Hotellit Sastamala

Hotellit Sastamala – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Sastamala yhdistää upeat järvimaisemat, kulttuurin ja historian ainutlaatuiseksi matkailukohteeksi. Täällä voit nauttia rauhallisista järvistä, tutustua mielenkiintoisiin museoihin ja vaeltaa upeissa luonnonmaisemissa.

hotellit sastamala
By Abc10 - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=80776193

Hotellit Sastamala – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Sastamala on rauhallinen ja kaunis kaupunki Pirkanmaan maakunnassa, joka on täydellinen matkakohde niille, jotka haluavat tutustua Suomen maaseutuun ja historialliseen perintöön. Kaupungin keskusta, erityisesti Vanhankirkon alue, tarjoaa mahdollisuuden kuljeskella viehättävillä kujilla ja ihastella vanhoja puutaloja sekä kahviloita ja pikkukauppoja.

Sastamala on myös tunnettu rikkaasta historiastaan, ja vierailijat voivat tutustua paikalliseen menneisyyteen Sastamalaan kuuluviin museoihin ja nähtävyyksiin. Näihin kuuluvat esimerkiksi Tyrvään Pyhän Olavin vanha kirkko, joka on  n. vuosina 1506–1516 rakennettu harmaakivikirkko.

Kaupungin luonto tarjoaa myös lukuisia mahdollisuuksia ulkoiluun ja retkeilyyn. Sastamalan järvet tarjoavat mahdollisuuden veneilyyn, kalastukseen ja uimiseen, ja Sastamalan ympäröivät metsät houkuttelevat patikoijia ja luonnonystäviä. Kansallispuisto Torronsuo on lähellä ja tarjoaa ainutlaatuisen suomalaista suoaluetta esittelevän kokemuksen. Kaupungin kulttuuritarjonta on elinvoimainen, ja siellä järjestetään vuosittain erilaisia tapahtumia, kuten musiikkifestivaaleja ja taidekursseja. Sastamalan kaupungissa sijaitsee myös upea vapaa-ajankeskus Ellivuori Resort, joka tarjoaa vierailijoilleen laskettelukeskuksen ja hotellin.

Sastamala on monipuolinen ja kutsuva matkakohde, joka tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden nauttia kaupungin historiasta, luonnosta ja kulttuurista, ja se on loistava vaihtoehto niille, jotka haluavat kokea perinteisen suomalaisen elämäntavan kauniissa ympäristössä.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Sastamala

Sastamalassa on tarjolla useita hotelleja, jotka vastaavat erilaisiin matkailijoiden tarpeisiin ja budjetteihin. Hotellivalikoima vaihtelee pienistä ja kodikkaista perheomisteisista hotelleista suurempiin ketjuhotelleihin. Useimmissa Sastamalan hotelleissa on mukavat majoitustilat, ja ne tarjoavat erilaisia palveluita, kuten ravintoloita, aamiaistarjoilun ja kokoustiloja. Alta löydät muutamia esimerkkejä Sastamalan suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Vammalan seurahuone

Vammalan Seurahuone on majoituspaikka, joka tarjoaa vierailleen monia mukavuuksia ja etuja. Majoituspaikka sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä suositusta kohteesta, Herra Hakkaraisen talosta, mikä tekee siitä kätevän valinnan vierailijoille. Seurahuoneen tarjoamiin palveluihin kuuluu ilmainen buffetaamiainen, joten voit aloittaa päiväsi maistuvalla aamiaisella. Lisäksi majoituspaikassa on ilmainen Wi-Fi-yhteys yleisissä tiloissa, joten voit pysyä yhteydessä verkossa, ja ilmaista omatoimista pysäköintiä, joka tekee autolla saapumisesta vaivatonta. Jos kaipaat ruokaa tai juomaa, voit nauttia kahvilasta, ravintolasta ja baarista majoituspaikan tiloissa.

2. Ellivuori Resort

Ellivuori Resort tarjoaa vierailleen ainutlaatuisen kokemuksen järvien ympäröimässä ympäristössä, vain 45 minuutin ajomatkan päässä Tampereelta ja 2,5 tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Majoituspaikka mahdollistaa monipuolisen vapaa-ajanvieton tarjoamalla erilaisia aktiviteetteja. Majoituspaikan huoneet on sisustettu yksilöllisesti ja varustettu kaapeli-tv:llä sekä työpöydällä. Lisäksi kaikissa huoneissa on ilmainen langaton internet, joten voit pysyä yhteydessä digitaaliseen maailmaan.

3. B&B Kommee Kurki

B&B Kommee Kurki tarjoaa viihtyisää majoitusta Sastamalassa. Tässä loma-asunnossa on useita mukavuuksia, jotka tekevät vierailustasi miellyttävän ja rentouttavan. Majoituspaikassa on kaunis puutarha, grillimahdollisuus, ilmainen langaton internet (WiFi) ja ilmainen yksityinen pysäköintialue, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon matkailijoille. Loma-asunnossa on ilmastointi ja se koostuu makuuhuoneesta, olohuoneesta ja hyvin varustellusta keittiöstä, jossa on jääkaappi ja kahvinkeitin. Kylpyhuoneessa on bidee ja suihku, ja sinulle tarjotaan pyyhkeitä ja liinavaatteita, jotta voit nauttia mukavasta oleskelusta.

4. Villa Avara Ellivuori Finland

Villa Avara sijaitsee kauniissa Ellivuorin ympäristössä Suomessa ja tarjoaa hienon lomanviettopaikan, joka sopii niin perheille kuin ystäväporukoillekin. Tässä rantamajoituspaikassa on upea puutarhanäkymä ja useita mukavuuksia, jotka tekevät vierailustasi ikimuistoisen. Huvilassa on neljä makuuhuonetta, olohuone, taulu-tv ja kaksi kylpyhuonetta, joissa on suihku. Voit nauttia järvinäköalasta terassilta, joka tekee lomastasi erityisen rentouttavan. Villa Avarassa on hyvin varusteltu keittiö, jossa on astianpesukone ja uuni, mikä mahdollistaa omien aterioiden valmistamisen.

5. Holiday Home Pihlajaniemi by Interhome

Holiday Home Pihlajaniemi tarjoaa mukavaa majoitusta Sastamalassa, ja se sijaitsee 15 kilometrin päässä Huittisista. Tämä loma-asunto tarjoaa vierailijoilleen rauhallisen ympäristön ja perusmukavuudet rentouttavaa oleskelua varten. Loma-asunnossa on televisio, joka mahdollistaa viihtymisen ja viihteen nauttimisen. Keittiötilassa on astianpesukone ja jääkaappi, joten voit valmistaa omia aterioitasi ja säilyttää ruokatarvikkeita helposti.

Hotellit Sastamala – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Sastamala nähtävyydet ja ajanviete

Sastamala tarjoaa vierailijoilleen monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Kaupunki on täynnä historiaa ja kulttuuria sekä upeaa luontoa, ja siellä on paljon tekemistä ja nähtävää eri vuodenaikoina.

Mouhijärven kirkko: Mouhijärven kirkko on historiallinen ja kaunis kirkkorakennus Sastamalan kaupungissa. Kirkko valmistui vuonna 1858, ja sen suunnitteli kaupunginarkkitehti P.J. Gylich. Mouhijärven kirkko edustaa arkkitehtonisesti mielenkiintoista aikakautta ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua alueen historian ja kulttuurin merkittävään nähtävyyteen.

Putajan vanhat kivisillat: Putajan vanhat kivisillat ovat historiallisesti merkittäviä rakennelmia Sastamalassa. Nämä sillat ovat peräisin vuodesta 1903 ja sijaitsevat vanhan Putaja-Suodenniemi-tien varrella. Putajan vanhat kivisillat ovat hieno esimerkki alueen historiasta ja perinteisestä kivirakentamisesta.

Pirulanvuori: Pirulanvuori on näköalapaikka Sastamalassa, joka sijaitsee Palojärven rannalla noin viiden kilometrin päässä Suodenniemen keskustasta suuntaan Laviaan päin. Tämä paikka tarjoaa upeita näkymiä ympäröivään maisemaan ja Palojärvelle, ja se on suosittu retkikohde niille, jotka haluavat nauttia luonnonkauniista ympäristöstä ja ulkoilusta.

Pirunvuori ja Kivilinna: Pirunvuori ja Kivilinna ovat merkittäviä matkailukohteita Sastamalassa, erityisesti Vammalan seudulla. Pirunvuori on tunnettu paikallisista tarinoistaan ja luonnonkauniista ympäristöstään. Tämä vuori on ollut paikka, jossa vanha kansa on käynyt etsimässä tietoja ja saanut vastauksia. Tarinat kertovat, että luolan suulla vierailijoiden tulee olla varovaisia, sillä pitkä viipyminen voisi saada aikaan voimakkaan myrskyn.

Kiikan kirkko: Kiikan kirkko on historiallinen kirkkorakennus Sastamalassa. Kirkko valmistui vuonna 1807, ja sen rakennusmestari oli Matti Åkergren. Kirkko on merkittävä osa paikallista kulttuuriperintöä ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua alueen historiaan ja uskonnolliseen perintöön.

Sarkia-museo: Sarkia-Museo on Sastamalassa sijaitseva museo, joka on omistettu suomalaisen runoilijan Kaarlo Sarkian elämälle ja perinnölle. Museo sijaitsee Kiikan Kulmuntilan kylässä ja se on runoilijan lapsuudenkoti, jossa hän asui äitinsä kuoleman jälkeen. Museossa voi tutustua Kaarlo Sarkian elämään ja tuotantoon sekä saada syvemmän käsityksen hänen merkityksestään suomalaiselle kirjallisuudelle.

Aktiviteetit

Ellivuori tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja ja viihdettä erilaisille ryhmille, kuten tyky-päiviin, työkavereille, polttareihin ja kaveriporukoille. Alla on luettelo erilaisista aktiviteeteista ja palveluista, joita voit kokea Ellivuoressa:

Viihdekeskus Sport LoungeEllivuori Sport Lounge tarjoaa ainutlaatuisen viihdekeskuksen, jossa voit viettää aikaa ystäviesi, työkavereidesi tai perheesi kanssa pelaillen ja nauttien rennosta ilmapiiristä. Loungessa on pelisimulaattori, jossa voit valita useista eri urheilulajeista ja lapsille suunnatuista peleistä. Pelikirjo on laaja, ja esimerkiksi golf-pelissä on peräti 100 eri kenttää valittavana.

Ampumasimulaattori: Ampuminen SimWay-simulaattorilla tarjoaa mahdollisuuden harjoitella metsästystilanteita ja tarkkuusammuntaa turvallisesti ja realistisesti. SimWay on maailman johtava metsästys- ja ammuntasimulaattori, joka tarjoaa vaikuttavia harjoittelumahdollisuuksia. Tämä kokemus voi olla hyödyllinen metsästäjille ja ampujille, jotka haluavat parantaa taitojaan ja tarkkuuttaan erilaisissa ammuntatilanteissa

Hohtokeilaus: Hohtokeilaus on hauskaa ajanvietettä, joka on mahdollista ympäri vuoden, riippumatta säästä. Ellivuoressa on tarjolla kaksi hohtokeilarataa, ja tilat sijaitsevat Hotel Ellivuoren alakerrassa. Hohtokeilauksen avulla voit nauttia keilailusta uudenlaisessa valaistuksessa, joka luo hauskan ja jännittävän ilmapiirin. Tämä aktiviteetti sopii loistavasti niin perheille, ystäväporukoille kuin työpaikan virkistyspäiväänkin.

Kaivos: Kaivos on tila, joka sijaitsee hotellin alakerrassa ja se on mahdollista vuokrata yksityiskäyttöön erilaisiin tilaisuuksiin, kuten illanviettoihin ystävien tai työkavereiden kanssa. Kaivoksessa on monia viihdyttäviä mahdollisuuksia, ja voit esimerkiksi laulaa karaokea musiikkilaitteiden avulla. Lisäksi Kaivoksessa on anniskeluoikeudet, joten voit nauttia juomista tilaisuuden aikana. Tämä tekee Kaivoksesta viihtyisän ja monipuolisen tilan erilaisiin juhliin ja illanviettoihin.

High Park: HighPark on kiipeilypuisto, joka tarjoaa ainutlaatuisia liikunnallisia seikkailuja upeissa yläilmoissa, nauttien samalla kauniista järvimaisemasta. Puistossa on monenlaisia ratoja, jotka rakentuvat puiden ja tolppien väliin kiinnitetyistä vaijereista ja köysistä. Kiipeilijät etenevät radoilla valjaissa ja turvavaijeriin kiinnitettynä, mikä tekee kiipeilystä turvallisen ja jännittävän kokemuksen. HighPark tarjoaa eritasoisia ratoja, jotka tarjoavat haastetta ja onnistumisen riemua sekä lapsille että aikuisille.

Tervahovin alueella ja sen lähiympäristössä on myös runsaasti aktiviteetteja, jotka sopivat niin lapsille, aikuisille kuin ryhmillekin. Leirintäalueella voit nauttia monipuolisista mahdollisuuksista:

Uimaranta: Alueelta löytyy matalarantainen ja hienohiekkainen uimaranta, joka tarjoaa virkistävän paikan uida ja nauttia auringosta.

Lasten leikkialue: Lapsille on leikkialue, jossa he voivat viettää aikaa ja leikkiä turvallisessa ympäristössä.

Beach volley -kenttä: Beach volley -kenttä tarjoaa mahdollisuuden pelata rantalentopalloa ja nauttia aktiivisesta ulkoilusta.

Pihapelit: Leirintäalueella on mahdollista pelata erilaisia pihapelejä, jotka sopivat perheille ja ryhmille.

Soutuvenevuokraus: Voit vuokrata soutuveneen  ja nauttia mahtavista soutumaisemista rannalta käsin. Kokemäen joesta tulee myös kalaakin, erityisesti kuha on yleinen saalis näillä vesil

By Oh1qt - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=9483045
Sastamalan historiaa

Sastamala on historiallinen paikkakunta, jonka juuret ulottuvat aina 300-luvulle asti. Ristimäellä sijaitseva röykkiöhauta, joka on ajoitettu 300-luvulle, sisältää miekanosineen ja muistuttaa rannikkoseutujen vauraiden nuoremman roomalaisajan asehautauksia. Mielenkiintoista on, että tämä hauta edustaa sisämaassa ainoaa esimerkkiä rannikon hautaamisperinteestä tuona aikana.

Merovingiajalla kalmistot yleistyivät Sastamalan alueella, mikä viittaa väestönkasvuun ja asutuksen tiivistymiseen. Sastamalan pitäjä oli laaja ja kuului Satakunnan historialliseen maakuntaan.

Sastamala-nimen ensimmäinen kirjallinen maininta löytyy kuningas Birger Maununpojan vuonna 1300 tai 1303 kirjoittamasta kirjeestä, jossa se esiintyy muodossa ”Sastamall”.

Vuoden 2009 alussa uusi Sastamalan kaupunki syntyi, kun Vammala, Mouhijärvi ja Äetsä yhdistyivät. Aikaisemmin, vuonna 1973, Vammalaan oli liitetty Tyrvää ja Karkku. Äetsän kunta puolestaan muodostui Kiikan ja Keikyän yhdistyessä vuonna 1981. Suodenniemi liittyi Vammalaan vuonna 2007 ja Kiikoinen uuteen Sastamalaan vuonna 2013.

Sastamalan vaakuna on peräisin entisestä Karkun kunnasta, ja sen suunnitteli Lauri Ahlgrén. Tämä historiallinen tausta tekee Sastamalasta mielenkiintoisen ja monipuolisen paikkakunnan, jossa menneisyys ja nykypäivä kohtaavat.

Katso myös nämä: 

Sastamalan kotisivut

Hotellit Sastamala – Vertaa hotellit sivustomme kautta

sastamala nähtävyydet
By Hamartolos - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=845976