Hotellit Simo

Hotellit Simo – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Simo on viehättävä matkakohde Lapin eteläosassa, joka tarjoaa luonnonrauhaa, kalastusmahdollisuuksia ja kiinnostavaa kulttuurihistoriaa.

hotellit simo

Hotellit Simo – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Simo on viehättävä kunta, joka tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden kokea Lapin kauneuden ja luonnonrauhan ilman suurten turistilaumojen aiheuttamaa hälinää. Simossa voit nauttia upeista erämaista, kalastaa monilla järvillä ja virroilla, sekä tutustua alueen rikkaaseen kulttuurihistoriaan.

Simo tunnetaan erityisesti kalastusmahdollisuuksistaan, ja se houkuttelee kalastajia tavoittelemaan taimenen ja harjuksen kalastuksen riemua. Alueen lukuisat järvet ja joet tarjoavat loistavat puitteet kalastusharrastukselle, ja opastettuja kalastusretkiä on saatavilla. Lisäksi Simo tarjoaa mahdollisuuden retkeilyyn ja patikointiin upeissa metsissä ja tuntureilla, mikä tekee siitä ihanteellisen kohteen luonnosta nauttiville matkailijoille. Kulttuurin ystäville Simo tarjoaa mahdollisuuden tutustua paikalliseen historiaan ja perinteisiin. Voit vierailla paikallisissa museoissa ja oppia lisää alueen menneisyydestä. Lisäksi Simossa pääset nauttimaan aitojen lappilaisten herkkujen mausta paikallisissa ravintoloissa ja kahviloissa.

Simo on paikka, jossa voit todella irrottautua arjen kiireistä ja kokea Lapin kauneuden, rauhan ja luonnonläheisyyden. Se on ihanteellinen kohde matkailijoille, jotka etsivät aitoa lapinmaista kokemusta ilman suurten turistimassojen häiritsevää vaikutusta.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Simo

Simo tarjoaa monipuolisen valikoiman majoitusvaihtoehtoja matkailijoille. Alueelta löytyy hotelleja, mökkejä, lomakyliä ja muita majoituspaikkoja eri hintaluokissa ja erilaisiin tarpeisiin. Alta löydät muutamia esimerkkejä Simon suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Lapinkoski Salmon Lodges Simojoki

Lapinkoski Salmon Lodges Simojoki – Simoriver sijaitsee Simossa, vain lyhyen matkan päässä Alaniemeltä ja Huhtalasta. Tämä lomakeskus tarjoaa asiakkailleen viihtyisiä perhehuoneita, joissa on mukavuudet, kuten taulu-tv, oma kylpyhuone ja parveke, josta voi ihailla upeita maisemia.

Simo ja sen ympäristö tarjoavat monia aktiviteetteja, kuten hiihtoa ja pyöräilyä, mikä tekee tästä kohteesta houkuttelevan ulkoilmaihmisten keskuudessa. Lisäksi Lapinkoski Salmon Lodges Simojoki – Simoriver tarjoaa asiakkailleen ilmaisen pysäköinnin ja ystävällisen vastaanoton, jossa henkilökunta puhuu sekä englantia että suomea, joten vieraiden tarpeet huomioidaan ympäri vuorokauden.

Hotellit Simo – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Simo nähtävyydet ja ajanviete

Simo tarjoaa vierailleen monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka esittelevät Lapin kaunista luontoa ja rikasta kulttuuria. Alueella voi nauttia upeista maisemista ja tehdä monenlaisia ulkoilma-aktiviteetteja, kuten patikointia, kalastusta ja retkeilyä.

Wanha Simo reitti: Wanha Simo -reitti tarjoaa mahdollisuuden tutustua Simojokisuun peräpohjalaiseen kulttuurimaisemaan. Tämä reitti tarjoaa mahdollisuuden ihailla vanhaa kulttuurimaisemaa koko matkan ajan. Martimoaavan-Lumiaavan-Penikoiden soidensuojelualue on yksi Pohjois-Suomen merkittävimmistä suoluonnon suojelukohteista ja tarjoaa kotipaikan useille uhanalaisille linnuille. Alueella voi myös ihailla vanhoja metsiä ja nauttia upeista vaaramaisemista, jotka tarjoavat ainutlaatuisen retkeilykokemuksen. 

Simon kirkko ja kellotapuli: Simon kirkko on kaunis suorakaiteen muotoinen pitkäkirkko, joka sijaitsee Simoniemessä. Kirkko valmistui vuonna 1846 ja edustaa myöhäisempire-tyyliä. Sen pituus on 28,5 metriä ja leveys 15,5 metriä. Alueella voi myös ihailla vuonna 1773 rakennettua kellotapulia, joka edustaa pohjalaista renessanssityyliä, ja sen katto on rakennettu kolmiomaisesta paanusta. Simon kirkko ja kellotapuli ovat historiallisesti ja arkkitehtonisesti merkittäviä kohteita Simossa.

Pahnilan museo: Pahnilan museo on ainutlaatuinen museopihakokonaisuus, joka sijaitsee alkuperäisellä paikallaan Peräpohjolan alueella. Museo tarjoaa mahdollisuuden tutustua hienoihin esineisiin, vanhanajan elämään ja askareisiin. Paikalla on aina opas museon aukioloaikoina, joten voit saada lisätietoja ja syventyä alueen historiaan.

Simoniemen kotiseutumuseo: Simoniemen kotiseutumuseo sijaitsee Simoniemen kylässä lähellä kirkkoa. Museo on perustettu vanhaan seurakunnan vilja-aittaan, ja sen esineistö koostuu kyläläisten lahjoittamista esineistä ja artefakteista. Tämä museo tarjoaa mahdollisuuden sukeltaa alueen paikallishistoriaan ja nähdä, miten paikalliset asuivat ja elivät menneinä aikoina.

Simojoki: Simojoki on historiallisesti ollut merkittävä lohijoki, ja sen kalastushistoria ulottuu aina keskiajalle asti. Joessa on lohenkalastusta harjoitettu kesäkuusta elokuun alkuun. Simojoen kosket ja suvannot tarjoavat erinomaisia kalastusmahdollisuuksia, erityisesti joen alaosalla noin 60 kilometriä Perämerestä Ranuan rajalle. Kalastuspaikat ovat selkeästi viitoitettuja, ja yhteislupia Simojoen alaosaan myyvät monet paikalliset matkailupalveluyritykset. 

Vasankari: Täällä, Vasankarin rannalla, sijaitsee tarina entisestä merikapteenista, Otto Fritiof Qwickströmistä, joka vuonna 1874 päätti perustaa höyrysahan rantaan. Tämä saha, joka sai paikallisissa puheissa myös lempinimen ”Simon tulisaha”, toimi yhteisön keskuudessa vuosia ja oli merkittävä paikallinen elinkeino. Kuitenkin vuonna 1901, kohtasi saha traagisen tulipalon, joka tuhosi sen perustuksia myöten. Valitettavasti uutta sahaa ei koskaan rakennettu samalle paikalle.

Maankohoumapuisto: Maankohoumapuisto kutsuu sinut tutustumaan luonnonilmiöön, joka on seurausta maapallon ilmastonmuutoksista. Täällä pääset todistamaan, miten jatkuvasti kohoava maa on saanut aikaan meren vetäytymisen kauemmas mantereesta. Vuosittain maanpinta laajenee puiston alueella, vastaten kokoaan omakotitontin verran. Veneväylät mataloituvat, ja uusia saaria syntyy jatkuvasti. Käytettävissäsi on opastauluja ja karttoja, joiden avulla voit havainnoida, miten maisema on muuttunut muutamassa sadassa vuodessa. 

Aktiviteetit

Kotieläinpuisto Arkandia: Tämä on ihanteellinen kohde perheille ja eläinrakkaille matkailijoille. Täällä voit kohdata laajan valikoiman kotieläimiä aina perinteisistä suomalaisista maatilan asukkaista eksoottisempiin lajeihin. Lisäksi voit nauttia kevyestä välipalasta vierailun aikana.

Jalo Ranch Simoniemessä: Hevosharrastajat voivat iloita Jalo Ranchin tarjoamista hevospalveluista. Voit osallistua ratsastustunneille ja kokea Simon upeat maastot hevosen selästä käsin.

Ranuan eläinpuisto: Vaikka Ranua sijaitsee vajaan tunnin ajomatkan päässä Simosta, se tarjoaa mahdollisuuden kokea laajan valikoiman arktisia ja boreaalisia eläimiä. Eläinpuisto on täynnä jännittäviä ja harvinaisia eläimiä, jotka hurmaavat kaikenikäiset kävijät.

Patikointi, marjastus ja metsästys: Simo tarjoaa upeita luontomaisemia, jotka houkuttelevat patikoijia, marjastajia ja metsästäjiä. Voit nauttia rauhasta ja hiljaisuudesta sekä uppoutua Suomen upeaan luontoon.

Fatbike-reitti: Pyöräile Simo kylän upeissa maisemissa fatbike-pyörällä. Voit kokea luonnon ja maaston eri tavalla tällä jännittävällä kulkuvälineellä.

Pesäpallo: Voit nauttia perinteisestä suomalaisesta pesäpallon pelaamisesta tai seurata paikallisia joukkueita, kuten Simon Kirin pelejä.

Valtion erämaat: Metsästäjille Simo tarjoaa laajoja valtion erämaa-alueita, jotka ovat täynnä mahdollisuuksia metsästykseen.

Ravintola 1Etappi ja paikalliset palvelut: Simon kylässä löydät paikallisen ravintolan, kauppoja, apteekin, kirjaston, kukkakaupan, kampaamon, hierojan, huoltoaseman, kesäbaarit ja pitserian. Näin voit nauttia monista mukavista palveluista ja ruoista.

simon nähtävyydet
By Ooketoo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5817382
Simon historiaa

Varhaishistoria: Simoon liittyy asutuksen merkkejä jo 1300-luvulta. Tuolloin Simo oli pieni kylä Simoniemen ja Simonkylän alueilla. 1500-luvulla väestönkasvu kasvoi, erityisesti savolaisten muuton seurauksena, ja Simo alkoi kasvaa Simoniemen ja Simonkylän asutuskeskusten ympärillä.

Kehityksen aika: 1800-luvulla Simonkylä oli alueen tärkein keskus. Simojoen rannoilla asutus alkoi laajentua ja vuonna 1865 Simo sai lopulliset rajansa. Simon väestö alkoi muuttua nopeasti teollisen kehityksen myötä, kun Kemin teollisuus tarjosi työpaikkoja. Suurtilallisten hallitsema yhteisö alkoi muuttua työläisvaltaiseksi.

Vuonna 1903 tapahtui merkittävä muutos, kun rautatie veti Simojoen yli ja synnytti Simon nykyisen keskustan, Asemakylän. Simonkylä menetti asemansa hallintokeskuksena.

1900-luvulla alueella oli teollisuutta, karjatiloja ja perunapeltoja. Lapin sodassa Simon keskusta ja Maksniemi kärsivät vahinkoja, mutta muutoin alue säilyi suuremmilta tuhoilta.

Sodasta nykypäivään: Sodan jälkeen Simon väkiluku kasvoi, erityisesti 1960-luvulla. 1970-luvulla uusi teollisuus toi taas muuttovoittoa, ja väestö lisääntyi edelleen. Teollisuuden hiipuessa 1990-luvun lamassa Simon väkiluku laski hetkellisesti, mutta nousi jälleen. Nykypäivänä Simon väestö kasvaa hitaasti.

Kemi-Tornio on edelleen tärkeä työssäkäyntialue, mutta Oulun suuntaan suuntautuva työssäkäynti on kasvanut. Simon kunta on lisännyt yhteyksiä Ouluun, ja alueliitoksen myötä Simon ja Oulu muodostavat yhden kunnan.

Simon liittäminen muihin kuntiin on ollut harkinnassa, mutta eri syistä nämä hankkeet ovat kaatuneet. Simon tulevaisuudessa näyttää olevan entistä enemmän suuntautunut Ouluun päin, erityisesti liikenteellisten yhteyksien kehittyessä.

Katso myös nämä: 

Simon kotisivut

Hotellit Simo – Vertaa hotellit sivustomme kautta

simon vaakuna
By Care; original design by Olof Eriksson - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3016774