Kylän keskustassa voit tutustua paikalliseen kulttuuriin ja historiaan, ja vierailla esimerkiksi Soinin kirkossa, joka on kaunis puurakennus ja osa alueen historiallista perintöä. Soinissa voit todella kokea Suomen maalaiselämän parhaat puolet ja nauttia luonnon kauneudesta ja rauhasta.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Soini

Soini, pieni maalaiskylä Etelä-Pohjanmaalla, tarjoaa matkailijoille rajallisemman valikoiman hotelleja verrattuna suurempiin kaupunkeihin. Hotellit Soinissa ovat yleensä pienimuotoisia ja usein perheomisteisia, tarjoten vierailleen kodikkaan ja maalaistunnelmaisen majoitusvaihtoehdon. Alta löydät muutamia esimerkkejä Soinin suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun ylhäällä olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1.Järvitalo 

Järvitalo Soinissa tarjoaa viehättävän lomamökkikokemuksen, johon kuuluu monia mukavuuksia. Mökki sijaitsee kauniin järven rannalla ja tarjoaa mahdollisuuden nauttia luonnonkauniista ympäristöstä puutarhan, terassin ja yksityisen ranta-alueen avulla. Pysäköinti on helppoa, sillä paikalla on ilmainen yksityinen pysäköintialue.

2. Holiday Home Mäntylä

Holiday Home Mäntylä tarjoaa mukavan loma-asunnon Soinissa. Tässä loma-asunnossa on televisio, ja keittotilassa on käytettävissä jääkaappi. Lähin lentokenttä on 115 kilometrin päässä sijaitseva Jyväskylän lentoasema.

3. Holiday Home Haapala

Holiday Home Haapala sijaitsee Soinissa ja tarjoaa viihtyisän loma-asunnon. Loma-asunnossa on televisio, ja keittotilassa on käytettävissä jääkaappi. Lähin lentokenttä on 79 kilometrin päässä sijaitseva Jyväskylän lentoasema.

4. Holiday Home Honkala

Holiday Home Honkala by Interhome sijaitsee Soinissa, 41 kilometrin päässä Ahtarin Golfista, alueella, jossa hiihto on mahdollista. Loma-asuntoon kuuluu televisio. Keittotilasta löytyvät astianpesukone, jääkaappi ja keittiövälineet. Lähin lentokenttä on Jyväskylän lentoasema, 111 kilometrin päässä loma-asunnosta.

5. Holiday Home Koivula

Holiday Home Koivula by Interhome sijaitsee Soinissa, 39 kilometrin päässä Ahtarin Golfista, alueella, jossa hiihto on mahdollista. Loma-asuntoon kuuluu televisio. Keittotilasta löytyvät astianpesukone, jääkaappi ja keittiövälineet. Lähin lentokenttä on Jyväskylän lentoasema, 109 kilometrin päässä loma-asunnosta.

6. Kauppala

Kauppalassa, Soinin kylässä sijaitsevassa huoneistossa on sauna. Lisäksi mukavuuksiin kuuluu terassi ja ilmainen yksityinen pysäköintialue. Ähtärin Golf on 48 kilometrin päässä. Huoneistossa on yksi makuuhuone ja hyvin varusteltu keittotila, jossa on jääkaappi ja uuni. Kylpyhuoneessa on bidet ja suihku. Huoneistossa tarjotaan pyyhkeet ja liinavaatteet.

7. Parviainen – Helppoa yöpymistä

Ylpeillen saunalla, Parviainen-Helppoa yöpymistä sijaitsee Soinissa. Tämä majoitus tarjoaa pääsyn patioon ja ilmaisen yksityisen pysäköinnin. Huoneisto sijaitsee maantasolla ja siinä on 1 makuuhuone, taulu-tv ja täysin varusteltu keittiö, joka tarjoaa vieraille uunin, mikroaaltouunin, pesukoneen, leivänpaahtimen ja jääkaapin. Huoneistossa on tarjolla pyyhkeet ja vuodevaatteet.

Soinin nähtävyydet ja ajanviete

Soini tarjoaa vierailijoilleen monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Alueella on luonnonkauniita maisemia, historiallisia kohteita ja kulttuuriperintöä, jotka houkuttelevat matkailijoita tutustumaan alueeseen. Soinissa voi nauttia rauhallisista maaseutumaisemista ja tutkia paikallista historiaa ja perinnettä. Alhaalta löydät muutamia suosittuja nähtävyyksiä  Soinissa sekä lisätietoa mahdollisuuksista vapaa-ajanviettoon.

Kuninkaantupa Soini: Kuninkaantupa Soinissa on perintökohde, jossa esitellään useita erilaisia kulttuurisia näyttelyitä. Talo rakennettiin alun perin vuonna 1960 Lääkäritaloksi ja myöhemmin toimi kunnantoimisto II:na. Talo jäi tyhjilleen muutama vuosi sitten, ja Soini-seuralle tarjoutui mahdollisuus ostaa talo kulttuurikäyttöön.

Vuorenmaan kuntoportaat: Soinissa sijaitsevat Vuorenmaan kuntoportaat ovat elämyskohde, joka valmistui heinäkuun 2020 lopussa. Nämä kuntoportaat sijaitsevat Kuninkaanpolun patikointireitistön lähtö- ja maalipisteessä, tarjoten upean näköalan huipulta. 

Iironranna Puuhi: Iironrannan Puuhi on paikka, joka kuuluu Kyläpääskyt ry:n omistukseen. Täällä yhdistyy uusi ja vanha arkkitehtuuri vanhan pihapiirin ympäristössä. Uuden rakennuksen suunnittelusta vastaa arkkitehti Anssi Lassila, joka on saanut Pro Finlandia -mitalin tunnustuksena ansioistaan.

Kuninkaanpuisto: Kuninkaanpuisto tarjoaa retkeilijöille upean kokemuksen, kun he kulkevat metsien ja soiden värikkäässä maisemassa. Alueella voit nähdä metsäisiä kumpareita, pieniä kallioita ja suuria irtokiviä, jotka tekevät maastosta vaihtelevan ja kiinnostavan. Alueen nimi juontaa juurensa vahvaan kuningastarustoon, joka juontaa juurensa 1500-luvulle asti, kun Kustaa Vaasa teki metsästysretkiä tälle alueelle.

Soinin kirkko: Soinin kirkko on rakennettu vuonna 1793. Alun perin Soinissa oli 20-30 taloa ja 200-300 asukasta. Kirkko ei ollut lämmitetty ja oli hyvin yksinkertainen, ilman koristelua. Vuonna 1840 kirkkoon lisättiin torni ja vuorattiin se pystylaudoituksella. Myöhemmin kirkkoa korjattiin vuosina 1885, 1962 ja se peruskorjattiin vuonna 1992 arkkitehti Matti Klemolan suunnitelmien mukaisesti. Ulkomaalaus ja peltikaton uusiminen tehtiin vuonna 2010.

Hermanninlenkki: Hermanninlenkki on 7 kilometrin mittainen rengasreitti, joka valmistui kesällä 2021. Reitti kulkee osittain Arpaisten reittiä ja se tarjoaa haastavaa, mutta esteetöntä luontopolkua ja osuuden nimeltä Hermanninpolku. Hermanninlenkki soveltuu mainiosti sekä lapsille että aikuisille, jossa on mukava seikkailla jalan tai maastopyörällä.

Soinin historiaa

Soinin alueelta tiedetään vain muutamia esihistoriallisia löytöjä, ja se säilyi pitkään erämaana, jossa erämiehet eri alueilta kuten Satakunta, Häme ja Kyröläiset kävivät metsästämässä. Keskiajalla Soini sijaitsi Pietarsaaren ja Pirkkalan pitäjien raja-alueella, ja tärkeinä rajapyykkeinä olivat Iiron- ja Kuninkaankivi Iironjärven tienoilla. Vakinaisen asutuksen alueelle toivat kuitenkin savolaiset, jotka laajensivat asutustaan Soinin mäkisille ja järvillisille seuduille.

Tervatalous oli merkittävä tekijä asutuksen laajentumisessa, koska Soini oli tärkeää tervanpolttoaluetta 1700-luvulta 1900-luvulle. Alueelta on löydetty yli 500 tervahautaa, ja tervakulttuuriin liittyvät nimet ovat yleisiä paikannimistössä.

Soinin alueet kuuluivat useisiin eri kuntiin, kuten Pirkkalaan, Ruoveteen, Keuruuseen, Ähtäriin, Pietarsaareen, Lappajärveen ja Alajärveen. Vuonna 1784 perustettiin Soinin rukoushuonekunta, joka lopulta muuttui Soinin kunnaksi vuonna 1868.

Talvisodassa Soinin miehet sijoitettiin samaan joukko-osastoon, Jalkaväkirykmentti 30:een, jonka komppanianpäällikkönä oli runoilija Yrjö Jylhä. He osallistuivat raskaisiin taisteluihin Taipaleenjoella. Komppanian vahvuus oli 191 miestä, joista 70 kaatui ja noin 120 haavoittui. Kaiken kaikkiaan Soinin pitäjä menetti talvisodassa 84 miestä.

Soinin asukasluku kasvoi vuosien 1900–1960 välisenä aikana, mutta 1960-luvulla alkoi väestön nopea väheneminen. Vaikka asukasmäärä kasvoi lyhyen aikaa 1980-luvun alussa, se alkoi jälleen laskea 1990-luvulla. Vuoteen 2011 mennessä kunnan asukasluku oli laskenut 2 374 asukkaaseen, ja Soini on Etelä-Pohjanmaan harvimmin asuttuja kuntia. Asutus keskittyy pääasiassa teiden varsille kunnan länsiosiin, ja ainoa taajama on kirkonkylä.

Katso myös nämä:

Soinin kotisivut

Hotellit Soini – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

soini nähtävyydet
By Santeri Viinamäki, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=59953240