Hotellit Siilinjärvi

Hotellit Siilinjärvi – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Siilinjärvi tarjoaa idyllisen maalaismaiseman ja virkistävän luonnon ystäville. Pieni kunta Pohjois-Savossa hurmaa järvimaisemillaan, perinteisillä maatiloillaan ja mahdollisuudella nauttia rauhallisesta lomasta kauniissa ympäristössä.

hotellit siilinjärvi
By Jannev2.0 - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7580554

Hotellit Siilinjärvi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Siilinjärvi, sijaiten Pohjois-Savon maakunnassa, on viehättävä matkakohde, joka tarjoaa matkailijoilleen aitoa maaseututunnelmaa ja upeita luontoelämyksiä. Kunta on tunnettu lukuisista järvistään, jotka tarjoavat loistavat mahdollisuudet kalastukseen, veneilyyn ja rentouttaviin rantapäiviin.

Siilinjärven maisemaa hallitsee perinteinen maalaisympäristö, jossa viljelysmaat ja vehreät niityt luovat kauniin kontrastin järvimaisemille. Kunnassa vierailevat voivat tutustua perinteisiin maatiloihin ja kokea maaseudun elämänmenon. Erityisesti kesäisin kukoistava luonto houkuttelee retkeilijöitä ja patikoijia nauttimaan vehreistä metsistä ja rauhallisista järvimaisemista.

Siilinjärven kulttuuritarjonta on monipuolinen, ja matkailijat voivat tutustua paikalliseen historiaan ja perinteisiin. Kunta tarjoaa myös erilaisia tapahtumia, jotka tuovat oman lisänsä matkailijoiden kokemukseen. Lokalisaatiostaan huolimatta Siilinjärvi tarjoaa modernin matkailijan tarpeisiin sopivia palveluita, kuten viihtyisiä majoitusvaihtoehtoja, tunnelmallisia ravintoloita ja monipuolisia aktiviteetteja. Olipa kyseessä rentouttava loma luonnonhelmassa tai aktiivinen tutustumisretki paikalliseen kulttuuriin, Siilinjärvi tarjoaa unohtumattoman matkaelämyksen kauniissa järvimaisemissaan

Suositut hotellit ja majoituspaikat Siilinjärvellä

Siilinjärvi tarjoaa matkailijoille useita majoitusvaihtoehtoja, jotka sopivat erilaisiin tarpeisiin ja budjetteihin. Hotellitarjonta kattaa niin perinteiset maaseutumajatalot kuin modernit kaupunkihotellitkin. Useimmat Siilinjärven hotellit tarjoavat viihtyisiä huoneita, ystävällistä palvelua ja mahdollisuuden nauttia kauniista järvimaisemista. Olit sitten liikematkalla tai rentoutumassa luonnon keskellä, Siilinjärven hotellit tarjoavat viihtyisän tukikohdan matkallesi.

1. Spa Hotel Kunnonpaikka

Spa Hotel Kunnonpaikka tarjoaa viihtyisää majoitusta kävelymatkan päässä upeasta kohteesta Veneranta Siilinjärvellä. Tämä hotelli hemmottelee vieraitaan monipuolisilla palveluilla ja mukavuuksilla, jotka tekevät oleskelusta nautinnollisen ja rentouttavan. Majoituksen hintaan sisältyy herkullinen ilmainen buffetaamiainen, jonka voit nauttia päivittäin. Lisäksi hotelli tarjoaa ilmaisen Wi-Fi:n yleisissä tiloissa, joten voit pysyä helposti yhteydessä digitaaliseen maailmaan. Oman auton tuomisesta ei tarvitse huolehtia, sillä hotellissa on ilmainen omatoiminen pysäköinti.

Majoituspaikan ravintolatarjonta on monipuolinen, ja voit valita herkullisia vaihtoehtoja kahvilasta, ravintolasta, allasbaarista ja baari/loungesta. Olitpa sitten nauttimassa virvoittavaa juomaa tai herkullista ateriaa, hotellin tilat takaavat miellyttävän ruokailukokemuksen.

2. Hotelli Sandels

Hotelli Sandels sijaitsee Siilinjärven keskustassa ja tarjoaa matkailijoille mukavaa majoitusta kätevällä sijainnilla. Hotellissa vieraat voivat nauttia monista palveluista, jotka tekevät oleskelusta miellyttävän ja vaivattoman. Ilmainen pysäköinti ja ilmainen Wi-Fi-yhteys ovat osa Hotelli Sandelsin tarjoamia mukavuuksia. Näin matkailijat voivat liikkua vaivattomasti ja pysyä helposti yhteydessä digitaaliseen maailmaan. Lisäksi huoneissa on taulu-tv, joka mahdollistaa rentoutumisen kiireisen päivän päätteeksi.

Hotellihuoneet ovat viihtyisiä ja varustettu perusmukavuuksilla, kuten jääkaapilla ja työpöydällä. Jokaisessa huoneessa on oma kylpyhuone, jossa on suihku ja hiustenkuivaaja, tarjoten vieraille kaiken tarvittavan mukavan oleskelun takaamiseksi. Osassa huoneita on myös minikeittiö teen ja kahvin valmistusvälineillä, mikä antaa lisämukavuutta pidemmillekin majoituksille.

3. City centre apartment Siilinjärvi

City Centre Apartment Siilinjärvi tarjoaa viihtyisää majoitusta Siilinjärvellä, vain 2,9 kilometrin päässä TarinaGolfista ja lyhyen matkan päässä Kuopion tuomiokirkosta ja taidemuseosta. Tämä huoneisto on ihanteellinen valinta niille, jotka etsivät kodikasta ja kätevää tukikohtaa alueen tutkimiseen. Huoneistossa on yksi makuuhuone, olohuone ja täysin varusteltu keittiö, jossa on jääkaappi ja kahvinkeitin. Voit nauttia aamukahvistasi parvekkeella, samalla kun nautit ympäröivästä maisemasta. Kylpyhuoneessa on suihku ja hiustenkuivaaja, ja pyyhkeet sekä liinavaatteet sisältyvät majoituksen hintaan.

City Centre Apartment Siilinjärven sijainti on ihanteellinen myös opiskelijoille, sillä Itä-Suomen yliopisto on vain 24 kilometrin ja Savonia-ammattikorkeakoulu 26 kilometrin päässä. Näin ollen huoneisto tarjoaa kätevän tukikohdan myös opiskelijoille tai akateemista matkaa suunnitteleville.

4. Bright star apartment Siilinjärvi

Bright Star Apartment Siilinjärvi tarjoaa viihtyisää majoitusta Siilinjärvellä, vain 24 kilometrin päässä Kuopion tuomiokirkosta, taidemuseosta ja museosta. TarinaGolfiin on matkaa 3,8 kilometriä, ja majoituspaikka tarjoaa kätevän sijainnin tutustua alueen nähtävyyksiin. Huoneistossa on monipuoliset mukavuudet, jotka tekevät vierailustasi miellyttävän. Ilmainen WiFi ja yksityinen pysäköinti ovat käytettävissäsi, jotta voit nauttia huolettomasta oleskelusta.

Huoneistossa on parveke, makuuhuone, olohuone, taulu-tv, täysin varusteltu keittiö, jääkaappi, astianpesukone ja kylpyhuone suihkulla. Huoneistosta avautuu kaunis näkymä kaupunkiin, tarjoten rauhallisen ympäristön rentoutumiseen.

Hotellit Siilinjärvi – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Siilinjärvi nähtävyydet ja ajanviete

Siilinjärvi tarjoaa vierailijoille monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Alueen luonnonkauneus, järvimaisemat ja perinteinen maalaisympäristö houkuttelevat matkailijoita tutustumaan paikalliseen kulttuuriin ja nauttimaan rauhallisesta lomasta. Järvet ja luonto ovat Siilinjärven ehdottomia helmiä. Alueen luontopolut ja retkeilyreitit tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen monipuoliseen kasvillisuuteen ja eläimistöön.

Pöljän kotiseutumuseo on viehättävä kohde Siilinjärvellä, tarkemmin sanottuna Pöljän kylässä. Museo on saanut alkunsa vuonna 1933, kun Pöljän kansakoulun opettaja Elsa Väänänen perusti sen. Nykyään Siilinjärven kunta ylläpitää museota, joka avaa ovensa kesäkaudella parin kuukauden ajan tiistaista lauantaihin, talvikaudella sopimuksen mukaan. Museo on omistettu Siilinjärven alueen historian esittelyyn sekä pohjoissavolaiseen maaseutuelämään 1800-luvulta 1930-luvulle. Sijaintinsa vuoksi museo tarjoaa kauniin näkymän Pöljänjärven itärannalle. 

Harjamäen sairaalamuseo tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden sukeltaa Siilinjärven alueen historiaan, erityisesti vuosien 1926-1997 välillä toimineen Harjamäen mielisairaalan kautta.  Museossa vieraat voivat tutustua perusnäyttelyyn, joka kertoo mielisairaalan monivaiheisesta historiasta. Näyttely nostaa esille niin potilaiden kuin hoitohenkilökunnankin näkökulman, antaen syvällisen kuvan laitoksen elämästä ja sen vaikutuksesta yhteisöön. Lisäksi museo tarkastelee psykiatrian ja psykiatristen hoitojen kehitystä ja historiaa Suomessa.

Kuopion lentoasema, tunnetaan myös nimellä Rissalan lentoasema, on tärkeä ilmailukohde, joka sijaitsee Siilinjärven kunnan eteläosissa noin 14 kilometriä Kuopion keskustasta koilliseen. Lentoasema palvelee sekä julkista että sotilaallista ilmailua, ja sen ylläpitäjänä toimii Finavia. Lentoasema on varustettu IATA-koodilla KUO ja ICAO-koodilla EFKU. Se on ollut toiminnassa jo vuodesta 1940, ja sen korkeus merenpinnasta on 98 metriä. Liikenneyhteydet lentoasemalle ovat sujuvat, sillä Kuopion keskusta sijaitsee vain 14 kilometrin päässä. Kuopion lentoasemalla on yksi päälentokenttä, kiitotie 15/33, joka on päällystetty asfaltilla ja mitoiltaan 2,800 metriä pitkä ja 60 metriä leveä. Tämä kiitotie mahdollistaa erilaisten ilma-alusten turvallisen liikenteen. Vuonna 2022 lentoasemaa käytti noin 126 000 matkustajaa, ja voit tarkastella lisää tilastotietoja Finavian verkkosivuilta.

Ilmestys: ”Kallionkielekkeellä moottoritien varrella sijaitsee kuvanveistäjä Pekka Jylhän mestariteos – kultainen kauris. Tämä veistos on osa valtatie 5:n MaisemaGalleriaa, ja se tarjoaa ohikulkeville matkailijoille ainutlaatuisen näkyvyyden ja elämyksen. Kauris seisoo komeana kallion päällä, toivottaen kaikki tien kulkijat tervetulleiksi Siilinjärven alueelle.

Aktiviteetit

Vapaa-aika Siilinjärvellä tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia aktiiviseen ja rentouttavaan lomaan. Alueen hiihtokeskus, Kasurila, tunnetaan talvimatkailijoiden keskuudessa, ja siellä on kahdeksan rinnettä, jotka tarjoavat loistavat puitteet laskettelulle. Lisäksi lautailijoille on tarjolla vaikuttava halfpipe-rata.

Kylpylöistä Fontanella ja Kylpylähotelli Kunnonpaikka mahdollistavat ikuisen kesän tunnelman. Näissä kylpylöissä voit nauttia monipuolisista palveluista, kuten saunoista, altaista ja muista liikuntamahdollisuuksista, jotka virkistävät matkalaisen mielen ja kehon.

TarinaGolf on yksi Suomen kauneimmista golfkeskuksista. Siilinjärven alueella sijaitsevassa golfkeskuksessa on kaksi 18-väyläistä kenttää, jotka tarjoavat pelaajilleen haastetta Vanhan Tarinan korkeuserojen ja luonnonlampien ansiosta. Golfkeskus houkuttelee niin aloittelevia pelaajia kuin kokeneitakin golfareita.

Vapaa-aikaa Siilinjärvellä voi viettää myös kulttuurikohteissa. Jenni Linnoven Keramiikkastudio tarjoaa mahdollisuuden tutustua paikalliseen taiteeseen ja käsityöhön. Harjamäen Sairaalamuseo tarjoaa mielenkiintoisen sukelluksen alueen mielisairaalan historiaan. Patakukkulan harjualue puolestaan tarjoaa upeita ulkoilumahdollisuuksia kauniissa ympäristössä.

By VirtuaaliAnu - File:Kuopio airport from air.jpgOriginal source: 2010 10 16 Lentoon lähtö Rissalasta, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=15818700
Siilinjärven historiaa

Siilinjärven kunta, nimetty Siilinjärven järven mukaan, juontaa juurensa 1925 perustetusta kunnasta, joka syntyi Kuopion maalaiskunnan, Nilsiän ja Maaningan sivukylistä. Vaakunassa kaksi kassaraa liittyvät Kasurilan kylään, joka oli kunnan alkuperäinen nimi. Kunnan nimi ei liity siiliin vaan todennäköisesti saamenkieliseen sanaan ”siida”, tarkoittaen talviasumusta. Siilinjärvi-nimi voi myös pohjautua karjalaisperäiseen henkilönnimeen Siili.

Kunnan historiaan liittyy merkittäviä tapahtumia, kuten moottoritien rakentaminen 1980–1990-luvuilla, mikä vaikutti keskustan alueeseen. Siilinjärven keskustan maisemaa hallitsee Rikkihappo Oy:n (nyk. Yara) Siilinjärven kaivos, joka on ollut tärkeä työllistäjä ja vaikuttanut positiivisesti väestönkehitykseen.

Siilinjärvi tunnetaan myös Soravarojen hyödyntämisestä, joka alkoi 1930-luvulla Ahmon alueelta ja jatkui Tarinaharjun alueella. 1970-luvulla heräsi halu suojella Tarinaharjun aluetta, mikä johti soranoton loppumiseen, vaikka aluetta ei virallisesti suojeltu.

Kunnan nykyistä imagoa rakennetaan Ilmestys-veistoksen ja ”Siilinjärvi – Kultaa elämäsi” -tunnuslauseen avulla. Siilinjärvi on myös ollut otsikoissa vuonna 2019, kun paikallinen Eurojackpot-porukka voitti kaikkien aikojen suurimman voiton, 92 miljoonaa euroa.

Kaiken kaikkiaan Siilinjärven kunta tarjoaa mielenkiintoisen yhdistelmän historiaa, teollisuutta ja nykyaikaista elämää, joka kukoistaa paitsi luonnonkauniissa ympäristössä myös kulttuurin ja yhteisöllisyyden rikkaassa ilmapiirissä.

Katso myös nämä: 

Siilinjärven kotisivut

Hotellit Siilinjärvi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Pekka Jylhä Ilmestys Siilinjärvi
By veistos Pekka Jylhä; valokuva: Käyttäjä:Paju - oma valokuva, CC BY-SA 3.0, https://fi.wikipedia.org/w/index.php?curid=1529109