Hotellit Siikalatva

Hotellit Siikalatva – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Siikalatva tarjoaa ainutlaatuisen matkailuelämyksen Pohjois-Pohjanmaan kauniissa maisemissa. Seudun luonnonkauneus, historialliset nähtävyydet ja monipuoliset aktiviteetit tekevät Siikalatvasta houkuttelevan matkakohteen kaikenlaisille vierailijoille.

hotellit siikalatva
By Htm - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=42032837

Hotellit Siikalatva – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Siikalatva sijaitsee Pohjois-Pohjanmaalla ja tarjoaa matkailijoilleen monipuolisen sekoituksen luontoa, kulttuuria ja historiaa. Alueen kauniit maisemat vaihtelevat vehreistä metsistä aina vesistöjen reunamille asti, tarjoten matkailijoille mahdollisuuden nauttia luonnon rauhasta ja monipuolisista ulkoilma-aktiviteeteista.

Historian ystävät voivat tutustua Siikalatvan rikkaaseen menneisyyteen, joka näkyy esimerkiksi perinteisissä kyliä ja historiallisissa kohteissa. Museot ja vanhat rakennukset kertovat tarinaa alueen asutuksesta ja elämästä vuosikymmenten varrella. Aktiivisille matkailijoille Siikalatva tarjoaa mahdollisuuden monipuolisiin harrastuksiin. Lukuisat retkeilyreitit ja ulkoilumaastot houkuttelevat niin vaeltajia kuin luonnosta nauttivia kävelijöitä. Vesistöjen läheisyys tarjoaa loistavat puitteet kalastukseen ja vesiliikunnan harrastamiseen.

Siikalatva on myös tunnettu paikallisesta ruokakulttuuristaan, ja alueen ravintolat tarjoavat herkullisia makuelämyksiä paikallisista raaka-aineista. Ystävällinen paikallisasenne ja vieraanvaraisuus tekevät vierailusta Siiklatvalla unohtumattoman kokemuksen.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Siikalatvassa

Siikalatva tarjoaa monipuolisen valikoiman hotelleja, jotka sopivat erilaisiin matkailijan tarpeisiin. Alueen hotellit heijastavat paikallista tunnelmaa ja tarjoavat viihtyisää majoitusta niin perhelomailijoille, liikematkailijoille kuin seikkailunhaluisille matkaajillekin. Alta löydät muutamia esimerkkejä Siikalatvan suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Maalaiskartano Pihkala

Maalaiskartano Pihkala kutsuu matkailijat monipuoliseen maaseutumatkailuelämykseen Pohjois-Pohjanmaalla, Siikalatvan kunnan Kestilän kylässä. Alueella, joka oli ennen vanhaan täynnä kestikievari-perinteitä, Pihkala ylläpitää näitä historiallisia juuria tarjoten upeita puitteita erilaisille tilaisuuksille. Kartano on ihanteellinen paikka niin kokouksille, juhlille kuin monenlaisille tapahtumille, ja se vaalii perinteitä tarjoten samalla viihtyisää ja ainutlaatuista tunnelmaa.

2. ROM Rantsila – Wanha Meijeri

Meijerin Peti tarjoaa viihtyisää majoitusta Rantsilan keskustassa Siikalatvalla. Majoituksessa on yhteensä kolme kahden hengen huonetta, joissa on mahdollisuus tarvittaessa lisätä vuodesohva ja varavuoteita, mahdollistaen jopa neljän lisähenkilön majoittumisen. Majoituspaikka on lemmikkiystävällinen, joten myös koirat ovat tervetulleita. Tilat ovat hyvin varustellut tarjoten kaikki nykyajan mukavuudet, kuten suihku/wc, jääkaappi/pakastinlokero, mikro, kahvinkeitin, vedenkeitin, blenderi, TV ja nettiyhteys.

Hotellit Siikalatva – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Siikalatvan nähtävyydet ja ajanviete

Siikalatva tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja matkailijoille. Alueen luonnonkauneus, historialliset kohteet ja erilaiset vapaa-ajanviettomahdollisuudet houkuttelevat niin luontoihmisiä, kulttuurin ystäviä kuin aktiivisista harrastuksista kiinnostuneita. Kauniit maisemat, perinteiset nähtävyydet ja erilaiset aktiviteetit tekevät Siikalatvasta houkuttelevan kohteen erilaisille matkailijoille.

Rantsilan patsaat: Rantsila on tunnettu patsaspitäjänä, ja 1980-90-lukujen taitteessa kansalaisopiston ryhmä valmisti useita historiallisia patsaita Rantsilan historiaan liittyen.

Leskelän kylä: Leskelässä sijaitsee Suomen maantieteellisen keskipisteen paikka, ja alueella voi tutustua kirjailija Pentti Haanpään syntymäpaikkaan. Kairanmaa-talo tarjoaa kulttuurihistoriallisesti merkittävän ympäristön.

Roomurannan rautasilta: Laakkolassa sijaitseva Roomurannan rautasilta on kunnostettu kevyenliikenteen käyttöön, tarjoten kauniin paikan pysähtyä ja nauttia maisemista.

Haapavuori: Pulkkilan maisema- ja luontonähtävyys, joka tarjoaa upeita retkeilymahdollisuuksia kalliomaaston ja näkötornin kautta.

Kurunnevan riistamaa: Alueella vuosittain perustetut riistapeltoja, ruokintapaikkoja vesilinnuille ja fasaaneille sekä suotuisa ympäristö pienpetopyynnille.

Mankilan kyläjätit: Pohjavirta-hankkeen rahoittamat kaksi jättiä käsittävä taideteos Mankilan kylätalon pihamaalla kertoo alueen tarinoista.

Suomen sodan 1808-1809 muistomerkki: Pulkkilan keskustassa sijaitseva muistomerkki kertoo alueen historiallisista tapahtumista Suomen sodan aikana.

Kirkot ja kotiseutumuseot: Siikalatvan neljä puukirkkoa ja niiden alttarimaalaukset ovat merkittäviä nähtävyyksiä. Kullakin kirkonkylällä on myös kotiseutumuseoita, jotka avaavat ikkunan alueen menneisyyteen.

By Estormiz - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4316340
Siikalatva historiaa

Siikalatvan alueella on pitkä ja monivaiheinen historia, joka ulottuu esi­historiallisista ajoista aina nykypäivään. Kivikautiset asuinpaikat Mulkuassa ja Piippolassa antavat viitteitä varhaisesta asutuksesta. Alueen kirkkomaiset kivilatomukset ja niin kutsutut jättiläisten haudat, kiviröykkiöt, tuovat esille esihistoriallisen asutuksen jäänteitä.

Vakituinen asutus alkoi vahvistua 1500-luvun puolivälissä, kun Siikajokivartta levisi sisämaahan päin. Savolaiset uudisasukkaat saapuivat alueelle, ja lempinimi Siikasavo syntyi. Vienankarjalaisten hävitysretket 1500-luvun lopulla rajoittivat alueen väestönkasvua, mutta 1700-luvun alussa alueelle saapui pakolaisia Savosta ja Kainuusta. Pääelinkeinot olivat kaski- ja vuoroviljely sekä karjanhoito.

Hallinnollisesti Siikalatvan alue kuului aluksi Saloisten suurpitäjään, mutta Siikajoki itsenäistyi vuonna 1689. Pulkkila sai kappeliseurakunnan oikeudet jo vuonna 1617. Kestilä itsenäistyi 1867, Piippola 1865 ja Rantsila 1867.

Alueen ensimmäinen kirkkohuone rakennettiin noin 1620-luvulla Sipolaan. Rantsilan ensimmäinen kirkko valmistui 1671, ja nykyinen Rantsilan kirkko vuonna 1785. Pulkkilan ensimmäinen kirkko rakennettiin 1671, toinen 1768–1769 ja uusi vuosina 1908–1909. Piippolan kirkko valmistui Simo Jylkkä-Silvénin johdolla vuosina 1768–1770, ja Kestilään kirkko rakennettiin vasta vuosina 1854–1855.

Alue näki myös sotien vaikutukset, kuten Pulkkilan taistelun vuonna 1808 Suomen sodassa.

Väestökehitys oli monivaiheinen. Kestilän väkiluku kasvoi 1900-luvun alussa, mutta väheni 1950-luvulla. Piippolan väestö väheni 1960-luvulta alkaen. Pulkkila koki hitaan väestönkasvun 1900-luvun alkupuolella, mutta myöhemmin vähenemistä. Rantsilan asukasmäärä kasvoi 1920-luvulta 1950-luvulle, väheni sitten ja vakiintui 1980-luvulla.

Vuonna 2006 seurakunnat yhdistyivät Siikalatvan seurakunnaksi, ja Rantsila liittyi yhdistyneeseen seurakuntaan vuonna 2008. Kuntaliitoksista on keskusteltu ja esitetty suunnitelmia, mutta ne eivät ole toteutuneet kaikissa kunnissa.

Katso myös nämä: 

Siikalatvan kotisivut

Hotellit Siikalatva – Vertaa hotellit sivustomme kautta

siikalatva vaakuna
By str4nd, original design by Mikko Savolampi - Based on image found from www.siikalatvankunta.eu, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5530455