Hotellit Savukoski

Hotellit Savukoski – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Savukoski on Lapin maakunnan itäosassa sijaitseva kunta, joka tarjoaa matkailijoille ainutlaatuisen yhdistelmän erämaaluontoa ja nykyaikaista mukavuutta. Alue on suuri ja harvaanasuttu, sijoittuen alueellisesti Suomen kuudenneksi suurimpien kuntien joukkoon.

Hotellit Savukoski – Vertaa hotellit sivustomme kautta

hotellit savukoski

Savukoski on viehättävä pieni kunta Lapin sydämessä, jossa luonto tarjoaa upeat mahdollisuudet seikkailuihin ympäri vuoden. Kunnassa asutus on harvaa, mutta palvelut ovat modernit ja viihtyisät. Savukosken kaunis erämaaluonto, laajat erämaa-alueet, ja mahdollisuus nähdä revontulia tekevät siitä täydellisen matkakohteen luonnon ystäville. Koe Lapin aito tunnelma ja nauti rauhasta ja hiljaisuudesta, jonka voit löytää täältä.

Voit vierailla paikallisissa poronhoitolaitoksissa ja oppia saamelaisten perinteisistä elinkeinoista sekä nauttia saamelaisten taiteesta ja käsityöperinteestä. Tämä matkakohde tarjoaa mahdollisuuden kokea Lapin luonnonrauhan ja ainutlaatuisen kulttuurin samanaikaisesti, tehden siitä unohtumattoman paikan matkailijoille, jotka etsivät aitoa Lapin kokemusta.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Savukoski

Savukoski tarjoaa rauhallisia ja viihtyisiä hotellimajoitusvaihtoehtoja matkailijoille, jotka haluavat nauttia Lapin kauniista erämaaluonnosta ja ulkoilumahdollisuuksista. Alta löydät muutamia esimerkkejä Savukosken suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Loma-asunto Riekkoranta

Tämä loma-asunto sijaitsee Savukoskella, Lapissa, ja tarjoaa monia mukavuuksia matkailijoille. Huoneessa on takka, mikroaaltouuni, uuni ja astianpesukone, joten voit valmistaa omia aterioitasi. Lisäksi hotellissa on pyykinpesukone, televisio ja lämmitys, mikä tekee vierailustasi mukavan ja käytännöllisen. Voit nauttia myös grillaamisesta, ja hotellissa on hiihtoyhteys rinteeseen sekä sauna, jotka tarjoavat mahdollisuuden rentouttavaan lomailuun.

Hotellit Savukoski – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Savukoski nähtävyydet ja ajanviete

Savukoski tarjoaa vierailijoille monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka keskittyvät pääasiassa upeaan Lapin luontoon. Kunta on tunnettu kauniista erämaistaan ja tarjoaa mahdollisuuksia erilaisiin luontoaktiviteetteihin, kuten vaellukseen, kalastukseen, metsästykseen ja marjastukseen. Alueen laajoilla metsillä, järvillä ja joilla on paljon tarjottavaa ulkoilmaihmisille.

Kivitunturin luontopolku: Kivitunturin perusreitti Savukosken kirkonkylän tuntumassa on hieno päiväkohde luontoharrastajille. Reitin pituus on 5,9 km, ja sen kiireettömään kiertämiseen suositellaan varattavaksi noin 2,5-3,5 tuntia. Perusreitin varrella on useita näköalapaikkoja, joilta voi ihailla upeita maisemia. Puolivälin paikkeilla voi poiketa Sotsonportin lisäkierrokselle, joka on noin 4 km pitkä ja tarjoaa lisää haastetta vaeltajille.

Urho Kekkosen kansallispuisto: Urho Kekkosen kansallispuisto, joka tunnetaan myös nimellä Koilliskaira, tarjoaa upean ympäristön päiväretkeilijöille ja vaeltajille. Alueella voit ihastella pyöreälakisia tuntureita, vehreitä metsiä ja laajoja aapasoitaa. Kansallispuisto sijaitsee Länsi-Euroopan viimeisissä erämaa-alueissa ja on perustettu suojelemaan Metsä-Lapin ja Perä-Pohjolan ainutlaatuista luontoa sekä tukemaan perinteisiä elinkeinoja, kuten porotaloutta ja retkeilyä. Urho Kekkosen kansallispuistossa voit kokea Metsä-Lapin upeat maisemat. Tuntureiden laet ovat paljaita ja karuja, ja niitä halkovat syvät kurut ja kauniit jäkäläkankaat. Alueen Nuorttin kurulaaksossa voit nähdä paikoitellen reheviä maisemia, jotka tarjoavat vaihtelua tunturimaisemille.

Korvatunturi: Korvatunturille pääsee helpoiten Kemihaaraasta, ja matka taittuu Urho Kekkosen kansallispuistossa Korvatunturin vaellusreittiä pitkin jalan, suksilla tai moottorikelkalla paikallisoppaan kyydissä. Halutessaan matkan voi myös pyöräillä Vieriharjun kämpälle saakka. 

Tarkkalan erämaatila: Tarkkalan erämaatila on vahvasti kytköksissä Lapin savotta-perinteeseen ja paikallishistoriaan. Tarkkala erottuu erityisesti siitä, että se säilyi vahingoittumattomana Lapin sodassa, toisin kuin monet muut alueen rakennukset. Tarkkalan tilan historia juontaa juurensa 1800-luvulle, kun ensimmäinen isäntä, Aleksanteri Starck, saapui seudulle perheensä kanssa. Hän toimi monissa eri tehtävissä, kuten oikeudenpalvelijana, postinkuljettajana ja lautamiehenä.

Kotiseututalo Puistola: Kotiseututalo Puistola on hyvin säilynyt esimerkki Itä-Lapin jälleenrakennuskautta edustavasta rakentamisesta. Vuonna 1947 kunnanesimies ja maanviljelijä Väinö Halonen rakennutti talon, navetan ja saunan viisilapsiselle perheelleen heidän palattuaan evakosta. Tämä rakennuskokonaisuus toimii nykyisin kotiseututalona ja museona, ja se avattiin yleisölle vuonna 1998. Kotiseututalo Puistola on saanut tunnustusta kunnostamisestaan, sillä se voitti Lapin läänin rakennusperinneyhdistyksen myöntämän Hurrikas-palkinnon. Päärakennuksen alakerta on sisustettu 1950-luvun tyyliin alkuperäistä sisustusta kunnioittaen. Talon yläkerrassa on pieni kotiseutumuseonäyttely, ja vaihtuvan näyttelyn kamarissa voi ihailla erilaisia näyttelyitä, kuten valokuvanäyttelyitä.

Samperin veturi ja veturitieSamperin veturitie on saanut nimensä Hugo Richard Sandbergista, jota kansan suussa alettiin kutsua Samperiksi. Hän oli merkittävä hahmo Lapin historiassa, erityisesti Lapin ensimmäisen konesavotan organisoinnissa 1910-luvun alkupuolella. Tämä savotta muutti alueen metsäteollisuutta merkittävästi. Aluksi Samperi tilasi kaksi veturia Amerikasta, ja niiden kuljettaminen Tulppioon, missä savotta sijaitsi, oli valtava haaste. Vetureiden kuljetus oli monivaiheinen prosessi: ensin ne kuljetettiin laivalla Ouluun, sieltä junalla Rovaniemelle ja edelleen 200 hevosen vetämässä reessä Sodankylän kautta Tulppioon, mikä teki yhteensä lähes 300 kilometriä.

Aktiviteetit

Nuortin retkeilyreittiNuorttin retkeilyreitti sijaitsee upeissa erämaamaisemissa Urho Kekkosen kansallispuistossa. Tämä vaellusreitti kulkee Nuorttijoen varrella ja tarjoaa mahdollisuuden kiertää sen rengasmaisesti joen molemmin puolin, mikä tekee reitin pituudeksi noin 40 kilometriä. Nuorttin alue on tunnettu vaikuttavasta kanjonistaan ja mahtavista vaara- ja metsämaisemistaan, jotka luovat ainutlaatuisen erämaatunnelman.

Kelkkailu: Moottorikelkkailu tarjoaa vauhdin hurmaa ja mahdollisuuden tutustua upeisiin arktisiin maisemiin.

Koiravaljakkoajelu: Koe koirien ja ihmisten välinen yhteistyö sekä talvisen luonnon taika koiravaljakkoajelulla.

Porotilavierailu ja poroajelu: Pääset tutustumaan perinteiseen porokulttuuriin ja voit lähteä poroajelulle.

Pilkkiminen: Kevättalvella voit nauttia pilkkimisestä, kun aurinko alkaa vierailla taivaalla.

Hiihto ja luistelu: Savukoski tarjoaa mahdollisuuden harrastaa hiihtoa ja luistelua niin laduilla kuin jäällä.

Lumikenkäily: Koe lumisen metsän rauha ja haasta itsesi lumikenkäilyn parissa.

Frisbeegolf: Kokeile uutta frisbeegolfrataa nimeltä ”Joulupukin taival” ja nauti ulkoilmaelämyksestä.

Kalastus: Savukoski tarjoaa mahdollisuuden kalastaa villejä taimenia ja harjuksia. Kalaan pääset nauttimaan alueen vesistöissä.

Retkeily ja patikointi: Tutki omia polkuja tai seuraa merkittyjä reittejä, sillä Savukosken maastosta löytyy kohteita monenlaisille retkeilijöille.

Maastopyöräily: Alueella on runsaasti maastoautoteitä ja pyöräilyreittejä, mukaan lukien osia Urho Kekkosen kansallispuistosta, jotka ovat avoimia maastopyöräilijöille.

By J. Albert Vallunen, CC BY-SA 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1754382
Savukosken historiaa

Savukosken historia juontaa juurensa esihistoriallisesta ajasta aina 1700-luvulle saakka, ja se on ollut osa Saamelaisalueen perinnettä ja asutusta. Savukosken kunta perustettiin keisarillisen senaatin päätöksellä vuonna 1916, ja sitä ennen se oli osa Sodankylää. Vuonna 1922 Savukosken alueelle ulottuivat niin sanotun läskikapinan operaatiot. Jatkosodan loppuvaiheissa kesällä 1944 Neuvostoliiton partisaanit tuhosivat silloisen Seitajärven kylän. Tähän päivään asti muistellaan ja kunnioitetaan iskussa surmansa saaneita kyläläisiä paikalla, missä on pystytetty muistomerkki heidän muistokseen. Savukosken historia kätkee sisäänsä monia merkittäviä tapahtumia ja kulttuurisia perinteitä, jotka rikastuttavat alueen tarinaa.

Katso myös nämä: 

Savukosken kotisivut

Hotellit Savukoski – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By Care - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3015461